ulinka5 27.04.07, 15:53 Przed chwilą miałam okazję być świadkiem kolejnego przykładu nadmiernej szybkości... Jadący (w zasadzie pędzący)Żeromskiego BMW skasował opla corsę... Pasażer corsy ranny, mam nadzieję że nic poważnego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniq_a Re: Kolejny wypadek róg Żeromskiego/Reymonta 06.10.07, 11:42 Jakieś 10 minut temu znów był kolejny wypadek na tym skrzyżowaniu.... Odpowiedz Link
mysz78 Re: Kolejny wypadek róg Żeromskiego/Reymonta 06.10.07, 13:09 wiem. zaraz będzie, że się czepiam. ale marzę naprawdę bardzo mocno, żebym w otwocku pojawiło się czasami trochę radiowozów na ulicach. i zrobili porządek w otwocką szkołą jeżdżenia, szczególnie bmwicami i audicami, paleniem gumy, kręceniem bączków, itd. bo chciałabym bezpiecznie wyjść z dzieckiem na spacer czy rower. kwestii monitoringu oczywiście nie poruszam...k Odpowiedz Link
hiperrealizm ale tymi pełnoletnimi naczęściej wozami 06.10.07, 17:23 jeżdżą dobrzy znajomi panów Policjantów (rza widziałem stojacy pod pewną pizzerią radiowóz i dwie beemki panowie bardzo milo rozmawiali sobie) Odpowiedz Link
bbb21 Re: Kolejny wypadek róg Żeromskiego/Reymonta 06.10.07, 19:42 wypadek i ja widziałam, bordowe auto wyjechało z Reymonta, tico jadące żeromskiego wpadło na niego, obróciło się kilka razy wokół swojej osi i zatryzmało się na pobliskim domu (na rogu); młody chłopak-kierowca tico wyszedł o własnych siłach, karetka zabrała go do szpitala Odpowiedz Link
chiste Oprócz tego postulowałbym o oznakowanie 07.10.07, 08:24 Ilekroć jadę jako pasażer kogoś spoza Otwocka po mieście Otwock, to zastanawiam się, czemu on/ona prawie na każdym skrzyzowaniu zatrzymuje się. Kiedyś zapytałem sie jednego takiego szofera, czy mam mu pomóc, a on mi na to, że nie, ale trochę znaków mogliby w tej wiosce dostawić, bo większość głównyvh jezdni nie ma znaków, np. że to droga z pierwszeństwem przejazdu. W ogóle ze znakami w Otw jest krucho, o reszcie (stan nawierzchni, pasy) szkoda gadać. Odpowiedz Link
zerwikaptur1 Re: Oprócz tego postulowałbym o oznakowanie 07.10.07, 10:24 Za moich czasów kierowcy obowiązywał przepis że jak nie ma znaków na skrzyżowaniu to pierwszeństwo było dla tych z prawej strony, a co do jakości dróg to może za 100 lat będzie lepiej Odpowiedz Link
baska520 Re: Oprócz tego postulowałbym o oznakowanie 07.10.07, 10:56 Tez uważam,że pare znaków by się przydało. Ale ludziska też jadą na wariata uważając, że jak trochę szersza drużka to mają pierwszeństwo. Ci którzy wyjeżdżają z podporządowanej muszą nieżle się wyrabiać, żeby wyjechać Po prostu oprócz znaków potrzeba wyobraźni i kultury jazdy a może wogóle kultury. Odpowiedz Link
zerwikaptur1 Re: Oprócz tego postulowałbym o oznakowanie 07.10.07, 12:44 Przede wszystkim potrzeba kultury i wyobraźni na drodze, to jest podstawa Odpowiedz Link
juki4 Re: Kolejny wypadek róg Żeromskiego/Reymonta 09.10.07, 12:32 i tak sie bedzie działo dalej. Przed skrzyżowaniem Żeromskiego/Reymonta (jadąc od torów) brak jakiegokolwiek znaku drogowego. Kilka m-cy temu był wypadek, zginął młody chłopak, samochodem ściął znak drogowy - do dziś nie postawiono nowego. Okresowo pojawiają sie tylko nowe znicze. 1 listopada niedługo. Jadąc Reymonta (od Świdra), fatalny wyjazd, słabe oznakowanie - kierowcy głupieją. W chodniku przy Żeromskiego, 100 metrów od skrzyzowania, brak pokrywy w studzience - zabezpieczona prowizorycznie tasmą i jakimś kawałem betonu. Dziura czeka na zlitowanie co najmniej od czerwca. Pisanie do gazet z prośbą o interwencję, mimo złozonych obietnic zajęcia się sprawą, jak na razie bezskuteczne. Kto do k urw y nedzy musi tam jeszcze zginąć, by ZDP wziął du pe w garść i zrobił to co do niego nalezy?????????????????????????? Odpowiedz Link
edward81 Re: Kolejny wypadek róg Żeromskiego/Reymonta 09.10.07, 13:24 Co do tej studzienki to masz juki racje! Ktoś sie powinien za nią w końcu wziąć, bo aż czlowieka szlak trafia - co za niedbalstwo!!! Odpowiedz Link
amoremio Re: Kolejny wypadek róg Żeromskiego/Reymonta 10.10.07, 20:39 Nie tylko brak (zrozumialych) znakow. Tez brak (jednoznacznych,wyraznych albo w ogole) bialych linii. naprawde wiocha naprawde skandal nawet wtedy po tym strasznym wypadku policjantow w cywilu (kilka ofiar) nikt w ratuszu nie zdecydowal sie wlaczyc GLOWY ! ale rope z Azerbejdzanu chca sprowadzac, buuuaaaaahahaa!!! Odpowiedz Link
zerwikaptur1 sorry, ale... 10.10.07, 21:08 ale znaki, linie, równiutkie drogi nie zastąpią znajomości przepisów ruchu drogowego/oraz przestrzegania ich/; nie zastąpią także kultury na drodze; nie zastąpią MYŚLENIA na drodze Odpowiedz Link
juki4 Re: sorry, ale... 11.10.07, 08:48 to też, właczenie myslenia nie zaszkodziło by też urzednikom, ponoc to nie boli. - przydałby sie znak ograniczenia predkosci i droga z pierwszenstwem przejazdu dla jadących w strone Wólki (niektórzy kierowcy-barani uważają, że po przejechaniu torów sa juz na terenie niezabudowanym) - dla wyjeżdzajacyh z Reymonta (od strony Świdra) przydałby sie znak STOP zamiast ustap pierwszenstwa przejazdu - przydałyby sie znaki poziome - sygnalizator nad przejsciem dla pieszych - a w przyszłosci (rejon jest zabudowywany osiedlami) sygnalizacja swietlna, rano tworzy sie korek od Wioski Szw. tyle, że zanim do tego dojdzie, to jeszcze kilka swieczek zostanie tam zapalonych Odpowiedz Link
zerwikaptur1 Re: sorry, ale... 11.10.07, 09:40 włączenie myślenia nie boli, tylko trzeba TO potrafić zrobić Odpowiedz Link
mr.superlatywny Re: sorry, ale... 11.10.07, 19:50 Cale Mazowsze jest pod tym wzgledem marne. Wystarczy pojezdzic po innych regionach Polski (nie wspominajac o zagranicy) i porownac. Podroze ksztalca. Odpowiedz Link
havoc4 Re: sorry, ale... 12.10.07, 11:49 Z pewnoscia od kierowcow na pierwszym miejscu trzeba wymagac myslenia i kultury jazdy, jednakze biale, wyrazne linie moga ulatwic poruszanie sie pojazdow i poprawic bezpieczenstwo (np. powrot do domu w jesienny, deszcowy wieczor). Nie mowiac o lampach, ktore mam wrazenie ze jak swieca to jest tak jakos...ciemno i nic nie widac. Szczegolnie to przeszkadza jak sie wraca po pracy, ciemno i nie widac dobrze rowerzystow (a potracenie wtedy nie trudno) A co do samej krzyzowki to powinny sie tam pojawic swiatla ze wzgeldu na to iz robia sie co raz wieksze kolejki (od wioski sz.),a do tego jeszcze dojda nowi mieszkacny wlasnie konczonego osiedla na rogu. Odpowiedz Link