Dodaj do ulubionych

omijać z daleka dewelopera TBM DOM lub MAKDOM

03.09.08, 10:30
Każdego kto chciałby kupic mieszkanie u tego dewelopera zapraszam do
obejrzenia osiedla Morskie oko II. Żenujący standard wykończenia
mieszkań, grzyby, zacieki, wilgoć, 20cm wody w garażach podziemnych,
brak części wspólnych, parkingów, zieleni, chodników, drogi
dojazdowej(!) ogrodzenia, śmietników, niezagospodarowany teren
wokoło, gruz i piach. Opóżnienie w odbiorze budynków siegające 9 m-
cy. Brak jeakichkolwiek informacji ze strony dewelopera, odpowiedzi
na pisma przyszłych mieszkańców. Problemy z dzowdzwonieniem się do
biura. Wreszcie panowie budowlańcy - tak piajani że mają nieraz
problem trafić pędzlem w barierkę balkonu. To wszystko to nie żarty.
Obserwuj wątek
    • slawoslaw Re: omijać z daleka dewelopera TBM DOM lub MAKDOM 03.09.08, 13:19
      Zapomniałem dopisać że deweloper nakłania do podpisania aktów
      notarialmych u wybranego przez siebie, drogiego notariusza i w akcie
      ma sie znaleźć zapis że zrzekamy się wszelkich roszczeń. Skoro mowa
      o roszczeniach to chyba tym zapisem deweloper sam wystawił sobie
      opinię. Jeśli byłby w porządku nie musiałby się bać jakichkolwiek
      roszczeń, bo niby z jakiego tytułu.
      • pepe2727 Re: omijać z daleka dewelopera TBM DOM lub MAKDOM 04.09.08, 08:59
        witaj, co prawda nie jestem z tego osiedla ale kupiłem, eh..no właśnie...mam
        problemy z firma STOK. Co prawda do garaży nie mogę się odnieść bo są jeszcze
        zamknięte ! Mieszkania są mokre, więc grzyb na pewno będzie. fuszerka w każdym
        centymetrze. Co do wyboru notariusza to nie ma prawa Wam narzucać jak również
        treści w tym akcie zawartym. W związku z tym nie zgadzajcie się i walczcie ale
        wszyscy, a nie jedna osoba. Z tego co pamiętam to temat Morskie oko był już
        chyba poruszany.
        Życzę powodzenia !
        • pepe2727 Re: omijać z daleka dewelopera TBM DOM lub MAKDOM 04.09.08, 09:03
          dodam tylko, że jak ktoś ma chęć i czas to polecam lekturę wspaniałych pisarzy,
          którzy zasłynęli dla deleopera STOK jako niepokorni i wogóle...
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15342&w=63200419&a=63200419&wv.x=1
          • slawoslaw Re: omijać z daleka dewelopera TBM DOM lub MAKDOM 04.09.08, 11:33
            Generalnie tych dwóch deweloperó trzeba omijać z daleka.
            • anotoniooo Re: omijać z daleka dewelopera TBM DOM lub MAKDOM 01.12.08, 18:09
              Witam, zamierzam zakupic mieszkanie na osiedlu Morskie Oko I i Zastanawia mnie jedno, dlaczego wam narzucali notariusza i podpisanie rzekomo niewygodnego aktu a osoba u ktorych bylem zasiegnac wiedzy na temat MakDomu nie? co wiecej dlaczego oni sami wybrali sobie notariusza i mieli mozliwosc negocjowania umowy w tym ceny. To wszystko opiewa mi o nieuczciwe zagrania konkurencji ktorej na warszawskim rynku nie brakuje tak wiec pozdrawiam
              • slawoslaw Re: omijać z daleka dewelopera TBM DOM lub MAKDOM 08.12.08, 10:53
                proponuje zajrzeć na forum osiedla morskieoko.waw.pl, z tego co wiem
                wszyscy mieszkańcy drugiego etapu podpisywali u jednego notariusza
                wskazanego przez TBM DOM i nie dlatego że był tani. Po prostu każdy
                już chciał mieć to jak najszybciej za sobą aby jako wspólnota juz
                prawowitych właścicieli rozpocząć walkę o pełne wywiązanie się
                dewelopera z umowy. Jeszcze raz polecam lekturę na dorum osiedla MO,
                jest tam na tyle dużo wypowiedzi że chyba ciężko posądzać tam
                wszystkich o to że są z konkurencyjnej firmy, pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka