01.04.09, 12:07
Kochani, podpowiedzcie mi gdzie znajdę najbliższego Rossmana, pomóżcie...
Pilna sprawa. Rozumiem, że w Warszawie, ale gdzie najbliżej???
Obserwuj wątek
    • maewcia Re: Rossman 01.04.09, 12:31
      przy stacji W-wa Miedzeszyn przy małym centrum handlowym
      • kasia_kot1 Re: Rossman 01.04.09, 12:57
        Super, bardzo dziękuję. Bardzo mi pomogłaś :-)
        • patsik Re: Rossman 01.04.09, 22:26
          podobnoś za miesiąc otwierają Galerię Otwock przy górnej - ma być tam m.in.
          Rossmann.....

:))
          • partyzant82 Re: Rossman 02.04.09, 11:50
            patsik napisała:

> podobnoś
            (...)
            > :))

Podobno wczoraj był 1 kwietnia...
            • patsik Re: Rossman 02.04.09, 19:34
              myślałam, że ktoś się nabierze......
              ;)))
              • nova24 Re: Rossman 03.04.09, 16:59
                Gdyby nie fakt, ze zwatpilam juz w to miasto, nabralabym sie :)
    • aggie_p Re: Rossman 04.09.09, 13:41
      A jednak otwierają Rosamanna w Otwocku :)
      www.rossmann.pl/pl/praca/aktualne-oferty-pracy
      • rmaciek2 Re: Rossman 04.09.09, 13:53
        No tak, już ze 2 lata temu był planowany w tym nowym budynku na Górnej (Empik
        też tam miał być i coś jeszcze). Tylko jakoś inwestycja zamarła, ale widzę, że
        coś wreszcie ruszyło. No chyba, że to nie tam będzie ;)
        • natka71 Re: Rossman 05.09.09, 00:19
          A ja słyszałam, że ma być w tym nowym bloku na Andriollego, obok "Apteki Głównej".
          • rmaciek2 Re: Rossman 05.09.09, 15:44
            Może coś im nie wyszło z tamtym budynkiem. Dla mnie jeszcze lepiej, bo bardziej
            w centrum ;)
            Najważniesze że nareszcie się doczekaliśmy ;)
            • mamamarcysi Re: Rossman 05.09.09, 21:04
              tez mam nadzieję,ze bedzie po "naszej" stronie torów, a jezeli na Andriollego to
              byłoby idealnie :D
              • chiste Re: Rossman 08.09.09, 09:40
                Proszę, zwykła drogeria, a tyle radości.
                Widzę też, że pojawiają sie jakieś nowe słowa. "Apteka Główna"??? Co
                to jest?
                Jeżeli chodzi o aptekę główna otwocką, to do końca lat 80-tych była
                nią apteka Podolskich na rogu Kościelnej i Kościuszki.
                Jeżeli nowa drogeria ma być w bloku postawionym przez Novum w
                miejscu domu pana gołębiarza, to jet to po prostu gołębnik. A
                generalnie, drodzy nowi otwocczanie, to cała okolica w pobliżu
                skrzyżowania Hożej z Andriollego zwie się "koło samolotu". I proszę
                się tego trzymać ;)
                • marta_i_koty Re: Rossman 08.09.09, 21:06
                  chiste napisał:

> A generalnie, drodzy nowi otwocczanie, to cała okolica w pobliżu
                  > skrzyżowania Hożej z Andriollego zwie się "koło samolotu". I proszę
                  > się tego trzymać ;)

Bo dla "starych" otwocczan jest to chyba oczywiste, co?;)
                  • nastassia_2 Re: Rossman 10.09.09, 08:29
                    a więc potwierdzone, neon nad sklepem już zawisł....Rossmann będzie w nowym
                    bloku na Andriollego koło samolotu :)
                    wrrreszcie :)
                    • reni130 Re: Rossman 10.09.09, 14:47
                      Słyszałam że 09 09 2009 czyli wczoraj miało być otwarcie sklepu, czy to prawda?
                      • nastassia_2 Re: Rossman 10.09.09, 15:22
                        raczej nie, bo w środku jeszcze półek ani asortymentu nie ma ...
                        • marta_i_koty Re: Rossman 10.09.09, 22:21
                          nastassia_2 napisała:

> raczej nie, bo w środku jeszcze półek ani asortymentu nie ma ...

Ale przynajmniej wiadomo, że będzie:)
                • natka71 Re: Rossman 11.09.09, 22:43
                  > Widzę też, że pojawiają sie jakieś nowe słowa. "Apteka Główna"??? Co
                  > to jest?

to jest nazwa nowej apteki, która została otworzona w tym nowym bloku na Andriollego "koło samolotu", czyli w "gołębniku"
    • aganiok13 Re: Rossman 24.09.09, 13:17
      Orientujecie się, czy w końcu otwarto Rossmanna przy Andriollego ?
      • eva29 Re: Rossman 24.09.09, 13:31
        jeszcze nie, ale widziałam ze wczoraj rozstawiali półki
        • rmaciek2 Re: Rossman 24.09.09, 14:37
          Ja dzisiaj widziałem, że coś tam przy kasach robią. Coś niby się dzieje, ale jak
          na moje oko, to jeszcze ze 2 tygodnie się zejdzie.
    • kasia_kot1 Re: Rossman 27.09.09, 10:23
      Otwarcie 1 października :-) Towar już w sklepie :-)
      • ola_i_ania Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 28.09.09, 12:08
        Tak wynika z kartki na drzwiach Rossmana:-)
        • marta_i_koty Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 28.09.09, 18:57
          No i super:) Zdecydowanie bardziej mi po drodze na Andriollego, niż do
          Miedzeszyna...
        • marta_i_koty Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 01.10.09, 18:03
          ola_i_ania napisała:

> Tak wynika z kartki na drzwiach Rossmana:-)

Kartka chyba została zaktualizowana, bo z tej, ktorą dziś zobaczyłam
          na drzwiach sklepu wynika, że jutro nastąpi "uroczyste otwarcie";)
          Ciekawe, jak bardzo uroczyste, hehe..
          • carriegirl Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 01.10.09, 21:13
            marta_i_koty napisała:

> Ciekawe, jak bardzo uroczyste, hehe..

Przecięcie wstęgi jak nic! To wszak wielkie wydarzenie w
            naszej "mieścinie" ;)
            • tina_tina Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 01.10.09, 23:24
              Kurcze, mam nadzieję że będzie można coś kupić!!!
              ja już listę zakupów zrobiłam :):):)
              • ola_i_ania Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 02.10.09, 10:12
                I jak tam otwarcie? Było mwczoraj? Był ktoś? Ja przeczekam pierwsze
                tłumy i wybiorę sie w przyszłym tygodniu :-)
                • tina_tina Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 02.10.09, 20:37
                  no i po otwarciu....
                  szczerze, nic zachwycającego, ale 100 wydana :)
                  promocje są, ale zazwyczaj na takich produktach co nie były mi potrzebne :(,
                  dzisiaj i chyba jutro za zakupy gratisy - kosmetyczki, mini produkty, żele pod
                  prysznic, itp.
                  trafionym hiciorem, który poleciła mi koleżanka jest masło do ciała Farmona -
                  Tutti Frutti - karmel i cynamon!!! polecam
                  jak dla mnie za mało miejsca
                  obsługa całkiem miła, ochrona bacznie obserwuje ;)
                  ogólnie nie mam większych przeciwwskazań :)

na pewno odwiedzę Rossmana nie raz...
                  pozdrawiam
                  • marta_i_koty Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 02.10.09, 21:02
                    Cóż, mało miejsca, bo ludzi było mnóstwo;)
                    Ja tam jestem zadowolona - nie z dzisiejszego dnia, bo był
                    beznadziejny (tłum), ale dlatego, ze w Rossmannie kupuję wszystkie
                    kosmetyki (inne drogerie do pięt mu nie dorastają;)) i nareszcie mam
                    go pod ręką:D
                    • carriegirl Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 03.10.09, 22:35
                      Mnie od zakupów odstraszyły tłumy i ta urocza kolejka do koszyków :D
                      Wybiorę się po niedzieli. Może będzie już po szturmie.
                      • best_jula Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 07.10.09, 13:26
                        Ludzie nie rozumiem Was wszystkich wcale. Nad czym ten cały zachwyt.
                        Jak zobaczyłam te tłumy w dniu otwarcia to mi sie zrobiło wstyd.
                        Wszyscy polecieli, jakby rozdawalitam coś za darmo, a ta nagroda
                        głowna do wygrania to wprost żenada - odkurzacz. Widzę, że
                        społeczeństwo wychowane w czasach kolejek, biegnie gdzie sie da,
                        żeby odstać swoje.
                        • carriegirl Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 07.10.09, 21:17
                          best_jula napisała:

> Ludzie nie rozumiem Was wszystkich wcale. Nad czym ten cały
                          zachwyt.
                          > Jak zobaczyłam te tłumy w dniu otwarcia to mi sie zrobiło wstyd.
                          > Wszyscy polecieli, jakby rozdawalitam coś za darmo, a ta nagroda
                          > głowna do wygrania to wprost żenada - odkurzacz. Widzę, że
                          > społeczeństwo wychowane w czasach kolejek, biegnie gdzie sie da,
                          > żeby odstać swoje.

Coś w tym jest ja widziałam dwie panie, które targały po dwie
                          wielkie paki pap. toaletowego każda. Skojarzyło mi się z komuną, tu
                          widać tanio rzucili :/
                        • aggie_p Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 08.10.09, 20:24
                          Kiedy wczoraj wstąpiłam do Rossmanna nie było już tłumów, ale prawdę powiedziawszy trochę mnie rozczarował. Jest trochę mniejszy niż ten w Miedzeszynie, ale asortyment dużo słabszy :(. Tego, co mnie najbardziej interesowało, czyli artykułów dla dzieci (zupki, chusteczki itp.), dużo mniej niż w Miedzeszynie i mały wybór :(.
                          • marta_i_koty Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 08.10.09, 20:37
                            aggie_p napisała:

> Kiedy wczoraj wstąpiłam do Rossmanna nie było już tłumów, ale
                            prawdę powiedziaw
                            > szy trochę mnie rozczarował. Jest trochę mniejszy niż ten w
                            Miedzeszynie, ale a
                            > sortyment dużo słabszy :(. Tego, co mnie najbardziej interesowało,
                            czyli artyku
                            > łów dla dzieci (zupki, chusteczki itp.), dużo mniej niż w
                            Miedzeszynie i mały w
                            > ybór :(.

Nie zauważyłam, aby asortyment był tak dużo słabszy, niż w
                            Miedzeszynie.. Inna sprawa, że ja szukam czego innego, niz papki i
                            chusteczki dla dzieci;)
                            • best_jula Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 10.10.09, 11:03
                              Śledze ten watek od jakiegoś czasu i czegoś tu nie rozumiem. Kilka
                              osób z dużą aktywnościa wychwalało rossmanna, jak to sie nie moga
                              doczekać, jak to ucywilizuje Otwock itp, itd, a teraz cisza. Żadnej
                              opinii, żadnego zachwytu, czy chociażby krytyki. No oczywiście z
                              małymi wyjątkami.
                              • marta_i_koty Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 11.10.09, 01:25
                                best_jula napisała:

> Śledze ten watek od jakiegoś czasu i czegoś tu nie rozumiem. Kilka
                                > osób z dużą aktywnościa wychwalało rossmanna, jak to sie nie moga
                                > doczekać, jak to ucywilizuje Otwock itp, itd, a teraz cisza. Żadnej
                                > opinii, żadnego zachwytu, czy chociażby krytyki. No oczywiście z
                                > małymi wyjątkami.

Nikt nie twierdził, że otwarcie Rossmanna ucywilizuje Otwock.
                                Wymienilismy sie uwagami na temat drogerii (dziwię się, ze nie
                                zauważyłaś) i tyle. O czym jeszcze pisać? Rossmann jak rossmann,
                                super, ze jest na miejscu. Czego sie spodziewałas, jakiejś zacietej
                                dyskusji na temat cen i promocji?;)
                                • rmaciek2 Re: Rossman - otwarcie 02.10.2009 11.10.09, 11:11
                                  Ja też w poprzednich wątkach bardzo czekałem na Rossmana. Ale bez przesady, sama
                                  marka sklepu mnie nie zachwyca ;) Czekałem na niego, żeby mieć blisko do
                                  jakiegoś sklepu z wyborem kosmetyków blisko domu i nie musieć jechać po wszystko
                                  do Warszawy. No i się doczekałem, więc super. Cieszę się, że nareszcie coś jest
                                  w Otwocku, ale rzeczywiście, bez przesady z tym zachwytem ;)

Co do samego sklepu, jak dla mnie mógłby być większy. Gdyby połączyć go z apteką
                                  obok, to byłoby ok. A tak to trochę ciasno. Wybór towaru dość dobry, ale bez
                                  przesady. Kilku rzeczy nie znalazłem. Poza tym w Warszawskich sklepach też nie
                                  zawsze każdy produkt jest w każdym sklepie. Myślę też, że zaopatrzenie będzie
                                  się zmieniać z czasem, narazie przywieźli to 'na szybko', na otwarcie.
                                  O cenach nie będę dyskutował, bo przyznam szczerze, nie bardzo zwracałem uwagę
                                  na porównanie cen z innymi sklepami tej wielkości. Dla mnie najważniejsze było,
                                  żeby kupić wszystko z listy rzeczy, które się kończą w jednym miejscu i
                                  najlepiej mieć jak najbliżej do sklepu. I prawie to się udało ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka