Dodaj do ulubionych

Nowe samochody w wordzie katowickim

IP: *.chello.pl 22.10.10, 23:28
no to wygrala toyota fiaty odchodza do lamusa.
swoja droga ciekawe ile lapowkarze wzieli za ustawienie przetargu??
Obserwuj wątek
    • Gość: It's all Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.10, 15:58
      nie trzeba nic ustawiać, wystarczy dać tak śmieszną ofertę cenową i się wygrywa. Toyote na to stać.
      • elfkabezhaltera Wymogi techniczne 23.10.10, 20:19
        Gość portalu: It's all napisał(a):

> nie trzeba nic ustawiać, wystarczy dać tak śmieszną ofertę cenową i się wygrywa
        > . Toyote na to stać.
        Ile produkowanych obecnie samochodów "łapie" się na poniższe parametry:
        Silnik benzynowy o pojemności skokowej w przedziale 1299-1400 [cm³]
        Czterocylindrowy o zapłonie iskrowym minimum 16 zaworowy o mocy minimum 85 KM.

www.word.katowice.pl/index.php?inc=101&id_ses=12837689123629
        Przedostatni plik.
    • Gość: ja Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: *.chello.pl 23.10.10, 20:16
      o to super
    • Gość: ja Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: *.chello.pl 23.10.10, 20:19
      i spoko
    • Gość: xxx uwaga ! nowy model yarisa już w styczniu 2011 ! IP: 89.108.232.* 24.10.10, 09:07
      nie dajcie się nabrać i nie kupujcie obecnego modelu Toyoty ! nowy model w salonach już w styczniu 2011:
      www.auto-swiat.pl/1-toyota-yaris-iii-trzecie-oblicze-japonskiego-bestsellera
      pamiętajcie, że word będzie miał co roku wymianę aut na nowe, nawet jeśli teraz dostaną stare Yariski to za 12 miesięcy już będą nowe.

• Gość: Ustawka Re: uwaga ! nowy model yarisa już w styczniu 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 16:33
        Przetarg - 100% za łapówke!

Tylko czemu to już tak jest i nik nic nie robi .....
        • Gość: xxx Re: uwaga ! nowy model yarisa już w styczniu 2011 IP: 109.243.29.* 24.10.10, 18:43
          napisz do lokalnej gazety, do Uwagi TVN - na 100% się tym zajmą.
          Jeśli faktycznie jest tak, że w przetargu były ustawione parametry samochodu na takie które spełnia tylko 1 pojazd to na 99% ustawka.
          Teraz kolejna sprawa:
          Jakie auta weźmie WORD ?
          czy weźmie obecne Yarisy a za 12 miesięcy już w nowej budzie czy odrazu nowy model wchodzący w styczniu 2011.
          Jeśli wziąłby ten obecny, wychodzący z produkcji za miesiąc to będzie to skandal jakiego jeszcze dawno nie było.
          • Gość: Deler Re: uwaga ! nowy model yarisa już w styczniu 2011 IP: *.home.aster.pl 24.10.10, 18:51
            Nie, nie.
            Wezmą nowy model. Bo wtedy właściciele szkół będa musieli u Nas kupić.
            A gdyby wzieli stary model , to wszyscy kupili by używane w komisach.

Przecież o to chodzi, chyba nie zrozumiałeś sensu przetargu.
            Dealer zarobi więcej sprzedając 200-300 sztuk nowych do szkół, niż 20-30 starych tylko WORD-owi.

Także wszystko idzie zgodnie z planem .... ;)))))
            • Gość: =- Re: uwaga ! nowy model yarisa już w styczniu 2011 IP: *.chello.pl 26.10.10, 12:22
              dokladnie klika wie jak zarobic przetarg byl ustawiony heheh
              • Gość: za 1 razem Re: uwaga ! nowy model yarisa już w styczniu 2011 IP: *.acn.waw.pl 28.10.10, 21:49
                Proszę, proszę, sami urodzeni agenci cba na tym forum pisują. Nosem czują na odległość, gdzie kwitnie korupcja. Może nie jesteś Gość ale Agent Tomek?
                • Gość: ITD Re: uwaga ! nowy model yarisa już w styczniu 2011 IP: 188.33.74.* 01.11.10, 14:24
                  Nie agenci tylko normalni ludzie, obrońco uciśnionych mający pewnie dużo wspólnego z WORD skoro tak w ich obronie stajesz.
                  • Gość: egzaminator jestem egzaminatorem IP: 46.112.134.* 01.11.10, 17:26
                    jako egzaminator WORDu nie rozumiem jednego:
                    dlaczego WORD oszczędza na czym tylko może a robi przetarg na nowe samochody ?
                    generalnie dziwni ludzie zarządzają WORDem w Katowicach, odnoszę wrażenie, że tym przetargiem chcieli komuś zrobić na złość
                    • Gość: It's all Re: jestem egzaminatorem IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 17:36
                      z warunków zamówienia wynika, że jest to najem a nie kupno i jeśli cena najmu jest niska to generalnie jest to opłacalne dla ośrodka.
                  • Gość: za 1 razem Re: uwaga ! nowy model yarisa już w styczniu 2011 IP: *.acn.waw.pl 05.11.10, 18:26
                    Terefere! Z wordem to ja miałem tylko raz do czynienia, gdy byłem tam zdać egzaminy. Teorię i praktykę. No, wcześniej byłem tam z papierami i żeby się zapisać, więc przestań pisać bzdury, że ja mam dużo wspólnego, bo dużo wspólnego z wordami, to mają lebiegi zdające po osiem razy i odwiedzające wordy regularnie, nawet przez ponad pół roku. Ja szybko się stamtąd zmyłem.
    • littlefrog Re: Nowe samochody w wordzie katowickim 26.10.10, 13:41
      też mi odkrycie, nie tylko w WORD można by szukać przetargów rozpisanych w ten sposób, podejrzewam że ciężko w naszym kraju byłoby znaleźć takie które NIE SĄ rozpisane pod konkretny towar lub firmę...
      a tak z innej beczki yarisy to bardzo fajne samochody, powinniście się cieszyć że będą zamiast fiatów.
      • Gość: edzio w ramach protestu blokada word k-ce IP: *.chello.pl 26.10.10, 22:15
        kto to wogóle widział zeby ciegle auta egzaminacyjne zmieniac....
        mam kilkumiesieczne grande w swojej szkole jazdy i co ja mam teraz je oddac za pol ceny i znowu nowe yarisy kupowac? z ubezpieczeniem i przerówbka na "L" to po 50tys sztuka!!!
        ONI chyba oszaleli, no chyba ze kurs na prawko bedzie kosztował 30h-3 tys zł to można sobie ciągle nowe autka kupowac...

moja propozycja jest taka zby w ramach prostestu zablokowac elkami wyjazdy z word na maisto np na 2h w zwiazku z czym niebede magli przeprowadzac egzaminów....przeceiz niemoze tak byc ze co oni sobie ubzduraja to reszta ma takie kupowac
        nowe grande 38tys a yaris 48tys... nie no to jakis koszmar jest...
      • Gość: Fantastic Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: 188.33.134.* 27.10.10, 10:02
        problem polega na tym, że przetarg został rozpisany zaledwie 2,5 roku po ubiegłym przetargu - czy to nie za wcześnie ?

dodatkowy problem:
        - wygrał model Toyoty, który w przyszłym roku będzie wymieniany na nowy. Word teraz dostanie stary model a za 12 miesięcy dostanie nowy. Teraz postaw się w sytuacji szkoły jazdy ( małej i dużej) - masz dwu roczne punta na stanie, trzeba wymienić na Yarisy ->ale stary model, a za rok znowu wymiana na nowy model.
        To jest skandal.

Okazuje się, że WORD to jedyna instytucja w kraju działająca ponad prawem:
        - występuje/występowała korupcja ( chociaż jest zabroniona)
        - jeszcze niedawno czas oczekiwania na egzamin wynosił 3 miesiące ( chociaż musiało być miesiąc)
        - nie wydają zaświadczeń o dacie egzaminu państwowego ( chociaż powinni, bo inaczej kursant nie może iść na jazdy uzupełniające)
        - sprzedają działki wokół WORDu swoim najbliższym
        - ogłaczają bezsensowne przetargi ( mam na myśli Toyotę Yaris i wejście nowego modelu, co innego jeśli byłby już nowy model to ok.)

jednym słowem dno dno dno
        • Gość: Mar Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: 188.33.159.* 27.10.10, 11:36
          A może do głów Panowie i Panie Wam trafi że kończy się era konkurencji cenowej między ośrodkami i nauczycie się matematyki żeby obliczyć sobie jaka powinna być cena kursu. A nie ciągłe zaniżanie cen. Przecież kurs za 900zł to jest czysta paranoja i się cieszę że taka sytuacja się rozwija bo teraz zobaczycie czy za te 900 zł pokupujecie sobie TOYOTKI. I czy zarobicie przez 4 latka na wymianę następnych aut które jak wiadomo nie wiemy jakie będą.
          • Gość: Fantastic Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: 188.33.127.* 27.10.10, 12:13
            jeśli chodzi o to, że jest przetarg to jest ok - do tego się nie czepiam.
            Ale:
            wygrał stary model Toyoty i szkółki organizujące szkolenie za 900 zł kupią sobie bez problemu używaną Toyote z 2006r za góra 17 tysięcy. Jak wejdzie nowy model to te same szkółki spokojnie będą szkolić na tych używanych trupach przez kolejne 3 lata.
            Tak więc jeśli przetarg miał pokazać, że nie da się szkolić za 1100 zł to się im nie udało.

Jedyną słuszną rzecz jaką WORD może zrobić to:
            do czasu wprowadzenia nowego modelu Toyoty Yaris egzaminować i na Fiatach Punto i na Toyotach Yaris - kursantowi pozostawić wybór.
            Za rok WORD wymienia wszystkie Punta ale na nowe Yarisy
            Jeśli tak zostanie sytuacja rozegrana to rozumiem.

Nawet ja nie kupię nowej Toyoty skoro i tak za rok będzie TOyota Yaris III generacji.
            • Gość: AGA Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: 188.33.159.* 27.10.10, 12:35
              Takich Toyot za 17.tys. nie da się kupić bo model ten jest w produkcji od roku ma inne zegary, skrzynie biegów i silnik tak więc różnice są dość spore od starszych modeli.
              • Gość: Fantastic Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: 188.33.50.* 27.10.10, 13:27
                Dla inaczej rozmieszczonych zegarów i inaczej pracującej skrzyni biegów nie wyadam na nowy samochód 48 tysięcy złotych, skoro mogę mieć za 18 tysięcy sprowadzony z Niemiec.
                • Gość: Aga Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: 188.33.159.* 27.10.10, 17:07
                  Nie kupisz dopóki kursanci nie puszczą famy że nie umią wrzucić wstecznego na egzaminie ,albo że zbiorniczka nie znaleźli bo jest gdzie indziej lub przekroczyli prędkość bo zegary były nieczytelne dla nich.
                  • Gość: tsa5 Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 18:46
                    kurcze, a nie można usiąść przy jednym stole- dyrekcja WORD i instruktorzy i wypracować kompromis? Wiadomo, że oba te środowiska pracują w jednym celu, po co sobie tak utrudniać?
                    • Gość: rewer warunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 21:49

Warunki:
                      "Silnik benzynowy o pojemności skokowej w przedziale 1299-1400 [cm³]
                      Czterocylindrowy o zapłonie iskrowym minimum 16 zaworowy o mocy minimum 85 KM."

Co to ma wspólnego ze szkoleniem ?
                      Raczej w szkoleniu promować należałoby mniejsze pojemności i mniejszą moc silnika.

To jest chyba po to aby instruktorzy wraz z kursantami pozabijali się !
                      Po to aby skończyć finansowo zwłaszcza małe ośrodki.
                      Może się umawiają pewne organizacje dla własnych interesów ?

• Gość: Benek Re: warunki IP: 46.112.44.* 27.10.10, 22:22
                        jakby miało to cokolwiek wspólnego z dbałością o bezpieczeństwo to nie wybraliby samochodu technologicznie przestarzałego :/

racje mają osoby mówiące, że albo dostawa aut powinna nastąpić jak już wejdzie nowy model albo do tego czasu powinien kursant mieć wybór: czy Punto czy Yaris

z tym przetargiem po 2,5 roku od ostatniego to rzeczywiście przesadzili :/
                    • Gość: Fantastic Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: 109.243.194.* 28.10.10, 09:13
                      takie rozmowy przy stole byłyby wręcz czymś pożądanym !
                      moglibyśmy się dowiedzieć: kiedy wprowadzą Toyoty, ile pozostanie Punt - a teraz to zero informacji.
                      Czekamy na informację ze strony WORDu kiedy takie spotkanie mogłoby się odbyć.

Skoro Toyota mogła zaproponować takie spotkanie przy stole dyrekcji word to teraz my oczekujemy na podobną decyzje
                  • Gość: Fantastic Re: Nowe samochody w wordzie katowickim IP: 109.243.194.* 28.10.10, 09:10
                    nie kupię, dla tych kilku głosów negatywnych ze strony kursantów nie zrobię z siebie bankruta wydając na nowe(stare) auto.
                    Wolę przeboleć ten rok i kupić dopiero w przyszłym nowego Yarisa. Wtedy kursanci przyjdą do mnie zamiast do szkół które kupiły nowy ( stary) model - bo te szkoły już będą kompletnie spłukane z kasy aby wydać na kolejny model Toyoty
    • Gość: prac. ford ludzie IP: *.chello.pl 02.11.10, 21:30
      to proste zblizaja sie wybory samorzadowe za miesiac , caly word dyrekcja przede wszystkim jest zalezna od tego wiec przetarg jeszce przed wyborami musial byc no chyba zyjemy w Polsce a nie w Niemczech czy innym cywilizowanym kraju
    • Gość: eL yaris IP: 89.79.81.* 26.11.10, 23:18
      czy juz są yariski w którymś konkretnym z oddzialów wordu katowickiego?

zna ktos konkretną datę kiedy będa wprwadzone np w Katowicach?
      • elfkabezhaltera Gdzie i kiedy 26.11.10, 23:47
        Taka informacja jest gdzieś na stronie WORD Katowice. Widziałem!
      • Gość: darek Toyota Yaris 6-stopni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 00:35
        Tak to wygląda:
        Yaris 6-stopniowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka