karokarokarokaro 28.01.11, 23:00 ile razy w ciągu takiego zawracania trzeba włączać kierunkowskaz? dwa razy czy trzy razy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarawi zawracanie na trzy 28.01.11, 23:14 Lewy kierunkowskaz i pelny skret w lewo, potem wsteczny, prawy kierunkowskaz, skret w prawo i cofamy, a potem znow lewy kierunkowskaz, bieg pierwszy i jedziemy :) wiec wynika z tego, ze trzy razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zawracanie na trzy IP: *.play-internet.pl 29.01.11, 08:09 tak też mnie uczyli na kursie. Ale jak robiłam zawracanie na egzaminie, to egzaminator zapytał, po co włączam prawy kierunkowskaz przy cofaniu. Wg niego to było niepotrzebne. A ja byłam tak zestresowana, że nie potrafiłam mu się wytlumaczyć, zrobiłam swoje i pojechaliśmy dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
eda.wilczus Re: zawracanie na trzy 29.01.11, 09:01 ja zrbiłam dokładnie tak jak opisała sarawi - egzaminator nie wspomniał o błędzie , więc chyba dobrze .... wiele też zależy od egzaminatora .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyto Re: zawracanie na trzy IP: *.pl 27.10.11, 15:23 A jak nam egzaminator powie "proszę się tu zatrzymać" to sygnalizujemy jakoś ten manewr? dajemy prawy kierunkowskaz, czy po prostu się zatrzymujemy? A dopiero jak powie proszę mi tu zawrócić z wykorzystaniem infrastruktury drogowej, to po zatrzymaniu dajemy prawy kierunkowskaz? Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: zawracanie na trzy 04.02.11, 14:09 Tak bywa jak sie tylko pyta, a nie mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
aniamamamarty Re: zawracanie na trzy 05.02.11, 01:03 sarawi napisała: > Lewy kierunkowskaz i pelny skret w lewo, potem wsteczny, prawy kierunkowskaz, s > kret w prawo i cofamy, a potem znow lewy kierunkowskaz, bieg pierwszy i jedziem > y :) > wiec wynika z tego, ze trzy razy jak sama nazwa manewru wskazuje... Odpowiedz Link Zgłoś
malarot Re: zawracanie na trzy 03.02.11, 18:59 Ja byłam uczona ze trzy razy. Zawracanie na trzy to sygnalizowanie trzy razy zmiany. Chociaz jak sie domyslam co instruktor to pewnie inne dane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: zawracanie na trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 19:06 Powinno być tak,jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
osk-instruktor Re: zawracanie na trzy 03.02.11, 22:54 Dobrze zrobiłaś. Pamiętaj że zawsze jak nie wiesz czy masz włączyć kierunkowskaz to lepiej to zrobić o 3 razy za dużo niż o raz za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant ile razy można manewrowac na jezdni? IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 10:07 takie zawracanie mozna tylko robic na 3 razy? tzn skret w lewo, do tyłu w prawo, i do przodu w lewo? czy mozna tez więcej razy? bo gdy mam zawrócic w wąskiej uliczce to na 3 razy nie wyrobie i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
osk-instruktor Re: ile razy można manewrowac na jezdni? 04.02.11, 11:39 Zawracanie na "trzy" jest przyjęte umownie. Zawracanie na prawdę nazywa się zawracaniem z użyciem biegu wstecznego. Nigdzie w żadnych przepisach nie jest powiedziane że masz to zrobić na 3 ale tak się przyjęło. Jeżeli zabraknie Ci miejsca i zrobisz to na 5 to egzaminator nie ma prawa Cię za to oblać. Pewnie nie popatrzy na to przychylnie ale na pewno nie jest to powód do przerwania egzaminu. www.osk-instruktor.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lenus900 Re: zawracanie na trzy 06.11.11, 19:44 nie ma zawracania na 3.masz jedną ulice szersza inna mniej.zawracanie z użyciem biegu wstecznego to się nazywa.mi łatwiej było zapamiętać tak-w która stronę masz zamiar wykręcać to w tą włączasz kierunkowskaz! kręcisz w lewo włącz lewy-w prawo prawy.sprawdzone;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: zawracanie na trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 20:54 Tyle razy ile razy zmieniasz jakby kierunek ruchu. Zawracanie na 3 jest tylko z nazwy na 3. Można je wykonać na 33 i wtedy wrzucasz kierunek 33 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: zawracanie na trzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.13, 10:31 tyle razy ile razy zmieniasz kierunek jazdy :) Nauka jazdy: zawracanie Odpowiedz Link Zgłoś