Dodaj do ulubionych

Pytanie do tych co zdali za 1 razem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 21:13
Czy jezdziliscie wczesniej jakims innym autkiem np z rodzicami czy uczyliscie
sie tylko "L"-ka i to wystarczylo zeby zdac za 1 razem. Bo zastanawiam sie
czy te 30 godz mi wystarczy zeby zdac za 1 razem - powod - brak kasy na
ciagle proby zeby zdac :/
Obserwuj wątek
    • Gość: adaś Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 22:05
      ja jeździłem moze ze 20min tak poza kursem swoim samochodem,a z 30godzin w LOKu
      wyjeździłem chyba 26 ;)
      bedzie dobrze nie martw sie ;) podchodź do tego na luzie, jako przygoda... ja
      do czasu kiedy sie nie przesiadlem za kolko na placu to nie myslalem o tym, ale
      wtedy nogi zrobily sie niczym galareta... zero opanowania.. ale dobrze bylo ;)
    • Gość: Kasia007 Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 17:30
      ja zdalam z pierwszym razem a po miescie jezdzilam tylko L a na placu kilka
      razy bylam swoim samochodem
    • czarna_rozpacz Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem 14.03.05, 17:44
      kokietuj znajomych i pros ich o male sam na sam z ich autem,
      na bocznych drogach,
      zeby calkowicie skoordynowac sobie,
      mechaniczna prace pedalami gazu i sprzegla,
    • insidemyownmind Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem 14.03.05, 21:40
      ja zdałam za 1 razem. nie wiem jak to się stało... ;)
      poza 30h kursu nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z autem, gas, hamulec,
      sprzęgło to była czarna magia, a zmiana biegów i jednoczesne koncentrowanie się
      na tym co się dzieje wokół mnie na drodze to jeszcze gorzej... jednak było tak
      do momentu kiedy to wsiadłam do samochodu:)
      okazało się, że całkiem dobrze mi to idzie:)
      a jeśli chodzi o branie dodatkowych jazd w Twoim przypadku to jest indywisualna
      sprawa - zadaj sobie pytanie - jak pewnie czujesz się za kierownicą, zapytaj o
      zdanie swojego instruktora.
      jednak powiem ci, że niestety na egzaminie na prawo jazdy umiejętności to nie
      wszystko. trzeba mieć szczęscie:) no i oczywiście jako tako opanowaną technikę
      kierowania auta, bo o umiejętnośni jeżdżenia nie moża tu mówić... z czasem
      można się tego nauczyć, a na kurs się chodzi po to aby zdac ten idiotyczny
      egzamin...
      powodzenia:)
      w razie jakichkolwiek pyań zapraszam do siebie - opowiem w miare możliwości:)

Pzdr i powodzonka
      • Gość: I Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 15.03.05, 19:12
        Tak trzeba mieć szczęcie bo przecież ktoś musi zdać ze zdających za 1 razem
        tylko nie wiadomo na kogo wypadnie bo mistrzami kierownicy to napewno nie są
        zdający za 1 razem. zZdałam za 3 razem a wiem ze za 2 razem jechałam o wiele
        lepiej niz jak zdałam.
    • olewin Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem 16.03.05, 00:40
      Powiem tak .. Jeśli dobrze rozłożysz jazdy to 30 wystarczy jeśli nie to weź z
      10 przed samym egzaminem. Powinno wystarczyć
      • Gość: Robert Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.radman.pl 16.03.05, 21:37
        na kat.B jeździłem nie tylko L-ką ale też troche własnym samochodem po placu.
        Natomiast na kat.C tylko L-ka nikt nie chciał mi użyczyć cieżarówki :))
        • eulalija Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem 17.03.05, 10:52
          Zdawałam w 93 roku, zdałam w pierwszym podejściu, wtedy było 18 godzin jazdy na
          kursie. Dodatkowo przez 1 godzinę uczyłam się ruszania pod górkę na nasypie
          kolejowym bardzo starą skodą znajomego, doszłam do wprawy, ruszam wszędzie pod
          górę bez ręcznego hamulca. I w swoim samochodzie łącznie ok. 4 godzin
          trenowałam parkowanie równoległe tyłem. I to wszystko.
          • darius001 Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem 17.03.05, 15:35
            ja zdalem za pierwszym razem. wczesniej jezdzilem z bratem na wiejskich drogach
            moze ze 30min. W zupelnosci wystarczylo mi tych 30h. Jesli chodzi o teorie to
            zaliczylem tylko 2h ;)
    • stokrocja Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem 18.03.05, 17:48
      Jeśli będziesz miał dobrego instruktora to całkiem możliwe, ze wystarczy Ci 30
      godzin z kursu - zwlaszcza jesli bedzeisz jezdzil regularnie. Z tego co mogę CI
      doradzic to wykup sobie 2 godzinki jazdy przed samym egzaminem. Przypomnisz
      sobie manewry i "rozjezdzisz sie". Najlepiej wykupic te 2 godz. w ktorejs ze
      szkol na przeciwko WORD`u, w którym zdajesz.
      Na swoim przykładzie widze teraz jak bardzo trzeba pilnować swoich interesów.
      Ja przez opieszałość mojego instruktora musiałam dokupic dodatkowe godziny.
      Jezdzilam ze starszym, w miare spokojnym panem ;) Ale b powolnym. Dopiero na 28
      lekcji uczylam sie ostatnich manewrow - kiedy moja kolezanka jezdzac z innym
      instruktorem z tej szkoły do 20 lekcji zrobila wszystkie a potem
      tylko "szlifowala". Poza tym spoznial mi sie po 10 min, a ja uwazajac, ze to
      taki mily, starszy pan nie "odbieralam" tych minutek. No i bylo tak, ze 10 min
      spoznienia, 10 min "biurokracji" czyli podpisy na karcie, wypisanie liczby
      godzin etc, a potem 15 min tankowanie (czyli stanie i czekanie na fakture) i z
      godziny jazdy robilo sie nagle 25 min jazdy!!! A tankowanie mialam nagminnie,
      gdy jezdzilam od 16.00 Wtedy notorycznie konczylo sie paliwo. Efektem bylo to,
      ze wykupilam dodatkowe lekcje doszkalajace ( w sumie 11). W tym wiekszosc w tej
      szkole, ale u innych instrukotrow. 3 godzinki jezdzilam tez z poleconym
      instrukotrem ale stwierdzilam, ze to porazka ;) Z perspektywy czasu widze, ze
      samego kursu wyjezdzilam nie 30 a gora 25, 26 godzin. Gdybym jezdzila z innymi
      instruktorami z tej szkoly to na pewno nie wykupowalabym 11 godzin ale 2 przed
      samym egzaminem. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Aha a w ogole to nigdy w zyciu
      nie widzalam siebie za kierownicą. Na zdanie prawka namowil mnie narzeczony, bo
      po slubie wyjezdzamy za granice i prawko bedzie mi tam b potrzebne :)
      Powodzenia!
      • stokrocja Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem 18.03.05, 17:51
        Dodam tylko, ze ani razu nie jezdzilam niczyim prywatnym autem. Tylko w L-
        kach :)
      • Gość: kika Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 27.04.05, 08:41
        w jakim miescie byl ten kurs bo opowiesc o instruktorze brzmi mi baaaaaaardzo
        znajomo
    • Gość: mysza19 Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.pl / 83.17.225.* 22.03.05, 14:02
      zdalam za pierwszym razem i nie jezdzilam wczesniej zadnym autkiem.
    • aba001 Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem 22.03.05, 14:56
      Ja nauczyłam się jeździć autem kiedy miałam 14 lat a na kurs zdażało mi się
      przyjeżdżać własnym samochodem. To nic trudnego.
    • Gość: Dagunia Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: 212.122.214.* 22.03.05, 16:43
      Ja trochę jeżdziłam, ale było to w bardzo dużym odstępie czasu. Jednak
      propnuje, jeśli masz możliwość, pojezdzić trochę na innym aucie, chociażby
      dlatego, że każde auto jest inne i możesz się zdziwić kiedy przesiądziesz się z
      auta "kursowego" na "egzaminacyjne" i zdziwisz się, że jeździ troszkę inaczej
      niż poprzednie. Ja bynajmniej takie coś zauważyłam.
      Życzę powodzenia!!!
    • Gość: viola Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:46
      hej! mowisz o 30 godzinach ze ci nie wystarcza,a ja pierwszy raz wsiadlam do
      samochodu na kursie i wyjezdzilam 20 godzin(rok temu jazda byla 20 godzin) i
      wystarczylo.zdalam za pierwszym razem bez problemu.grunt to sie nie stresowac na
      jezdzie i podchodzic do wszystkiego na luzaka.i bedzie ok.
    • Gość: myszka Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.autocom.pl 20.04.05, 18:58
      tytlko L-ka cały czas na takim samym autku i po placyku i po mieście - i na
      egzaminie (choć ten na egzaminie był 2-drzwiowy,a na kursie miałam 4-ro) i było
      świetnie:) hmm... myślę, że to zasługa instruktora ;) ... i własnej chęci do
      nauki oraz ambicji - trzeba mocno chcieć dobrze jeździć , nie bać się i będzie
      ok - na egzaminie i po egzaminie . pozdrówki! :)))
      • Gość: myszka Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.autocom.pl 20.04.05, 19:06
        a przed pójściem na kurs nie wsiadałam za kierownicę nawet autka taty -
        chciałam się po prostu nauczyć wszystkiego od podstaw - i dobrze na tym
        wyszłam;) czasem zdarza się że jak kto przed kursem sobie pojeździ to ma złe
        przyzwyczajenia których ciężko się pozbyć , ale to już sprawa indywidualna.
        pozdro po raz 3-ci:D .
    • Gość: myszka Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.autocom.pl 20.04.05, 19:03
      acha - możesz sobie robić notatki po każdej jeździe z instruktorem -
      taki "pamiętnik" tego co zrobiłaś źle, żeby już tego nie robić i przede
      wszystkim zapisuj to co dobrze ci wychodziło - np. w jaki sposób robić manewry;
      uwierz to się bardzo przydaje;) spisuj rady instruktora;) (oczywiście pisz już
      w domu po spotkaniu...heheh:) ale w tym samym dniu żeby Ci z pamięci nie
      wyleciało); ja tak robiłam i przez samo spisywanie utrwaliłam sobie w pamięci
      pewne rzeczy; od czasu do czasu przeglądałam notki i z każdą lekcją jeździłam
      coraz lepiej... :) pozdro.
    • Gość: r Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 21:00
      ja zdałem za 1 razem po 38h
    • Gość: Ania Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:31
      Ja zdałam za pierwszym razem, ale jak szłam na egzamin byłam przekonana,że nie
      zdam.Wyjeździłam 30 godz. ale oprócz tego, mam kolege który jest instruktorem i
      z nim przed egzaminem wyjeździłam 10 godz.( w szczególności plac) i się udało
      ZDAŁAM ZA PIERWSZYM RAZEM !!!!
      • karolinka81 Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem 01.05.05, 03:25
        Ja nie jeżdziłam ani minuty a żeby zdać za pierwszym razem "wystarczyło" puścić
        się z egzaminatorem i juz. Bez zbędnego stresu i wydawania kasy na dodatkowe
        jazdy bądż kolejne egzaminy.
        • Gość: albercik Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 01.05.05, 09:26
          Zdałem za 1 razem. Wcześniej nie miałem styczności z samochodem. Udało sie po
          30H. Sporo jednak zawdzięczam szczęsciu.

Powodzenia wszytskim zdajacym.
        • Gość: za 1 razem Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:17
          witam
          moze faktycznie teraz nie wystarczy 30h skoro moj znajomy jutro idzie na 15 poprawke
          ja zdawalem 12l. temu i wtedy bardzo mocno sie czepiali do manewrow trzeba bylo je zrobic idealnie tak wiec jazda po miescie i test to tylko formalnosc a jazda na placu ... koszmar(egzaminator sprawdzal z linijka :) )
          • Gość: kleo Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:19
            z ta 15 poprawka to zart oczywiscie ?? :-)
    • Gość: sas Re: Pytanie do tych co zdali za 1 razem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 14:59
      Je

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka