Dodaj do ulubionych

Nowe egzaminy na Prawko.

IP: 212.160.108.* 28.10.05, 12:58
Nareszcie od pierwszgo stycznia ,będą nowe formy zdawania egzaminów.Może
uniknie to prześlizgniecia się osób o mniejszych umiejętościach i nie będzie
tzw. ZNAJOMOŚCI. Jesze powinno być, aby młody kierowca do 21 roku życia
jeździł pod opieką osoby bardzie doświadczonej- o większym stażu kierowcy.Z
poważaniem.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: 212.160.108.* 28.10.05, 20:37
      zz
    • Gość: szczurek Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 21:24
      Dla kogo dobrze, dlatego dobrze. Już widzę, jak próbuję zaparkować między
      samochodami, a facet, już na wstępie, mówi mi, że się nie zmieszczę. I co mu
      zrobię? Powiem, nie, proszę pana, nie ma pan racji. Pozwoli mi wysiąść z
      samochodu, hę?
    • Gość: brrrrrr Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:12
      >Jesze powinno być, aby młody kierowca do 21 roku życia
      > jeździł pod opieką osoby bardzie doświadczonej- o większym stażu kierowcy.

Najlepiej z tatą, mamą, babcią i dziadziem ....
      • Gość: czaki Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: *.kopernet.org / *.kopernet.org 30.10.05, 12:07
        Duchem Swietym, a powyzej 60 km/h z grabarzem i sw. Piotrem
    • Gość: niki Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: 212.160.108.* 29.10.05, 15:02
      Jak tylko są sprawni.Taki młody zawsze uwarza,że wszystkie rozumy pozjadał i
      jest najmądrzejszy i starszy ignoruje.Tymczasem przed nim jest mase nauki zanim
      dorówna temu starszemu.
    • Gość: niki Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: 212.160.108.* 30.10.05, 17:34
      Dzisiaj 19-to latek zginął pod Radomskiem.Tydzień temu kupił BMW.Nic dodać nic
      ująć.
    • Gość: justyna Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 17:52
      Jestem przeciwna nauce w ruchu drogowym. Dotychczas uczyląm sie manewrów na
      placu manewrowym i nikt nie mial mi za zle jeśli najechaląm na linie lub
      potrącilam pacholek. Ale co bedzie na parkingach gdy początkujący kursanci
      zniszczą komuś samochód. Czy to jest nauka????czy tylko próba odgadnięcia czy
      wjade czy lepiej tego nie robić. Jesli ludzie jesteście za nauką parkowania poza
      placem manewrowym to postawcie wasze samochody na parkingu a ja spróbuje zrobić
      między nimi koperte.Jeszcze nie mam prawka a jakoś trzeba będzie sie nauczyć
      żeby przystąpić do egzaminu.
      • kundziorek Re: Nowe egzaminy na Prawko. 30.10.05, 18:18
        Słyszałam coś o tym że będą atrapy samochodów ustawione w celach szkoleniowych.
        Nie sądzę aby ćwiczyło się pomiędzy prawdziwymi samochodami bo to by była
        masakra:) Osobiście uważam, że pomysł jest dobry. Bez sensu jest parkowanie
        pomiędzy pachołkami. Ciekawe tylko jak to będzie wyglądało w praktyce...
        Pożyjemy, zobaczymy...
      • Gość: kinga Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: *.chello.pl 30.10.05, 18:28
        ale czy sadzisz, że egzaminator bedzie ryzykował każąc Ci zaparkować w jakieś
        ciasnej dziurze, gdzie np. jeden samochód będzie stał krzywo??? Chyba nie -
        przecież szkoły by zbankrutowały płacąc odszkodowania - skąd egzaminator będzie
        miał pewność że Ty umiesz parkować?
        a tak na marginesie
        -nie wiem jak jest u was w szkołach ale ja na każdej jeździe parkuje gdzieś na
        mieście <i to nie na parkingu pod marketem gdzie nie ma samochodów> np. kiedy
        jade po następnego kursanta albo mój instruktor np. leci po gazete i wtedy
        wciskam się pomiędzy samochody, więc przynajmniej mam okazje ćwiczyć te manewry
        w warunkach miejskiej dżungli :) i jeszcze żadnego samochodu nie drasnełam :)
        • Gość: szczurek Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 19:31
          To gratuluję Ci, że jest ktoś, kto wierzy w Twoje możliwości. Ja parkuję tylko
          na placu manewrowym. Na mieście na nic mi nie pozwalają :-( A przecięz nie
          jestem kiepściuchna.
          • Gość: kinga Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: *.chello.pl 30.10.05, 20:04
            w szkole w której się ucze to wszyscy kursanci parkują gdzieś na mieście -być
            może dlatego, że ten ośrodek prowadzi jeden instruktor i on umawia się z nami w
            różnych miejscach więc siłą rzeczy żeby się zmienić musimy parkować na
            mieście :) Z tym, że wiadomo jak jest jakieś ciasne miejsce to on pomoże
            wjechać i przytrzyma kierownice ale dzięki temu to potem jest już o wiele
            łatwiej zrobić to samemu
    • Gość: niki Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: 212.160.108.* 30.10.05, 21:45
      Nie przechwalaj swoich możliwości.Ten co spowodował wypadek też uważał,że jest
      najlepszy.
      • w357 Hmmm 31.10.05, 03:13
        Hmmm.
        Kolega/żanka "Niki" podrzuciła 'dynamit' wiekowy!!!
        W USA 21 lat jest uznawany jako 'dorosłość'!!!

Nie mam chęci dyskutować na ten temat, bo........
        Miałem 19 lat , gdy trafiłem na "wojnę" i nikt mnie nie pytał,
        czy jestem dorosły???(a czołgiem też jeździłem).

W Polsce oficjalny (legalny) wiek,
        aby uzyskać Prawo Jazdy jest
        ---> ukończony 18-ty rok życia.
        • Gość: hmm Re: Hmmm IP: 213.199.253.* 01.11.05, 09:35
          a jaki jest nieoficjalny lub nielegalny wiek?
    • Gość: niki Re: Nowe egzaminy na Prawko. IP: 212.160.108.* 31.10.05, 19:14
      Czołgiem na wojne mogłeś.Ale samochodem na drogę to nie bardzo.To są inne
      pojazdy.Bardziej delikatne.
      • w357 gościu Hmmm 01.11.05, 15:39
        Poczytaj "Prawo o Ruchu Drogowym", a będziesz wiedział więcej:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka