Dodaj do ulubionych

Mam problem z sprzęgłem prosze o dobre rady

IP: *.c30.msk.pl 22.04.06, 10:13
Mam kłopoty z sprzegłem prosze o dobre rady.Mam drugie podejście do egzaminu i
nie wiem co mam zrobić.Auto mi nieraz gaśnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: Mam problem z sprzęgłem prosze o dobre rady IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.04.06, 10:40
      trzeba odpowiednio puszczac sprzeglo rownomiernie dodajac gazu tak zeby nie
      zgasl.Tak na prawde to tylko teoria, ja jezdzac punto,micra i audi wlasciwie
      nie mialam problemow z wyczuciem bo tam chodzilo ono bardzo podobnie czyli ze
      puszczalam sprzeglo leciutko jakby do polowy az samochod ruszal powoli i wtedy
      dopiero dodawalam gazu i nie gasl.Natomiast w mojej skodzie fabii jest
      tragedia,po prostu nie cierpnie tego samochodu nie wiem dlaczego ale nie umiem
      tam wyczuc sprzegla strasznie mi sie nim trudno posluguje i nie wiem czy to sie
      zmieni,moze dopiero jak zdam prawko i bede jezdzic,bo na razie pierwsze
      podejscie oblalam i czekam na drugie a poki co czasem trenuje innymi
      samochodami to na lotnisku czy na dzialce zeby nie wyjsc z wprawy.No ale
      swojego samochodu nie lubie i tyle ;/ gasnie mi i szarpie nim no tragedia
    • Gość: adi Re: Mam problem z sprzęgłem prosze o dobre rady IP: *.asta-net.com.pl 22.04.06, 10:43
      Najpierw dodaj nieco gazu - dopiero potem powoli puszczaj sprzęgło. Ja tak
      jeżdżę i jeszcze mi nie zgasł. Zresztą każdy samochód jest inny i po prostu
      trzeba to wyczuć:)
      • Gość: MM Re: Mam problem z sprzęgłem prosze o dobre rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:08
        mnie też gaśnie
      • justa122 Re: Mam problem z sprzęgłem prosze o dobre rady 22.04.06, 11:10
        Tak właśnie tak rób, najpierw dodaj gazu a potem puszczaj powoli sprzęgło tylko nie za dużo, jak auto ruszy to juz sprzęgła nie popuszczaj,sprzegło można puścic jak przejedziesz jakieś pare metrów.
        • Gość: Patrycja Re: Mam problem z sprzęgłem prosze o dobre rady IP: *.c30.msk.pl 23.04.06, 22:14
          DZIĘKI ZA OTPOWIEDZI MAM NADZIEJE ŻE NA EGZAMINIE MI NIE ZGAŚNIE.BO PIERWSZY RAZ
          OBLAŁAM BO MI ZGASŁ DWA RAZY.BĘDE MIAŁA DRUGIE PODEJŚCIE.
          • Gość: X Egzaminy..... IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 03:14
            Ostatnio obserwowałem (na Odlewniczej) jakie błędy robią "Pierwszaki" .
            Część Egzaminatotów jest złośliwa........
            Przypieprzją się do tego co pod "maską" i jak daleko mają być widowczne
            światła.......

Niby reguły o Światłach są obowiązkowe przy jakimkolwiek Egzaminie do(karty
            rowerowej) ......

Bez kooo komentarzy.....

Prawo prawem, a rowerzysta robi swoje (w Większości przypadków).
            • Gość: X Samochodzik "Gaśnie" - dlaczego ? IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 03:28
              Samochodzikiem (małym) można ruszyć z miejsca nie używając "gazu".......
              Tyle, że to jest "wyższa szkoła jazdy" !

Większość Instruktorów N.J. nawet tego nie uczy ...... No bo po co :?:

Jeżeli ktoś ma konkretne pytania, to proszę na "PW" .
    • naa123 Re: Mam problem z sprzęgłem prosze o dobre rady 24.04.06, 12:33
      Mój instruktor też mówił, żeby dodać najpierw gazu. Trochę zawyje ale nie
      zgaśnie a za to, że zawyje nie mogą Cię oblać.
      • Gość: Patrycja Re: Mam problem z sprzęgłem prosze o dobre rady IP: *.c30.msk.pl 24.04.06, 13:17
        Dzięki za potpowiedzi.Oraz pozdrawiam zobacze jak mi pujdzie 25 o 7rano mam
        egzamin.PAPAPTKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka