Dodaj do ulubionych

plasticzek - ciągle nie mam ;-((((

26.03.07, 23:31
Tydzień temu zdałam egzamin.
Codziennie z uporem maniaka strawdzam na stronce
cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx
status mojego wniosku i nic ;-((( - brak spraw w toku
Też tak długo czekaliście?
Obserwuj wątek
    • Gość: yacho Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( IP: *.aster.pl 26.03.07, 23:35
      Jakie długo, z choinki sie urwałaś ?
    • Gość: Łukasz Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 00:44
      Powoli bez nerwow :) oni maja czas na wyrobienie plastiku :)
      • Gość: SAD Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( IP: *.asta-net.com.pl 27.03.07, 08:03
        Po 8 dniu sprawdź status. Powinno być że przyjeli wniosek.
        Po 2 dniach masz prawo jazdy do odbioru

Przykład.

Pan X zdaje 12.03.2007 (poniedziałek) roku. Po 8 dniach czyli 20.03.2007
        (wtorek) Pan X sprawdza na stronie i pisze zgłoszono wniosek trwają sprawy
        administracyjne... . Po 2 dniach czyli 22.03.2007 (czwartek) Pan X ponownie
        sprawdza na stronie i widzi napisz Dokument gotowy do odbioru w urzędzie. Pan X
        udaję się popołudniu do urzędu startostwa powiatowego wydz. Komunikacja do
        pokoju Prawo Jazdy . Po czym płaci 71zł i cieszy się wolnością i swobodą od ELKI
        oraz całego stresu związanego z egzaminem. Wychodzi z myślą ("Teraz to mam was
        wszystkich w D...."). :P

To był przykład
        • Gość: NanaDomi Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 08:24
          Ja też nie mam jeszcze ale u mnie minęło dopiero 5 dni,ja zapłaciłam już te 71
          zł,i czekam również z niecierpliwością.
          Czy ta stronka do sprawdzania działa na całą skale,chodzi mi o oto iż jestem z
          małego miasteczka?
          • martaqba Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( 27.03.07, 09:42
            Tak, działa bez względu na to czy jesteś ze stolicy czy z małego miasteczka -
            system identyfikuje Cię po nr PESEL :-)
        • martaqba Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( 27.03.07, 09:47
          Dzięki za przykład :-))))
          Oby to było tak szybko jak piszesz :-)
          Właśnie dzwoniłam do mojego instruktora - powiedział , że WODR wysyła dokumenty
          do wydziału komunikacji 2 razy w tygodniu - wtorki, czwartki - czyli jest
          nadzieja, że one dziś już zostaną dostarczone :)
          Za prawko już wpłaciłam.
          A jestem taka niecierpliwa, bo 7 miesięcy dojeżdżam do pracy prawie 50km w
          jedną stronę i mam już tego szczerze i serdecznie dosyć....
          Pozdrawiam
    • virgoo3 Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( 27.03.07, 10:21
      No właśnie ja też czekam jak na szpilkach, bo ciągle na tej stronce wyskakuje że
      nie prawidłowe dane, a egzamin miałam w czwartek(22.03) Już sobie nawet
      wymyśliłam, że może są w wordzie zapomnieli i nie wyślą:-))Wiem, wiem,jestem nie
      mądra...
      Pozdrawiam!
      • Gość: cheese Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:02
        ja miałem egzamin 16marca (w jastrzębiu zdroju) i też jeszcze czekam. Także
        troszke dłużej niż Wy. A co do dwóch dni od wpisania do systemu.. to jest to
        nieprawda. Ja zostałem wpisany do systemu 21.03, czyli 6 dni temu, a nadal
        czekam. Może jutro? :D
        • martaqba Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( 27.03.07, 20:51
          Ale wpisany do systemu zostałeś po 5 dniach :) a ja już 9 dni czekam i nic ;-(
          • Gość: lorek Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 01:01
            hej :) Ja zdalem za 1 razem (hehe, musialem sie pochwalic:P) 14 marca, dopiero
            21 przyjeto wniosek... a jutro mijaja 2 tygodnie od mojego egzaminu, a po
            plastiku ani widu, ani slychu...czekalem 2,5 miesiaca na egzamin wiec duzo ludzi
            musialo podchodzic do egzaminow no i duzo zdaje wiec mysle, ze to przez to, ze
            teraz duzo ludzie zdaje i duzo plastikow musza naprododukowac :P j
            • martaqba Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( 28.03.07, 08:10
              Masz rację - ja też czekałam na egzamin półtora miesiąca, więc to pewnie przez
              to, że tylu jest zdających tyle się czeka.
              GRATULUJE zdania za I-wszym podejściem :) Gdybym ja zdała za pierwszym, (6luty)
              pewnie już dawno bym miała prawko wydane :)
    • niejako Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( 29.03.07, 14:58
      ja, zeby cokolwiek znalazlo sie na tej stronie,
      musialam najpierw uiscic oplate.
      dopiero potem wysylali dokumenty do obrobienia
      na plastik.
      urzad warszawa-ursynow.
    • nifren Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( 29.03.07, 16:31
      powiedzcie mi czy to wczesniej trzeba zapłacic czy dopiero przy odbiorze?
      • Gość: Mateuszek Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 16:52
        zależne od miasta, w Poznaniu np. trzeba najpierw zapłacić za wydanie dokumentu,
        inaczej w ogóle nie wyślą papierów do drukarni :) W innych miastach pewnie podobnie.
    • Gość: Mateuszek Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 16:54
      a zapłaciłaś w ogóle za wydanie prawka ? Nie wszędzie można płacić za prawko
      dopiero przy odbiorze, w niektórych miastach papierów w ogóle nie wysyłają do
      drukarni jeśli najpierw się nie zapłaci za wydanie prawka! Zadzwoń do wydz.
      komunikacji i doinformuj się jak to jest u Ciebie w mieście :) Ja czekałem równe
      7 dni na odbiór (w pon. zapłaciłem za wydanie plastiku a w następny pon. był
      komunikat na stronie że prawko gotowe do odbioru)
      • nifren Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( 29.03.07, 17:02
        no kurde nic mi o tym nie powiedziano no!!! ja w warszawie czekam mam odebrac
        na grochowskiej no i jak tam jest jak ktos wie niech pisze...:)
        • Gość: magda Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.03.07, 18:25
          co wy tacy wszyscy niecierpliwi jesteście???? Zwykle czeka się trzy tygodnie na
          odbiór. W legnicy płaci się przy odbiorze.
          • Gość: Maggie Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 22:52
            Hmm... a co ja mam powiedzieć? Zdałam egzamin 16 marca (czyli jutro będzie 2
            tygodnie), a nadal na stronie pokazuje się, że nie ma spraw w toku! :(
            Czy może to być spowodowane tym, że jeszcze nie zapłaciłam za dokument???
    • virgoo3 Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( 30.03.07, 14:50
      U mnie w końcu ruszyło dziś sprawdziłam, że 27.03 przyjęto wniosek i trwa
      postępowanie administracyjne. Czyli tylko patrzeć jak trafi do mojego urzędu
      miasta. Podobno nie ma co liczyć na tą stronkę, bo nie jest wiarygodna, także
      dzwońcie do urzędu i pytajcie.
      Pozdrawiam!!!
      • martaqba plasticzek - JEST 03.04.07, 18:37
        Zapłaciłam 3 dni po zdanym egzaminie. Po 14 dniach odebrałam prawko :-))))
        (Wczoraj rano)
        Przejechałam juz prawie 300km (50 pierwszych z mężem, potem już sama). Nikt na
        mnie jeszcze nie trąbił, samochód mi nie gaśnie (o dziwo) i nawet nie stoczyłam
        się ruszając dzis z podporządkowanej na sporym wzniesieniu :))) I jakoś tak
        wyszło, że mi opony zapiszczały cichutko :)
        Szkoda, że nie daja jakiegoś dofinansowania na benzynę (np. unijnego) dla
        poczatkujących kierowców ;-))))) Bo najchętniej ćwiczyłabym naukę jazdy po
        500km dziennie :)
    • virgoo3 Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( 03.04.07, 18:54
      Ja też dzisiaj odebrałam:-)))Czekałam w sumie na nie krótko, bo 11 dni. Mój mąż
      ciągle namawia mnie żebym się przesiadła na fotel kierowcy i pojeździła trochę
      ale jakoś mi trochę dziko. Ale kiedyś muszę zacząć...
      Pozdrawiam!
      • Gość: agu Re: plasticzek - ciągle nie mam ;-(((( IP: *.acn.waw.pl 03.04.07, 19:44
        a mógłby mi ktoś życzliwy powiedzieć co teraz? w ośrodku, w którym się uczyłam
        nikt mi nie powiedział co potem...troche przyznaje przez moje zaniedbanie bo
        nie pytałam...wczoraj na odlewniczej zdałam...mieszkam na mokotowie...możecie
        napisać gdzie teraz z tą opłata? i czy teraz, czy dopiero jak będzie do odbioru?
    • k_madame egz 22 marca - dziś odebrałam prawko:)) KRAKÓW 06.04.07, 12:52

• Gość: angelika 26 marca egzamin dzis odebralam Bytom:-) IP: *.bytom-piekary.net.pl 06.04.07, 13:58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka