Gość: kosanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 20:38 Tak,tak,tak :))))! Egzamin zdałam 6.10,a dzisiaj mam już plasticzek w kieszeni :).Jestem bardzo szczęśliwa,czego i wam życzę z całaego serca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata.czest Re: Odebrałam prawko :)))) !!!!! 16.10.07, 20:40 :D Szerokiej i bezpiecznej drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosanka Re: Odebrałam prawko :)))) !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 20:43 Dzięki ogromne :).Również pozdrowionka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzaczka Re: Odebrałam prawko :)))) !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 21:23 Ja tez :)i moze niedlugo wybiore sie na pierwsza wycieczke.Gratuluje i zycze wszystkiego naj,bo jutro zdaje sie Twoje 25-urodziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Odebrałam prawko :)))) !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 00:13 kosanka moge zpytac ile godzin wyjezdzilas?...bo tak panikowalas na poczatku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betka Re: Odebrałam prawko :)))) !!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.07, 09:21 Buuu...ja miałam egzamin 10 i nie ma nawet informacji na PWPW że sprawa w toku:( Prawko powinno czekać już wyrobione i wręczone do łapki przez egzaminatora od razu w aucie:) i kwiatki niech jeszcze dają... ech... byłoby błogo;) Czekam dalej ale nie powiem że cierpliwie:), a Tobie gratuluję mobilności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Odebrałam prawko :)))) !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 09:43 hehe.. ja tam zamiast kwiatkow wolalabym cos mocniejszego:P... chociaz jak zdam to i tak idziemy pic:P Odpowiedz Link Zgłoś
agacool8 Re: Odebrałam prawko :)))) !!!!! 17.10.07, 17:06 Czyli to normalne że tak długo się czeka na te magiczne slowa: Sprawa w toku? Bo ja też czekam i zaczełam sie martwić czy aby Mord przesłał moje dane do wyrobienia prawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzaczka Spokojnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 18:41 Wiele osob mi mowilo,ze zasmiecam forum,ale rozumiem Twoja niecierpliwosc :)Zdawalas wczoraj prawda?Poczekaj 6 dni,a w zasadzie 5 od dzisiaj.Podam Ci na moim przykladzie: 5.10 zdalam 11.10 na stronce pwpw-przyjeto wniosek i trwa postepowanie 15.10 na stronce pwpw-prawo jazdy do odebrania w urzedzie Wszystkie te informacje ukazywaly sie popoludniu.Do odbioru nie ma kolejek,pewnie dlatego,ze statystyki zdawalnosci sa jakie sa.Odbierasz na Al.Powstania Warszawskiego 10-kolo sadow.Parter stanowiska 36-40 :)Najpierw jednak placisz w kasie 71 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
agacool8 Re: Spokojnie... 17.10.07, 20:09 Wielkie dzieki bo już niemogę się doczekać! A zdawałam faktycznie wczoraj ale w krakowie a że jestem z wieliczki to prawko będzie u mnie w starostwie w wydziale komunikacji.Podobno.jeszcze raz dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imam Re: Spokojnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 09:02 Zadzwoń do Wydziału Komunikacji w swoim starostwie. Żeby przyjęli wniosek do realizacji trzeba zapłacić to 71 zł za prawo jazdy! Więc najpierw musza spłynąc dokumenty z WORD-u, potem płacisz, Starostwo wysyła wniosek do Wytwórni Papaierów Wartościowych i dalej już tylko czekasz na info na stronie, ze masz prawo jazdy do odebrania w Starostwie. Ponoć nie zawsze się taka informacja pojawia na tej stronie (tak twierdzą niektórzy odwiedzający to forum, ale w moim przypadku było dokładnie tak jak piszę). Zdałam egzamin 4 października, 10 października (po uprzednim upewnieniu się kiedy dostaną dokument z WORD-u) zapłaciłam 71 zł, 11 października nfo na stronie, że przyjęto wniosek do realizacji, 15 października - dokument do odbioru w Urzędzie. Nie spodziewałam się takiego expressowego terminu, więc prawo jazdy odebrałam dopiero 16 października;) Dlatego radzę zadzwoń do Wydziału Komunikacji w Starostwie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agacool8 Re:Dziwne... 22.10.07, 14:07 Ja byłam osobiście pytać się do wydzialu komunikacji i pani poinformowała że mam się zgłosić za 2tyg i wtedy płacę te 71 zł przy odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
agacool8 Re: do Imam... 22.10.07, 15:01 Właśnie dzwoniłam do wydziału i to o czym piszesz będzie obowiązywało od listopada br.Przynajmniej u mnie w starostwie.Narazie nie musze najpierw płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) do kosanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 00:36 ponawiam pytanie... jak mozesz to napisz ile godzin wyjezdzilas przed egzaminem ..i mniej wiecej na ktorej godzinie zaczelas sie czuc pewnie za kolkiem...pytam dlatego ze sama mam takie poczatki jak ty kiedys.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyska Re: do :) IP: *.toya.net.pl 20.10.07, 08:29 jesli Ci nie przeszkadza to takze odpowiem na Twoje pytanie:) wczoraj udalo mi sie zdac za pierwszym razem...wyjezdzilam 50 h (30h kurs i 20 dodatek) i dopiero dzien przed egzaminem poczulam sie pewna za kolkiem:) bedzie dobrze, czasem musi nastapic jakis przelom, zeby zaczelo isc:) trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosanka do Gościa:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 12:44 Witam:).Przepraszam,że odpowiadam dopiero teraz,ale emocje związane z odbiorem prawka,a teraz z wyborem autka są naprawdę ogromne :),i stąd mniej zaglądam na forum.Teraz Twoje pytanie i Twoje obawy związane z jazdą :)- nie martw się,jedni łapią to wcześniej,inni (ja) potrzebują więcej czasu.Na początku rzeczywiście byłam potwornie spanikowana,ale cierpliwośc i spokój instruktora,a także moja determinacja:))) zrobiły swoje.Od początku przyjęłam taktykę dobrego przygotowania się do egzaminu i nie pdchodzenia do niego do momentu,gdy poczuję się naprawdę pewnie.Zafundowałam więc sobie kurs rozszerzony,czyli 40 godzin jazd.I wierz mi,po nich także nie zdecydowałabym się na egzamin.Potem było jeszcze ok.20h,jeździłam często,co drugi dzień,taka częstotliwość to moim zdaniem podstawa.I dopiero wtedy zaczęłam czuć się coraz pewniej,swobodnie rozmawiałam sobie z instruktorem,jazda sprawiała mi autrntyczną frajdę.Potem było jeszcze 6 godzin wyjeżdżonych z innym instruktorem ,na innym autku.I gdy bez większych problemów opanowałam jazdę także nieco innym samochodem ,poczułam spokój:).Egzamin zdałam za pierwszym podejściem:).Także nie martw się,na wszystko przychodzi czas.Musisz jeździć i jeszcze raz jeździc,w miarę często i nie przejmować się drobnymi niepowodzeniami.Będzie dobrze,zobaczysz.Nie żałuj też na dodatkowe jazdy,one naprawdę procentują.Wszakże najbardziej boimy się tego,czego nie znamy,prawda? Pozdarawiam serdecznie i trzymam mocno kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hml Re: do Gościa:))) IP: *.boh-wrz.kni.pl 22.10.07, 16:49 Witam a ja mam taki problem, niestety jak pech to pech jak zawsze zresztą. Ja zdałem 12 października w MORD KRAKÓW (za 2 RAZEM)Postepowanie administracyjne wyswietlilo sie na stronie PWPW w środę 17 października, zadzwoniłem w piątek do WK po południu i pytałem jak z odbiorem, powiedzieli, że w poniedziałek będzie bo na razie jest już wyrobione w warszawie. Dzisiaj dzwonie a oni mi coś bełkoczą, że nie ma narazie i zadzwonić pod koniec tygodnia. Czemu inni czekają 6-7 dni a inni 2-3 tygodnie. Ja już czekam 12 dni i mam tego serdecznie dość tej biurokracji, muszę mieć prawo jazdy od zaraz bo nie ma kto jeździć w rodzinie, a oni robią wszystko żebym jak najdłużej nie miał... Druga sprawa jestem z Krakowa i jak jest z tym WK na Powstancow Warszawskiego czy w tym biurwie płaci się przy odbiorze czy najpierw trzeba zapłacić żeby cokolwiek robili ? chodzi mi o biurwo WK Powstancow Warszawskiego obok Sądu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: do Gościa:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 22:44 dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz:)...ja dzien przed egzaminem bede miala 35 h...mam nadzieje ze wystarczy...eh..a jak nie to bedzie trzeba wykupic dodatkowe godziny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmll Re: Odebrałam prawko :)))) !!!!! IP: *.boh-wrz.kni.pl 22.10.07, 23:27 Witam a ja mam taki problem, niestety jak pech to pech jak zawsze zresztą. Ja zdałem 12 października w MORD KRAKÓW (za 2 RAZEM)Postepowanie administracyjne wyswietlilo sie na stronie PWPW w środę 17 października, zadzwoniłem w piątek do WK po południu i pytałem jak z odbiorem, powiedzieli, że w poniedziałek będzie bo na razie jest już wyrobione w warszawie. Dzisiaj dzwonie a oni mi coś bełkoczą, że nie ma narazie i zadzwonić pod koniec tygodnia. Czemu inni czekają 6-7 dni a inni 2-3 tygodnie. Ja już czekam 12 dni i mam tego serdecznie dość tej biurokracji, muszę mieć prawo jazdy od zaraz bo nie ma kto jeździć w rodzinie, a oni robią wszystko żebym jak najdłużej nie miał... Druga sprawa jestem z Krakowa i jak jest z tym WK na Powstancow Warszawskiego czy w tym biurwie płaci się przy odbiorze czy najpierw trzeba zapłacić żeby cokolwiek robili ? chodzi mi o biurwo WK Powstancow Warszawskiego obok Sądu Odpowiedz Link Zgłoś
agacool8 ReCzekanie :)))) !!!!! 23.10.07, 07:11 Wydaje mi się że to czekanie zleży jak duzy obszar obsługuje dany wydział komunikacji.A że w wieliczka to nie kraków to może tu jest szybciej.Pani wczoraj mi powiedziała że oni aby załatwić administracje mają 7 dni roboczych. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha-tomisoft Re: Odebrałam prawko :)))) !!!!! 22.10.07, 23:29 Gratuluję :) To teraz trzymaj kciuki za tych, którzy mają to przed sobą (np. ja :D) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hml Re: Odebrałam prawko :)))) !!!!! IP: *.boh-wrz.kni.pl 23.10.07, 08:19 Ale właśnie większość znajomych w Krakowie czekała 6-7 dni na odbiór dzisiaj jest już 12 dzień i nadal nic. Odpowiedz Link Zgłoś
agacool8 Re: :)))) !!!!! 23.10.07, 14:15 No to chyba musisz uzbroić się w cierpliwość ot cała nasza polska rzeczywistość z tą biurokracją Odpowiedz Link Zgłoś