Dodaj do ulubionych

3:0 dla WORDu Odlewnicza

IP: 193.109.212.* 02.04.08, 09:08
Wczoraj 1 kwietnia trzeci raz poległam na placu boju. O ile dwa
poprzednie podejścia uwalone ewidentnie z mojej winy o tyle
wczoraj....Byłam wyluzowana, dokładny makijaż, uśmiech na twarzy,
pełen luzik i .................PANI egzaminator. Placyk OK, wyjazd
na miasto, trzecie skrzyżowanie skręt w prawo, pasy i około 20
pieszych, naciskam sprzęgło i hamulec i nagle..........gwałtowne
hamowanie przechodzący obok panowie skomentowali "proszę wybaczyć
tej pani" i słowa pani egzaminator "dziękuję bardzo przesiadamy się
musiałam interweniować i zahamować za panią" poprostu mnie
zatkało "proszę odpalić silnik" zdziwiona powiedziałam, że silnik
nie zgasł bo miałam wciśnięte sprzęgło i hamulec ale nie było
dyskusji. Zjechałam na bok i przesiadka i kilka razy powtórzone
pytenie przed kamerką " co się stało pani Kasiu, że pani nie
hamowała, czekałam do końca i musiałam zahamować za panią".
Paranoja. Chwilowo mam dosyć tej walki z wiatrakami. 30 godzin
kursu, przed każdym egzaminem 4-5 godzin jazd dodatkowych, ćwiczenie
skrętów w lewo itp. trudnych rzeczy i...........taka porażka. Mam
dosyć............
Obserwuj wątek
    • Gość: Egzaminator Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: *.spray.net.pl 02.04.08, 09:23
      przecież musimy z czegoś żyć. gdyby każdy zdawał za pierwszym razem to by word
      nie miał pieniędzy na ośrodek wczasowy, wycieczki i pyszną kawę.

• Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 193.109.212.* 02.04.08, 09:27
        I ja to wszystko rozumiem ale trzy razy płaciłam za egzamin to ile
        jeszcze??????????
        • Gość: Egzaminator Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: *.spray.net.pl 02.04.08, 09:35
          Moja żona 10 raz zdaje. I jeździ lepiej niż niejeden "kierowca" i co z tego?
          Egzaminator szuka okazji jak uwalić. I zawsze znajdzie w takich chwilach stresu,
          on nie jest tam aby Ci pomóc. Tylko aby znaleść Twój błąd, byc moze przypadkowy.
          Być może normalnie go nie zrobisz na drodze, ale to są bardzo nadgorliwi ludzie.
          • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 193.109.212.* 02.04.08, 09:39
            ok. tylko w takim razie nie widzę sensu żeby dalej próbować skoro
            niektórzy mają farta i zdają za pierwszym razem a inni którzy często
            są lepsi od tych pierwszych nie mogą zdać po kilka razy. Za
            pierwszym razem jeździłam po mieście 30 minut, za drugim 20 minut
            teraz niecałe 10 minut to za czwartym podejściem chyba wogóle nie
            wyjadę na miasto a za piątym zapomną mnie wyczytać........... taki
            los.........
            • Gość: noname Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 10:12
              głowa do góry Kasiu na pewno uda sie w końcu zdac :) a moze poprostu
              za pozno chcialas wyhamowac? i nie dalas szansy egzaminatorowi?
              • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 193.109.212.* 02.04.08, 11:11
                Może i tak już niczego nie jestem pewna. Ale w takiej sytuacji
                jeszcze bardziej nie widzę sensu tego wszystkiego. Jeździłam w sumie
                około 40 godzin i nigdy nie miałam problemu z właściwym zahamowaniem
                to jeżeli zaczynam robić takie błędy po tylu godzinach (instruktor
                twierdzi, że technicznie nie jest już w staniu niczego mnie nauczyć
                bo wszystko jest ok)to czy wogóle jest sens podchodzić kolejny raz
                do egzaminu??????
                • Gość: noname Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 11:27
                  myśle że jest skoro umiesz jeździć. kwestia jedynie tego czy ma sie
                  na inwestycje te 112 zlotych w egzamin. wiem ze to załamuje ale
                  skoro jezdzic umiesz to pozostaje walczyc do skutku.
                  • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 193.109.212.* 02.04.08, 11:40
                    No teraz to muszę zainwestowa- 300 zł kurs dodatkowy (tj. 5h jazd) +
                    112 zł za egzamin. Co prawda chwilowo nie mam takiej kasy na zbyciu
                    ale to nawet nie o tą kasę chodzi. Będę czekała 2 miesiąca na
                    kolejny termin, znowu wezmę kilka godzin jazd doszkalających,
                    instruktor powie "tym razem napewno pani zda" a
                    ja.................polegnę na jakiejś debilnej minie...........
                    • Gość: noname Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 12:03
                      a faktycznie, koszty po trzecim razie rosna. hmm no to z tym
                      czekaniem to jest fatalne. sam to teraz doswiadczam. ale jakby nie
                      patrzec kazdy z nas ma tak samo. wszystko chyba zalezy od tego jak
                      sie czujesz na silach. dzis to pewnie nic Ci sie nie chce ale za
                      pare dni, kiedy ochłoniesz to juz na zimno podejmiesz decyzje co z
                      tym dalej robic. i mysle ze bedzie to tylko jedna. walczyc dalej :)a
                      moze tym razem na niczym nie polegniesz?;)
                      • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 193.109.212.* 02.04.08, 12:29
                        Dzięki za wsparcie. Może faktycznie muszę ochłonąć, wyskrobać te 412
                        zł i walczyć dalej. W sumie trzecią walkę przegrałam ale jest
                        jeszcze szansa, żeby wojnę wygrać (mam nadzieję)..........
                        • Gość: Pocieszacz Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 80.50.238.* 02.04.08, 13:02
                          Ja bym Ci polecał podejść do tego, że nie dam się gnoj.... i że szkoda Twojego
                          czasu i energii jaki włożyłaś, żeby zrezygnować, bo jakiś egzaminator ma
                          "pieluchę pełne kupki" jak to powiedział pewien mały surfujący pingwin.
                          • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 193.109.212.* 02.04.08, 13:14
                            Dzięki. Kiedyś pewnie mi przejdzie i stanę do tej nierównej walki
                            ale na dzień dzisiejszy to płakać mi się chce i mam doła
                            totalnego.................
                            • Gość: galadriel Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 87.207.23.* 02.04.08, 14:02
                              nie przejmuj się Kasiu-ja też oblałam 3 razy też miałam doła i ryczałam w poduszke...Ale poszłam wykupić te 5 jazd,poszłam nz ten 4 egzamin i... ZDAŁAM. Nie wolno się poddawać.Kiedyś i Ty usłyszysz ,,wynik egzaminu pozytywny-nie mam żadnych zastrzeżeń,,POWODZENIA.
                              • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 193.109.212.* 02.04.08, 14:08
                                Bardzo, bardzo dziękuję za słowa otuchy.
                                • kasia07l Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza 02.04.08, 15:10
                                  Będzie dobrze. Ja za pierwszym razem nawet nie wyjechałam z palcu bo
                                  na łuku najechałam na ostatni słupek, za 2 razem trafiłam na
                                  egzaminatorkę,która od początku miała jakieś złe nastawiene do mnie
                                  i wyszukiwała głupie błędy, za 3 razem też na nią trafiłam i było to
                                  samo ale za 4 razem miałam już szczęście:) Egzaminatorem okazał się
                                  znajomy:)
                                  • Gość: www Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.08, 17:08
                                    a jakie to są te "głupie błędy"?
                                    • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 193.109.212.* 04.04.08, 13:14
                                      Zaczynam bardzo powoli dojrzewać do tego żeby zapisać się na 4
                                      podejście do tego cholernego egzaminu. Może ktoś z Was był ostatnio
                                      na Odlewniczej i wie jakie są teraz terminy????????
                                      • amiulek Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza 04.04.08, 13:50
                                        Kasiu!!!Jeżeli jazda z instruktorem idzie Ci dobrze,to nigdy się nie
                                        poddawaj,w końcu wywalczysz to prawko.Może podchodząc do
                                        egzaminu,powinnaś wolniej jeżdzić po mieście,wówczas zdążysz na czas
                                        wychamowć(zanim zrobi to za Ciebie egzaminator).Ja też za pierwszym
                                        razem nie zdałam(tylko i wyłącznie z mojej winy).Mój instruktor
                                        mówił,że jak nie zdam,to na własne życzenie-miał
                                        rację.Egzaminatorowi na koniec powiedziałam,że przy następnym
                                        podejściu nikt na niczym mnie nie złapie.I tak było.Poszłam
                                        elegancko ubrana(eleganckie spodnie, żakiet ,skromny
                                        makijaż),robiłam to ,co do mnie należe,nie przejmowałam się tym,że
                                        EGZAMINATOR PATRZY I CZYCHA NA MÓJ BŁĄD.Byłam pewna siebie i dobrze
                                        na tym wyszłam.Zdałam.Głowa do góry!Odwagi i powodzenia!!!
                                        • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 193.109.212.* 04.04.08, 14:02
                                          Dzięki za słowa otuchy. Może dzisiaj podjadę na Odlewniczą, zapłace
                                          w OSK te cholerne 300 zł i zapiszę się na egzamin......
                                          • amiulek Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza 04.04.08, 14:27
                                            Egzaminatorzy ,to tylko ludzie,którzy wykonują swoją pracę.Jeżeli
                                            jesteś dobrze przygotowana,jeżeli na kursie idzie Ci wszystko
                                            dobrze,to podejdż ze spokojem do egzaminu i nie ma innej
                                            możliwości,musi się udać.
    • watashi79 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza 04.04.08, 14:24
      Gość portalu: kasia2904 napisał(a):

> Placyk OK, wyjazd
      > na miasto, trzecie skrzyżowanie skręt w prawo, pasy i około 20
      > pieszych, naciskam sprzęgło i hamulec i nagle..........gwałtowne
      > hamowanie przechodzący obok panowie skomentowali "proszę wybaczyć
      > tej pani" i słowa pani egzaminator "dziękuję bardzo przesiadamy się
      > musiałam interweniować i zahamować za panią" poprostu mnie
      > zatkało "proszę odpalić silnik" zdziwiona powiedziałam, że silnik
      > nie zgasł bo miałam wciśnięte sprzęgło i hamulec ale nie było
      > dyskusji.

mnóstwo nieścisłości później piszesz, że popełniasz "takie" błędy... to w końcu
      sama hamowałaś czy nie? silnik odpalałaś "bez dyskusji" mimo, że nie zgasł?

jak zwykle proponowałbym przejechać chociaż 2h z innym instruktorem, z innej
      szkoły. wprawdzie to nie egzaminator, ale obcy człowiek, świeże spojrzenie, inne
      podejście, inne doświadczenia. w miarę obiektywnie powie Ci jak jeździsz. ja
      zdałem za 5-tym razem.
      • 2hot4u Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza 04.04.08, 16:53
        Ja tez za bardzo nie rozumiem - skoro nacisnęłaś hamulec to dlaczego
        samochod się nie zatrzymał?
        • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 10:22
          Samochód zatrzymał się ale zdania są podzielone kto hamował ja czy
          egzaminatorka. Ona stwierdziła, że to onas hamowała bez sprzęgła i
          dlatego uważała,ze silnik zgasł. Ja twierdzę, że to ja hamiwałam
          mając w sotatniej fazie hamowania wciśnięte sprzęgło i dlatego nie
          zgasł. Chyba zabardzo mnie zatkało jak mi powiedziała, że to ona
          hamowała i dlatego nie kłóciłam się tylko na spokojnie próbowałam
          tłumaczyć,że ja hamowałam a óna swoje. kłótnia nie miała sensu bo
          jak by się uprała to za 10 minut obcięłaby mni za coś innego. Jak
          mówi przysłowie " jak się kogoś chce uderzyć to kij zawsze się
          znajdzie"...
          • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 10:25
            p.s. Jeżdzę z różnymi instruktorami właśnie po to żeby poznać zdanie
            różnych kierowców o moich umiejętnościach a przy okazji pojeżdzić
            różnymi trasami, bo z reguły jeżdzę po targówku.
    • Gość: Czesio Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: *.aster.pl 06.04.08, 11:33
      Nie bądź taka szybka! Bierz przykład z pewnego łodzianina, opisanego w Super
      Ekspresie lub Fakcie pod koniec lata 2007r. Podchodził wówczas 18 razy do
      egzaminu praktyczne, nie było później informacji czy w końcu zdał!:-)))
      On wybulił prawie 5700 i walczył dalej :-))) Przecież zapłacił: 2000 za egzaminy
      praktyczne, koleje 1500 za dodatkowe jazdy + dodatkowe zajęcia teoretyczne &
      egzaminy ~ jakieś 1200, no i sam kurs 1000.
      To może jednak wczasy z prawem jazdy na Słowacji lub Ukrainie - cena podobna
      tylko zdawalność za pierwszym podejściem na poziomie 101% :-))))))))))))
      • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 193.109.212.* 08.04.08, 09:52
        Po wielu przemyśleniach związanych m. in. z ewentualnym
        przeniesieniem papierów do Łomży. Pojechałam na Odleniczą, wykupiłam
        ten cholerny kurs doszkalający, wpłaciłam w kasie 112 zł i zapisałam
        się na kolejny egzamin na...........10 czerwca więc mam chwilkę żeby
        ochłonąć......
        • Gość: maja Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 195.94.214.* 11.04.08, 11:55
          co by ci tu kasiu powiedzieć...u mnie 3:0 dla ośrodka w łomzy właśnie
          • Gość: kasia2904 Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 193.109.212.* 11.04.08, 12:53
            Ja już nie chcę do Łomży. Oswoiłam się z myślą, że trzeci raz nie
            udało się i .......................czekam na kolejne podejście na
            Odlewniczej. Przemyślałem, że nie ważne gdzie tylko ile szczęścia
            będę miała w dniu egzaminu. Przecież wszystko jest tam gdzieś
            zapisane i jak będę miała zdać w danym dniu to zdam niezależnie od
            tego w którym WORDzie.
            • Gość: warszawianka Re: 3:0 dla WORDu Odlewnicza IP: 165.72.200.* 15.04.08, 01:16
              Ja miałam bardzo podobną sytuację właśnie na Odlewniczej!Zdawałam
              tam trzy razy-bez skutku.Za każdym razem coś było nie tak!Przestałam
              wierzyć w siebie i własne umiejętności.I wtedy ktoś mi doradził żeby
              uciekać z W-wy..,przeniosłam papiery do Ostrołęki.
              Zdałam za pierwszym podejściem..29.03.2008.
              Każdemu powiem..jak najdalej od Odlewniczej!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka