Gość: marcin IP: *.ghnet.pl 13.08.08, 20:25 Witam, wiem już, że pas do jazdy po łuku ma 3 metry ale bardzo potrzebuję wiedzieć jaki jest promień łuku. Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam marcin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bożko Re: jazda po łuku IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 13.08.08, 20:32 Wejdź na strony jakiegokolwiek WORD-u i po prostu przeczytaj, bo na pewno jest tam napisane. Dlaczego oczekujesz, że ktoś za Ciebie znajdzie i poda Ci gotowe na tacy???? A tak w ogóle, jaka to różnica jaki promień ma ten łuk? Czy nie lepiej by było umieć jeździć po KAŻDYM łuku, obojętnie, jaki ma promień? Po prostu wsiadasz i jedziesz! A co Cię obchodzi promień? Nad tym pracuj, a przekonasz się, że to ma sens i na egzamin i na późniejszą samodzoeilną jazdę. Chcesz jak małpa nauczyć się jeździć tylko po określonym promieniu????? Jak tresowana małpa???? Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: jazda po łuku 13.08.08, 22:07 ...tak, bożko, masz rację. Niedługo padnie pytanie ile cm grubości mają linie wymalowane na placu do tego manewru!!! i czy slupki muszą być białe czy czerwone:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Re: jazda po łuku 13.08.08, 22:11 permenentne7niebo.blox.pl/2008/07/Zadania-egzaminacyjne-na-kategorie-B.html na dole masz link do schematu z rozporządzenia, na upartego mogę ci na maila przesłać plik w wordzie. i tabelkę masz. pachołki muszą być biało-czerwone, słupki białe (tzn takie standardowo są), grubośc lini wynosi, ja wiem, z 5 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożko Re: jazda po łuku IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 13.08.08, 22:17 A jak 6 lub 4.5, to już łuku nie przejedzie:-) bo niewymiarowy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: jazda po łuku 13.08.08, 22:24 ...jeśli już, to od 10 cm do 15 cm.( tak mi się kojarzy z monitorem polskim z przed dwóch lat, ale pewny nie jestem ). Tylko po co my o tym gadamy?. Łuk można sobie kredą na podwórku narysować, albo z szyszek w lesie ułożyć, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Re: jazda po łuku 13.08.08, 22:29 poważnie takie grube? patrz, ja łuk s t u d i o w a ł a m - specjalnie wpadałam na plac w celach wybadania struktury farby (bo to też przecież istotne, jak będzie nieodpowiednia struktura, to ja łuku nie robię:D:D:D)...i nie wiem tego... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: jazda po łuku 13.08.08, 22:48 ...no właśnie, chyba na kursach musimy to wprowadzić !, tylko wtedy ja będę musiał iść na dodatkowe doszkalanie:), tak struktura farby to rzecz istotna! Czyż właśnie takich rozważań nie można nazwać śmieciami na forum ? :):):) Ukłon do hynka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Re: jazda po łuku 13.08.08, 22:55 mdrive napisał: > ...no właśnie, chyba na kursach musimy to wprowadzić !, tylko wtedy ja będę > musiał iść na dodatkowe doszkalanie:), tak struktura farby to rzecz istotna! > Czyż właśnie takich rozważań nie można nazwać śmieciami na forum ? :):):) Ukłon > do hynka!!! a myślisz, że czemu 2x oblałam? właśnie przez cholerną farbę! u nas na placu ma inny odcień. tak, to są właśnie śmieci. Przepraszam autora od siebie za naigrywanie się... wystarczy wbić w wyszukiwarkę słowo : łuk - 5, czy 6 post z kolei, pół miecha temy "wymiary łuku" się nazywa, tam jest wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: jazda po łuku 13.08.08, 23:16 ...nie prawda!!!, oblałaś nie z powodu farby, tylko z powodu swojej nieumiejętności wykonania manewru!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Re: jazda po łuku 13.08.08, 23:25 mdrive napisał: > ...nie prawda!!!, oblałaś nie z powodu farby, tylko z powodu swojej > nieumiejętności wykonania manewru!!!! żartujesz w tym momencie? :D no oczywiście, że z powodu własnych braków - wyjechałam za daleko za linię. nie rób ze mnie idioty. nie, oporowo żarujesz teraz... :D Odpowiedz Link Zgłoś
mdrive Re: jazda po łuku 13.08.08, 23:30 ...no jasne, że jaja sobie robię:):):), sorry!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Re: jazda po łuku 13.08.08, 23:39 uf. już myślałam, że pomyślałeś, że ja pomyślałam, że nie zdałam przez odcień linii. a to by nie było dobrze. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja Re: jazda po łuku IP: *.chello.pl 14.08.08, 03:11 a ja oblalam, bo jezdzilam na szkoleniu czerwona yariska, a na egzaminie mi dali, swinie jedne, szara. zglupialam kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: jazda po łuku IP: *.ghnet.pl 14.08.08, 08:15 Bardzo dziękuję za odpowiedź, wcześniej nie mogłem dokładnie znaleźć tych wymiarów. Myślę, że wszyscy inni którzy chcieli mi "pomóc" bardzo się dowartościowali własnymi wypowiedziami. Pozdrawiam marcin :) Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo BTW 14.08.08, 20:49 w nowej wyszukiwarce jest napisane, że w samym 2008 napisałam 78 postów na temat łuku. Więc nie dziw się, że przestaje mi się chcieć, kiedy piszę 79. Odpowiedz Link Zgłoś