Dodaj do ulubionych

Jak dobrze wybrać studia

10.06.11, 14:01
Studiowałam kiedyś stosunki międzynarodowe. Myślałam, że kierunek będzie ciekawszy, ale też bez przesady - sporo się nauczyłam. Teraz robię jeszcze kurs marketingu. Namówiła mnie na niego koleżanka, nie chciała chodzić sama, a że nie drogo, a że nie daleko i nie kolidowało mi to z niczym to poszłam. Spoko, bo w Progresie po takim kursie jest dyplom ministerstwa także jakbym chciała wyjechać za granicę do pracy czy pracować w Polsce w jakiejś firmie z zagranicy to zawsze moje kwalifikacje podniesie.
Obserwuj wątek
    • Gość: womenka Re: Jak dobrze wybrać studia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 10:22
      Natomiast ja wybrałam studia pedagogicznie dokładnie pedagogika wczesnoszkolna w Collegium Balticum. Odkąd zaczęłam pracować sobie w czasach liceum jako opiekunka do dziecka zamiłowanie do opieki nad dziećmi mi pozostało.
      • Gość: Magdalena Re: Jak dobrze wybrać studia IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 16:34
        Ja wybrałam Automatykę i Robotykę na Wyższej Szkole Komunikacji i Zarządzania w Poznaniu. Jest to kierunekinżynierski, przyszłościowy, do najłatwiejszych nie należy, ale liczę, że będę miała po nim pracę, bo na tym zależy mi najbardziej. www.wskiz.edu/index.php?option=com_content&task=view&id=3011&Itemid=1
        Szukając kierunku studiów kierowałam się trendami na rynku pracy, a nie atrakcyjnością czy łatwością kierunku.
    • Gość: gość Re: Jak dobrze wybrać studia IP: *.cdma.centertel.pl 09.08.11, 15:10
      Ja wybrałam fizjoterapię na dobrej, prywatnej uczelni Almamer w Warszawie. Kierunek wybrałam zgodne z zainteresowaniami a uczelnię poleciła mi koleżanka, kt. niedawno skończyła tam studia i pracuje w zawodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka