Dodaj do ulubionych

MATEMATYKA W DOLNOŚLĄSKIM - SKANDAL !!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 08:00
zastanawiam sie, jak poszła wam matma w tym roku. bo muszę przyznać, że
kuratorium nasze wykazało sie niezwykłą wręcz skutecznością w odsiewaniu
słabszych uczniów ( tych dobrych też ). zadania były niewymiernie trudne.
ciekawe jakie będą oceny, zwłaszcza w szkołach, gdzie nie mozna było ściagać
lub nauczyciele nie pomagali ( czyli na przykład u mnie ). aż płakać mi sie
chce, gdzy czytam treści zadań z innych województw (wygrywają zadania z
pomorskiego).

God bless people from department of education.
Obserwuj wątek
    • Gość: Weronika Re: MATEMATYKA W DOLNOŚLĄSKIM - SKANDAL !! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 11:36
      no rzeczywiście, zadania na pierwszy rzut oka wydawały się proste, ale jak już
      się je zaczęło robić...
      u mnie w szkole ludzie narzekali gdy wyszli, a to szkoła matematyczna, węc
      ciekawe co było w innych, z tym ściąganiem to też paranoja, u mnie nawet się
      odwrócić na chwilę nie można było
      • mir100max1 Re: MATEMATYKA W DOLNOŚLĄSKIM - SKANDAL !! 14.05.04, 12:28
        Tak niestety uczymy jak rozwiązane jest zad 1c(wariant1)w gazecie.
        A rozwiązanie jest banalne! Wystarczy narysować wykres funkcji f(x)=]x-7[
        (nawiasy robią za wartość bezwzględną) i od razu mamy , że k^2-3k-2ɳ!
        I tylko policzyć banalną nierówność.6pkt jest za 10-15 min pracy!

I jeszcze jedna uwaga. Kto układa zadania?!! Bo jak się ma zad 3a w wariancie
        II do jakiegokolwiek podpunktu w wariancie I.
        To , że licea zawodowe nie mają w programie rachunku różniczkowego nie oznacza
        jeszcze , że poziom trudności zadań ma być aż tak duży.
        Moim zdaniem jest to skandal, a przynajmniej mocno niesprawiedliwe.

Nauczyciel w ZSP2 w Lubaniu
        M.Nir
      • mir100max1 Re: MATEMATYKA W DOLNOŚLĄSKIM - SKANDAL !! 14.05.04, 12:33
        ma być większe od 7 nie wiem czego pojawiły się te znaczki
    • Gość: Maturzysta Wrocław Re: MATEMATYKA W DOLNOŚLĄSKIM - SKANDAL !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:16
      Całkowicie się zgadzam i coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, że w kuratorium zasiadają osoby poprzedniej dekady, którzy na stołki podostawali się po znajomości, tak samo jak pozdawali matury. Podobnie sprawa się ma w 13 LO we Wrocławiu, którym rządzi stara klika komunistow Kozińska, Spałka, Malczyk. Niektórzy nigdy nie zrozumieją, że ich czas dawno już się skończył i powinni odejść od koryta i dać szanse młodym. I jak w tym "pięknym kraju ma nie być bezrobocia, jeżeli wiekszość stanowisk jest okupowana przez osoby, które już dawno powinny być na emeryturze albo dwa i pół metra pod ziemia.

Pozdrowienia dla wszystkich maturzystów z Wrocławia
    • Gość: maturzystka Re: MATEMATYKA W DOLNOŚLĄSKIM - SKANDAL !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 23:52
      Popieram!!!!Matura z matmy w dolnoslaskim byla porabana!!!! Nie spodziewalam
      sie az tak trudnej! Orlem nie jestem, ale costam wiem i dostalam 2;/ tez u mnie
      sie nie dalo sciagac ani nie pomagali. W ogole to jest niesprawiedliwe:[ W
      jednych szkolach zadania sa puszczane po sali a u mnie nie:/ Znienawidzilam
      matematyke, ustna mam z glowy na 4:)))))))) Moglo nasze szanowne kuratorium
      zarzucic jakies latwiejsze pytania (jakies wielomiany, f.kwadrat.) a nie
      udupiac nas jakimis kosmicznymi sinusami. A poza tym 2 zad z geometrii to tez
      parodia.

Ale mam juz to wszytsko gdzies, zdalam.

Pozdrawiam wszystkich meczacych sie z debilem limesem i jego kumplami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka