Dodaj do ulubionych

prezentacja prl

28.10.11, 18:36
witam. mam taki mały problem odnośnie ksiażek do prezentacji. chciałabym juz sie do tego zabrac a mam bardzo duzo pozycji do wybrania. teraz prosba do was mozecie poradzic w ktorych ksiazkach jest najwiecej o prl, na ktorych warto sie skupic, ktore najbardziej sie przydadza? oto lista:
-Mrożek Słoń
-Musierowicz cykl Jeżycjada(chcialabym chociaz jedna z tego cyklu a jest ich w nim sporo)
-Konwicki Mała apokalipsa, nic albo nic, kalamburka? początki? nie moge sie doczytac po sobie
-opowiadania marka hłaski
Wójcik tam i z powrotem
chętnie posłucham tez innych propozycji co do literatury.
Obserwuj wątek
    • Gość: Malami Re: prezentacja prl IP: *.dynamic.mm.pl 01.11.11, 09:16
      Na pewno Mrożek będzie doskonałym wyborem. Ja pamiętam jeszcze były takie książki Oblicza PRL albo sekrety PRL-u, ale nie pamiętam czyjego autorstwa. Może napisz tu pełny temat swojej prezentacji, będzie łatwiej coś podpowiedzieć.

A tak przy okazji mogę Ci polecić fajnego e-booka o pisaniu i wygłaszaniu prezentacji maturalnej tinyurl.com/3fmm24r Możesz sobie pobrać jego darmowy fragment. Bardzo fajna pozycja, mi bardzo pomogła rok temu jak sama pisałam prezentacje :)
      • antychryst69 Re: prezentacja prl 02.11.11, 10:13
        'obraz prl-u w literaturze i sztuce. Zbadaj problem, analizujac i porównując wybrane przyklady' generalnie musze sie teraz skupic na 3-4 ksiazkach w sensie lektury itp. a strasznie ciezko wybrac
        • 85krakus855 Re: prezentacja prl 02.11.11, 18:34
          A Stanisław Barańczak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka