Gość: marco6@poczta.onet IP: 80.51.242.* 11.07.04, 12:48 Mam pytanko: gdzie najlepuiej sie udac , na jakie studia? po maturze z angielskiego i geografi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 22:33 A skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaka Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 00:05 a nie wiecie przypadkiem co trzeba zdawac na europeistyke do wrocławia? i czy wogle jest tam ten kier?? bo ja tez chce zdawac pol ang i geogr...moge ewentualnie wos na co po tym mozna isc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:41 Po tych przedmiotach mo.żna iść na większośc kierunków humanistycznych, musisz wiedzieć co chcesz robić w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:45 Na Ruropeistykę po geografii? Chyba w Prywatnej Szkole, nie radzę. Kierunek studiów: europeistyka Jednostka prowadząca studia: Instytut Nauk Politycznych, Instytut Stosunków Międzynarodowych, Instytut Polityki Społecznej Jednolite studia magisterskie Studia dzienne (limit 100 miejsc) 1. Przedmioty brane pod uwagę w postępowaniu kwalifikacyjnym: historia - poziom podstawowy lub rozszerzony. wiedza o społeczeństwie - poziom podstawowy lub rozszerzony. język obcy (spośród: angielski, francuski, niemiecki, rosyjski, włoski, hiszpański) - poziom podstawowy lub rozszerzony. 2. Sprawdzian predyspozycji w formie pisemnej badający zdolność logicznego myślenia, umiejętność interpretacji tekstów, a także ogólną orientację kandydata we współczesnych wydarzeniach politycznych, społecznych, gospodarczych i kulturalnych krajowych i międzynarodowych. Za sprawdzian można uzyskać 50 % maksymalnej liczby pkt. 3. Maksymalny wynik egzaminu z historii stanowi 20%, z wiedzy o społeczeństwie - 20%, z języka obcego - 10% maksymalnej łącznej liczby punktów możliwych do uzyskania w postępowaniu kwalifikacyjnym. Ostateczny wynik jest sumą wyników egzaminów z trzech przedmiotów i ze sprawdzianu predyspozycji. Nic o geografii tu nie wyczytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaka Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:42 nie moge znalesc teraz tej www na ktorej czytalam wczoraj ze na europ..... jest do wyboru historia costam i geografia....moze chce sie komus na tym forum napisac mi na co moge isc po zdaniu tych przedmiow? bo ja nie mam zielonego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:19 Można i tak, wygodniej no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaka Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:52 czy ja iwem czy wygodniej...po prostu u mnie w szkole nic nie mowia a ja zeby cos znalesc siedze 3 dni przy kompie i niebardzo moge znalesc jakies info juz mam taki syf w historii odwiedzanych www ze max .... wiec jak ktos ja jakies rozeznanie to please o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 14:27 A jakie miasto Cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaka Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:25 najlepiej wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Maturka-dylemat 14.08.04, 21:54 Z tego co wiem nie ma we Wrocku europeistyki, jest za to na 100% w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś