Dodaj do ulubionych

Maturka-dylemat

IP: 80.51.242.* 11.07.04, 12:48
Mam pytanko: gdzie najlepuiej sie udac , na jakie studia? po maturze z
angielskiego i geografi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 22:33
      A skąd jesteś?
    • hippolin Re: Maturka-dylemat 23.07.04, 21:32
      Na:
      turystykę
      Europeistykę
      • Gość: czaka Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 00:05
        a nie wiecie przypadkiem co trzeba zdawac na europeistyke do wrocławia? i czy
        wogle jest tam ten kier?? bo ja tez chce zdawac pol ang i geogr...moge
        ewentualnie wos na co po tym mozna isc?
        • Gość: Alek Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:41
          Po tych przedmiotach mo.żna iść na większośc kierunków humanistycznych, musisz
          wiedzieć co chcesz robić w życiu.
      • Gość: Alek Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:45
        Na Ruropeistykę po geografii? Chyba w Prywatnej Szkole, nie radzę.

Kierunek studiów: europeistyka
        Jednostka prowadząca studia: Instytut Nauk Politycznych, Instytut Stosunków
        Międzynarodowych, Instytut Polityki Społecznej
        Jednolite studia magisterskie
        Studia dzienne (limit 100 miejsc)
        1. Przedmioty brane pod uwagę w postępowaniu kwalifikacyjnym:
        historia - poziom podstawowy lub rozszerzony.
        wiedza o społeczeństwie - poziom podstawowy lub rozszerzony.
        język obcy (spośród: angielski, francuski, niemiecki, rosyjski, włoski,
        hiszpański) - poziom podstawowy lub rozszerzony.
        2. Sprawdzian predyspozycji w formie pisemnej badający zdolność logicznego
        myślenia, umiejętność interpretacji tekstów, a także ogólną orientację
        kandydata we współczesnych wydarzeniach politycznych, społecznych,
        gospodarczych i kulturalnych krajowych i międzynarodowych. Za sprawdzian można
        uzyskać 50 % maksymalnej liczby pkt.
        3. Maksymalny wynik egzaminu z historii stanowi 20%, z wiedzy o
        społeczeństwie - 20%, z języka obcego - 10% maksymalnej łącznej liczby punktów
        możliwych do uzyskania w postępowaniu kwalifikacyjnym. Ostateczny wynik jest
        sumą wyników egzaminów z trzech przedmiotów i ze sprawdzianu predyspozycji.

Nic o geografii tu nie wyczytałem.
        • Gość: czaka Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:42
          nie moge znalesc teraz tej www na ktorej czytalam wczoraj ze na europ.....
          jest do wyboru historia costam i geografia....moze chce sie komus na tym forum
          napisac mi na co moge isc po zdaniu tych przedmiow? bo ja nie mam zielonego
          pojecia.
          • Gość: Alek Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:19
            Można i tak, wygodniej no nie?
            • Gość: czaka Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:52
              czy ja iwem czy wygodniej...po prostu u mnie w szkole nic nie mowia a ja zeby
              cos znalesc siedze 3 dni przy kompie i niebardzo moge znalesc jakies info juz
              mam taki syf w historii odwiedzanych www ze max .... wiec jak ktos ja jakies
              rozeznanie to please o pomoc
              • Gość: Alek Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 14:27
                A jakie miasto Cię interesuje?
      • Gość: czaka Re: Maturka-dylemat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:25
        najlepiej wroclaw
        • chuda_w-w Re: Maturka-dylemat 14.08.04, 21:54
          Z tego co wiem nie ma we Wrocku europeistyki, jest za to na 100% w Łodzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka