Dodaj do ulubionych

Byleby komisja się nie nudziła.....

IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 02.10.04, 17:36
Jeden z nauczycieli w mojej szkole nakazał,aby uczniowie wybierali sobie
różne tematy na prezentację z polskiego,tak by się nie powtarzały żeby czasem
komisja się nie nudziła :-/
No cóż,smutne to jest,ale co gorsza jednak prawdziwe....
Obserwuj wątek
    • Gość: Alek Re: Byleby komisja się nie nudziła..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 18:17
      U mnie w szkole wymyślono tyle tematów, aby się nie powtarzały. W sumie to jest
      dla naszego dobra. Moja polonistka powiedziała, że jak egzaminator usłyszy
      kilka takich samych prac to może zdyskwalifikować.
      • Gość: elafan Re: Byleby komisja się nie nudziła..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 18:22
        A jeśli chodzi o mnie to , chyba nikt więcej w Polsce nie ma takiego tematu :
        "Język współczesnych przemówień polityków";))))
        Generalnie to to temat dla takich co to nie mają zamiaru przykładać się do
        bzdur w stylu polskiego i skupic na czyms sensowniejszyzm (vide matma, chemia,
        fiza;)
        Pozdrawiam
        • Gość: maturzystka z Dlnś Re: Byleby komisja się nie nudziła..... IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 02.10.04, 18:35
          W sumie ja to nie mam czym się martwić,bo najprawdopodbniej będę zdawała jako
          piata,a ode mnie z klasy przede mną nikt nie wybrał sobie tego samego teamtu co
          ja,czyli,,dokonując analizy języka różnych reklam wyjaśnij jaki obraz świata
          one kreują''. Ale współczuję tym,którzy wybrali jakies banalne tematy,motyw
          miłości czy coś takiego...
          • Gość: Alek Re: Byleby komisja się nie nudziła..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:50
            Miłość to chyba najbanalniejszy temat i najczęściej się powtarzający, do tego
            kanonu często powtarzanych tematów dodać jeszcze można motywy: domu, miasta,
            Warszawy, śmierci, wędrówki no i ten horacjański. W kółko je słyszę.
            Najładniejszy jaki słyszałem był o nadziei i samotności. A ja wybrałem obrazy
            apokalipsy w literaturze XX wieku. Mi się podoba.
    • welkaa Re: Byleby komisja się nie nudziła..... 03.10.04, 09:59
      to sie tak łatwo mówi wybierajcie sobie tematy tak żeby sie nie powatrzały ale
      przeciez jak ja jest tak przeglądałam to na pierwszej stronie miałam np. motyw
      miłości a na drugiej stronie taki sam temat tylko inaczej sformuowany.
      • Gość: Alek Re: Byleby komisja się nie nudziła..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 11:28
        Ja też miałem podobne sytuacje. Był jeden temat, a następny, gdzieś ukryty był
        pomniejszeniem pierwszego.
        • Gość: Kamil Re: Byleby komisja się nie nudziła..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:42
          U nas w szkole do wyboru było jakieś 70 tematów. Ja wybrałem: "Porównaj epickie
          obrazy wojny światowej i jej wpływ na psychikę ludzką". Wybrałem ten temat
          ponieważ interesuje się tematyką wojenną, a więc połącze przyjemne z
          pożytecznym. Uważam, że każdy powinien się kierować właśnie tym kryterium.
    • karodzaj Re: Byleby komisja się nie nudziła..... 04.10.04, 09:09
      myślę, że potrafie ich zrozumieć.
      po 1 - dużo ludzi przgotuje się tylko z opracowań, a przecież słuchanie 20 razy
      tego samego nie należy do przyjemności.
      2- poza tym jeśli masz popularn temat, będziesz porównywany do innnych, co w
      przypadku, jeśli ktoś bardzo mocny ma twój temat może ci zaszkodzić! (ja tam
      się nie martwię...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka