Dodaj do ulubionych

geografia & WOS

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.10.04, 15:20
planuję, że będę zdawał maturę z tych dwóch przedmiotów. jakie macie
propozycje jeśli chodzi o późniejsze studia? czy ktoś zdawał lub chce zdawać
te przedmioty? Podzielcie się ze mną swoimi spostrzeżeniami, sugestiami. Czy
są jakieś uczelnie geografii we Wrocławiu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: geografia & WOS IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.10.04, 18:47
      Ja wybrałem oba przedmioty. Miałem wielki dylemat, który wybrać jako ten
      obowiązkowy. Zdecydowałem się na geografię. Ją też będę zdawał na maturze
      próbnej w grudniu, zobaczę jak mi pójdzie. Jeżeli nie bardzo, to zmienię ją na
      WOS (jako obowiązkowy), a dodatkowym przedmiotem będzie geografia. Jeżeli zaś
      chodzi o studia to nie mam jeszcze dokładnie sprecyzowanych planów, jednak
      wybrałem oba przedmioty, bo są bardzo uniwersalne - szczególnie geografia.
      Tutaj można iść na studia związane z ekonomią, gospodarką, polityką, itd... Ale
      jak będzie, to się zobaczy:)
      • kassiaa Re: geografia & WOS 06.10.04, 22:19
        ja chcę zdawać geografię- R i matematykę- R! Jeśli chodzi o studia.. ja
        osobiście myślę o Toruniu i Łodzi, zobaczymy jak będzie! Kierunek geografia.. a
        potem może coś z biogeografią?!
        Ja mam przynajmniej (jakieś) rozeznanie, ponieważ mój brat chodzi na UŁ właśnie
        na geografię, więc od niego próbuję się dowiedzieć co i jak!

• Gość: adam Re: geografia & WOS IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.10.04, 17:40
          ja raczej myśle o Wrocławiu. są tam studia 3 letnie, po roku wybierasz
          specjalność. tylko niestety nie znam żadnych konkretów. i nie wiem też do czego
          mi się przyda zdawanie WOSu...
    • Gość: m. Re: geografia & WOS !!!!!!!!!!!!!! IP: 158.75.60.* 08.10.04, 19:40
      Znaczy ja mam dopiero 14 lat, ale mam polaczone gim i liceum wiec mysle jako
      tako o maturze. chcialbym zdawac rozszerzone polski, angielski, geografie, wos
      i historię. Moglbys isc na 9podaje na moim przykladzie o czym myslałem):
      dziennikarstwo geografia, wulkanologia, ekonomia, politologia, stosowane nauki
      spoleczne, europeityka stosunki miedzynarodowe, socjologia no i inee. pozdr M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka