Gość: madzia IP: *.kostrzyn.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 21:31 mam pytanie jakmozna sie szybko czegos nauczyc , czy sa jakies metody na to? prosze o pomoc i rade z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ł.G Re: jak sie szybko uczyc IP: *.localdomain / 192.168.0.* 31.08.02, 20:56 Zależy czego się chcesz nauczyć. Przedmioty takie jak jezyk obcy, fizyka chemia, geografia, biologia Etc. Najłatwiej zapamiętujesz za pomocą praktycznego zastosowania danego problemu. Np. Nie wiwesz na czym polega wyłądowania atmosferyczne - jest to nic innego jak tylko widzialny ruch elektronów. Gorzej jeżeli mówimy o przedmiotach humanistycznych. Tych najłatwiej mnie osobiscie było się nauczyc za pomocą rozpiski Kto? z kim? Dlaczego? przycyzny? skutki? o czym jest dane dzieło, wiersz, poemJakie mam wolne wnioskl Dodatkowo zorganizowałem sobie grupę ludzi z którą regularnie uczyłem się za pomocą rozmowy i robienia luźnych notatek. Metoda rewelacyjna a przy okazji nie masz problemu że masz gości w czasie w którym masz się uczyć. ten problem znika Musisicie się tylko spróbować pobawić tematem. Musisz zrozumieć treść a reszta to tylko mniej lub bardziej udane wnioski. 3 metoda na szybkie opanowanie materiału polega na czytaniu książek z dobrym opisem interesującego Cię tematu. Przykładowo masz cholernie nudny wstęp do literatury średniowiecznej - sięgamy w tedy po np. Imię Róży Umberta Eco czy Europę Normana Davisa Zapraszam do internetowych korepetycji (polski, historia, geografia, literaturoznastwo) Moje E to lukasginalski@poczta.interia.pl Pozdrawiam serdecznie Ł.G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: jak sie szybko uczyc IP: *.centrala.kbsa / 10.2.24.* 05.09.02, 17:10 link troche porąbany, ale znajdziesz tam porady, opisujące takie właśnie metody... www.nauka.pl/SAM/index.php?id=index&dept=36&cath=0&samSession=786c07c8334a35ca4e2bb05b7078d0f2 Odpowiedz Link Zgłoś