Dodaj do ulubionych

kalkulatory naukowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:39
czy ktos z was wie jakie kalkulatory naukowe beda dopuszczone do matury
(model, firma)?
Obserwuj wątek
    • Gość: nibynic Re: kalkulatory naukowe IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.05, 21:18
      tu raczej nie chodzi ani o model ani tym bardziej o firmę. Kalkultor prost to
      taki który nie rysuje wykresów funkcji.
    • Gość: siss Re: kalkulatory naukowe IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.03.05, 21:30
      nie wiem jeszcze dokladnie jakie bedzie mozna uzywac...ale sadze ze dosc dobry
      jest Casio fx-4500P pozdrawiam!!
      • Gość: kasia Re: kalkulatory naukowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:32
        wszystkie casio odpadaja. kazdy nawet najprostrzy casio zawiera cos tam z
        obliczeniami danych statystycznych

u mnie w szkole szkoła planuje zakupic kalkulatory na mature. wszyscy beda
        mieli takie same i nie bedzie problemu
    • Gość: belcia Re: kalkulatory naukowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:42
      no jasne, ja ponoc tez mam w kalkulatorze funkcie statystyczne, ale nie umiem
      tego obsluzyc ;D, to tak jakbym nie miala....
    • gdabski Re: kalkulatory naukowe 21.03.05, 23:41
      Kalkulator nie może rysować wykresów funkcji, rozwiązywać równań i obliczyć
      parametrów danych statystycznych. Jak na razie nie znamy kalkulatora, który by
      spełniał powyższe warunki, a posiadał coś ponad cztery działania i pierwiastek.
      Obsługi funkcji statystycznych w kalkulatorze nauczyłem się na jedną klasówkę i
      też już nie pamiętam jak one działają. Tylko co z tego? Nie zaryzykuję
      pozostania na maturze bez żadnego kalkulatora.

/Gdabski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka