Dodaj do ulubionych

piszcie o co was pytali

18.04.05, 10:08
czy bardzo dogłębnie o utwory o których opowiadaliście czy też jakieś luźniejsze pytania i ile ich...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kub[a] Moja dziwczyna zdaje dzis o 11 wiec dam wam info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 10:10
      ja zdaje za tydzien we wtorek polak, jezyk w czwartek , zdaje ruski pozdr
    • gosta Re: piszcie o co was pytali 18.04.05, 10:59
      polski mam dopiero 29, ale juz jutro niemiecki, a w piatek angol, wiec napisze,
      ale czekam tez na jakas podpowiedz...
      • Gość: Asia Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 11:48
        Mam prośbe jeśli zadje ktoś nie niemiecki podstawowy to prosze napiszczie co
        było!Z góry dziękuje!
        • Gość: maja Re: piszcie o co was pytali IP: *.kolno.jarsat.pl 19.04.05, 12:06
          Ja dzis zdawalam. Obrazek przedstawial scenke w sklepie odzieżowym. Pytania:
          czy twoim zdaniem obsługa w tym sklepie jest miła?
          czy lubisz chodzic na zakupy sama?dlaczego?
          • Gość: asia Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:11
            Maja a jakie miałaś rozmowy sterowane?
      • Gość: Kolka piszcie o co was pytali IP: *.isi.net.pl / *.crowley.pl 20.04.05, 22:40
        zdawałam dziś:) miałam 15/20 pkt. Najdziwniejsze było to, że na podstawowej
        maturze z angielskiego musiałam opisywać obrazek, który przedstawiał powódź:/
        Ale poszło:)! Nie ma się co bać! Powodzenia!
    • Gość: dorka Re: piszcie o co was pytali IP: *.brewet.pl / 217.98.107.* 18.04.05, 11:54
      moj temat:"topos raju i arkadii w wybranych utworach literckich"
      pytania:
      1.co to jest topos
      2.dlaczego wybralam dane utwory do prezentacji
      3.jaki jezyk jest w poezji arkadyjskiej(cos w stylu analizy jezykoej -nie wiem
      dokladnie)
      4.co to jest sielanka
      • Gość: kris Re: piszcie o co was pytali IP: *.toya.net.pl 18.04.05, 11:57
        zdalas DORKO??
        • Gość: dorka Zdałam IP: *.brewet.pl / 217.98.107.* 18.04.05, 17:55
          • Gość: emplo Re: Zdałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:41
            Tylko pewnie jednej nie przyjeli bo miala szyjke obita...

Eh, tak mi sie tylko przypomnialo :-)

Pozdrowienia dla wszystkich maturzystów!
          • Gość: dorka Re: Zdałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:05
            a jakie były pyatnia?
        • Gość: Kasia Niemiecki podstawowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:14
          jakie mieliście rozmowy sterowane i obrazek?Pozdrawiam.
      • Gość: Jul Re: piszcie o co was pytali IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.04.05, 18:27
        aaaaaaaaaaaaaa ja mam jutro angielski, boje sie! ;(
        • Gość: Indy Re: piszcie o co was pytali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:05
          aaaaaaa
          ja nie mialem bo bylem zwolniony
      • Gość: BleBlag Inne forum z zestawami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:36
        To jest dopiero co założone forum, w którym (jak wyjdzie) będzie porządek i
        dokładne opisy. Proszę was o zajrzenie tam. Przepraszam, że zakładam kolejne
        forum o tym samym. Jest ich tu już niepotrzebnie kilka i na każdym bałagan. Nie
        chcę tworzyć jakiejś konkurencji, tylko brakuje mi porządku.
        Forum do rozszerzonej: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28863
        Forum do podstawowej: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28861
      • Gość: kama Re: piszcie o co was pytali IP: *.net.pulawy.pl 19.04.05, 11:35
        czy ktoś zdawał już z Polaka O portretach postaci biblijnych jak tak to jakie
        były pytanka
      • Gość: m Re: piszcie o co was pytali IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.04.05, 22:53
        tez mam ten temat!!ja zdaje 27.04.dziękuje Ci bardzo ze zamiesciałas jakie
        miałas pytania!!:*
        Pozdrawiam!!:))
      • Gość: Iza Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:25
        moj temat to:"cele i sposoby wykorzystania jezyka w internecie.omow i ocen
        zjawisko odwolujac sie do przykladow"pytania byly banalne.pierwsze zwiazane z
        bibliografia,tzn.ktora pozycja byla mi najbardziej pomocna.drugie co sprawilo
        mi najwiecej problemow w realizowaniu tego tematu i...nie wiedzialam co
        odpowiedziec i tak po cichu wyszeptalam ze w sumie nic(bo taka byla prawda)to
        nauczycileka podpoweidziala mi zebym ta odp. uzasadnila:)ogolnie pryszcz tylko
        nerwy zrobily swoje i troszke sie zacinalam i dlatego mam tylko 17,ale ustna
        sie i tak nie liczy:)3majcie sie
        • Gość: Angie ROSYJSKI**** ROSYJSKI**** ROSYJSKI****ROSYJSKI!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:57
          Piszcie, o co pytali na rosyjskim podstawowym!!! Pilnie! w pon.
          zdaje...brrrrrrrr
    • Gość: maturzysta Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 12:29
      nie rozumię po co piszecie kiedy co zdjecie. Proszę piszcie CI co jesteście już
      po jak było jak atmosfera jakie tematy DZIĘKI
      • Gość: anka Re: piszcie o co was pytali IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 18:28
        maturzystko... pisze się 'rozumiEM'... oj, Wy mniej stawiajcie na ściemnianie,
        a wiecej na własne zdobycze intelektu! W dorosłym życiu to prawdziwe
        wykształcenie bierze górę, a nie doświadczenie 'ściemnienia' (chyba, że z
        głową :)... ale to przecież i tak zasługa intelektu i naszej erudycji)!
        Powodzenia!
        • Gość: Koval Re: piszcie o co was pytali IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 19.04.05, 10:02
          To już teraz wiem dlaczego z j. polskiego jest prezentacja. Jak maturzyści piszą "rozumiem", to chyba ciężko by im było napisać cokolwiek poprawnie. Teraz będziemy mięli w Polsce samych wyśmienitych mówców, a o ortografię zatroszczy się złownik T9 w nowiuśkiej Nokii tytanowej, albo automatyczna korekta w Łordzie ;). Pozdro
    • Gość: belfer Re: piszcie o co was pytali IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 18.04.05, 12:34
      Maturzysta i pisze "nie rozumię".Ja tego nie rozumiem.
      • quba Re: piszcie o co was pytali 18.04.05, 12:39
        mamo jezdem w ciązy
        dziecko ! jutro matura, a ty mówisz "jezdem"
        • Gość: b Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 12:42
          hehehehe
          ach, ci nauczyciele :)
          • Gość: aga Ja mam w piątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 13:52
            Prosze trzymajcie kciuki!!
          • Gość: replay Środa 10:30 -11:00 strach sie bać!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 13:52
            • Gość: dzul Rosyjski podstawowy /woj. mazowieckie/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 21:36
              Piszcie, prosze, o co pytali!!! Pozdrawiam
    • Gość: Just Trzymam kciuki IP: *.wimbp.lodz.pl 18.04.05, 13:46
      Powodzenia dla wszystkich zdających - i dla egzaminatorów też...
      • jgaska Re: Trzymam kciuki 18.04.05, 18:05
        dałem rade:) 20/20 sam sie zdziwilem:P temat: jezykowe srodki perswazji w
        reklamie, pytania:
        ktora z pozycji w bibliografii najbardziej Ci sie przydala

gdzie sa granice moralnosci, na ile wykorzystywanie jezykowych srodkow persw
        jest etyczne

jak jezykowe srodki persw zaleza od nosnika (bilbordu, tv, radia, itp.)
        • Gość: just_me Re: Trzymam kciuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:55
          ja tez miałam taki temat :D
          "Językowe środki perswazji w reklamie telewizyjnej, radiowej i prasowej"

pytania:
          1. Skąd u mnie długoletnie zainteresowanie reklamą (w bibliografii wymieniłam
          wykład, na którym byłam przed wybraniem tematu prezentacji)
          2. Jakie funkcje języka, poza informatywną, znajduję w języku reklamy
          (powiedziałam, że wszystkie, również poetycką np. gdy cytuje się fragment utworu
          i stąd kolejne pytanie)
          3. Czy dostrzegam odwołania w reklamie do utworów literackich
          4. czy takie odwołania mogą przyczynić się do większej poczytności danej lektury
          5. Czy zgadzam się ze stwierdzeniem, że rekama jest czesto kierowana do dzieci i
          dlaczego taka reklama może być skuteczna. (odpowiedziałam, że większość
          odbiorców to młodzież)
          6. Dlaczego młodzież?

PS. Dostałam 20pkt
    • Gość: kasia_bunia Re: piszcie o co was pytali IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.05, 13:53
      już jestem po polskim :) byłam 1 osoba w szkole (8 rano) komisja bardzo miła,
      powiem więcej wszyscy byli uśmiechnięci i prosili żebyśmy się nie stresowali,
      że nie ma czym. Nauczycielka z innej szkoly również symparyczna, nie było
      wrogiej atmosfery. 15 min. w minimalnym stresie prezentacja (w końcu to
      matura!) a potem hmmmmm z 10 min pytania. Zadano mi 3 (niestety nie pytała mnie
      moja polonistka), ale były średniej trudności-poradziłam sobie. 1 (przynajmniej
      u mnie w szkole) u każdego dotyczy bibliografii, mnie zpytali który utwór z
      przedmiotowej najbardziej mi pomógł i zrobił na mnie wrażenie. 2 pozostałe były
      przekrojowe, ale dało się troszkę pościemniać. Nie wiem ile punktów dostalam bo
      wyniki są dopiero o 16,30. Do maturzystów: nie taki diabeł straszny jak go
      malują. :)
      • Gość: k Re: piszcie o co was pytali IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.04.05, 14:12
        A ja już wiem. W przerwie między pierwsza a drugą serią rozmawiałem z moim
        polonistą. Na 8 osób wszyscy zdali w tym 2 na maksymalną ilośc punktów.
    • Gość: ja zdane!:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:33
      dupa wszystko niby wiedzialam ale sie zacielam...:/ ale zdalam!to sie liczy!jupi
    • Gość: Mr.X Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:48
      Czy jeśli na planie prezentacji nie napisalem - materiały pomocnicze:wybrane
      cytaty(jakos mi się zapomniało) to pozwolą mi mieć kartke z cytatani?
      • pax_tibi tak 18.04.05, 14:56
        tak, można mieć oddzielną kartkę z cytatami
        • Gość: Mr.X Re: tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:58
          Nawet jeśli nie napisałem tego w materiałach pomocniczych ze wybrane cytaty?
          • Gość: just_me Re: tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:57
            nie, nie wolno wnieść na salę nic, czego nie umieściłeś w bibliografii. Nawet
            torebki trzeba zostawić na zewnątrz- tylko to, co zadeklarowałeś
            • Gość: karolina03 Re: tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 09:51
              Nic nie można wnieść. U mnie w szkole nawet konspekt i materiały pomocnicze
              leżą już od dawna w rękach komisji...
    • Gość: Mr.X Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 14:50
      Ja się bardziej boję że to co mam napisane jest ogólnie żle a nie tego że się
      zatne bo zawsze można improwizować.
      • Gość: Nicky Re: piszcie o co was pytali IP: *.org 18.04.05, 15:20
        1.Dlaczego wybrałam taki temat(Tatry w literaturze i sztuce).
        2.Jak się przygotowywałam do prezentacji.
        3.Który wiersz moim zdaniem najlepiej przedstawia Tatry.
        • Gość: Alek Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 15:23
          Co odpowiedziałes na pierwsze pytanie? i co w ogóle sie odpowiada w takich
          wypadkach?
          • Gość: Nicky Re: piszcie o co was pytali IP: *.org 18.04.05, 16:14
            Gość portalu: Alek napisał(a):

> Co odpowiedziałes na pierwsze pytanie? i co w ogóle sie odpowiada w takich
            > wypadkach?
            Nie wiem czy bylo to pytanie do mnie,ale ja odpowiedzialam,ze zainteresowania,bo
            lubie Tatry:)
      • Gość: mmk Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:01
        ja mialam ustna rozszezona z anglika i tak nas te glaby ocenily ze az mi zal,
        nie siebie tylko tych co maja po 2 certyfikaty a dostali max.13/20
    • Gość: zbh pytali o: IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.04.05, 15:45
      mnie pytali o to, która z pozycji literatury przedmiotu okazała się najbardziej
      pomocna przy opracowywaniu tematu i dlaczego wybrałem akurat mechaniczną
      pomarańczę i matrixa do mojego tematu (sposoby wykorzystania dzieł literackich w
      sztuce filmowej, omówić na przykładach) ogólnie był luz, dostałem zdecydowanie
      więcej pkt niż sie spodziewałem... miałem nadzeije na ambitniejsze pytania, ale
      taki standart nie jest zły. przekroczyłem limit czasu na prezentacje o ok. 3-4
      min, ale komisja mi nie przerwała, chociaż gapiła sie już na zegarki...

kilik hir, zobacz Kanape Kastrata
    • Gość: JWB nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.04.05, 15:47
      1. sposób i cel tworzenia nowomowy w "roku 1984"
      2. wpływ komunistycznej nowomowy na literaturę lat 60tych
      3. czy peerelowska nowomowa oddziaływuje na język dzisiejszy
      • Gość: elafan Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:34
        Jeżeli jeszcze tu zajrzysz to mam pytanie co do Twojego trzeciego pytania ;p
        Mam temat "Języj współczesnych przemówień polityków" i odpowiedziałbym, że
        oddziaływuje, np. poprzez obecność zwrotów uzurpacyjnych i czarnego patosu. To
        tak na szybko. A co Ty odpowiedziałeś?
        • Gość: JWB Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.04.05, 18:28
          mówiłem ze silnie oddziaływuje, ze wciaz w języku potocznym sa w uzyciu np.
          zwroty w stylu "dziki kapitalizm", "wilczy kapitalizm", a ponadto pojawia sie
          nowe zagrozenie nowomową w postaci tzw. "politycznej poprawności"
          • Gość: JWB Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.04.05, 18:29
            aha, własnie sprawdziłem wyniki, mam 20/20 :):):)
            • Gość: dziwne Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.olsztyn.mm.pl 18.04.05, 19:35
              Zdales mature uzywajac nieistniejacego slowa "oddzialywuje"?
              • Gość: JWB Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.04.05, 19:46
                wiesh, muviłem o novomowie ;) a poprawność obowionzywała mnie na egzaminie, nie
                teras :)
              • Gość: pink Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.c.wavenet.pl 19.04.05, 08:46
                Tak się składa, że dwie formy sa poprawne: oddziaływuje i oddziałuje. Nie:
                oddziałuje. Ta ostatnia nie jest poprawna.
                • Gość: aska Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 11:48
                  A guzik: poprawne są dwie formy: oddziałuje i odziaływa. Nie: oddziaływuje! :)
                • Gość: dziwne Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.olsztyn.mm.pl 19.04.05, 15:53
                  Pyszne zdanka napisales. W pierwszym stwierdziles, ze slowo "oddzialuje" jest
                  poprawne. Pozniej, ze jednak nie. Moze nieco wiecej zdecydowania? Skoro w
                  wiedzy braki?
            • wicurpix Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy 18.04.05, 23:35
              kujon
              • Gość: JWB Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.04.05, 12:35
                hehe, biorac pod uwage fakt, ze do ustnego przygotowywałem sie AŻ jeden dzien,
                to rzeczywiście :) zwłaszcza ze robiłem to z nastawieniem "na odwal sie" :P
                • Gość: Dzonzi Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:21
                  A jak odpowiedziales na pierwsze pytanie?
                  • Gość: JWB Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.04.05, 17:33
                    na pierwsze pytanie po prostu krótko opisałem to co jest w aneksie, a także w
                    rozmowie smitha z syme (gdzies na początku ksiązki), no i troche o
                    pojęciu "myślozbrodni"
      • Gość: kasia Re: nowomowa jako jezyk na usługach propagandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:13
        pamietam, ze we wrzesniu zastanawiałam sie nad podobnym tematem "funkcje
        nowomowy w literackich antyutopiach i tekstach publicystycznych", no ale
        wybralam inny
    • Gość: Darek Re: Matura z Anglika IP: *.fnet.pl 18.04.05, 16:07
      Drogi koplego-maturzysto napisz prosze co miales na maturze z Anglika
      podstawowej. z Gory dzieki
      • Gość: ktos z mazur Re: Matura z Anglika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:19
        obrazek:dwie młode blondynki przed blokiem trzymające prezenty
        Pytania do obrazka:jakie prezenty lubisz dostawać i gdzie te kobiety mogą iść
        Rozmowa:
        Relacjonowanie:widziales ostatnio fajny film. opowiedz go, kto grał w nim, i
        twoje odczucia po oglądnięciu

wymiana uczni.opowiedz o swojej rodzinie,spytaj kiedy przyjeżdza i o to co lubi
        jeść.
        negocjacje:kolezanka chce isc do kina.zgódz sie, powiedz że nie lubisz horrorów
        i uzasadnij
        • Gość: kaja Angieslki rozszerzony-jakie sa tematy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:34
          Jeśi ktoś z was zdawał już angielski rozszerzony to please podzielcie sie
          tematami.
          • Gość: ETYLINA Re: Angieslki rozszerzony-jakie sa tematy??? IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 19.04.05, 13:44
            ja też bym nie pogardziła, jakby ktoś napisał jakie miał zestawy i tematy z
            poszeroznego angielskiego ????/!!!!!!
            • Gość: a Re: Angieslki rozszerzony-jakie sa tematy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 20:01
              sposoby komunikacji,zalaety,wady. tematy: wpływ pieniedzy na ludzkie zachowania
              i o ochronie przyrody-rola rzady zwykłych ludzi organizji
          • Gość: mmk Re: Angieslki rozszerzony-jakie sa tematy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:03
            technologie informatyczne, sporty ekstremalne, sortowanie smieci, klamstwo,
            moda,muzyka i wiele innych bzdur
        • Gość: tiaaaa Re: Matura z Anglika IP: *.olsztyn.mm.pl 18.04.05, 19:37
          "po oglądnięciu", "uczni"... A polski zdany?
          • czarna_mamba_85 Re: Matura z Anglika 18.04.05, 20:46
            :ogladnac" to jest regionalizm i w krakowie nie uwaza sie tego za blad, bo
            wszyscy tak mowia :)
    • Gość: MATURZYSTA jednym slowem : Z D A Ł E M ! ! ! ! ! ! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 18.04.05, 16:41
      ZDAŁEM
      • Gość: mARTA Re: jednym slowem : Z D A Ł E M ! ! ! ! ! ! IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 18.04.05, 21:20
        miałąm 18/20 z polskiego a prezentacje robiłam w 2 dni:):):)
        • Gość: gibka Re: jednym slowem : Z D A Ł E M ! ! ! ! ! ! IP: *.local / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:06
          to tak jak ja, takze mam 18 pkt, a uczylam sie jej dzien przed matura, nie
          warto sie wczesniej stresowac pozdrawiam
      • Gość: Justynka Re: jednym slowem : Z D A Ł E M ! ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 08:24
        Zdałam na maxa :) Miałam sytuacje w sklepie, musiałam opowiedzieć o napadzie,
        który widziałam i odrzucić propycje prracy w weekend; obrazek- jakaś łąka czy
        pole a na nim mnóstwo śmieci, w tle czerwone bloki i ulica, ścieżką idzie jakiś
        menel :), pytania: 1) Czy ten chłopak może być szczęśliwy żyjąc w takim
        miejscu 2) Gdzie chciałabyś mieszkać w przyszłości
        • Gość: Gosia Z D A Ł A M ! ! ! ! ! ! IP: *.udn.pl 21.04.05, 14:27
          Zaliczylam na 15 punktow czyli 75%
          Zestaw 29:
          1. Chcesz isc zwiedzic jakis palac zapytaj:
          - ile kosztuje bilet
          -powiedz ze jestes zainteresowana zatrudnieniem przewodnikiem
          - nie pamietam
          2. Jestes w ZOO powiedz :
          - jakie tam widzialas zwierzeta i ktore Ci sie najbardziej podobalo
          -powiedz jak sie one zachowywaly ...cos tego typu nie pamietam dokladnie
          3.Zaproponuj kolezance pojscie do restauracji z polskim jedzeniem
          - odrzuc jej propozycje i sprobuj ja przekonac by z toba poszla
          -zaproponuj cos zeby isc na kompromis

Cos tego typu nie pamietam juz dokladnie , bo stres zrobil swoje ...ale naprawde
          myslalam ze dostane mniej punktow... Nie jest tak zle glowa do gory...trzeba
          miec duze szczescie do zestawu..niektore sa banalne ale zdarzaja sie bardzo
          trudne..POWODZENIA!!!!
          • Gość: l Re: Z D A Ł A M ! ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:44

:)
    • Gość: matur Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:06
      zdałem na 15 ptk :]
    • Gość: maturzystka Re: piszcie o co was pytali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 18:45
      do dupy jest ta matura i tyle
      • Gość: ~Ann motyw podrózy ?! IP: *.tkchopin.pl 18.04.05, 22:18
        hej miał ktoś juz motyw podrozy :P
        ??
        jakie pytania zadawali ??
        dzieki z gory ;D
        • Gość: Mila Re: Ja miałam o podróży IP: *.toya.net.pl 20.04.05, 15:31
          Pytania zależały u mnie od lektur, jakie wybrałam
    • anka.g1 Re: piszcie o co was pytali 18.04.05, 18:49
      Ja mam polski dopiero 28, ale niektórzy znajomi mieli juz dziś. Do teamtu o śmierci w lit.i sztuce koleżanka miała pytania:
      - skąd u tak młodej osoby zainteresowanie śmiercią
      - jak wyobrażasz sobie śmierć
      Trzeciego pytania nie pamietam. Do tematu pt. "Obraz wsi w lit." ktoś miał pytanie o hasła pozytywistyczne. Kto inny miał opisać wybraną książkę z bibliografii. Jak cos jeszcze się dowiem to napiszę:)
      • Gość: Iwonka Co mieliscie na Niemieckim? IP: *.sepolno-krajenskie.sdi.tpnet.pl 20.04.05, 20:45
        ..
    • Gość: paula Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:11
      ja miałam temat spojrzenia na wieś i pierwsze pytanie było jak zalezy
      spojrzenie na wieś od formy utworu a drugie jak zmieniało sie na przestrzeni
      epok spojrzenie na wieś
      • Gość: Wieś Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:51
        Cześć Paula!

Jesli mozesz napisz na tym forum lub wyslij mi na maila (dundey@poczta.fm) co
        odpowiedzialas, na zadane pytania, a mianowicie:

* jak zalezy spojrzenie na wieś od formy utworu
        * jak zmieniało sie na przestrzeni epok spojrzenie na wieś

Bardz ważne!!!

Pozdrawiam!
        • Gość: Klemens "Czy czlowiek moze zyc bez milosci" IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 18.04.05, 23:08
          "Czy czlowiek moze zyc bez milosci - rozwin mysl Jana Pawa II na podstawie
          literatury i wlasnych przemyslen" Jak ktos zdawal ten temat to moze jakies
          wrazenia opisze po ustnzm polskim.
          • Gość: [funny nikt] Ja bym rzekł, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:43
            Oczywiście że tak! Miłość może doprowadzić do śmierci. Przykład: Wokulski z Lalki.
            Wokulski bez miłości pewnie by przeżył, a tak się zakochał i... w sumie niewiadomo.
            • Gość: extazja Re:Czy ktoś pisał o polskim nobliście????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:59
              26 mam polski, ale nie spotkałam się jeszcze nigdzie aby ktoś miał taki temat
              jak ja. jesli jednak ktoś taki się znajdzie to prosze niech napisze o co pytała
              go komisja.
              • Gość: Iwonka ja mam o noblistach IP: *.sepolno-krajenskie.sdi.tpnet.pl 20.04.05, 20:43
                mam temat polscy poeci noblisci o dylematach swiata wspolczesnego, ale zdaje 27
                wiec to ty mi napisz o co pytali :)
      • Gość: dobii Re: piszcie o co was pytali IP: *.torun.mm.pl 18.04.05, 22:02
        ja mam maturke 25, i moja prezentacja dotyczy roznorodnego ujecia motywu wsi.
        jesli ktos ma ten sam temat, prosze napiszcie jakie pytania wam zadawali
        do <paula> a i jeszcze jedno moglabys odpowiedziec na te pytania :D
    • nova222 Re: piszcie o co was pytali 18.04.05, 19:35
      heh nie bylo tak tragicznie..pytania na myslenie:
      1.dlaczego wybralam ta epoke( bo w temacie mialam pokazac na przykladzie wybranej epoki)
      2.ktory utwor z bibliografii najlepiej obrazuje ducha srednowiecza
      3.ktory z prezentowanych utworów pozasłownych najlepiej obrazuja teze ze obraz jest obrazkowym katechizmem dla niepismiennych ..
      nio i zdalam 18\20 wiec siem ciesze:) ah...i atmosferka tez byla ok:)
      3mam kciuki za innych:)!
    • Gość: Marta Re: piszcie o co was pytali IP: 217.97.128.* 18.04.05, 21:10
      Hej Ja mialam temat : Dziecko w literaturze , rozne sposoby jego tworzenia w
      wybranych utworach. Zdawalam jako pierwsza dzisiaj z calej szkoly ;d Wydawala
      mi sie ze bedzie gorzej. Ale bylo super:) Dostalam 3 pytania: W jaki sposob
      Alicja Z krainy czarow jest wykreaowana w powiesci o tym samym tytule.
      Uzasadnij zdanie, ze w utworach dla dzieci poruszane sa problemy dotyczace
      doroslych i ostatnie pytanie: ktory z bohaterow byl wg Ciebie najlepiej
      przygotowany do doroslego zycia! NIe stresujcie sie tylko przy odpowiadaniu na
      pytania, mowcie wolniej to mniej pytan dostaniecie ;d Ja jestem zadowolona bo
      dostalam 100 % i mam juz to za soba. Zycze wszystkim powodzenia!
      • Gość: anriju Re: piszcie o co was pytali IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.04.05, 21:30
        czesc
        nazywam sie andrzej, kupilem mature u doktora habilitowanego i co ? i nie
        zdalem ! skandal ! co za dupna komisja, zaskarze mature ! zobacycie ! kurcze
        caly tydzien sie tego uczylem i co ? i nic ? i co ja mam teraz zrobic? pomocy
        kupic druga mature ?bo przeciez sam nie bede pisal, glupi nie jestem
        • Gość: morelka Re: piszcie o co was pytali IP: 62.233.152.* 18.04.05, 21:40
          hey a jaki temat miałes i jakie pytania ci zdała komisja i czy odpowiedziałes na nie?
        • Gość: H Re: piszcie o co was pytali IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 19.04.05, 17:29
          jesteś głupi, skoro sam nie potrafisz.......
        • Gość: tomek Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:18
          hmmm...przede wszystkim powinieneś się nad sobą zastanowić. radzę Ci osobiście
          napisać drugą prezentacje, przynajmniej bedziesz miał pojęcie o tym, co
          będziesz mówił. i nie masz co zaskarżać matury, ona Ci chyba nic nie zawiniła:)
          pozdrówka dla wszystkich maturzystów
        • Gość: Kajka Re: piszcie o co was pytali IP: *.resetnet.pl 21.04.05, 00:15
          Andrzeju, głupi to Ty już byłeś, skoro kupiłeś maturę. Startuj w styczniu, ale
          zrób coś sam, bo znowu oblejesz.
      • tootik Re: piszcie o co was pytali 19.04.05, 19:41
        A pytali, jaki sposób tworzenia dziecka lubisz najbardziej? ;)
    • bart_m3 Re: piszcie o co was pytali 18.04.05, 21:57
      mnie pytali konkretnie do tematu takze problemu nie mialem zadnego... 18/20
    • Gość: kasia problem wolnosci i odpowiedzialnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:03
      w literaturze i filozofii.
      pytania byly mniej wiecej takie:

*zestaw ze soba wolnosc w hedonizmie i egzystencjalizmie, ktora wolnosc jest
      dla czlowieka trudniejsza.
      *dlaczego temat brzmi "wolnosc i odpowiedzialnosc", dlaczego te dwa zagadnienia
      ida w jednej parze
      *czy znasz jakas filozofię w ktorej nie ma odpowiedzialnosci. jaka?

dało rade, nie było źle
      • Gość: dobii motyw wsi IP: *.torun.mm.pl 18.04.05, 22:05
        napiszcie jakie pytanioa zadali wam do tego tematu
        • Gość: gosc portalu:) MILOSC ROMANTYCZNA KTO ZDAWAL Z TEGO TEMATU?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:32
          plz napiszcie pytania jakie dostaliscie z tego tematu.... z gory dzieki
          • Gość: amlam MOTYW DWORKU SZLACHECKIEGO :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:48
            Napiszcie jakie pytana dostaliście :)jesli ktos to mial
            ja mam w srode
            trzymam kciuki i wy tez trzymajcie:)
            pozdrawiam !!
            • Gość: POKORA I BUNT WOBE POKORA I BUNT WOBEC BOGA MIAŁ KTOŚ? IP: 195.205.97.* 22.04.05, 10:49
              POKORA I BUNT WOBEC BOGA MIAŁ KTOS
              • Gość: GOSIA OBRAZ ARKADI . MIAL KTOS?? JAKIE BYLY PYTANIA???? IP: *.udn.pl 22.04.05, 12:03
                Obraz Arkadi . Przedstaw , jak ten motyw funcjonuje w literaturze roznych
                epok?? BLAGAM jakie byly pytania..napewno ktos go mial i niech bedzie tak dobry
                i napisze......mam ustny dopiero we wtorek 26 kwiet. ... wiec jest jeszcze
                troche czasu na przygotowanie...PROSZE NAPISZCIE COS!!! Z GORY DZIEKUJE :*
                • Gość: Piotr Re: OBRAZ ARKADI . MIAL KTOS?? JAKIE BYLY PYTANIA IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 22.04.05, 13:08
                  Nazwy miejscowe takie oczywiste ze na niczym wydaje mi sie nie moga mnie
                  zlapac,a jednak jezeli ktos to mial o co zapytala szanowna komisja?
          • Gość: kamila Re: MILOSC ROMANTYCZNA KTO ZDAWAL Z TEGO TEMATU?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 15:01
            jA MIALAM PYTANIE TYPU: CZY GIAUR WSTAPIL DO KLASZTORU Z POWOLANIA I MILOSCI DO
            BOGA CZY BYL INNY TEGO POWOD? IN DLACZEGO W MOJEJ PRACY ODWOLALAM SIE DO
            MILOSCO ROMANTYCZNEJ.. POWODZENIA!!!
        • Gość: ona motyw patriotyzmu IP: 80.51.184.* 18.04.05, 23:21
          mielisice taki teamt, jesli tak to jakie mieliscie pytania do tego tematu?
        • Gość: paulina Re: motyw wsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 20:50
          pytali mnie jakie sa problemy, konflikty na wsi... który, moim zdaniem, autor
          pokazal wies w sposob najbardziej realistyczny.... jakie sa pozytki zycia na
          wsi... i to tyle.. powodzenia!!
    • Gość: Sidney Re: piszcie o co was pytali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:59
      prezentował ktoś juz coś o grotesce?o co pytali?
    • Gość: ja Re: piszcie o co was pytali IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.04.05, 23:12
      Temat: Sposoby widzenia wsi w literaturze.
      Wynik: 13/20
      I pyt : W jaki sposob naturalizm w "Chlopach" lagodzony jest przez religijnosc?
      II pyt: Skad w wierszu Czechowicza "Na wsi" niepokoj?

----
      Ale na szczescie jest kanapa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka