Dodaj do ulubionych

LITERATURA WOJENNA!!!!

IP: *.devs.futuro.pl 03.05.05, 22:42
Pytanie czym sie RÓŻNIŁY lagry od łagrów?
wiem że w lagrach obozy niemiecki oszukiwano wieżniów o tym co sie tak na
prawde dzieje i co ich(wiezniów) czeka, np. nie mowiona ze ida do gazu tylko
pod prysznic
wiecie moze czym jezszcze sie rozniły? ;-(
Obserwuj wątek
    • Gość: yaku_ona Re: LITERATURA WOJENNA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 22:47
      w łagrach była wieksza ' swoboda' jesli tak to mozna nazwac - w tych
      przymusowych obozach pracy istniala wieksza mozliwosc samoksztalcenia
      (biblioteki - chociaz nie bylo na nie czasu i sily); istniala mozliwosc
      odwiedzin (chociaz z czasem rodziny zaniechaly tego zwyczaju); za dana prace
      otrzymywalo sie dana racje zywieniowa (a w lagrach zawsze bylo to samo)

powyzsze informacje to tak na podsatwie zestawienia Innego Swiata -
      Grudzinskiego i Opowiadan-Borowsiego
    • Gość: ta Re: LITERATURA WOJENNA!!!! IP: *.udn.pl 03.05.05, 22:48
      tak ruscy nie grodzili murem i elektryką terenu bo sybir wystarczał a żarcie
      bylo u sowietów dzeloen wedle wykonanej pracy takie techniczne szczegóły jest
      to zbyt trudne dla tych gnuśnych ćwoków co układają klucz aby umieścili to w
      maturalnych skryptach niemniej jednak ciekawość pytającego zaspokajam w stopniu
      wstępnym
      • Gość: R. Re: LITERATURA WOJENNA!!!! IP: *.devs.futuro.pl 03.05.05, 23:13
        dziwne bo myslałem ze wieksza swoboda to była jesdnach w lagrach
        w Auschwitz był przeciez dom publiczny, bibiloteka, oranizowano koncerty
        przeczytaj "U NAS W AUSCHWITZ..."
        • Gość: yaku_ona Re: LITERATURA WOJENNA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 23:19
          'u nas w auschwitz' to swoiste przeciwstawienie sie obozowi w birkenau i nie ma
          powiazania z lagrami
          ale jesli tak chcesz to sobie rozpatrywac to porownaj lagry z medalionow z
          łagrami :p
          • Gość: natch. Re: LITERATURA WOJENNA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 23:29
            Wazniejsze jest to, czym sie rozni czlowiek zlagrowany od czlowieka
            zŁagrowanego, niz to czym sie roznily obozy niemieckie od rosyjskich.
            • Gość: yaku_ona Re: LITERATURA WOJENNA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 23:30
              no ale nie o to pyta R ... a ja odpoiadam co wiem - i czego jestem pewna :)
              • Gość: R. Re: LITERATURA WOJENNA!!!! IP: *.devs.futuro.pl 03.05.05, 23:54
                no to teraz sie zapytam!
                czym się różni jeśłi można wiedzieć :)
                • Gość: Kaori Re: LITERATURA WOJENNA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 01:32
                  czloweik złagrowany (Inny swiat) walczyl o swoje czlowieczenstwo,a zlagrowany
                  (opowiadania) poddawal sie systemowi,gore braly instynkty,walka o
                  przetrwanie....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka