Gość: goscinka IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 09.05.05, 17:50 Co mozna ze soba wziasc na mature z gegry?? Olowek.linijke?? A czego nie mozna wziasc? Nie moge nigdzie znalesc odp na to.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: słidczak Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:58 mozesz wziąść: długopis, ołówek,linijke, kalkulator ale prosty który nie rysuje funkcji, lupe, gumke i to chyba wszystko zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geografka Re: GEOGRAFIA!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 18:00 Za wszystkich zdających geografię trzymam kciuki!!!!! (będzie prosta...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: GEOGRAFIA!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.05.05, 18:02 a skad ta pewność ze będzie prosta??:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka:( Re: GEOGRAFIA!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 09:06 CZesc na maturze mozna miec kalkulator, olowek,linijke, gumke i nawet moj nauczyciel geografii powiedzial ze mozna miec sznurek-zeby dobrze i prezyzyjnie zmierzyc odleglosc danym punktow! Mam nadzieje ze geografia bedzie latwa, probna nie bla zla a nawet wedlug mnie latwa mialem po 85% z obudwu poziomow! ale w poniedizalek poisalem matematyke i uwazam ze to bedzie porazka!! Boje sie nawet ze moge nie zdac! a mialem swiadectwo z paskiem srednia 5,0 jestem totalnie zalamany:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 22:54 wiesz - jestem w takiej samej sytuacji - matma porazka - z próbnej gegry 88% podst 81% rozszerz. wszystko przechlapałem sobie przez tę matme, a wydawało mi się że jestem z niej niezły!!!!! średnia tez powyżej 5 PS> Na co sie wybierasz?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscinka Re: GEOGRAFIA!! IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 10.05.05, 18:38 wlasnie skad?:>:> chcialabym ,bo panicznie sie jej boje.Od 3 dni kuje fizyczna i lipa.Ciagle nie moge zapamietac wszystkiego:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** <<<...GEOGRAFIA!!...>>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:48 to tak jak jak ja... nie moge sie nauczyc fizycznej!! te wszystkie ozy, drumliny, stalagnaty itd., itp. sa po prostu beznadziejne!! geografia swiata jest gaczej latwa, Polski... hmmm, tez tak w miare ale fizyczna!! qrde, ze tez sobie wybralam przedmiot na mature... polaczenie historii, biologii, matematyki, chemii, przedsiebiorczosci (!)... qrde, tam jest wszystko!! jak ja sie tego naucze?? :| Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> 10.05.05, 19:00 To ty się chcesz dopiero teraz,6 dni przed egzaminem,UCZYĆ?Teraz to się powinno już tylko powtarzać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** <<<...GEOGRAFIA!!...>>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:34 nie, trochi mnie ktos zle zrozumial, ja sie uczylam tego juz od ferii, potem trzeba bylo poprawiac ocenki w sql, potem sie myslalo o ustnych, pozniej pisemnych i teraz jest geo... tylko ze ja tego nie kumam i mi ciagle to z glowki wylatuje... a powiem ci, ze nawet w 6 dni mozna sie czegos nauczyc :) nie mowie o sobie ale znam kogos kto w 4 dni nauczyl sie bioli i z maturki, hmm... serio 6 dostal!! a glab byl z niego konkretny :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> IP: 80.50.19.* 10.05.05, 22:04 hm mam nadzieje ze jakos na pojdzie ta geografia :) ja bylem w klasie mat-inf dlatego z geo rozsz. to raczej duzo nie napisze :p ale od jutra ostro sie ucze (geografia to duzo pamieciowki, dlatego dobrze przepracowane ostatnie dni licza sie szczegolnie) :) zycze powodzenia wszystkim .... szczegolnie pani Dominice :> :) papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimi Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:24 Ja skupilem sie bardziej na matmie i angielskim, geografii nie ruszylem jeszcze (a skonczylem ten przedmiot w drugiej klasie). Jutro mam zamiar sie zabrac, ale nie zalezy mi raczej na dobrym wyniku bo to tylko na sgh mialo byc potrzebne, ale marzenia o sgh raczej odplynely w sina dal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** <<<...GEOGRAFIA!!...>>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:28 heh, nie dziekuje :) M rzeszow of course <lol> <pokazal jezyk> Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> 10.05.05, 23:00 Powiem ci,że fizyczna geografia to mnie całe życie też prześladuje...co się jej nauczę,to zapominam:)A ten ktoś z bioli,to niezły-u nas(chodziłam do biol-chem) ludzie przez 3 lata nie wyrabiali z materiałem. A do wszystkich zdających geografię-to podział nauk geograficznych: g.ekonomiczna,g.fizyczna,g.kompleksowa,g.regionalna-główne działy,dzielą się na: =związane ze środowiskiem geograficznym: -geologię/geomorfologię -hydrologię/hydrografię lądu -oceanologię/oceanografię -kriologię/glacjologię -klimatologię/fizykę atmosfery -geografię gleb/gleboznawstwo -zoogeografię/zoologię -fitogeografię/botanikę =związane ze społeczeństwem: -geografię usług/ekonomikę handlu,badania potrzeb gospodarki komunalnej -geografię osadnictwa/historię,architekturę,urbanistykę -geografię zaludnienia/demografię -geografię rolnictwa/nauki rolnicze,ekonomikę rolnictwa -geografię przemysłu/ekonomikę i technologię przemysłu -geografię komunikacji/ekonomikę transportu,budownictwo lądowe i wodne =inne: -geografia historyczna/historia geografii -geografia archeologiczna/paleogeografia -geodezja/kartografia -astronomia -geografia matematyczna Kto by pomyślał,że tyle tego:)powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> IP: 80.50.19.* 10.05.05, 23:14 :) <mruga>... "-geografia archeologiczna/paleogeografia" to pierwsze jest najgorsze a to drugie to hm..nie wiem co to ;p Mam pytanie, moze ktos z was zna jakies dobre repetytorium, vademecum z geografii ? pozdrawiam:) dobranoc niektorym :p Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> 11.05.05, 14:34 Gość portalu: M rzeszow napisał(a): > :) <mruga>... > > > "-geografia archeologiczna/paleogeografia" to pierwsze jest najgorsze a to > drugie to hm..nie wiem co to ;p > Mam pytanie, moze ktos z was zna jakies dobre repetytorium, vademecum z > geografii ? > pozdrawiam:) dobranoc niektorym :p Znam mnóstwo,ale polecam do powtórek "Vademecum maturzysty-geografia" wyd.Oświata i Tablice geograficzne(tylko 700 stron) Desperaka i Balona,wydane przez Świat Książki i Park.Polecam też Atlas Świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:35 i kto by pomyślał że z tego wszytskiego wiem co najmniej (!!)po trochu :D:D . mądrzy jesteśmy widocznie. ja się orientuję :D. wracam do podrecznika hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguś Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 23:07 a ja dopiero teraz sie zaczynam uczyć gegry i zebyscie wiedzieli ze sie naucze! tak to bywa czasem po mat-fizie ze potem trzeba sie w tydzien nauczyc tego co inni robili przez 3 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> 10.05.05, 23:10 Głowa do góry,znam kilka osób z humanistycznej klasy,którzy zdawali matematykę i będą zdawać biologię z chemią...(a ja z biol-chemu zdaję WOS i rozszerzony polski:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 23:48 hihi... <lol> tez ci pomrugam, chcesz?? :> <mruga> huehue :D a ja z rozszerzonego angielskiego, polskiego i geografii i powiem wam, ze nic mi to nie dalo :) wlasnie siedze i doksztalcam sie z posranych klimatow, wrr... :[ qrde, wszystko mi sie mota, cos czuje ze dzisiaj do 3 nie pospie... nio nic, lece po 3 kawe :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuuka Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 11.05.05, 15:46 No i co z tego? n_nicky? Ja tam niewiele się uczyłam wcześniej. Teraz się dopiero uczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> IP: 80.50.19.* 11.05.05, 18:31 No i zonk mialem sie uczyc dzisiaj a tu melanz i nagrywka u zioma :] czyli jutro do 15 tez odpada :p Powoli robi sie mission impossible "nauczyc sie geografi w 3 dni" ;) 700stron mowisz...nie ma sprawy:] pzDr Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: <<<...GEOGRAFIA!!...>> 11.05.05, 22:04 A nic z tego:)Tak mi się napisało.Ja też się nie uczyłam,mi gegra i WOS jakoś same wchodzą bez nauki.Oprócz g.fizycznej-konkretnie geologii i procesu legislacyjnego w wosie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:59 Życze wszystkim zdającym gere żeby była przynajmniej tak trudna jak matma, albo nawet trudniejsza!! Zdajcie na 20 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:03 ale jestes swinia!!!!!!! szczyt chamstwa... szkoda mi slow nie rozumiem takich ludzi, bez kitu... ...NC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: GEOGRAFIA!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.05, 23:49 Funkcji?? A po co funkcje na maturze z geografii?? To nie matematyka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: GEOGRAFIA!! IP: *.devs.futuro.pl 10.05.05, 22:07 o co chodzi z tą fizyczną? ktoś może mi wytłumaczyć obo gegre też zdaje ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etui Re: GEOGRAFIA!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:23 bo gegre dzielimy na fizyczną i społeczno-ekonomiczą; fizyczna dotyczy budowy Ziemi, jej historię, skład, klimat, gleby, skały, zjawiska krasowe, itp. społ.-ekonom. jest z zakresu ludności, problemów społ. i ekonom., państw, jak również UE itp.; tak w przybliżeniu ;) poza tym większość podręczników podzielonych jest na te "dwie geografie" i jeszcze... społ.-ekonom. można wziąć na tzw. "chłopski rozum", fizycznej juz nie bardzo... trzeba po prostu pewne rzeczy wiedzieć. powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscinka Re: GEOGRAFIA!! IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 11.05.05, 15:32 Hehe zdajesz gegre i nie wiesz co to gegra fizyczna?? Najgorsza czesc geografi ale da rade sie wykuc :) Wystarczy poczytac i brac na "chlopski rozum" .Nie wszystko oczywiscie. Ja nie moge zapamietac gleb.To wszystko mnie zalamuje.Dlatego dzisiaj w dzien odpoczywam psychicznie a przysiade w nocy. I do tego kto pisal ze nie da rady nauczyc sie gegry w kilka dni..Pewnie ze da rade.Ja wczesniej zajeta bylam ocenami w szkole ,pozniej ustne no i pisemna z pol i ang.Wiec na gegre zostal ten tydzien.Ale dam rade.Poza tym nie zalezy mi na % , byle bylo te marne 30 % :d Tylko o to prosze!!:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 18:41 nio ja tez nie moge zapamietac gleb i klimatow... :| mam nadzieje ze jakos to bedzie, mi sie marzy tak ok. 40% <lol2> zartuje, ja chce to po prostu zdac a na rozszerzony pojde tak z ciekawosci :) moze jakies 10% uciulam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 11.05.05, 18:53 moja ulubiona forumowiczka :p Ajj lepiej byc ambitnym :> ja wierze ze zdobedziesz 50% z rozszerzonego:> zreszta ja tez..:) no i wy wszyscy błogosławie Was:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:23 hihi... <lol> przestan tak pisac bo sie zawstydze <wstydnis> 50%... nio fajnie by bylo ale cos czarno to widze :| zreszra, niewazny jest teraz wynik tylko to zebym w ogole zdala, bo ja nie chce w styczniu pisac poprawki... ale jak sie nie wezme zaraz do nauki to bede miala poprawke... ehh, ala ja mam teraz lenia :) wiecie co wam powiem, musimy zdac ta geo i nie myslmy o wyniku tylko o zdaniu!! nie ma to jak pozytywne myslenie <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 18:54 a ja zdawałam dzis stara geo i powiem wam ze przywalili ostro :( tematy bardzo niestandardowe, nietypowe i niepodrecznikowe i nawet nauczycielka miała problem z niektorymi rzeczami zeby nam pomoc, wrociłam do domu i zaczełam szukac w podrecznikach a mam ich sporo i trzeba sie niezle naszukac w roznych zrodłach zeby to wszystko znalesc. szkoda bo myslałam ze na maturze daja to czego sie ludzie uczyli w szkole z podrecznikow do liceum a nie akademickich :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anjia Re: GEOGRAFIA!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:44 hmmm no ja tez sie za geografie zabralam...:)) a mam do Was takie pytanie wiazecie jakas przyszlosc z tym ze zdjecie gegre czy tylko tak zdejecie bo nie ma co??:)) jak tak to na jakie kierunki sie wybieracie?:D pozdrawiam wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: GEOGRAFIA!! 11.05.05, 22:49 Ehh biję rekord w ilości postów-to już 6 w tym wątku ;) Zdaję,ale nie dlatego,że nie ma co,tylko dlatego,że obok WOSu i języków to mój ulubiony przedmiot,także przedmiot moich zainteresowań.Nie wybieram się na studia stricte związane z geografią,ale będzie mi potrzebna w rekrutacji na jeden z kierunków. też pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscinka Re: GEOGRAFIA!! IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 11.05.05, 23:39 Zdaje ,bo oprocz matmy niemialam co zdawac :D Jestem z klasy humanistycznej a tu nagle matma i gera co? Dobrze ,ze zrezygnoalam z matmy ..ufff.Bo to co wypisuja... Po gegrze chce isc na ekonomie hehe:) A co:P Cos czuje ze dowala nam tak jak z matma.Bo skoro dali trudna stara mature(tak kolezanka pisala) ,to nowa nie moze byc latwiejsza nie? :/ Najwyzej poprawie w styczniu:P choc fajnie byloby miec to juz za soba.Ech i nie wiem czy dalej wkuwac fizyczna czy wizasc sie za reszte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asica Re: GEOGRAFIA!! IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 11.05.05, 23:44 Geografie wziełam bo ją lubie i jakoś mam ją cały czas z sobą :D to chyba jedyny przedmiot który kiedykolwiek lubiłam sie uczyć :D jako 4 przedmiot mam wos, wziełam tak jakos z ciekawości :D ale problem mam gdzie by tu iśc na studia i na jakie kierunki z takimi przedmiotaki?? Może jakaś porada? Podpowiedz? Byłabym wdzieczna :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 00:19 nio ja wzielam geo bo chodzialam do klasy z rozszerzona :| dziwne nie?? czego to ludzie nie wymysla :D a potem mam ochotke isc na turystyke albo hotelarstwo, cos w tym stylu... zreszta zastanawiam sie czy na rok poleciec do Norwegii i pracowac... a na studia poszlabym za dwa lata, mam w Norwegii kogos z rodzinki, takiej dalszej ale to tez rodzinka i oni mi to proponowali, wiec sie zastanawiam nad tym, ale teraz to trzeba zdac mature :) wlasnie siedze (w nocy mi sie lepiej uczy) i ucze sie o wydobyciu wegla brunatnego w Polsce... na szczescie to nie jest trudne z pewnych wzgledow :> nio nic... hihi<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 12.05.05, 01:31 hm wrocilem z melanzu...lol teraz nie da sie uczyc...odpoczynek jutro do poludnia:P Asica aka Asia moze by tak pojsc na Akademie Pedagogiczna w Krakowie :> ja sie zastanawiem nad tym (raczej nie chodzi mi o zostanie nauczycielem:p sa tam tez inne opcje) :) Sloneczko moje Dominiczko kiedy jedziemy do Norwegii :> hm... dlaczego "wydobycie wegla" nie jest dla Ciebie trudne:>? ajj paaa spij dobrze:) pewnie zasniesz nad zeszytem :) buSiaki:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 12.05.05, 01:31 hm wrocilem z melanzu...lol teraz nie da sie uczyc...odpoczynek jutro do poludnia:P Asica aka Asia moze by tak pojsc na Akademie Pedagogiczna w Krakowie :> ja sie zastanawiem nad tym (raczej nie chodzi mi o zostanie nauczycielem:p sa tam tez inne opcje) :) Sloneczko moje Dominiczko kiedy jedziemy do Norwegii :> hm... dlaczego "wydobycie wegla" nie jest dla Ciebie trudne:>? ajj paaa spij dobrze:) pewnie zasniesz nad zeszytem :) buSiaki:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 09:32 "sloneczko", hmm :> patrzecie, napisalam to co mysle o maturze, wywalilam z siebie to co mi lezalo na sercu i juz mnie wszyscy kochaja :D heh... i miales racje, o godzinie 1:30 (bez uprzednio wypitej kolejnej kawy) bylam nietomna i poszlam spac :D to teraz ty sie wyspij, zeby ci wiedza latwo i sprawnie do glowki sie wbijala :) a jak chcesz to moge cie zabrac do Norwegii... :> ja (jesli sie zdecyduje) to mam leciec juz 23 czerwca zeby miec troche wakacji a potem mialabym juz pracowac :D tylko musze to przemyslec... to BARDZO trudna decyzja :| wydobycie wegla nie jest dla mnie trudne bo mam przyjaciela w Belchatowie wiec wszystko o tym wiem :) pozdrooofki dla Kamisia, musisz zdac ta fizyke <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 12.05.05, 14:59 :) ale za to w jakis sposob to wyrzucilas..tak spontanicznie i prawdziwie...:) Wstalem sobie o 12, uczylem sie ale hm..po godzinie mialem dosc:] jednak trzeba sie dzisiaj zmusic.. do wieczora mam zamiar wiedziec wszystko na temat rolnictwa i przemyslu :) moze jeszcze uslugi :] z ta Norwegia to taka troche niemoralna propozycja widze:p:p:p nie no tak na powaznie to sie zastanawiem czy gdzies nie pojechac popracowac / mialem wyjezdzac do anglii ale kolega nie ma kasy na wyjazd i sie posypal misterny plan heh:/ ale tak na rok czy dwa to raczej odpada:( Ale skoro Ty masz taka opcje to tylko sie cieszyc:) zawsze to jakas perspektywa... "wydobycie wegla nie jest dla mnie trudne bo mam przyjaciela w Belchatowie" to na ciekawe tematy rozmawiacie widze:p hehe:] pa:) uczcie sie a nie internet i internet:] lenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:33 w koncu ktos musial cos napisac a ze ja mialam ochote to ruszylam moja madra glowka i napisalam :) nio ja dzisiaj mam zamiar skonczyc cala Polske, chocbym miala nie spac, nie jesc, nie pic, nie wlaczac kompa [łee, hlip hlip ;( ], nie siusiac to naucze sie tego :D nio ja do Norwegii to sama nie wiem czy pojade, bo jak zauwazyles nie chce jechac az na rok, zreszta to tez zalezy od tego czy moja siostra bedzie chciala leciec ze mna, jak nie to miejsce jedno sie zwolni <lol> aallee jest tez inna opcja, zdam mature (w marzeniach) to ide na studia :) nio a jesli chodzi o Belchatow to moj kolega sam mi zaproponowal nauke o weglu bo po co mam sleczec nad ksiazkami skoro on mi wszystko wytlumaczy po ludzku, tak jak ja to moge zrozumiec :) nio to pa<papapa> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 12.05.05, 23:28 No to mi sie podoba ambitna dziewczynka zabrala sie za nauke..mysle ze jest niemalze tak ambitna jak pewien chlopczyk:p hm chociaz on sobi robil male przerwy no i kompa wlaczyl:p i cos nawet zjadl :) Ajj mam nadzieje ze ja tez zdam bo jak nie to Ty pojdziesz sobie na studia a ja jade do Norwegii:p "nio a jesli chodzi o Belchatow to moj kolega sam mi zaproponowal nauke o weglu" widac bardzo mu zalezalo zeby Cie pouczyc:> Ide cos jeszcze poczytac o Norwegii ;) moze mi sie przyda:p Odpocznij troszke od nauki:> Pa Dominiczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:37 w Norwegii najwiecej energii produkuje sie w elektrowniach wodnych :) patrz, ja juz cos wiem :D nio ja tez wlaczylam kompa bo nie moglam wytrzymac (popadlam juz dawno w nalog) ale nic nie jadlam, zrobili mi kanapki ale moja siostra je zjadla (tez sie uczy geografii) a czy mojemu koledze zalezalo... hmmm, to juz trzeba sie jego zapytac <lol> nio to pa panie M rzeszow (ciekawe jak masz na imie :> Marcin, Marek, Mateusz... hmm :) nio dobra ide odpoczac od nauki oczywiscie przy kompie :D Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: GEOGRAFIA!! 12.05.05, 23:44 Gość portalu: ja*** napisał(a): > w Norwegii najwiecej energii produkuje sie w elektrowniach wodnych :) patrz, ja > > juz cos wiem :D Heh i mają najwyższy na świecie przelicznik wyprodukowanej energii na mieszkańca-31849kWh,a Polska...3757kWh :D Jeśli cosik o Norwegii,to służę pomocą-mój ukochany kraj:)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 12.05.05, 23:50 Norwegia slynie z ... fiordow, tez cos wiem :) rzeczywiscie siedzenie przy kompie to nalog bo czasmi wlaczam i... nie wiem po co wlanczam:p w Norwegii sie wyleczymy z tego:>:p dobra dobra z tym kolega to nie trzeba sie pytac:p nauka o weglu bezinteresownie?:> nie wierze:p ajj a najladniejszego imienia na M nie wymienilas no szkoda :](zaden Marcel Miłosz Maurycy:p) no do odpoczywamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 00:01 nio bezinteresownie <pokazal jezyk> ja mu nie kazalam :) a ty masz na imie... Michal??:> nio ja mam przewaznie kompa wlaczonego bo albo ja siedze na necie, albo moja siostra, druga siostra albo moj brat :D huehue :) a potem placimy majatek na prad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 13.05.05, 00:11 Michal to mam na drugie:p ehh :] czy mi sie wydaje czy n nicky tez chce pojechac do Norwegii:p? ja mam na szczescie miejsza konkurencje do kompa...co nie znaczy ze za prad tez nie przychodzi duzo:p Ale jako uzywamy go do celow naukowych (taaa:p) to starsi nie maja pretensji :] Ja vi elsker dette landet Norge!! :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 00:18 nio qrcze... to moze Mariusz albo Maciek??:> a jak n nicky chce to moge ja zabrac ze soba do Norwegii tylko ja mam dwa miejsca wolne jak moja siostra nie pojedzie wiec moze pojechac w walizce :) i wszyscy pojedzimy, yyy... polecimy do Norwegii, aallee fajnie <jupi> u mnie przeciez komputer to tylko do nauki <hahaha>... teraz to tylko chyba mama w to wierzy bo ojciec w pasjansa nalogowo gra <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 13.05.05, 00:32 a widzisz jak chcesz to potrafisz:) tylko po co ten Mariusz:p hm no to teraz tylko czekac na wyniki z matury...a pozniej na polnoc:) w sumie fajny by byl taki wyjazd nikt sie nie zna:p przynajmniej by bylo ciekawie:) ok ja znikam bo juz mnie glowa boli:/ (za duzo nauki jak na jeden dzien:p) zreszta musze wstac o 7(zonk) heh z tym pasjansem to jest tak ze kazdy strszy to przechodzi , moj gral kiedys przez 2 miesiace nono-stop ale jak juz sie nauczyl za kazdym razem wygrywac to mu sie znudzilo:p:p Pa I Dobranoc :) heh czy to forum jest o geografii:P?... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 00:39 qrde jaka ja sprytna, zgadlam <lol> niom... trzeba czekac ale najpierw na mature :/ a potem... hmm, wakacje w Norwegii, a potem praca :| nio to dobranoc, ja to sobie posiedze i sie poucze... hlip hlip (niech to sie w koncu skonczy) nio i to forum jest jak najbardziej o geografii, a dokladniej o Norwegii <pokazal jezyk> aallee mozna to zmienic :> huehue... Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: GEOGRAFIA!! 14.05.05, 13:43 No ba,jasne,że chcę:)Nawet w walizce;)Ale najpierw chcę się dostać na filologię norweską w Poznaniu;)pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:03 Chyba jestem tu jedna co lubie geografię fizyczną... N rozumiem, że "kazdy ma swoje kółko zainyeresowań:)" ale ja ją NAPRAWDĘ BARDZO LUBIĘ!!!! no może ni eprzepadm za glebami i skałami a reszta jak najbardziej. Ja to sie akurat boję ekonomicznej (ze społecznej to zawsze można trochę wody polac) i ta polityczna! To dopiero pamięciówka - w fizycznej wszystko jest logiczne, wszystko się wiąże i z siebie wynika - nie trzeba się zbytnio uczyc (no ewentualnie jak co sie nazywa) a kogo obcodza organy ONZ albo przemysł - jakies ś zagłębia Funshun - Anshan albo rolnicwto żarowo-odłogowe! na to nei mam siły. mam nadzieję że będzie dużo zadanek - tu przynajmniej zero pamięciówki - troche pokombinowac i punktu samę wpadaja WSZYSTKIM ŻYCZE POWODZONKA 3MAJCIE SIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuuka Re: GEOGRAFIA!! IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 13.05.05, 00:26 Ehh postanowiłam dziś skończyć powtarzanie całej fizycznej. Ale widzę, że to ciężka sprawa bo śpię na klawiaturze a jestem dopiero przy atmosferze beeeeeee ; ( Ale nie ustaję w nadziei, że przerobię jeszcze chociaz litosferę. Mój dalszy plan wygląda tak: piątek - dokończenie powtórki fizycznej, przeczytać podręcznik z II klasy, sobota - powtórka gospodarka & człowiek niedziela - powtórka Polska. Stanę na głowie ale to wykonam. A jak Wam idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 00:31 ja... ja to czytam sobie tak troche teraz o przemysle na swiecie :) i mnie oczka bola, poszlabym spac ale wypilam jakas godzinke temu kawe i teraz pewnie nie zasne do 3, 4 rano :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:21 takie fajne filmy w tv a ja nie moge ich obejrzec ;( "Szeregowiec Ryan" i "Cos" łee... chyba znienawidzę geografię :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 13.05.05, 23:00 hm z tego co widze w programie to to "cos" jest o 23.30 wiec chyba obejrze hm.. po dobrze przepracowanym dniu nalezy mi sie...ale z 1982 roku film troche stare :/ ale najpierw trzeba cos zjesc:p :) Moze Ty tez sobie odpocznij:> mysle ze to na dobre Ci wyjdzie bo jutro glowka bedzie bolec od "prze-uczenia":P :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:18 dzieki Dominika, tez ci zycze powodzenia a tak na marginesie to masz bardzo piekne imie :) (tez sie nazywam Dominika) nio film sie niedlugo zaczyna, ale ja postanowilam dzisiaj juz zakonczyc nauke fizycznej i tylko sobie wszystko przypominam wiec fimu nie obejrze, nie bede odpoczywac, juz mi malo zastalo... odpoczne po maturze, bede spala dwa dni (odespie moje nieprzespane nocki) a glowka to boli juz od tygodnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 13.05.05, 23:29 "dzieki Dominika, tez ci zycze powodzenia a tak na marginesie to masz bardzo piekne imie :)" a mowia ze to ja jestem prozny :p:p:p Ale rzeczywiscie ładne:p mam do niego sentyment:> Co do tej Twojej nauki to ja bym tak nie mogl(domyslam sie ze caly dzien juz sie uczysz) bo po tylu godzinach to zglupiec mozna:] hm ja tez po maturze bede odypiac ale tylko w dnie bo noce mam zamiar spedzac na jakis melanzach:p koncert rbk hh tour w Rzeszowie :) to bedzie melanz..ale dopiero 27 maja..:) a potem juz tylko..Norwegia..:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:49 oj tam, ciii... ja po prostu bardzo lubie imie Dominika <lol> w ogole jak to fajnei brzmi... Dominika, Dominisia, Domiś :) nio ja kuje jak sie tylko da!! i chyba juz jednak zglupialam ale spotkalam dzis moja nauczycielke i ona mi pwiedziala ze geografia ma byc trudna i pytania beda takie zamotane, wiec postanowilam sie uczyc, uczyc i uczyc :) ja tylko dwie pierwsze nocki bede odsypiac nauke a potem... oj, sie bedzie dzialo <lol> nio i mysle nad ta Norwegia... hmm... :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 14.05.05, 00:04 :p:p:p ok ok powiedzmy ze to najladniejsze imie damskie ale w ogolnej klasyfikacji jest na ekh... drugim miejscu:p (a jednak tez jestem prozny:p) Wiesz co ten film strasznie nudny... Dzisiaj dostalem relacje od typow co zdawali biologie..wiekszosc jest zalamana (standard) wiec łatwa ta nasza geo tez pewnie nie bedzie:( ale trzeba byc dobrej mysli dlatego ja nie przemeczam sie az tak bardzo:> zeby miec "swiezy" umysl na maturze:p Mam nadzieje ze opcja "zdania matury" nam sie uda:) a do Norwegii za 4 lata:p albo jeszcze pozniej..:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:13 na drugim miejscu?? :| to straszne... zartuje :) nie wiem czy film nudny ale moj kolega mi mowil ze jest fajny i ze mam go obejrzec ale ja wybralam nauke :) ehh... qrde, jeszcze 3 dni i geografia, nie wiem czy mam sie bac czy nie :/ nio i wlasnie tak sobie pomyslalam ze sobie jednak odpoczne, a cio tam... ehh, odpoczne of course ze posiedze na gg :D to jest to co Dominisie kochaja najbardziej <lol> a maturke zdamy oboje na 100% ale zeby byc troszke skromnym to mi starczy 99%... oczywiscie poziom rozszerzony :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 14.05.05, 00:26 Widzisz to moj cudowny wplyw na Ciebie:) odpoczniesz (hm gg:p) i jutro nauka pojdzie Ci duuuuzo lepiej i szybciej:] To jest taka moja teoria..nie wiem czy prawdziwa ale mam nadzieje:p Co do matury to nie mam nic przeciwko:) ale dlaczego masz miec 99%? musialabys specjalnie blad chyba zrobic:p:p:p(bo innej mozliwosci nie ma) a gg fajnie tylko o tej porze to nie ma z kim rozmawiac:p :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 14.05.05, 00:26 Widzisz to moj cudowny wplyw na Ciebie:) odpoczniesz (hm gg:p) i jutro nauka pojdzie Ci duuuuzo lepiej i szybciej:] To jest taka moja teoria..nie wiem czy prawdziwa ale mam nadzieje:p Co do matury to nie mam nic przeciwko:) ale dlaczego masz miec 99%? musialabys specjalnie blad chyba zrobic:p:p:p(bo innej mozliwosci nie ma) a gg fajnie tylko o tej porze to nie ma z kim rozmawiac:p :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:40 nio powiedzmy ze to dzieki tobie odpoczne :) heh.. mi nauka od tygodnia idzie ciezko i opornie :D matura... nio bo tak sobie pomyslalam ze pzrypal miec 100% wiec zrobie jeden blad, zeby potem nie mowili ze jestem agentka CKE, bo mi dobrze matura poszla :) o tej porze to jest pare osob na gg i z kims tam sie zawsze pogada :D hmm... :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rzeszow Re: GEOGRAFIA!! IP: 80.50.19.* 14.05.05, 00:47 2438481 slyszalem ze pod tym numerem jest jakis fajny koles ale hm...o 1 idzie spac:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: GEOGRAFIA!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:54 huehue :) Odpowiedz Link Zgłoś