korulka86 12.05.05, 21:13 Zapomnijmy już o tej nieszczęsnej historii...czas na wos:) Powiedzcie mi od którego roku uczyć się tej tzw. historii najnowszej? Od 1989...czy jeszcze wcześniej? Bo mam dylemat ..;/ pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_uklejka Re: MATURA Z WOSU-PYT O ZAGADNIENIA 12.05.05, 21:23 Ja zrobiłam całą po '45, bo u nas na próbnej pojawiły się konflikty zbrojne lat 60- tych i tym podobne sprawy.Pozdrawiam i zycze owocej nauki!papapa Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: MATURA Z WOSU-PYT O ZAGADNIENIA 12.05.05, 21:46 Myślę, że powinnaś sobie przyswoić historię po II wojnie światowej :-) (czyli tak od 1945 roku) i jeszcze demokrację ateńską, urzędy w starożytnym Rzymie... Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
korulka86 PYTANIE NR 2 :) 15.05.05, 15:41 Jakie formy mogą się pojawić na maturze podstawowej...Do tej pory w zestawach zetknełam się z listami, w którym bardziej niz forma, liczyła się umięjetność argumentacji... Czy może się trafić jakies bardziej formalne pismo...? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu_peja WOS IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 15.05.05, 15:57 Jak mozna sie uczyc tylko od 1989 roku? Musisz znac wszystkie filozfoie poczawszy od antyku po czasy wspolczesne (Arystoteles, Weber, Roussou itp) Poza tym konflikty w Korei, Wietnamie, Taiti, Wzgorze Golan itd. Historie organizacji od 1945 roku, a inne typu MKCK jeszcze wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: WOS 15.05.05, 16:28 W jednym przykładowym teście widziałam pismo do urzędu stanu cywilnego o zmianę nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś