Gość: majka IP: *.olsztyn.mm.pl 13.05.05, 22:47 "zdający poprawnie umiescił temat w czasie i przestrzeni"to znaczy ze PRLu nie umiescił w średniowiecznym meksyku!!!!a nie napisanie dat we wstepie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :( Re: ludzie!!! ramy czasowe IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.05.05, 22:49 oby bo jak nie to nawet warunku na zalapanie sie na pierwszy stopien nie spelnilam - od razu zero za 1945 - 1991 zamiast 1952 - 1989 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: ludzie!!! ramy czasowe IP: *.olsztyn.mm.pl 13.05.05, 22:52 luzik,przeciez oni nie beda złosliwie zanizac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fol Re: ludzie!!! ramy czasowe IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 13.05.05, 22:53 a nie 45? (wiem że zapis polska rzeczpospolita ludowa dopiero wkonstytucji z 52, no ale to sie zaczelo zaraz po wojnie, od 1945 kiedy komunisci przejeli wladze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: ludzie!!! ramy czasowe IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.05.05, 22:54 ja tez liczylam czas od przejecia wladzy ale w temacie bylo wyraznie ze chodzi o czas PRLu a tą nazwę wprowadzila konstytucja z 1952 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: ludzie!!! ramy czasowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 22:54 A ja poprostu wiek wymienilam, obszar za czyjego panowania i o co chodzilo - tyle na wstepie. Ja mysle ze to wystarczy, nie musi byc dokladny rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: ludzie!!! ramy czasowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 22:59 Oczywiscie mowilam o pierwszym temacie, w drugim raczej musi, ale nie sadze ze jak ktos sie troche pomylil to w ogole sie nie kwalifikuje na zaden poziom. A tak w ogole to kazde wypracowanie historyczne musi zawierac: -ramy czasowe -zasieg terytorialny -zasieg rzeczowy Ja tego zbyt dokladnie nie zrobilam bo pomyslalam ze i tak nie ma tyle miejsca zeby napisac jeszcze odpowiedni wstep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmeczona Re: ludzie!!! ramy czasowe IP: *.udn.pl 13.05.05, 23:25 heh, ja pisalam podobne wypracowanie jakis czas temu i z tego co wiem, ramy czasowe jeśli chodzi o "Polske ludową" są zwykle takie same, czyli 1944 (ewentualnie 1945)-1989, (wypracowanie sprawdzal mi nauczyciel, ktory jest egzaminatorem) wydaje mi sie ze napisali "polska ludowa" zamiast PRL bo to jest bardziej potoczne. Gdyby napisali PRL rzeczywiście możnaby uznać 1952, ale to bzdura. Nie bylibyśmy wtedy w stanie ukazać calego procesu historycznego. A tak na marginesie to, ze wprowadzili nowa nazwe PRL to była formalnośc. Odpowiedz Link Zgłoś