IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:39
hej wpisujcie tu wszystko co chcecie powiedzieć CKE. Licze na was
Obserwuj wątek
    • Gość: dragonball Re: do CKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:42
      według mnie jesteście kompletnymi kretynami. Nowa matura wasze klucze sa do
      bani
    • Gość: proxima Re: do CKE IP: *.terminus.pl / 81.219.107.* 17.05.05, 12:54
      zalozenia byly genialne niestety realizacja nowej matury pozostawia wiele do
      zyczenie!!Draznia mnie komentarze ludzi ktorzy mowia ze to wylacznie wina
      maturzystow, ze im "nie poszla" matura!! JAk wytlumaczyc fakt ze jeszcze przed
      nowa matura nikt tak dokladnie nie wiedzial jak ona bedzie wygladac!!Egzaminy
      probne byly duuuuuuuuuzo latwiejsze od prawdziwych (jestem z OKE Gdansk i mowa
      np o polskim, czy historii)uwazam ze to nie bylo dobre! poza tym sama matura
      nei bylaby moze taka zla gdyby nie to ze my sie do niej nei uczylismy w ten
      sposob w jaki ona zostala przygotowana- mianowicie u nas w szkole z historii
      mielismy wyklady i uwazam ze to dobry sposob nauki,dzieki temu mamy dosc
      obszerna wiedze historyczna, ale na maturze sie to raczej nie przydalo!!!Nowa
      matura zbudowana jest tak ze niemal gloryfikuje slabych uczniow,bo Ci
      ambitniejsi wcale nie beda mieli wiekszej ilosci pkt wrecz przeciwnie, bo np w
      maturze z polskiego nie trzeba bylo wykazac sie wiedza, a tylko umiejetnoscia
      streszczania tego co sie przeczytalo ( sadzac po przykladowych modelach odp) a
      to chyba nie o to mialo chodzic!!! Pozatym nie powinno byc takich dysproporcji
      miedzy przedmiotami -np matma vs gegra;// albo nawet w jezykach angielski-
      niemiecki. Tak byc niepowinno zaluje ze urodzilam sie w tym nieszczesnym
      roczniku Czarnobyla..
      POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTORZY MIELI WATPLIWA PRZYJEMNOSC PISANIA W TYM ROKU
      NOWEJ MATURY!!!!!
    • Gość: gosia Re: do CKE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 13:15
      jak dla mnie: czas na zrobienie geografii czy matmy pozostawie bez komentarza
      (chociaż 20 min więcej, ale po co, lepiej się spieszyć wogóle nie myśląc o tym
      co się pisze), poza tym te klucze odpowiedzi!! jak wszyscy maturzyści w Posce
      mogą mysleć tak samo jak jedna osoba która to układała!! wychodzi na to że nie
      możemy teraz pisać tego co wiemy, tylko mają to być SCHEMATY, szkoda tylko że
      cały program nauczania w LO nie był do tego przystosowany!

pzdr
    • Gość: chodziarka Re: do CKE IP: *.compower.pl 17.05.05, 13:20
      interpretacja wiersza....tak jak chce CKE :D:D nio to teraz zróbcie
      tak...KRYTERIA PRZYJMOWANIA NA STUDIA...tak jak chca maturzysci...weźcie se to
      wszystko w d*** wsadźcie, sami rozwiazujcie...albo zajmijcie sie najlepiej
      gotowaniem..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka