Gość: marge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:29 czy ktos z Was wybiera sie do Torunia badz gdzies indziej na Italianisyke?A w ogole zdaje ktos tez włoski na maturce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lala Re: ITALIANISTYKA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.05, 22:30 ja chcialam na umk, wloskiego nie zdawalam, a ang nie poszedl mi az tak rewelacyjnie, wiec sie jeszce zastanawiam czy mam szanse a Ty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marge Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:35 Mi nang podst w sumie dobrze a rozsz nie wiem, licze na ok.5-60% :( a poza tmy zdaje tez wloski rozszerzony:) a w ogole skladasz tam papiery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: ITALIANISTYKA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.05, 22:38 no skladam ale tam biora tylko jezyk pod uwage prawda?mi podst ok 90% a rozszerzony kolo75%/80, i dlatego sie jeszce zasanawiam czy mam szans e jakies jak ludziska wyjada z jakimis 90% ;/ hmm.. a wiesz moze czy tam duzo ludzi sklada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marge Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:41 Kurcze to mi teraz napsialas..:/ to Ty nie wiesz czy sie dostaniesz? Wiesz co aj nie mam pojecia czy duzo ludzi tam sklada papiery ale mam andzieje ze nie... bo ja chcialabym, na dzienne isc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: ITALIANISTYKA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.05, 22:47 rownie dobrze moge dostac mniej z podst i 70% z rozszerzonego bo nie wiem jak mi ocenia te wypracowania;/ eh no nie wiem tez chcialam sie dostac na dzienne, tylko w sumie zadko w jakich miastach jest italianistyka, ale w sumie jak ludziska z forum sie nie odpisuja to moze jest szansa ze malo ludzi idzie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:19 Ja tez skladam na italianistyke. UMK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: ITALIANISTYKA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.05, 23:25 a na ile liczysz z jezyka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:33 Zdawalam z niemieckiego podst 100% a roz.98% moze 100%, ale mysle ze poprzeczka nie bedzie taka wysoka, dlatego mysle ze macie szanse sie dostac, skladajcie papiery spotkamy sie w pazdzierniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marge Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 01:22 A znacie wloski?? Odpowiedz Link Zgłoś
agatha.p Re: ITALIANISTYKA 18.05.05, 11:16 ja nie znam, ale też bym chciała się dostać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: ITALIANISTYKA IP: *.chello.pl 18.05.05, 11:30 Ja skladam na italianistykę na UW... Ale coś czarno to widzę, bo jest nie za wiele miejsc, a idą tam właściwie ci wszyscy, którzy też składają i na anglistykę i na iberystykę i na lingwistykę stosowaną itp... ;) Nie wiem jak jest na innych uczelniach, ale na UW znajomość włoskiego nie jest potrzebna (ufff :) Rekrutacja opiera się na wynikach z pierwszego języka i sprawdzianu predyspozycji (który jest okkkrrrrrrropny! - widziałam kilka ćwiczeń z tego) Noo, ale trzymajmy za siebie kciuki i dobrze będzie :) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: ITALIANISTYKA IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 11:35 Siema! Też idę na italianistykę. W ubiegłym roku brałam udział w konkursie ogólnopolskim i zajęłam 7 miejsce, więc chyba nie tak żle.. praktycznie wcale się nie uczyłam, a włoskiego ucze się od 8 lat :// Mam nadzieję, że się dostanę na UW, ale składam jeszcze papiery na UMK.. angol poszedł mi rewelka liczę na 90%, zdawałąm jeszcze niemiec.. może 80% będzie.. został mi jeszcze włoski i francuski.. 3mać kciuki lingwiści.. mam nadzieję,że będzie dobrze.. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marge Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:12 no to ja juz to w ogole teraz czarno widze:(((( ja mieszkalam a11 lat we Wloszech i jakos ten jezyk znam;) i myslalam ze w sumie na itakianistyke sie dostane:(((a tu prosze:((((kurcze no ale nic sprobowac zawsze warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
agatha.p Re: ITALIANISTYKA 18.05.05, 17:13 ja bym chciała na UJ, ale nie mam za bardzo szans, bo angielski będę mieć około 80 %, a polski to masakra:( chyba nic z tego nie będzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marge Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 20:26 Ale angielski- mowisz oczywiscie o rozszerzonym? Bo mi z angola rozsz pewnie wyjdzie cos okolo 60:( ale licze ze z wloskiego (tez rozsz) pojdzie lepiej....wtedy bede miala jakies szanse?Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juju Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 21:53 I jak wrazenia po wloskim?? ktory temat na rozsz. pisaliscie?? :) Wiecie italianistyka jest ok... pod warunkiem ze kochasz wlochy, literature, kulture, kino, historie i jezyk włoski :) Jesli po prostu lubisz tam jezdzic i chcesz poznac ten jezyk to pojedz na kurs jezykowy do wloch na lepsze Ci to wyjdzie... Italianistyka to nie kurs języka włoskiego.. niestety.. tak pisze zeby sie potem ktos nie rozczarował Odpowiedz Link Zgłoś
marge_85 Re: ITALIANISTYKA 31.05.05, 22:27 Ja wybralam rozprawke:)i pisalam o "la vita e` bella" . A ogolnie jak wrazenia? Bo moim zdaniem byla latwa:) przy jednym zadaniu chyba czytania ze zrozumieniem, (arkusz 2) tez Wam wyszlo w jednym zadaniu w ogole brak odpowiedzi C??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juju Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:54 w ostatnich latach na italianistyke na UW bylo okolo 13-20 osob na miejsce.. wiec latwo to chyba nie bedzie.. Jest tylko 45 miejsc!! A znajoma mogla sie dostac znając tylko 'pizze' bo test pisac mozna z roznych językow ...nie jest wymagany wloski. Test predyspozycji sprawdza tez inne wiadomosci i zdolnosci do dedukcyjnego myślenia. Powodzenia dla wszystkich zdających :) Odpowiedz Link Zgłoś
anakolut Re: ITALIANISTYKA 01.06.05, 01:57 znajoma dostala sie dwa lata temu na italianistyke do torunia bez wiekszego problemu, choc jedyne slowo jakie znala po wlosku to Pizza.. ;] mysle wiec ze nie moze byc za trudno :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yavannna Re: ITALIANISTYKA IP: 158.75.130.* 01.06.05, 10:57 ja ją mam jako opcję "B" - z angola z obu poziomów powinnam mieć więcej niż 90%, i tyle wiem...ale boję się że z całej polski znajdzie się 30 ludzi z maxami z obu poziomów, lub olimpijczyków...i zapchają miejsca :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: ITALIANISTYKA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 01.06.05, 11:03 a wzyscy z wac na uw czy jeszcze inne miasta obstawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marge_85 Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:35 ja skladam papiery do Torunia....a wiecie moze kiedy dokladnie trzeba sie zglosic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isola Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:44 moze by tak reaktywować temat? :) kto na UMK? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 10:34 ja juz wyslalam papiery na umk.anglik podstawowy 96%,rozszerzony 92%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiemnic Re: ITALIANISTYKA IP: *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 03.07.05, 12:45 A na jakim poziomie wloski znacie? Sa jakies osoby które wogole nie mają znajmosci tego jezyka? Nie wiecie czy na UMK wymagają znajomość wloskiego czy mozna skladac papiery nie znając go? Bardzo prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
olencja86 Re: ITALIANISTYKA 03.07.05, 13:54 Ja składam na UW. ALe nie znam włoskiego. Miałam iść na anglistykę, ale po rozważaniu po co mam się uczyć znowu intensywnie angielskiego skoro uczyłam się go od 6 lat, znam w miarę dobrze? Lepiej postawić na drugi jezyk. Dlatego nie rozumiem osób które znają dobrze angielski i idą na anglistykę, albo włoski i idą na italianistykę. Po to tam się idzie żeby się dobrze nauczyć 2 języka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiemnic Re: ITALIANISTYKA IP: *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 03.07.05, 14:16 No ja wlasnie mysle w podobny sposob...Dzisiaj przeciez znajomosc jednego jezyka jest niewystarczajaca..A skladasz jeszcze na cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 14:53 nie jest wymagana znajomosc wloskiego bo inaczej gdzies by o tym pisali chyba ;) ja nie znam ani slowka i mam nadzieje ze sie dostane :) dziewczyny a jak wasze wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olencja Re: ITALIANISTYKA IP: *.aster.pl 03.07.05, 15:19 Ja składam jeszcze na turystykę na SGGW, ale mam marne szanse. Zresztą i tak wole italianistykę, bo mnie to bardziej pociąga. Nie wiem czy się dostanę, mam słabe wyniki. Ile macie % z angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:24 moje wyniki byly wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: ITALIANISTYKA IP: *.chello.pl 03.07.05, 17:24 Nie zapominaj, ze studia filologiczne to nie jest kurs jezyka. Jak ktos chce znac wloski- prosze bardzo , kursow jest wiele, do tego stufdia potrzebne nie sa. Natomiast jesli fascynuje cie dany kraj, jego historia, literatura itd. to wtedy dopiero taki wybor ma sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:32 nie idz na italianistyke, jesli nie kochasz calym sercem tego kraju, jego kultury i jezyka.. niektorzy naprawde sie z taka miloscia urodzili i od zawsze wiedza ze to jest to co chca robic... ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olencja Re: ITALIANISTYKA IP: *.aster.pl 03.07.05, 15:26 A zdajesz na UW? Czy tylko na UMK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:28 na umk i na uniwerek we wrocku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: ITALIANISTYKA IP: *.aster.pl 03.07.05, 16:02 uff bo masz lepsze wyniki ode mnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiemnic Re: ITALIANISTYKA IP: *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 03.07.05, 16:32 Mi sie wstyd przyznac do wyników przy was:) a myslalam ze mam calkiem dobre..no ale sie mylilam...mam nadzieje ze sie dostane, ze jestes wyjątkiem z tymi wynikami:D mniej niz 90 z obu poziomów z angielskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
lindaf Re: ITALIANISTYKA 03.07.05, 16:51 tez skladam na ital. na umk i na uw. maturka z ang. 96 i 94 mam nadzieje ze wystarczy .. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiemnic Re: ITALIANISTYKA IP: *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 03.07.05, 17:05 Co wyscie sie wsciekli z tymi wynikami??:D Ile mieliscie godzin jezyka w tygodniu w szkole? i od ilu lat sie uczycie? (mowie o angielskim) Odpowiedz Link Zgłoś
lindaf Re: ITALIANISTYKA 03.07.05, 17:28 w szkole mialam 4 godz/tydzien ale na bardzo niskim poziomie. chodzilam 9 lat prywatnie bo po samej nauce w szkole watpie ze bym wogole zdala maturke z ang., pozdrawiam i powodzenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
olencja86 Re: ITALIANISTYKA 03.07.05, 17:35 Ja mam 92% i 79% i chciałabym żeby to wystarczyło :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 17:47 4 godz tygodniowo w szkole i nic poza tym Odpowiedz Link Zgłoś
majaa86 Re: ITALIANISTYKA 03.07.05, 17:48 Ja mam 98 i 87 i tez chcialabym,zeby to wystarczylo... A nie wiecie kiedy bedzie lista po wstepnej selekcji? Bo ja tu chyba umre z nerwow. :) pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isola Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:35 kurcze, zreaktywowalam temat po to tylko zeby sie zdolowac :P ale coz, moze jednak sie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiemnic Re: ITALIANISTYKA IP: *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 03.07.05, 21:00 Ja tez zaczelam tu pisac z mysla ze ludzie maja zblizone wyniki...a tu? powoli w depresje wpadam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isola Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:50 nie poddamy sie !!! :P w sumie na UW jeszcze tescik, wiec punkty z maturki nie sa najwazniejsze :) a Wy tylko na UW czy gdzies jeszcze? ja skladam tez na UMK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ITALIANISTYKA IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.05, 17:10 ja też składam do Wawy, a poza tym na UJ i UAM, mam nadzieję, że nie za ambitnie:) trzymajcie za mnie kciuki w czwartek-jak mnie wezmą na UJ to jeden kandydat na UW mniej;) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:23 ambitnie ale o to chodzi :) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ITALIANISTYKA IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 19:11 powodzenia na jutrzejszym teście!! ja się jednak dostałam na UJ, więc nie będę robić konkurencji:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś