Dodaj do ulubionych

ITALIANISTYKA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:29
czy ktos z Was wybiera sie do Torunia badz gdzies indziej na Italianisyke?A w
ogole zdaje ktos tez włoski na maturce?
Obserwuj wątek
    • Gość: lala Re: ITALIANISTYKA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.05, 22:30
      ja chcialam na umk, wloskiego nie zdawalam, a ang nie poszedl mi az tak
      rewelacyjnie, wiec sie jeszce zastanawiam czy mam szanse a Ty???
      • Gość: marge Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:35
        Mi nang podst w sumie dobrze a rozsz nie wiem, licze na ok.5-60% :( a poza tmy
        zdaje tez wloski rozszerzony:) a w ogole skladasz tam papiery?
        • Gość: lala Re: ITALIANISTYKA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.05, 22:38
          no skladam ale tam biora tylko jezyk pod uwage prawda?mi podst ok 90% a
          rozszerzony kolo75%/80, i dlatego sie jeszce zasanawiam czy mam szans e jakies
          jak ludziska wyjada z jakimis 90% ;/ hmm.. a wiesz moze czy tam duzo ludzi
          sklada?
          • Gość: marge Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:41
            Kurcze to mi teraz napsialas..:/ to Ty nie wiesz czy sie dostaniesz? Wiesz co
            aj nie mam pojecia czy duzo ludzi tam sklada papiery ale mam andzieje ze nie...
            bo ja chcialabym, na dzienne isc
            • Gość: lala Re: ITALIANISTYKA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.05, 22:47
              rownie dobrze moge dostac mniej z podst i 70% z rozszerzonego bo nie wiem jak
              mi ocenia te wypracowania;/ eh no nie wiem tez chcialam sie dostac na dzienne,
              tylko w sumie zadko w jakich miastach jest italianistyka, ale w sumie jak
              ludziska z forum sie nie odpisuja to moze jest szansa ze malo ludzi idzie;))
              • Gość: Ada Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:19
                Ja tez skladam na italianistyke. UMK
                • Gość: lala Re: ITALIANISTYKA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 17.05.05, 23:25
                  a na ile liczysz z jezyka???
                  • Gość: Ada Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:33
                    Zdawalam z niemieckiego podst 100% a roz.98% moze 100%, ale mysle ze poprzeczka
                    nie bedzie taka wysoka, dlatego mysle ze macie szanse sie dostac, skladajcie
                    papiery spotkamy sie w pazdzierniku.
                    • Gość: marge Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 01:22
                      A znacie wloski??
                      • agatha.p Re: ITALIANISTYKA 18.05.05, 11:16
                        ja nie znam, ale też bym chciała się dostać:)
                        • Gość: M Re: ITALIANISTYKA IP: *.chello.pl 18.05.05, 11:30
                          Ja skladam na italianistykę na UW... Ale coś czarno to widzę, bo jest nie za
                          wiele miejsc, a idą tam właściwie ci wszyscy, którzy też składają i na
                          anglistykę i na iberystykę i na lingwistykę stosowaną itp... ;)
                          Nie wiem jak jest na innych uczelniach, ale na UW znajomość włoskiego nie jest
                          potrzebna (ufff :) Rekrutacja opiera się na wynikach z pierwszego języka i
                          sprawdzianu predyspozycji (który jest okkkrrrrrrropny! - widziałam kilka
                          ćwiczeń z tego)
                          Noo, ale trzymajmy za siebie kciuki i dobrze będzie :)
                          Pzdr.
                          • Gość: Alicja Re: ITALIANISTYKA IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 11:35
                            Siema!
                            Też idę na italianistykę. W ubiegłym roku brałam udział w konkursie
                            ogólnopolskim i zajęłam 7 miejsce, więc chyba nie tak żle.. praktycznie wcale
                            się nie uczyłam, a włoskiego ucze się od 8 lat :// Mam nadzieję, że się dostanę
                            na UW, ale składam jeszcze papiery na UMK.. angol poszedł mi rewelka liczę na
                            90%, zdawałąm jeszcze niemiec.. może 80% będzie.. został mi jeszcze włoski i
                            francuski.. 3mać kciuki lingwiści.. mam nadzieję,że będzie dobrze.. pozdr.
                            • Gość: marge Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:12
                              no to ja juz to w ogole teraz czarno widze:(((( ja mieszkalam a11 lat we
                              Wloszech i jakos ten jezyk znam;) i myslalam ze w sumie na itakianistyke sie
                              dostane:(((a tu prosze:((((kurcze no ale nic sprobowac zawsze warto:)
                              • agatha.p Re: ITALIANISTYKA 18.05.05, 17:13
                                ja bym chciała na UJ, ale nie mam za bardzo szans, bo angielski będę mieć około
                                80 %, a polski to masakra:( chyba nic z tego nie będzie:(
                                • Gość: marge Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 20:26
                                  Ale angielski- mowisz oczywiscie o rozszerzonym? Bo mi z angola rozsz pewnie
                                  wyjdzie cos okolo 60:( ale licze ze z wloskiego (tez rozsz) pojdzie
                                  lepiej....wtedy bede miala jakies szanse?Jak myslicie?
                                  • Gość: juju Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 21:53
                                    I jak wrazenia po wloskim?? ktory temat na rozsz. pisaliscie?? :)
                                    Wiecie italianistyka jest ok... pod warunkiem ze kochasz wlochy, literature,
                                    kulture, kino, historie i jezyk włoski :)
                                    Jesli po prostu lubisz tam jezdzic i chcesz poznac ten jezyk to pojedz na kurs
                                    jezykowy do wloch na lepsze Ci to wyjdzie...
                                    Italianistyka to nie kurs języka włoskiego.. niestety..
                                    tak pisze zeby sie potem ktos nie rozczarował
                                    • marge_85 Re: ITALIANISTYKA 31.05.05, 22:27
                                      Ja wybralam rozprawke:)i pisalam o "la vita e` bella" . A ogolnie jak wrazenia?
                                      Bo moim zdaniem byla latwa:) przy jednym zadaniu chyba czytania ze
                                      zrozumieniem, (arkusz 2) tez Wam wyszlo w jednym zadaniu w ogole brak
                                      odpowiedzi C???
                                    • Gość: juju Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:54
                                      w ostatnich latach na italianistyke na UW bylo okolo 13-20 osob na miejsce..
                                      wiec latwo to chyba nie bedzie.. Jest tylko 45 miejsc!! A znajoma mogla sie
                                      dostac znając tylko 'pizze' bo test pisac mozna z roznych językow ...nie jest
                                      wymagany wloski. Test predyspozycji sprawdza tez inne wiadomosci i zdolnosci do
                                      dedukcyjnego myślenia.

Powodzenia dla wszystkich zdających :)
                        • anakolut Re: ITALIANISTYKA 01.06.05, 01:57
                          znajoma dostala sie dwa lata temu na italianistyke do torunia bez wiekszego
                          problemu, choc jedyne slowo jakie znala po wlosku to Pizza.. ;] mysle wiec ze
                          nie moze byc za trudno :P
                          • Gość: yavannna Re: ITALIANISTYKA IP: 158.75.130.* 01.06.05, 10:57
                            ja ją mam jako opcję "B" - z angola z obu poziomów powinnam mieć więcej niż 90%,
                            i tyle wiem...ale boję się że z całej polski znajdzie się 30 ludzi z maxami z
                            obu poziomów, lub olimpijczyków...i zapchają miejsca :(
                            • Gość: lala Re: ITALIANISTYKA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 01.06.05, 11:03
                              a wzyscy z wac na uw czy jeszcze inne miasta obstawiacie?
                            • Gość: marge_85 Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:35
                              ja skladam papiery do Torunia....a wiecie moze kiedy dokladnie trzeba sie
                              zglosic?
    • taatus tak 10.06.05, 19:48
    • Gość: Isola Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:44
      moze by tak reaktywować temat? :) kto na UMK? :)
      • Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 10:34
        ja juz wyslalam papiery na umk.anglik podstawowy 96%,rozszerzony 92%.
        • Gość: niewiemnic Re: ITALIANISTYKA IP: *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 03.07.05, 12:45
          A na jakim poziomie wloski znacie? Sa jakies osoby które wogole nie mają
          znajmosci tego jezyka? Nie wiecie czy na UMK wymagają znajomość wloskiego czy
          mozna skladac papiery nie znając go? Bardzo prosze o odpowiedz
          • olencja86 Re: ITALIANISTYKA 03.07.05, 13:54
            Ja składam na UW. ALe nie znam włoskiego. Miałam iść na anglistykę, ale po
            rozważaniu po co mam się uczyć znowu intensywnie angielskiego skoro uczyłam się
            go od 6 lat, znam w miarę dobrze? Lepiej postawić na drugi jezyk. Dlatego nie
            rozumiem osób które znają dobrze angielski i idą na anglistykę, albo włoski i
            idą na italianistykę. Po to tam się idzie żeby się dobrze nauczyć 2 języka.
            • Gość: niewiemnic Re: ITALIANISTYKA IP: *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 03.07.05, 14:16
              No ja wlasnie mysle w podobny sposob...Dzisiaj przeciez znajomosc jednego
              jezyka jest niewystarczajaca..A skladasz jeszcze na cos?
              • Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 14:53
                nie jest wymagana znajomosc wloskiego bo inaczej gdzies by o tym pisali
                chyba ;) ja nie znam ani slowka i mam nadzieje ze sie dostane :) dziewczyny a
                jak wasze wyniki?
                • Gość: Olencja Re: ITALIANISTYKA IP: *.aster.pl 03.07.05, 15:19
                  Ja składam jeszcze na turystykę na SGGW, ale mam marne szanse. Zresztą i tak
                  wole italianistykę, bo mnie to bardziej pociąga. Nie wiem czy się dostanę, mam
                  słabe wyniki. Ile macie % z angielskiego?
                  • Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:24
                    moje wyniki byly wyzej
            • Gość: aaa Re: ITALIANISTYKA IP: *.chello.pl 03.07.05, 17:24
              Nie zapominaj, ze studia filologiczne to nie jest kurs jezyka. Jak ktos chce
              znac wloski- prosze bardzo , kursow jest wiele, do tego stufdia potrzebne nie
              sa. Natomiast jesli fascynuje cie dany kraj, jego historia, literatura itd. to
              wtedy dopiero taki wybor ma sens
            • Gość: pp Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:32
              nie idz na italianistyke, jesli nie kochasz calym sercem tego kraju, jego
              kultury i jezyka.. niektorzy naprawde sie z taka miloscia urodzili i od zawsze
              wiedza ze to jest to co chca robic... ehh
        • Gość: Olencja Re: ITALIANISTYKA IP: *.aster.pl 03.07.05, 15:26
          A zdajesz na UW? Czy tylko na UMK?
          • Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:28
            na umk i na uniwerek we wrocku
            • Gość: o Re: ITALIANISTYKA IP: *.aster.pl 03.07.05, 16:02
              uff bo masz lepsze wyniki ode mnie :P
              • Gość: niewiemnic Re: ITALIANISTYKA IP: *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 03.07.05, 16:32
                Mi sie wstyd przyznac do wyników przy was:) a myslalam ze mam calkiem dobre..no
                ale sie mylilam...mam nadzieje ze sie dostane, ze jestes wyjątkiem z tymi
                wynikami:D mniej niz 90 z obu poziomów z angielskiego...
                • lindaf Re: ITALIANISTYKA 03.07.05, 16:51
                  tez skladam na ital. na umk i na uw. maturka z ang. 96 i 94 mam nadzieje ze
                  wystarczy .. :)
                  • Gość: niewiemnic Re: ITALIANISTYKA IP: *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 03.07.05, 17:05
                    Co wyscie sie wsciekli z tymi wynikami??:D Ile mieliscie godzin jezyka w
                    tygodniu w szkole? i od ilu lat sie uczycie? (mowie o angielskim)
                    • lindaf Re: ITALIANISTYKA 03.07.05, 17:28
                      w szkole mialam 4 godz/tydzien ale na bardzo niskim poziomie. chodzilam 9 lat
                      prywatnie bo po samej nauce w szkole watpie ze bym wogole zdala maturke z ang.,
                      pozdrawiam i powodzenia. :)
                      • olencja86 Re: ITALIANISTYKA 03.07.05, 17:35
                        Ja mam 92% i 79% i chciałabym żeby to wystarczyło :/
                        • Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 17:47
                          4 godz tygodniowo w szkole i nic poza tym
                        • majaa86 Re: ITALIANISTYKA 03.07.05, 17:48
                          Ja mam 98 i 87 i tez chcialabym,zeby to wystarczylo...
                          A nie wiecie kiedy bedzie lista po wstepnej selekcji? Bo ja tu chyba umre z
                          nerwow. :)
                          pozdr!
                          • Gość: Isola Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:35
                            kurcze, zreaktywowalam temat po to tylko zeby sie zdolowac :P ale coz, moze
                            jednak sie uda...
                            • Gość: niewiemnic Re: ITALIANISTYKA IP: *.glubczyce.sdi.tpnet.pl 03.07.05, 21:00
                              Ja tez zaczelam tu pisac z mysla ze ludzie maja zblizone wyniki...a tu? powoli
                              w depresje wpadam...
                              • Gość: olencja Re: ITALIANISTYKA IP: *.aster.pl 03.07.05, 21:53
                                ja to samo :(
                                • Gość: Isola Re: ITALIANISTYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:50
                                  nie poddamy sie !!! :P w sumie na UW jeszcze tescik, wiec punkty z maturki nie
                                  sa najwazniejsze :) a Wy tylko na UW czy gdzies jeszcze? ja skladam tez na
                                  UMK :)
                                  • Gość: ola Re: ITALIANISTYKA IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.05, 17:10
                                    ja też składam do Wawy, a poza tym na UJ i UAM, mam nadzieję, że nie za
                                    ambitnie:)
                                    trzymajcie za mnie kciuki w czwartek-jak mnie wezmą na UJ to jeden kandydat na
                                    UW mniej;)
                                    pozdrawiam:)
                                    • Gość: one_more Re: ITALIANISTYKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:23
                                      ambitnie ale o to chodzi :)
                                      powodzenia
                                      • Gość: ola Re: ITALIANISTYKA IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 19:11
                                        powodzenia na jutrzejszym teście!!
                                        ja się jednak dostałam na UJ, więc nie będę robić konkurencji:)
                                        pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka