kinia_86 27.05.05, 20:03 I gdzie? Ja na UJ startuje i UMCS a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cama12 Re: Kto na anglistykę /germanistykę /lingwistykę? 27.05.05, 21:35 ja!! gzie sie da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys_na_wspolnej Re: Kto na anglistykę /germanistykę /lingwistykę? IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 28.05.05, 01:17 ja na anglistyke do Kraka na AP albo będąc patriotą - do Tarnowa na PWSZ :> pozdro 699! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Kto na anglistykę /germanistykę /lingwistykę? IP: 213.17.233.* 28.05.05, 09:09 lingwistyka UMCS Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_86 Re: Kto na anglistykę /germanistykę /lingwistykę? 28.05.05, 09:35 do "jaaa". Jak możesz to podaj nr gg, to pogadamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliver Re: uw IP: 213.199.201.* 28.05.05, 23:03 Hej:) Ja składam na IFG, ILS, KJS i SFKEZ na UW, na germanistykę i lingwistykę na UAM i jeszcze może na filologię niderlandzką do Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loren Re: uw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 09:43 ja tez na lingwistyke i germanistyke na UAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ germa + lingw UAM IP: *.icpnet.pl 29.05.05, 09:49 No, ja - jak już wyzej napisałam - germa, a jako asekuracja (powiedzmy) lingwistyka stosowana na UAM-ie (chyba, bo jeszcze się waham), bo mnie kusi, bo mam zapewniony indeks (na podstwie DSD II). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała_Mi Re: Kto na anglistykę /germanistykę /lingwistykę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 11:42 lingwistyka stosowana UAM :) ewentualnie skandynawistyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ lingw. UAM - angielski jaki poziom??? IP: *.icpnet.pl 29.05.05, 14:33 Widzę, że wiele osób idzie na lingwistyke na UAM... A mi się wydawało, ze to nieoblegany kierunek :D Ja sie osobiście waham, bo słyszłam hm... różne opinie :/ A wiecie moze, jak jest na tym kierunku z angielskiem - bo jestem taka średnia z tego przedmiotu :p Czy przydział do grup z anglika (2 język) odbywa sie na podstawie poziomu zaawansowania, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała_Mi Re: lingw. UAM - angielski jaki poziom??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 15:10 słyszałam różne rzeczy o angielskim na lingwi ;).raz, że jest poziom FCE (mam już CAE i skubię podr do CPE, więc niekoniecznie chcę się cofać ;D), innym razem że poziom podchodzi pod anglistykę - co osoba inna opinia. słyszałam też opinie, że wielu obecnych studentów/ek drugi raz nie wybrałoby tego kierunku - powody są różne ;. mam nadzieję, że poziom angielskiego będzie co najmniej GODNY ;). >Czy przydział do grup z anglika (2 język) odbywa > sie na podstawie poziomu zaawansowania, czy jak? Nie mam pojęcia, ale raczej coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: lingw. UAM - angielski jaki poziom??? IP: *.icpnet.pl 29.05.05, 15:34 No właśnie ja słyszałam podobne opinie. Myśle jednak, ze muszą robić grupy na różnych poziomach (stąd moze te opinie? Każdy był w innej grupie...), bo skoro przyjmują bez postępowania kwalifikacyjnego osoby posiadające DSD II lub KDS (a więc certyfikaty z niemca) i takie osoby nawet nie msuzą zdawać z ang. matury (ani poźniej ang. na wstępnych) to poziom musi być zróżnicowany, bo teoretycznie mogą pójśc osóby b. słabe z anglika... Odpowiedz Link Zgłoś