kalkos 16.05.05, 20:28 wiem, ze dluzyca to Langholz, nie znalazlem niestety tlumaczenia slowa papierowka (gatunek drewna), o wyrzynkach nie wspominajac. Moze siedzi ktos w branzy lesnej obujezycznie i zna niemieckie wersje tychze terminow... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalkos Re: Papierówka? 16.05.05, 20:38 à propos, moze zna ktos przyzwoity slownik z terminologia lesnicza? Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: Papierówka? 16.05.05, 20:44 dodam, ze slowa papierowka i wyrzynek sprawdzalem we wszystkich dostepnych mi slownikach papierowych i znanych mi internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific oba stoją jak wół 16.05.05, 21:35 w słowniku techn. pol.-niem. papierówka - Papierholz wyrzynek - Baumklotz Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: oba stoją jak wół 16.05.05, 21:54 a gdzie? bo mam 2-tomowy pol.-niem., maly techniczny, obrazkowy, internetowych pare i albo slepy jestem (mozliwe) albo masz slownik, ktorego potrzebuje. w kazdym badz razie dziekuje i pozdrawiam ps. a grubizna jest tam u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific jest jako żywo 16.05.05, 22:27 Derbholz to jest najbardziej popularny chyba słownik naukowo-techniczny (Wyd. Naukowo- Techniczne), zielony, duży, dwutomowy (niem.-pol., pol.-niem.), regularnie wznawiany, zawsze do kupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: jest jako żywo 16.05.05, 22:38 dziekuje na kolanach. wiem, o ktory chodzi, niestety nie posiadam. zakupie i nie bede ... maryny zawracal...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich Re: Papierówka? IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.05.05, 01:53 www.holz.de www.holz-lexikon.de u.v.a. Odpowiedz Link Zgłoś