Dodaj do ulubionych

kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosci...

07.06.05, 20:13
Oto tresc zadania zaczerpnieta z podrecznika do przedsiebiorczosci autorstwa
doktora nauk ekonomicznych SGH:

spadek ceny papryki pomidorowej na poczatku sierpnia z 4 zl do 3 zl za kg
spowodowal wzrost popytu na papryke na gieldzie warzywnej z 1000 kg dziennie
do 1500 kg. nastapil natomiast spadek popytu na pomidory z 2000 kg dziennie
do 1800 kg. oblicz wskaznik elastycnosci mieszanej popytu.

Wie ktos moze jak policzyc ten wskaznik elastycznosci mieszanej???
Bo ja znam tylko dwie elastycznosci popytu: dochodowa i cenowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: dajing Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:20
      ja wprawdzie na SGH nie skladam, no ale.. ;P
      wskaznik elastycznosci mieszanej sie liczy ze wzoru:

Ecm = (delta p/p):(delta c/c), gdzie p - popyt, c - cena ;]

i jesli wskaznik wychodzi wiekszy od 0 mamy do czynienia z dobrem
      substytucyjnym, a jesli mniejszy - z komplementarnym :]
      • Gość: dajing Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:23
        aa.. no bo.. wskaznik elastycznosci mieszanej mierzy reakcje wielkosci popytu na
        dane dobro [w tym wypadku pomidory] wywolana zmiana ceny jakiegos innego dobra
        [papryka] ;]
        • agul86 Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc 07.06.05, 20:25
          oo dziekuje bardzo

tak to jest jak ktos pisze ksiazke a potem uklada pytania do tresci calkowicie
          w niej niezawartych
          • Gość: kasia Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 18:39
            :) Bo o mieszanej mówił na kursach, w książce rzeczywiście nie ma.
            Kto z Was był na kursach z przesiębiorczości na sgh w październiku??? Pewnie
            się znamy z widzenia;).
            • Gość: *** Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 19:42
              nie bylam na kursie i nie bede... czy rzeczywiscie bylo warto???
              • Gość: kasia Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.05, 17:50
                Warto było bo można dużo zapamiętać z wykładu. Poza tym podawał przykłady i
                kilka pojęć których niee ma w tej książce.
    • agul86 Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc 07.06.05, 20:32
      jeszcze jedno pytanie, co to oznacza ze wskaznik elastycznosci mieszanej jest
      rowny 0???????
      • Gość: dajing Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:52
        hmm... a nie wiem ;] ale tak sie chyba nie da.. bo zeby byl rowny 0 to przyrost
        popytu musialby byc rowny 0.. czyli by go nie bylo.. a jakby go nie bylo.. to
        cale zadanie sie mija z celem, bo nie ma zmiany popytu i nie moze byc zadnej
        reakcji na nia ;]
        • Gość: laureat OWE Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.ztpnet.pl 07.06.05, 20:56
          ehhh co za teroia powstala!
          jak wskaznik elastycznosci mieszanej jest rowny 0 to dane dobra sa niezalezne
          czyli nie maja na siebie wplywu np. ziemniaki i samochody
          • Gość: dajing Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 20:58
            ojejku, przepraszam ;P ostatnio do czynienia z przedsiebiorczoscia mialam jakies
            2 lata temu :| ;P
            • agul86 Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc 08.06.05, 13:22
              jeszcze jedna watpliwosc:
              odnoszac sie do powyzszego zadania zmiany popytu mam liczyc tylko dla tej
              papryki pomidorowej??? czy trzeba tez gdzies uwzglednic popyt na pomidory??? bo
              on przeciez tez sie zmienil??? pomocy!!!!!!

boshe ja chyba nie zdam tego pp
              • Gość: dajing Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:14
                moim zdaniem, trzeba tutaj uwzglednic zmiane popytu na pomidory, spowodowana
                zmiana ceny papryki.. :] a zmiana popytu na papryke jest podana tylko po to,
                zeby sie ludziom pomylilo ;p aczkolwiek moge sie mylic :> wiec moze niech sie
                jakis laureat wypowie ;P
                • agul86 Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc 09.06.05, 15:24
                  Bardzo Ci dziekuje Dajing!!! Juz sie z tym uporalam i rzeczywiscie jest
                  wszystko tak jak mowisz!!! popyt na pomidory a cena papryki! a laureaci niech
                  sie nie wypowiadaja... chyba ze chca nas poprawic
                  • Gość: dajing Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:23
                    alez prosze :D
    • Gość: ka Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.acn.waw.pl 09.06.05, 21:55
      czyzby autorem był romek??:) romek rządzi;>
      • Gość: ... Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:20
        no i jaka powinna byc odpowiedz z ciekawosci spytam?
        • agul86 Re: kandydaci na SGH- zadanie z przedsiebiorczosc 10.06.05, 11:53
          autorem jest rzeczywiscie ROMAN
    • Gość: *** Prosba o podanie wynikow liczbowych do zadania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:31
      czy moglby ktos podac wyniki do tego zadania?
      chodzi mi mianowicie o elastycznosc dochodowa, cenowa i mieszana...
      Nie zgadza mi sie wynik w jednej z ksiazek chcialabym wiedziec gdzie tkwi blad.

Bylabym wdzieczna jesli znalazlby sie ktos kto wyjasni co oznacza w zapisie
      elastycznosci mieszanej ktory kolega podal (delta p/p ):(delta c/c) p oraz c.
      Czy jest stan obecny popytu i ceny czy stan wczesniejszy?
      • agul86 Re: Prosba o podanie wynikow liczbowych do zadani 14.06.05, 13:38
        we wskazniku elastycznosci mieszanej delta p oznacza zmiane popytu na dobro X
        (czyli od koncowej wartosci odejujemy poczatkowa) a p oznacza popyt na dobro X
        przed zajsciem zmiany.

delta c oznacza zmiane ceny dobra Y, a c oznacza cene poczatkowa.

w tym zadaniu o pomidorach i papryce pomidorowej (???) wynik wyszedł mi 0,4,
        wiec sa to dobra substytucyjne. Nie wiem czy to jest dobrze, bo nie mam
        odpowiedzi.

we wsazniku elastycznosci cenowej i dochodowej wszystko liczysz tak samo tylko
        ze one dotycza tylko jednego dobra (np. jak zmiana ceny wplynela na popyt lub
        jak zmiana dochodu realnego wplynela na popyt).

pozdrowienia

ps. juz ponad 3600 kandydatow :) nie jest tak zle .
        • Gość: *** dzieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:24
          aga dziekuje naprawde jusz znam swoj blad bo ja myslalam ze to p to jest stan
          koncowy czyli po zmianie no fakt ludzi przybywa ;) chodzilas na ten kurs??
          wogole z czego sie uczysz? wiem ze to glupie pytanie czy nie uwazasz ze to nie
          test z przedsiebiorczosci ale bardziej ekonomii ;)?
          pozdrawiam i jeszcze raz dzieki
          • agul86 Re: dzieki 14.06.05, 16:30
            nie ma za co :)

test oczywiscie bedzie z podstaw ekonomii, bo choc mialam poszerzona
            przedsiebiorczosc w szkole o polowy rzeczy nawet nie przerabialismy :)

na kurs zprzedsiebiorczosci sie dopiero wybieram, ten w trybie intensywnym od
            20 czerwca. Na razie przerabiam drugi raz ksiazke Romana Sobieckiego (pracownik
            SGH) "podstawy przedsiebiorczosci w pytaniach i odpowiedziach". Ma to forme 50
            pytan, nawet fajnie napisane ale zadania z kosmosu. Mam tez taki zeszyt cwiczen
            do tego podrecznika. Ale chyba jeszcze sobie cos musze dkupic, ale to juz na
            miejscu.

A Ty z czego sie uczysz??? I tez wybierasz sie na kurs??? pozdrowienia pa
            • agul86 Re: dzieki 14.06.05, 19:48
              Pytanie do Kasi:

duzo daje ten kurs??? ja sie dopiero wybieram i jestem pelna obaw czy to nie
              beda pieniadze wyrzucone w bloto. Czy rzeczywiscie dobrze przygotowuje do
              egzaminu??? Co o tym sadzisz?
            • Gość: *** Re: dzieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 19:52
              agus nie wybieram sie na kursy , ty zapewne tak:) jak rozumiem z czego sie ucze?
              hmm wiesz w bibliotece szukalam jakis madrych ksiazek mikroekonomia Oyrzanowski
              bodajze takim ludzkim jezykiem wyjasnia mam te ksiazke testy na SGH i uwazam ze
              jest tam troche bledow poza tym w internecie szukam roznych rzeczyno i moj
              podrecznik mam z 3klasy ale w sumie slyszalam ze Nojszewskiej podstawy ekonomii
              sa dobre i jeszcze taki pan N... nie pamietam nazwiska systemy rynkowe
              makroekonomia i mikroekonomia. ale tego nie mam glownie gazetki internet i sama
              szukam wzorkow ogolnie jest spoko. wogole co zdajesz na SGH oprocz pe:D i gdzie
              kupilas te jego cwiczenia i ksiazke? na SGH? drogie sa??
              pozdrawiam
              • freeesh Re: dzieki 14.06.05, 20:04
                upss.. widze że nieźle się zaopatrzacie w wiedze:) a ja myślałam że wystarczy
                jak sobie przeczytam mój podręcznik od pp, poczytam bieżace wiadomości i jakies
                tam notatki prześledze, ale chyba musze zgłebić coś jeszcze;)no i trzeba by się
                zaopatrzyć w te testy z sgh:) 3majcie sie pozdroffionka
                • agul86 Re: dzieki 14.06.05, 20:14
                  moje ksiazki zostaly zakupione na uczelni przez mojego kolege, ktoremu baaardzo
                  zalezy zebym sie dostala :) koszt to 39 zl za te dwa podreczniki. Mysle ze
                  warto.

Mam zamiar poczytac jeszcze Samuelsona, ale nie wiem czy to nie za powazny
                  material jak dla malutkiej kandydatki (wiem ze te podreczniki obowiazuja na
                  UW). Cale szczescie na SGH zdaje tylko PP, reszte zalatwilam na maturze. I
                  dobrze ze pisalam geo bo osoby, ktore pisaly historie, moga miec nizsze wyniki.

pozdrowienia
                  ps. *** moze ujawnisz swoje imie???
                  • Gość: *** :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:30
                    fakt kulturalnie by bylo Marta jestem milo mi:) mowisz ze te ksiazki sa dobre
                    ... nie wiem...mi zostaje jeszcze niemiecki na SGH i zdawalm historie :) ale
                    zobaczymy no to milego wkuwania;)
                    dobrze miec kogos kto chce zebys sie dostala na SGH:) przynajmniej zaltwi ci
                    ksiazki;) no nie?

pozdrawienia dla agi ireszty kujonkow:D
                    • agul86 Re: :) 14.06.05, 22:07
                      Kujonkow??? jasne :)

co do ksiazek to wydaje mi sie ze sa po prostu napissane tak, ze nie trzeba
                      czytac po 100 razy zdania by cokolwiek zajarzyc (tak jak w Samuelsonie-
                      tragedia). Co do aspektow merytorycznych- moze lepiej uczyc sie tak jak oni
                      chca- w koncu nie na darmo wydali podreczniki by na egzaminie ktos podwazal ich
                      poprawnosc. A bledy pewnie sa- jak w kazdej ksiazce- tylko chyba nie warto im
                      uswiadamiac ze nie sa tacy idealni. :P

Co do kolegi to boje sie ze on to wezmie zbyt powaznie i jak juz (daj Boze) sie
                      dostane, nie da mi spokoju, a moj chlopak za nim nie przepada...

Marta, a z jakiego jestes wojewodztwa? Tak tylko pytam z ciekawosci. Ja
                      nieszczesne podkarpacie :( z warszawy 5 godzin autobusem. A, i zdajesz jeszcze
                      moze na inne uczelnie w stolicy?

papa
                      • Gość: khamill Re: :) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 22:16
                        wlasnie..pytanie sondazowe do kandytatow na SGH..na co skladacie oprocz tego...
                        • agul86 Re: :) 14.06.05, 22:24
                          Ja probuje jeszcze na UW na dwa kierunki: ekonomia i zarzadzanie i jeszcze na
                          SGGW na finanse i bankowosc. A Wy jak???
                          • Gość: khamill Re: :) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 22:32
                            No to sie dublujemy na tym zarzadzaniu:){bedzie cyrk ze swiadectwami sgh-ue..bedzie i to masakryczny}...a reszta to juz troche inne klimaty(vide prawo)...
                            • agul86 Re: :) 14.06.05, 22:33
                              co masz na mysli mowiaz o cyrku ze swiadectwami? bo chyba jestem nie w
                              temacie...
                              • Gość: khamill Re: :) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 22:36
                                ze sie beda miejca dublowac..ludzie beda czekac na wyniki sgh...zajmujac miejca na UW...ktore potem masowo zwolnia(czesc, ktora sie dostanie:))...ale podejrzewam, ze bedzie fajne zamieszanie..wlasnie na kierunkach jak ekonomia, zarzadzenie..etc.
                                • agul86 Re: :) 14.06.05, 22:44
                                  aaaaaaaaaaa to o to chodzi, wiesz juz pozno jest- klopoty z koncentracja

rzeczywiscie moze byc paranoja :) ale nie obrazilabym sie gdyby mnie
                                  uwzglednila. Bo chyba lepiej miec takie problemy gdy sie czlowiek dostanie niz
                                  czekac az laskawie ktos zwolni miejsce.
                                  • Gość: khamill Re: :) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 22:51
                                    Wiesz..jest to rzecz oczywista i nie ulegajaca watpliwosci..poza tym, jak Cie uwzglednai na UW..pozwala to optymistyczniej spojrzec na sprawe SGH:)..Bo chyba tam chcesz docelowo isc....
                                    • agul86 Re: :) 14.06.05, 22:57
                                      hmmmm, wiesz...... z tym SGH to byla "obsesja" tak od konca gimnazjum. Apogeum
                                      osiagnela we wrzesniu ubieglego roku, wiec na poczatku 3 klasy. Teraz (po
                                      maturze) jestem coraz bardzie sceptycznie nastawiona w stosunku do SGH. A na UW
                                      mi sie na prawde podoba :) A tak powaznie to z moja matura chcialabym sie
                                      dostac choc na jeden upatrzony przeze mnie kierunek- jesli to nie bedzie SGH-
                                      trudno, sprobuje za rok. A moze i nie. W sumie tak sie napalilam (ksiazki, kurs
                                      przygotowawczy), wiec milo by bylo gdyby nie okazalo sie ze to wszystko poszlo
                                      na marne... hmmmm...
                                      • Gość: khamill Re: :) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.05, 23:10
                                        Ja o SGH wspominalem tez jakos juz od gimnazjum...Z poczatku po prostu przypadkowo znalazlem sie na terenie tegoz..i mi sie spodobalo..potem doszly bardziej racjonalne przeslanki:)...w sumie nawet zdawalem pod to mature .. No ale jak bym sie dostal na UW, tez bym nie plakal...i tez moze bym probowal za rok. Ale tez bym sie nei obrazil, gdybym sie ostatecznei dostal...naprawde:). BTW..stan na chwile obecna: 3709:).
                                        • Gość: *** Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 07:47
                                          no tak wy sobie gadu gadu a ja sobie poszlam:P
                                          aga mi nie chodzi o to ze oni nie sa idealni. tylko wiesz jak ktos poznaje pewne
                                          rzeczy zwlaszcza w zadaniach to oczekuje dobrego wyniku zeby dojsc do bledu jaki
                                          popelnil wiesz ja bron boze im tego nie zarzucam jakos wyjatkowo ale uwazam ze
                                          powinni ostroznie drukowac te ksiazki:) nie tylko ja to zauwazylam:)
                                          no a tak poza tym to zdawac bede na finanse i bankowosc na UW
                                          aha jestem z woj.podlaskiego bo chyba o to pytalas
                                          aga wiesz co napisz do mnie odzia16@wp.pl jak cos to sobie popiszemy:P
                                          pozdrowionka
                                          • agul86 Re: :) 15.06.05, 12:51
                                            No dobra, na pewno napisze :)

Bylam dzis w urzedzie miasta, bo ktos mi powiedzial ze mi tam bez zadnych
                                            problemow wystawia poswiadczona kopie dowodu osobistego. A babka w okienku
                                            popatrzyla na mnie jak na wariatke, ktora smie jej przeszkadzac w
                                            robieniu "niczego". "Niech se pani pojdzie do notariusza, my sie tym nie
                                            zajmujemy, a mysli se pani ze co, my tu nie mamy co robic? Ze mamy czas
                                            zachcianki spelniac?" (cytat- prawie doslowny) grrrrrrr a to dziwne moja
                                            kolezanka zalatwilato sobie tydzien temu bez zadnych problemow :(
                                            • Gość: *** Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:38
                                              hehe ale numer no prosze jakiez to niesympatyczne istoty;P trzeba bylo wyjasnic
                                              ze to zaledwie sprawa jednego czy dwoch stempelkow... ja jusz skserowealam
                                              dowod:D i ide do mojej szkoly zrobic poswiadczenie ktos mowil ze to mozliwe
                                              bodajze na forum SGH moja kumpela tak zrobila co prawda nie na SGH idzie ale na
                                              AM i dali jej wiec idz do szkoly swojej a nie do jakiegos notariusza aj czego to
                                              ludzie nie wymysla:/ potwierdzenie dowodu to stwierdzenie jego zgodnosci o jeju
                                              nie nociekawe

P.S a ta pani moze sie z kims poklocila bo najwyrazniej na trafilas na jeden z
                                              jej trudnych dni:) zawsze mozna na coos zwalic,Ale swoja droga to tylko czlowiek
                                              tak jak i my, nie?;)
                                              • komarsinho Re: :) 15.06.05, 15:58
                                                Agul, wybrałem niemal te same kierunki i to na tych samych uczelniach co ty?
                                                Jakich wyników się spodziewasz jeśli chodzi o SGH. Jak myślicie jaki będzie
                                                próg w tym roku? Myślę, że może być dużo wyższy niż w ubiegłych latach ( próg
                                                graniczny obstawiam na 80%, czyli 320ptk., a wy?
                                                • agul86 Re: :) 15.06.05, 17:52
                                                  Ja uwazam, ze moze byc troche nizszy. Zwlaszcza biorac pod uwage niezbyt udana
                                                  matme czy (jak to sie powszechnie mowi) trudna historie. Z reszta, nie wazne,
                                                  ile bedzie wynosil prog, wazne, bysmy sie my wszyscy dostali tam gdzie chcemy:)
                                                  Co do wynikow, to nic nie mozna przesadzac do 27 czerwca, ja mam nadzieje, ze
                                                  moja "niezbyt" matma nadrobie jezykami. A geo tez spoko. pzdr

ps. to Kamarsinho jest duze prawdopodobienstwo, ze sie moze gdzies spotkamy :>
                                                  • Gość: khamill Re: :) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.05, 18:09
                                                    Z historia to moze nawet nie jest kwestia trudnosci, tylko ze za cholere nie da sie tego precyzyjnie ocenic:)....
                                                  • agul86 Re: :) 15.06.05, 18:19
                                                    wlasnie, i tak wszyscy juz maja 100%, no w najgorszym wypadku, ale to juz
                                                    koniec swiata, 95%. Ja osobiscie takiego wyniku spodziewam sie tylko w
                                                    przypadku drugieo jezyka (ang podst). A nie tylko z historia sa kontrowersje,
                                                    geografia tez mozebyc roznie oceniana. Nie zawsze to co jest w kluczu jest
                                                    jedyna poprawna odpowedzia.
                                                  • Gość: khamill Re: :) IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.05, 18:23
                                                    Taak....mam 96%....najnizszy rezultat...rannnyyyyy...czy ja zdam:)...ergo, lepiej poczekac te pare do wynikow:).
                                                  • agul86 Re: :) 15.06.05, 19:20
                                                    oczywiscie, nikt z nas nie zda nie dostanie sie na studia i skonczy pod mostem
                                                    jako cwierc intelektualista bez perspektyw chocby na zakup denaturatu.

zartuje
                                                • Gość: ka sgh i uw IP: *.acn.waw.pl 15.06.05, 19:34
                                                  ja mysle ze 280 pkt to bedzie prog;) {licze na to ,chciałam powiedziec;)}
                                                  chociaz liczba kandydatów 3760;). to chyba dawno tak nie bylo.
                                                  ja ide na sgh ale na uw nie chcialam ekonomiii bo stwierdzilam ze sgh albo
                                                  nigdzie skoro tu jest najlepsza. a na uw zlozylam na psychologie,stosunki i
                                                  eurpeistyke, hehe.
                                                  ale to nie jest jeszcze tak zle,znam dziewczyne ktora sklada na sgh i na am.
                                                  uwazam ze pobila rekord trudnosci i ilosci przedmiotow do zdawania;)
                                                • Gość: ka Re: :) IP: *.acn.waw.pl 15.06.05, 19:35
                                                  a testy te co sgh wydalo są powalone troche:/
                                                  uwielbiam autorów..licze tylko na to ze ten sylwek jest jeszcze ok bo tak to
                                                  ich nie wybiore;) co za laufy wodne..leją i leją,zero konkretów:/
                                              • Gość: virtue Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 19:24
                                                Co do poswiadczania kserokopii dowodu - wysłałam maila do SGH i napisalai mi, że
                                                kopię potwierdzają na miejscu, przy składaniu papierów - nie trzeba po urzędach
                                                latać i użerać się z "sympatycznymi" paniami.
                                                • agul86 Re: :) 15.06.05, 19:28
                                                  no popatrz, aja sobie poszlam wkurzona do notariusza i bez gadania bardzo mila
                                                  pani zrobila to dla mnie na miejscu jedynie za 7 zl. Hmmmm, a te babska w
                                                  urzedzie niech w koncu wezma do roboty, pomijajac malowanie paznokci i
                                                  ploteczki.

aktualny stan: 3760
                                                  sprawdzalam w statystykach rekrutacyjnych i to jest najwyzsza liczba kandydatow
                                                  od 1999 roku :( a jamylalam ze forma nowej matury zrobi swoje :)
                                                  • agul86 1,5 godziny do konca rejestracji 15.06.05, 22:35
                                                    hmmm, 3775, jak wiec widac- mamy sporo spoznialskich. To dziwne odkladac to na
                                                    ostatnia chwile. A moj brat stwierdzil, ze to moze konkurencja nabija licznik
                                                    by zniechecic kandydatow? Co o tym myslicie? <buahahahaha>
                                                  • frejken Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 15.06.05, 22:47
                                                    co za spryyyytny plan;>
                                                  • agul86 Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 15.06.05, 22:54
                                                    i jaki przebiegly :) ale to tylko szukanie dziury w calym
                                                  • Gość: ryety Re: 1,5 godziny do konca rejestracji IP: 83.238.200.* 16.06.05, 00:08
                                                    3782
                                                  • freeesh Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 16.06.05, 01:40
                                                    hej nie straszcie tak tymi liczbami to aż sie przeradza w obsesje!ponoć
                                                    realnych kandydatów było znaaacznie mnniej(na stan poniedzialkowy) i mozliwe ze
                                                    bedzie ich ponizej 3000:)i tak tym patrzeniem juz nic nie zmienicie lepiej sie
                                                    pp pouczyc :p a jesczez lepiej poleniuchowac zwłaszcza na świeżym powietrzu ;p
                                                    pozdrowienia :)
                                                  • agul86 Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 16.06.05, 10:22
                                                    hmm, jak to?bo nie rozumiem? skad mialo by sie wziasc ponizej 3000 kandydatow?
                                                    Moze moja wizja sie spawdzila i tam sa po prostu zarejestrowane osoby, ktore
                                                    nie wniosly oplaty? I tylko liczby strasza.
                                                  • freeesh Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 16.06.05, 11:27
                                                    np ktoś tam zapomniał hasla więc założył drugie konto, może porejestrowali sie
                                                    też ci, którzy nie byli pewni i sie rozmyślili, no i możliwe że byli tacy,
                                                    którzy chcieli odstraszyć konkurencje:) ale tak serio to niewiadomo ilu tych
                                                    kandydatów będzie, ale ciut mniej na pewno :]a czy poniżej 3000 czy nie to się
                                                    okaże (po prostu spotkałam się z opiniami że będzie ok 2900 ale to też tylko
                                                    gdybanie:) )
                                                  • agul86 Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 16.06.05, 12:35
                                                    hmmm, a jest moze jakis sposob by sie dowiedziec, ilu jest rzeczywiscie
                                                    kandydatow? W dziale nauczania pewnie nie beda wiedziec... w sumie oplaty moga
                                                    dotrzec jeszcze do jutra. Nie przejmujmy sie tak, w koncu to i tak BARDZO malo
                                                    w porownaniu chociazby z SGGW czy UW.

A tak btw. zyciorys piszecie w fomie CV czy raczej tekstem ciaglym? Mozna
                                                    zwariowac czytajac to forum!!!
                                                  • freeesh Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 16.06.05, 13:13
                                                    podobno podadzą ilu tych kandydatów rzeczywiście jest ale to za kilka dni
                                                    dopiero ale to i tak nie wiele zmieni i tak trzeba będzie do wyników sie
                                                    stresowac :]
                                                    a z tym życiorysem to hmmm... sama jesczez nie wiem,no ale jak życiorys to
                                                    chyba ciągłym czy nie? ja tam się już gubie w tym wszystkim ;) ale chyba i tak
                                                    się za bardzo w życiorys zagłębiać nie będą :)
                                                  • khamill Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 16.06.05, 13:21
                                                    szczerze...jak na niego wogole ktos tam rzuci okiem, to bedzie sukces....chlopie, myslisz, ze im sie chce ...nawet jak bedzie 3000 kandydatow, czytac to wszystko.....watpie...Trzeba to robic po prostu z prostej zasady, tyle.
                                                  • freeesh Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 16.06.05, 13:38
                                                    dziewczyno jakby co.. :p ale o to mi tez chodziło, że raczej nie jest to zbyt
                                                    istotne byle by było :]
                                                  • Gość: khamill Re: 1,5 godziny do konca rejestracji IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.05, 13:42
                                                    Wybacz pomylke:). A co do tematu..dokladnie..byle by bylo:). Podobna zasada dziala podczas rekrutacji o prace w wiekszych firmach...jakby chcialo im sie czytac dokladnie te 800 aplikacji, co do nich przychodzi...:)
                                                  • freeesh Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 16.06.05, 13:50
                                                    a nie szkodzi.. jakoś przebolałam :p na napisanie życiorysu jeszcze jest czas,
                                                    zresztą jak na cała reszte papierkowej roboty ;] póki co przynajmniej ja się
                                                    tym nie zajmuje <lol>
                                                  • agul86 Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 16.06.05, 15:01
                                                    ja niestety juz musze zebrac wszystkie papiery, zalatwic wszystko, bo juz od
                                                    poniedzialku az do egzaminow jestem w warszawie na kursie przygotowawczym :(
                                                    nie bedzie mnie na rozdaniu swiadectw a o swoich wynikach dowiem sie od mamy
                                                    pprzez telefon :( piekna perspektywa
                                                  • Gość: khamill Re: 1,5 godziny do konca rejestracji IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.05, 15:34
                                                    taaakk...coreczko..musimy powaznie porozmawiac:)
                                                  • agul86 Re: 1,5 godziny do konca rejestracji 17.06.05, 13:26
                                                    no wlsnie, moja mama to tak troszke nie rozumie tej reformy, wogole nie wie ze
                                                    byly jakies dwa poziomy i ze nie bedzie ocen tylko procenty :| No coz,
                                                    zatrzymala sie jakis roku temu jak przezywala stara mature mojego brata... a tu
                                                    nawet chyba nic nie rozczta z tego swiadectwa... :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka