Dodaj do ulubionych

DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ

09.06.05, 18:53
Zarejestrowałam się i przerażają mnie te statystyki.. yyyyy.. Aż tyle nas tam
idzie?? Ehh..
Napiszcie jak to jest z tym składanem papierów w waszym wypadku. UŁ jest dla
Was tą uczelnią, na którą najbardziej chcecie się dostać, czy pójdziecie tam
jeśli nie dostaniecie się gdzie indziej? I jak oceniacie swoje szanse?
Ja stawiam go najwyżej gdyż jest blisko, tanio, fajnie i tam jest mój luby :D
A szanse mam małe ze względu na ustny angielski i podstawowy polski :/

Pozdrawiam! Może czasem kiedyś sie spotkamy. Papa
Obserwuj wątek
    • Gość: lukasz Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:56
      Czemu masz małe szanse? U mnie polski też nie za dobrze poszedł (nie jestem z
      niego za dobry, a zadania maturalne są dla mnie zawsze jakieś takie trudne i
      nie do wstrzelenia). Ale może nie będzie tak źle, przynajmniej mam nadzieję.
    • Gość: lukasz Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:02
      Ło szit, już ponad 3 os na miejsce,a jeszcze tyle czasu zostało. W tym roku
      chyba będzie dużo trudniej niż rok temu:(
      • buuuka Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ 09.06.05, 19:10
        Nom. Boję się. Yyyy ja nie chce gdzieś indziej!! Chlip chlip ;(
        Oby się nam udało.
    • Gość: nati35 Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:28
      hej ja się zastanaiwma nad UŁ i UMK ale jeszcze nie wiem polski ustny spkoko i
      angielski ustny rozszerzony też b. dobrze ale pisemne położyłam. :( czy
      orientujecie się jak jest na UL na filologi ciężko bardzo . i gdzie zdajecie,
      pisze z lubelskiego pozdrowionka pa
      • Gość: lukasz Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:40
        Filologia angielska ma to do siebie, że jest ciężkim kierunkiem. Tu czytasz
        ogromne ilości literatury w oryginale i zaczynasz od Boewulfa (chyba napisany w
        I wieku) i lecisz po kolei przez Szekspira itp. Do tego literatura amerykańska,
        językoznawstwo itd. To ciężki kierunek. Na UŁ jest podobno wysoki poziom, ale
        niemiła atmosfera:( Ja zdaję też na UMCS, a najbardziej mi zależy na UW. Do
        jakiś innych miast też chyba złożę, ale to zależy od wyników matury.
        • Gość: buuuka Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ IP: *.globsat.com.pl 09.06.05, 21:52
          Ja tez slyszalam, że trzeba bedzie duuużo literatury czytać.

Heh lukasz widze, ze tez składasz na UMCS. To będziemy konkurować ze sobą juz na
          dwóch uczelniach :)
          Trzecie składam do NKJO Poznań.

nati35 - nie wiem gdzie lepiej, sama się też nad UMK zastanawiałam, ale
          podchodzę do tego na zasadzie: gdzie mam większe szanse się dostać? Więc może
          przekalkuluj co Ci poszło dobrze, a co nie, i na co patrzą na poszczególnych
          uczelniach i oceń.
          • Gość: lukasz Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:57
            Chciałem składać na anglistyke na UAM, ale tam robią rozmowę kwalifikacyjną
            tego samego dnia co test predyspozycji na UW. O UMK też myślę, ale słyszałem,
            że tam gdzieś połowa miejsc jest co rok wyprzedana przed rekrutacją (nie wiem,
            czy to prawda). Gdyby były wyniki matury można by było normalnie pomyśleć,
            gdzie są szanse, a nie tak w ciemno się zastanawiać.
            • Gość: buuuka Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ IP: *.globsat.com.pl 09.06.05, 22:02
              Na szczęście nie na wszystkie uczelnie trzeba juz składać papiery. Ja mogę
              jeszcze ewentualnie zmienić NKJO Poznań na UWr ale to w wypadku gdyby wyniki
              naprawde miło mnie zaskoczyły.
              Myślałam też o UAM ale tam podobno jest BARDZO ciężko. A Warszawy nie lubię.
              • Gość: lukasz Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:10
                Na UAM podobno ciężko (słyszałem jakiś załamaniach nerwowych u połowy ludzi na
                roku;), ale mi to by nie przeszkadzało. Mnie od UAMu odstrasza, że musiałbym
                zdawać licencjat i potem znów zdawać na mgr uzup. Niby to normalne, ale ja się
                strrrraszne stresuję egzaminami i kolejne 2 (których mogę uniknąć)
                przyczyniłyby się do mojej nerwicy. A Warszawa właśnie mi się podoba (lubię te
                liczne kina, teatry itp, jest gdzie wyjść, nie to co u mnie 1 kino). I w ogóle
                organizacja na anglistyce mi się bardzo podoba, choć podobno na 1 roku jest
                niesamowicie ciężko, bo to co się robi na innych uczelniach z niektórych przedm
                przez 3 lata tu jest wrzucone na pierwszym. Ale i tak chce.
                • Gość: buuuka Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ IP: *.globsat.com.pl 09.06.05, 22:25
                  Ambitny jesteś ;)
                  • Gość: m. Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:01
                    Sorry ze sie wtrace, ale skad znacie statystyki? Na UW tez mozna zobaczyc ilu
                    aktualnie jest chetnych na jaki kierunek?
                    • Gość: lukasz Re: DO ZAREJESTROWANYCH NA FIL. ANG. NA UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 00:02
                      Na UW chyba nie (przynajmniej nie znalazłem takiej możliwości). Wiem tylko, że
                      rok temu było ponad 15 osób na miejsce na UW. Na UŁ można zobaczyć, ile osób
                      się zarejestrowało i jak na razie są ponad 3 osoby na miejsce, a dopiero się
                      zaczęły zapisy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka