Dodaj do ulubionych

UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM

27.06.05, 15:02
Piszcie jakie mieliście wyniki z:
ustny angiel
pisemny angiel
pisemny polski
Obserwuj wątek
    • Gość: lukas Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 27.06.05, 15:23
      ust roz 100
      pis podst 100
      pis rozsz 98 <boje sie arabskiego>

jak myslisz? dostanae sie?
      ale sam sie jeszce nie pochwaliles....
      • bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 27.06.05, 15:35
        mysle ze sie dostaniesz. gorzej ze mna :(
        ust roz 100
        pis podst 100
        pis rozsz 92

a o polu rozsz nawet nie pisze
        • Gość: lukas Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 27.06.05, 15:40
          a co z tym polem?
          ja mam tez slabo i troche paradoksalnie bo 74%pods i 80 rozs
          ustna to seta oczywiscie chyba (prawie) jak kazdy) :)
          pozdro
          odp jak jeszcze jestes
          • bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 27.06.05, 15:45
            pol podst 71 a rozsz nie chwale sie ;)
          • Gość: natch Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:09
            My sie z Bartkiem dostaniemy na pewno :) Nie ma mocnych :P (grunt to pozytywne
            nastawienie, heh;))
            BTW, polski podst (ten licza) - 94%, ang rozsz. pisemny 96%, ustny 100%.
          • Gość: natch Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:27
            Tlumacze do boju!!! :) POWODZENIA JUTRO!
    • bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 27.06.05, 15:47
      aha nie wiesz moze ile jest kandydatow na program z arabskim i z niemieckim?
      • Gość: lukas Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.rcb.vectranet.pl / 82.160.7.* 27.06.05, 16:10
        nie mam pojecia, ale taki jeden, notabene tez barlomiej z raciborza mowil ze ok
        7... On tez tam idzie, nawet zlozyl juz papy
        • bartuss86 Re:Do lukas 27.06.05, 17:21
          A gdzie on to mowil? Poza tym ja jestem bartosz ;)
    • Gość: kaahn Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:48
      ang
      ustny 60%
      pp 96%
      pr 76%

pol
      pp 66%
    • Gość: Edisz Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 16:12
      Ustny 85%
      PP 94%
      PR 65%
      • Gość: Rainbow Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 27.06.05, 16:54
        ustny 95%
        PP 96%
        PR 80% :/
    • bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 28.06.05, 13:24
      A może ktoś mi jeszcze wytłumaczyć jak oni przeliczają nasze punkty procentowe
      z matury na te swoje punkty. Bo z tego co napisali na stronie internetowej
      wychodzi mi, że mam więcej niż max punktów :)
    • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 28.06.05, 18:43
      liczy się to tak: wynik z rozszerzenia z ang. dzielisz na 2,5, a potem mnożysz
      razy 0,5. wynik z ustnej z rozszerzenia dzielisz na 2,5, a potem mnożysz razy
      0,2. wynik matury z polskiego (no właśnie, jaki oni poziom uwzględniają?), ale z
      jednego poziomu - dzielisz przez 2,5, a potem mnożysz razy 0.3.
      proste. :)
      • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:34
        OK DZIEKI
      • Gość: natch Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:19
        Dokladny algorytm jest taki: 2/5 * (a/2 + b/5 + 0,3c) = .... a-angielski
        pisemny rozszerzony, b - angielski ustny rozszerzony, c - polski pisemny
        podstawowy. Max 40 pkt do zdobycia:) "/" oczywiscie zastepuje kreske ulamkowa:)
    • Gość: Kasiunia Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.crowley.pl 03.07.05, 22:12
      ustny 95%
      pisemny podst. 91%
      pisemny rozsz. 69%
      polski podst. 80%
      • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:16
        Kasiunia, a jak przygotowania do testu?
        • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 03.07.05, 22:27
          no to mam 34,96 :)
          • Gość: natch Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:36
            38.

Oni zamiast 100% (jak ktos tyle ma), wpisuja 99%, podobno to nie ma roznicy w
            wyniku :/
            • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:37
              Do kiedy trzeba zlozyc swiadectwa? Natch, nie odpowiadaj na razie ;)
            • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 03.07.05, 22:38
              natch, ale powiedz mi jedno. czy ty przez angol rozszerzony rozumiesz wynik z
              samego rozszerzenia czy z rozsz. i podstawy? w ogóle przecież chyba mieli brać
              polski ustny pod uwagę o ile mnie pamięć nie myli...
              • Gość: natch Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:40
                Wiesz, prawda jest taka, ze oni sami nie wiedzieli, co biora pod uwage ;)
                Ale juz wiedza na szczescie. Gosc przy mnie wklepywal moje wyniki do kompa,
                wiec jestem pewna, ze biora tak:
                angielski TYLKO rozszerzny (tzn. odrzucaja zupelnie poziom podstawowy, chocbys
                mial z niego 120% :P)
                polski TYLKO podstawowy PISEMNY (reszta ich nie obchodzi).
                No i angol ustny, to wiadomo.

PS: CO ROBICIE PRZED TESTEM? Ja nawet nie wiem, czego sie uczyc :(
                • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 03.07.05, 22:45
                  nie ma czego. ;)
                  • Gość: bartuss86 Re: DO CAILTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:46
                    Nie wiesz do kiedy trzeba te swiadectwa im zaniesc?
                    • cailte Re: DO CAILTE 03.07.05, 22:48
                      na egzamin im przynieś. tak zdaje się mówili przy rejestracji. ;) ale ostateczny
                      termin jest chyba do 8.
                      • Gość: natch relieve stress IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:51
                        Wlasnie... Moze cos przyjemniejszego. Jak sie jutro bedziecie odstresowywac
                        przed Wielka Bitwa??;)))
                        • cailte Re: relieve stress 03.07.05, 22:52
                          w ogóle...qrde...gdzie ja piszę?! przecież ja na program z niemieckim zdaję! :D
                          • Gość: natch Re: relieve stress IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:53
                            HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAAA :D <ROTFL>!!!
                          • cailte Re: relieve stress 03.07.05, 22:54
                            a zresztą...też filologia. ;) ja się nie odstresuję, następnego dnia mam rozmowę
                            kwalifikacyjną i pewnie będę tym żyć. ;)
                            • Gość: natch Re: relieve stress IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:55
                              A gdzie ta rozmowa? BO na US zaczynaja sie dopiero 8, ja ide na pierwszy ogien;)
                              • cailte Re: relieve stress 03.07.05, 22:56
                                na MISH. ręce mi drżą na samą myśl.
                                • Gość: natch Re: relieve stress IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:58
                                  Na MISH masz mniej chetnych niz na fil ang, wiec glowa do gory ;)
                                  • cailte Re: relieve stress 03.07.05, 22:59
                                    ale za to jakie mózgi. ;)
                                    poza tym nie lubię rozmów kwalifikacyjnych. bardziej ufam pisemnym, papier mnie
                                    nie zdradzi, co źle napiszę, mogę skreślić i nikt się nie dowie. ;)
        • Gość: Kasiunia Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.crowley.pl 04.07.05, 10:01
          Hmm.. TESTU?? Testu... :-P A czy wieczory w Parku Kultury to jest forma
          przygotowania??
          • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:07
            Kasiunia, a do kiedy mozna skladac swiadectwa? Mam napisane ze do 8 lipca, ale
            chce sie upewnic.
            • Gość: Kasiunia Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.crowley.pl 04.07.05, 22:31
              Ja jadę do Sosnowca pojutrze. Byłam już w czwartek i okazało się, że przyjmują
              tylko komplet dokumentów !!! (TAK MI TEŻ POWIEDZIELI NA CENTRALNEJ ŻE TYLKO
              ŚWIADECTWO I ŻE MOŻNA DO 8) Widać sami nie wiedzą :-P
              • Gość: natch Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:23
                Nieprawda, ze komplet. Biora tylko swiadectwa (maturalne i ukonczenia szkoly).
                Ja mialam komplet i oddali mi orzeczenie lekarskie, zdjecia i to cale podanie.
    • ja_karcia Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 05.07.05, 15:19
      i co, jak Wam poszło? bo ten test to zawaliłam...
      matura:
      PP 81%
      AP 98%
      AR 85%
      z ustnego anglika nie podaje bo sie wstydze, to mój najgorszy wynik na
      świadectwie maturalnym... :P albo dobra: 45% :PPP ale to w tych UŚiowych
      punktach i tak jest najmniej liczone :)
      • Gość: natch Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:09
        Spoko, mi test tez rewelacyjnie nie poszedl. Mysle, ze nikomu nie poszedl
        rewelacyjnie.
        • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:33
          mi beznadziejnie.
    • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 05.07.05, 18:11
      zastanawiam się czy dobrze napisałam to z przekazaniem sobie znaku pokoju.
      pamiętacie taki film z Haleyem Joelem Osmentem i Kevinem Spacey'm "Podaj dalej"?
      Pamiętałam, że angielska nazwa na to była pay it forward i zastanawiam się czy
      może być. :] A znak pokoju to pewnie i tak mam źle... ;)
      Co Wam sprawiło trudność?
      • Gość: natch Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:19
        Ja dalam 'convey a sign of peace'.
        • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 05.07.05, 18:24
          w sumie...czemu nie? a jesteś pewna, że sign of peace? jak jest w ogóle pacyfa?
          ;) bo to mogą być różne rzeczy. ja dałam symbol, acz nie wiem czy uznają i czy
          to w ogóle to. nie wspomnę też mojej wpadki przy nutach...;)
          • ja_karcia Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 06.07.05, 11:04
            ja też mam "sign of peace"...
            ale koncowka tego tekstu to u mnie jedna wielka porazka, bo dopisywałam to na
            szybko, przy ostatnich zadaniach jak mi czas został :P
            • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 06.07.05, 13:39
              ale naprawdę nie ma się co przejmować, u wszystkich to tak na pewno wygląda.
              niektórzy niedokombinowali, inni przekombinowali. jak się ktoś o socjologii
              wyraził: gdyby ktoś wiedział jak to rozwiązać to nie potrzebowałby tych studiów. ;)
              • Gość: natch Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:51
                Jutro poznym popoludniem jest ogloszenie wynikow testu (wynikow testu, a nie
                listy przyjetych, zeby bylo jasne), wiec niedlugo wszystko (prawie;)) sie
                wyjasni:)
                • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 06.07.05, 13:57
                  ?
                  nam facet powiedział, że NAJWCZEŚNIEJ będą jutro po 21. więc albo masz inne
                  informacje (może lepsze, nowsze?) albo istnieją pewne rozbieżności co do kwestii
                  czym jest późne popołudnie...:D
                  a w ogóle to podadzą mi jak przez telefon zadzwonię?
              • Gość: ja_karcia Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 01:15
                Ale naprawde ja sie nie przejmuje! ;) I bez tego testu raczej mam niezbyt duże
                szanse by się dostać (matura), więc jeśli się uda to będzie po prostu
                niesamowicie radosna niespodzianka! :)))
                I całkowicie się zgadzam, że jeśli liczyliby na to, że ktokolwiek to
                przetłumaczy idealnie i będzie znał wszystkie słówka, to przecież po co takiemu
                studia, już może robić egzamin państwowy, zostać tłumaczem przysięgłym i
                zarabiać krocie! ;) :P
                Czyli chodziło o to, kto najładniej naściemnia, tak żeby to się kupy
                trzymało! ;)
                • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 08:43
                  czy to forum czyta jedna tych 37 osob ktora zaliczyla test? :>
                  • Gość: Kozia Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 13:06
                    No wlasnie... Jestem na liście osób dopuszczonych do rozmowy kwalifikacyjnej na
                    program nauczycielski ale się nie wybieram... Z wypowiadaniem się jest u mnie
                    gorzej niż z pisaniem, a skoro testu nie zdałam, to nie ma to większego sensu
                    jechać na ta rozmowe :(
                    A Wy? Przystępujecie do tej rozmowy? Bo mi się nie oplaca, jeśli wszyscy co nie
                    zdali testu tam pójdą, plus ci, którzy chcieli tam iść od samego początku to
                    tam będzie ze 30 osób na 1 miejsce! A to samo będę mieć po kolegium językowym
                    (o ile oczywiście tam się dostanę...) - 3 lata i licencjat :P
                    Pozdrawiam wszystkich, którym się nie udało i życzę powodzenia na rozmowie!
                    No i gratuluję tym, którym się udało! :)
                    • Gość: Kaya Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.crowley.pl 08.07.05, 22:52
                      Kozia a gdzie zdajesz do kolegium?? Bo ja złożyłam papiery do Zabrza i
                      Sosnowca. I ile masz pkt.??
                  • kaja86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 08.07.05, 13:09
                    a gdzie są wyniki tego testu?
                    • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:24
                      wisza na zytniej.
                    • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 08.07.05, 13:25
                      znam dwie osoby z tej listy (są z mojej szkoły). ja nie zdałam. w ogóle jedna
                      rzecz mnie fascynuje...skoro tylko 38 osób przechodzi do dalszej gry to może
                      ktoś mi powie w jaki sposób oni zapełnią tych 50 miejsc na tłumaczeniowych?
                      a lista wysi przed wydziałem. od razu dla tych, co nie zdali, pisze kiedy mają
                      rozmowę na nauczycielski.
                      • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:27
                        z rozmow kwal reszte wezma. a nie wiesz ile osob z tej listy (37 czy 38) jest
                        na arabski a ile na niemiecki?
                        • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 08.07.05, 13:30
                          no ja myślę, że są na obydwa i to z obu matur. dltaego tak mnie to fascynuje...
                          • Gość: ja1111 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: 80.53.92.* 08.07.05, 13:38
                            czy to znaczy, że wszyscy Ci co nie zdali na tłumaczeniowe mogą teraz iść na
                            nauczycielski?? przecież to nie fair, ojej, ale bajzel. czy rozumiem, ze ilość
                            osób na nauczycielski to juz nie 8,5 tylko co najmniej 15? super:( żegnaj UŚ ;
                            (((
                • bloom6 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 08.07.05, 14:21
                  a nie mozna sprawdzic tych list z tego sprawdzianu z fil. ang. w internecie?
                  nie mam zamiaru jechac specjalnie do sosnowca tylko po to zeby zobaczyc czy
                  jestem na liscie...
                  • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 08.07.05, 15:52
                    spróbuję w pon. zrobić jej zdjęcie, ale to dopiero w pon. ;)
                    i myślę, że jeśli wasz poziom angielskiego nie jest przynajmniej na poziomie
                    CAE, to was na tej liście nie ma. przykra prawda, ale cóż...
    • Gość: goliat Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.pl / 217.8.184.* 09.07.05, 10:29
      czy ktos wie jak wygladaja te rozmowy kwalifikacyjne??
      • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:34
        bede wiedzial po poludniu. podobno sa bardzo krotkie.
        • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 09.07.05, 12:28
          o, to napisz jak to wyglądało.
          • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:17
            pisalem juz w innym watku, ale napisze raz jeszcze.
            mialem na 15, wszedlem po 14. rozmowa trwala jakies 4 minuty, w srodku sa 2
            komisje wiec troche glupio jak 2 osoby zaczynaja mowic (ja na szczescie bylem
            sam).
            kolejki tam w sumie nie bylo. wszystko na biezaco. nawet jak sie nie ma terminu
            na dana godzine to i tak mozna wejsc. wyniki maja byc 14 lipca (wyniki rozmow,
            nie listy przyjetych)
            • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM 09.07.05, 17:19
              i jeszcz tylko: czy jest czas na przygotowanie? tylko jedno pytanie się dostaje?
            • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:19
              jesli o chodzi o sama rozmowe to sie losuje temat i zaczyna mowic. pozniej oni
              zadaja kilka pytan (jakies 3-4). nie wiem jak to dokladnie jest ale wyglada na
              to ze mozna byc przed czasem, po czasie i na czas ;)
              • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:19
                aha, nie ma czasu na przygotowanie.
                • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd2 09.07.05, 17:20
                  ok, dzięki.
                  ja idę w poniedziałek. ;)
                • Gość: drops Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd2 IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 09.07.05, 17:27
                  o kurcze...zero czasu na przygotowanie ?!?
                  a sa gdzies zagadnienia jakich tematow mozna sie spodziewac?? czy idziemy w
                  ciemno??
              • Gość: nelkaa Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 18:07
                a jakie mniej wiecej sa tematy?trudne do zrozumienia? i o co np. ciebie pytali??
                answer please!!
                • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd 09.07.05, 18:11
                  kiedy przeglądałam przykładowe pytania najtrudniejsze słówka z jakimi się
                  spotkałam to były priviliges i contemporary. ;)
                  a pytania są różne od: Discuss (!;)) the various kinds of weather that can be
                  experienced in autumn.; przez Describe thoroughly efficient person.; po
                  Advantages of travelling.
                  • Gość: nelkaa Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 18:14
                    tez mam ten informator;Pale dzieki...
                    no te tematy sa jakby to powiedziec troche powalone np: Describe thoroughly
                    efficient person.
                    • cailte Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd 09.07.05, 18:15
                      ja bym zaczęła od outlook'u. ;)
                      • Gość: nelkaa Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 18:18
                        :D mam nadzieje, ze takiego tematu nie dostane..bo jesli, to leze...nie bede
                        wiedziala co mam gadac...ja licze na jakis z wadami i zaletami czegos;p np.
                        rozwoju przemyslowego, albo operacji plastycznych, ale takich prostych na bank
                        nie bedzie..a jeszcze sie zestresuje to koniec;p
                        • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:22
                          te tematy w wiekszosci dotycza szkoly/nauki/jezykow/studiowania. jedna tylko
                          osoba ktora spotkalem na zytniej miala temat wg mnie nieciekawy: czy latwo jest
                          byc soba?
                          • Gość: nelkaa Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 18:24
                            pytania zadaja do tematu? tak jak to bylo na maturze ustnej?? i nie ma czasu na
                            przygotowanie?
                            • Gość: bartuss86 Re: UŚ FIL. ANG. PROGRAM TŁUM Z ARABSKIM cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:28
                              w miare/tak/nie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka