Dodaj do ulubionych

UMK- Toruń/ prawo (wyniki)

28.06.05, 17:09
kandydaci na prawo do Torunia- podajcie swoje wyniki. Nie wiem czy skłądać bo
polski spieprzyłam chociaż to własnie jego byłam najbardziej pewna.
angielski- 94% podstawa 79% rozszerzenie
WOS- 70% podstawa 71% rozszezrzenie
poslki- 60% podstawa 50% rozszerzenie
wydaje mi się że to za mało
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:14
      polski ustny 100
      pisemny pod.63 rozsz.60
      historia pod.77 rozsz.54
      angol pod. 100 rozsz. 84
      i mam male pytanko czy certfikaty jezykowe sa punktowane?????
    • Gość: luki Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: 217.96.39.* 28.06.05, 17:32
      u mnie
      Polski ustny - 75%
      pisemny 70/38
      historia 92/64
      Wos 78/60
      Ang 95/80
    • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 28.06.05, 20:40
      własnie też sie zastanawiałam nad certyfikatami. Ale była wzmianka o tym że to
      bedzie punktowane
      • Gość: igor Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:39
        po co Wy podajecie WOS, skoro jak juz zdawaliscie Histroie to Wos sie nie
        liczy - tak jest przeciez napisane na ich stronie
        • Gość: gosia Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:17
          Nie masz racji Igor
          • Gość: exe ma rację!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:31
            właśnie, że on ma rację!! pisałem w tej sparawie do nich maila i mi to
            potwierdono - najważniejsza jest HISTORIA...
            • Gość: igor Re: ma rację!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:55
              na wlasnie !! polac mu!! widac niektorym reforma oswiaty i czytanie z
              ezrozumieniem nie pomaga! Tam przeciez jak wół jest napisane
            • Gość: martulek Re: ma rację!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:44
              hista oba poziomy 100% polski podst 83% a rozsz 75% angiel podts 96% a rozsz 66%
      • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 03.07.05, 12:32
        jeżeli na 130, to mam 90. chyba za mało
    • Gość: gosia Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:16
      Gdzie jest twoja historia!!!!!!!!!
    • Gość: ewka Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:24
      Ja mam podobnie. Ile masz z ustnych bo ja 95%
      • Gość: mika Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:18
        Sluchajcie, jak to jest z ta historia ? bo jedni mowia ze jak sie zdawalo
        historie to nie liczy sie wos. no w sumie powinien liczyc sie tylko jeden
        przedmiot bo wtedy faktycznie wychodzi 100 punktow. O co chodzi?????????????????
        • Gość: mika Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:26
          no prosze pomozcie!!!!!!!!!!!
          • outkast123 Hista i WOS-objasnienie 30.06.05, 18:30
            jesli zdawaliscie histe ,to liczy sie tylko ona i tylko jeden wyzszy wynikiem
            poziom x 0.3 ,jesli nie to liczy sie przedmiot wybrany podstawowy 0.2 i
            rozszezony x 0.1.

A ja mam ogolnie 80.2 pkt czyli tak sobie,mam nadzieje ze dostane sie na
            socjologie,mam ciut lepszy wynik,i nie bede mial problemu.A wszystkim ktorzy
            bija sie o indeksy na prawo zycze powodzenia!!!
            • Gość: eddie Re: Hista i WOS-objasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:34
              na prawo mam 72,3 pkt, więc nie skaładam..., a w ogóle to chcę dotsć się na
              socjologię (76,8pkt), więc mam nadzieję, że też się dostanę... pozdr!
            • Gość: mika do outkast ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:42
              Ale jestes pewien ( sorry za to pytanie, ale kazdy tu podaje wos)??? No ja tez
              tak mysle jak Ty. Ja mam na prawo w takim razie 80,9.
              • outkast123 Re: do outkast ;-) 30.06.05, 18:55
                Jestem pewien,wczoraj byl taki sam temat i doszlismy wszyscy do wniosku, ktory
                moim zdaniem jasno wynika z tresci strony o rekrutacji, no moze nie jasno,ale
                wynika :)
                ps.to jest ogromna glupota ,mam 3 pkt mniej tylko dlatego ze dla sportu
                postanowilem sobie napisac jeszcze historie,z pisalem wos i poszedl elegancko I
                COZ Z TEGO?to jest oczywista niesprawiedliwosc.
                • Gość: mika Re: do outkast ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:57
                  Dzieki stary wisze Ci piwo - hehe. No dla mnie jest to na reke bo z wosu mam
                  20,4 a z histy podstawowej 25,8. Dzieki!
                • Gość: nb Re: do outkast ;-) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 30.06.05, 18:58
                  u mnie tak samo z hista 78,9 z wosem 81,9 ... a histe to totalnie zawalilem
                  licza mi 60% ... :/
                  • Gość: kasia Re: do outkast ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:04
                    Ja sadziłam, że będą liczyć w takim razie histe obowiązkowo i Wos jeśli ktoś go
                    zdawał albo matme albo gegre
                    • Gość: nb Re: do outkast ;-) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 30.06.05, 19:05
                      jesli napisalo sie histe to licza histe i szlaban... niestety. Kurde a moze mam
                      szanse... : ppp
                      • Gość: aaa Re: do outkast ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:19
                        W postępowaniu kwalifikacyjnym uwzględniane są wyniki egzaminów maturalnych z
                        następujących przedmiotów:

język polski,
                        język obcy nowożytny,
                        jeden z następujących przedmiotów do wyboru: historia, wiedza o społeczeństwie,
                        matematyka lub geografia.
                        Jeżeli kandydat nie zdawał egzaminu z żadnego z przedmiotów wymienionych w
                        punkcie 3, wynik postępowania kwalifikacyjnego będzie liczony tylko na
                        podstawie egzaminów z języka polskiego i języka obcego. Natomiast jeśli zdawał
                        kilka przedmiotów - pod uwagę będą brane wyniki w następującej kolejności: 1)
                        historia, 2) inny przedmiot do wyboru.
    • Gość: nelkaa Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.06.05, 23:59
      brany jest historia jakos najwazniejsza i ten przedmiot dodatkowy jakos mniej
      punktowany...
      • Gość: igor Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:53
        maksymalna ilość punktow to 100 i tak samo jest na kazdym kierunku na tym
        wydziale tj. administracja i europeistyka. Gdyby liczyl sie i dodatkowy
        przedmiot i historia to wychodziloby 130. przeciez to wydzial prawa i
        administracji i wiadomo ze tutaj najwazniejsza jest historia - oni to sobie
        dobrze obcykali
        • Gość: próg Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 01.07.05, 20:24
          jak myślicie jaki będzie próg. Podobno i tak będą przyjmować o 50 osób więcej (
          czyli 250).
          • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 01.07.05, 21:03
            Bede przyjmowac wlasnie o 50 MNIEJ czyli 200!!!! Nie mam pojeacia jaki prog mam
            nadzieje ze moje 78.9 wystarczy : ((((((((
            • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 01.07.05, 21:04
              aha Sory nie zrozumialem posta... To przez stres! :D
              • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 02.07.05, 12:59
                wybaczam :)) to zrozumiałe. Jestem pewna że twoje punkty wystarczą. To bardzo
                dobry wynik :)
                MOże spotkamy się w październiku:)
                • Gość: kasia 76 pkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 13:12
                  A mój wynik?
                  • aroniaa Re: 76 pkt 02.07.05, 13:22
                    Ja mam 75,8 i dygam strasznie :] liczę i liczę na różne sposoby, ale nijak nie
                    chce wyjśc więcej ;D
                    moj dyr z LO powiedział, że każdy powyżej 70 spokojnie powinien dostac się nw
                    wymarzone kierunki
                    na razie wierzę i myslę, że na studia nie dostaną sie tylko ci z 80>
                    głowa do gory zatem
                    pozdrawiam :)
                • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 02.07.05, 13:24
                  SRIO TAK MYSLISZ!!!!!!! JAAAA tez mam takie nadziej!!!! DZIEKI PODNOSIALS MNEI
                  AN DUCHU !!! pierwszy taki post na tym forum!!! Tez trzymam za Ciebie kciuki!!! :)))
                  • Gość: Kasia Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 13:37
                    Ja też Ci dziękuje
        • Gość: bartek Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gorzow.mm.pl 02.07.05, 23:05
          na prawo max liczba punktow to 130, pytalem w dziekanacie.
          tak wychodzi po obliczeniu wszystkich punktow z tej tabelki na ich stronie.
          ja mam 100/130
          wpisujcie ile macie
          • maturzysssta Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) 02.07.05, 23:39
            Huh, ja mam 71. za malo, co?

--
            Niepokoje maturalne -> na moj watek zapraszam :)
            ds.pl/index.php?showtopic=798
            • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 03.07.05, 12:33
              jeżeli na 130 to mam 90. moim zdaniem za mało.
              • Gość: nelkaa Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.07.05, 12:48
                no to licza ten wos jak ktos zdawal histe czy nie??bo nie wiem czy mam skladac,
                bo z wosem mam ponad 90, a bez wosu ponad 70:|
                • Gość: igor Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 12:58
                  Ja mysle,ze nie licza wos-u . Nawet w poprzednich latach limit był 100 punktów.
                  Poza tym już tylu ludzi z tego forum dzwoniło do nich lub pisało maila i zawsze
                  wychodziło ze jednak tylko historia.
          • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 03.07.05, 12:57
            Bez sensu. Mi napsaili ze jak ktos bedzie pisal histe to na wos juz leją. Moim
            zdaniem jest tak ze licza wszystkim na max 100 a wos moga najwyzej potraktowac
            jako jakis tam dodatek gdzies tam :P
            • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 03.07.05, 12:59
              Mi tez tak mówili. Obaczym co będzie :D
              • Gość: igor Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 13:05
                moj kolega nawet dwa razy do nich dzwonil i tak wlasnie mu powiedzieli, ze
                tylko historia... ach - zakrecone to wszystko
          • el_szymono Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) 03.07.05, 13:18
            Ale oczywiście ze strony www.umk.pl/rekrutacja/zasady_2005/wpia/#pra
            wynika coś zupełnie innego( max. pkt=100). Wg. tego co tam jest jedynym plusem
            zdawania historii na maturze jest to, że w zależności od tego czy lepiej się
            napisało poziom podstawowy czy rozszerzony brany jest wynik wyższy. Trochę bez
            sensu, że tak samo traktowana jest mata jak i historia, ale cóż tak ustalili...
            • Gość: igor Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 13:46
              Wlasnie matematyka jest zupełnie inaczej traktowana od historii - ma nizsze
              przeliczniki i licza sie 2 poziomy
              • el_szymono Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) 03.07.05, 13:52
                arkusz I (poziom podstawowy) lub arkusz II (poziom rozszerzony)*.
                Wiesz co to znaczy LUB??? To w ogóle coś innego niż I.
                Z tabelki wynika, że biorą historię lub wiedzę o społeczeństwie lub matematykę
                lub geografię.
                Mówię tylko o tym co jest ma stronie internetowej UMK. Nie wybieram się na prawo
                więc nie wiem czy coś zmienili. W każdym razie na stronie jest tak jak ja mówię.
                • Gość: igor Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 13:55
                  mimo wszystko radze przejrzec wczesniejsze posty do tego tematu. Tam jest już
                  wyjasniona sprawa z historia i innymi przedmiotami.
              • el_szymono Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) 03.07.05, 13:54
                Inny cytat ze strony:
                W postępowaniu kwalifikacyjnym uwzględniane są wyniki egzaminów maturalnych z
                następujących przedmiotów:
                1. język polski,
                2. język obcy nowożytny,
                3. jeden z następujących przedmiotów do wyboru: historia, wiedza o
                społeczeństwie, matematyka lub geografia.
      • Gość: femme_fatale 86.2 ale wolę europeistykę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:45
        Powodzenia wszystkim,co idą na prawo.Ja tam zdaję tylko dlatego, że braciszek
        skończył i się boję, że na europeistykę będzie więcej chętnych:>Hehe,tak poza
        tym,to też mnie to interesuje:)
    • Gość: m Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 03.07.05, 14:02
      dobrze by było jakby liczyli i histe i dodatkowo przedmiot wybrany sposrod wosu
      gery i matmy. Wtedy ci co sie pokusili dodatkowo o zdawanie historii nie byliby
      pokrzywdzeni wzgledem tych co wybrali np tylko wos, z ktorego wyniki sa duzo
      wyzsze.
      Ale niestety wydaje mi sie ze punktow do zdobycia jest 100 i hista brana jest
      pod uwage jako pierwsza :(
    • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 03.07.05, 14:25
      Wie ktoś ilu jest już na prawo ? os/m ???
    • Gość: nelkaa Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.07.05, 14:36
      no wg mnie sprawa z wosem i historia nie jest wyjasniona, bo dzwonilam tam ze 2
      tyg temu i babka mi powiedziala, ze beda brac najwazniejsza historie i jesli
      ktos zdawal to 2 przedmiot dodatkowy...wiec oni chyba sami juz nie wiedza co
      gadaja...
      • Gość: zyczliwy Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.realestate.net.pl 03.07.05, 15:00
        Według wzoru wychodzą mi 84 punkty. Mam nadzieję, że to co jest na stronie to
        jest wersja ostateczna?
    • panna_x 90,1 03.07.05, 22:04
      no.
      • Gość: leon Re: 90,1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:33
        ja mam równiusieńko 80 i mam nadzieję...
        • Gość: ane fg IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 04.07.05, 20:02
          odświeżam
          • Gość: ka Słuchajcie!!!!!!!!!!!!! Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 20:08
            Byłam dziś na wydziale i wcale nie jest aż tak źle. Do miłego pana który
            przyjmował dokumenty podszedł jakis wykładowca z prawa i zapytał się ile jest
            osób jak na razie. Kurka, on odpowiedzial ale nie pamietam liczby - ale
            ten "wykładowca" mówił ze to mało. A nawet powiedział tak : " ooo, to mało,
            mało, mało " ;-)
            • Gość: malinka Re: Słuchajcie!!!!!!!!!!!!! Prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 20:26
              To co mają znaczyć te kolejki na wydziale??? Wszycy nagle na administracje
              walą? Nie wiem czy widzieliście zeszłoroczne statystyki,ale na UMK na prawo
              było najwięcej osób na jedno miejsce- ok.6,5 (licząc w skali kraju). Nawet na
              UJ było mniej (ok. 5,5)
              • Gość: nb Re: Słuchajcie!!!!!!!!!!!!! Prawo IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 04.07.05, 21:01
                Może to jakiś psychiczny profesor dla ktorego dużo zaczyna się od 2000 chętnych.
                Kurde a ja wciąż mam te moje 78.9... Gdyby nei hira to na luzaku bym miał 82 a
                tu betOOnn no ale możeee styyyknie ; p
    • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 04.07.05, 21:07
      www.spadaj.debilu.com
      • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 04.07.05, 22:14
        www.wiemyżemasz78,9.com.pl :))))))

co chcesz, jeden który ma to wszytsko gdzieś. Też chciałabym sie nie przejmować.
        • Gość: kasia Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:39
          Kiedy będą ogłoszone wyniki? Co wiecie na ten temat
          • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 05.07.05, 18:29
            18 lipca
    • Gość: nati Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:35
      ja mam takie wyniki:
      -jęz.polski 70/58
      -jęz.niemiecki 92/84
      -historia 90/58
      -wos 73/76

jest w ogóle sens,żebym płaciła te 80 zł??mam jakieś szanse??
      • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 06.07.05, 09:14
        żadnych ... daruj sobie i tak jest już za dużo podań :p
        • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 06.07.05, 09:29
          nie masz szans, to za niski wynik. Na Twoim miejscu nie wpłacałabym 80 zł-
          szkoda pieniędzy
          mff... ;]]]
          • Gość: nati Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:27
            aha,nie dodałam jeszcze-polski ustny 100%.nadal bez szans?;)
            • Gość: słonko Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:38
              ustny w ogole sie nie liczy :P
              • Gość: nati Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:08
                i tu się mylisz-ustny polski się liczy!
                • Gość: słonko Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:10
                  to kurcze musialam cos pominąc czytajac zasady rekrutacji :) ale na szczescie
                  mam 100% :)
                • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 06.07.05, 12:10
                  i tak nie masz szans!
    • Gość: pro Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.idea.pl 06.07.05, 12:22
      ja mam 90, tyle ze ja jestem stara matura;O
    • Gość: k. Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 06.07.05, 12:33
      Mam 92,7 z nową maturą i sądziłam że nie będzie większego problemu z dostaniem
      się na prawo do Torunia. Ale jak się okazuje prawo jest najbardziej obleganym
      kierunkiem na całym uniwersytecie i cięgną tu chętni z całego kraju. Zaczynam
      się poważnie martwić....
      • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 06.07.05, 12:38
        Ta fajnei to co ja mam powiedziec :D Nie wiem czemu akurat wtedy kiedy ja tam
        ide na prawo angle tam tylu chetnych sie znalzlo! i w dpodatlu akurat wtym roku
        zmneijszyli limit miejsc!!! EHHH!!!!
        • Gość: słonko Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:40
          tez uwazam ze to nie fair. gdziekolwiek zdecyduje sie na zlozenie dokumentow,
          okazuje sie, ze to najbardziej oblegany kierunek, ehhhh.... mam pecha....
          • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 06.07.05, 12:42
            ehhh : ((( a w zeszłym roku wcale nei bylo tak zle okolo 7 os/m a teraz bedzie z
            12-14 pewnie zarabiscie i jeszcze miejsc mniej dobra "walić to" ... ;p
            • Gość: nati Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:47
              jejuuu,to wszystko mnie już dobija:(( zawsze mi się wydawało,że jestem zdolna
              etc.,a to się skończy na tym,że się nigdzie nie dostanę:( bo jak na razie na
              prawo na UJ zabrakło mi 4 punktów,ciekawe ile teraz??
              • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 06.07.05, 12:53
                Ja mam andzieje ze Do Szczecina sie dostane ... ; p
                • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 06.07.05, 12:56
                  ja CI mówie Ty z Twoim wynikiem to sie nigdzie nie dostniesz. Nawet do
                  szczecina. Za słabi wszyscy jesteście
                  próg bedzie od 95. ja mam 99.
                  • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 06.07.05, 13:00
                    gg mi padło : p
                  • Gość: słonko Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:05
                    och jaki ten ktos mily wrrr.... ;)
                    • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 06.07.05, 13:21
                      och jaki mam parszywy charakter, w ramach pokuty pójde i zbije się w łapki.
                      • Gość: nati Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:29
                        to dobrze,że się pokornie przyznajesz do paskudnego charakteru;) pisz sobie,co
                        tam chcesz,ja i tak wysłałam już teczkę:P
                        • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 06.07.05, 16:13
                          i sie nie dostaniesz ! Nie masz szans! I ci teczki nie przyjma bo ma byc
                          wysylane w skrzynce !
                        • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 06.07.05, 21:37
                          Bardzo źle zrobiłaś. Zmarnowałaś 80 zł. Mogłaś sobie za to kupić spodnie, albo
                          bluzkę. A tak poszły w błoto!
      • Gość: nelkaa Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.07.05, 19:04
        posz...brak mi slow na takie podejscie...
        • Gość: marta Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 22:57
          1600 osób ponoc jest na administracje i prawo w sumie, czyli po okolo 800 na
          poszczegolnym
    • Gość: c. Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 06.07.05, 17:34
      hej, wiecie moze czy istnieje jakis limit osob przyjmowanych ze starą maturą?
      • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 06.07.05, 21:36
        limit przyjmowanych ze starą maturą wynosi 10 osób na rok akademicki.
        Są to wiadomości prawdziwe i sprawdzone ;]]]]]
        • Gość: :) Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:40
          O luuuuuuuuuuuuuudzie!!! Az 10 ?? :P Istne szalenstwo:P
          • Gość: słonko Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:47
            chwila, a nie 10% ?? :D
            • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 06.07.05, 21:54
              nie, byłam wczoraj na kawie z jednym z profesorów i tak mi powiedział.
              powiedział również że próg bedzie o 95, tak jak wcześniej pisałam.
              niach ;]]]
              • Gość: marta Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 22:17
                dziwne, ze sama zalozyłas ten temat na forum, a teraz takie bzdury wygadujesz,
                ze ci sie punkty rozmnozyly:P Ludzie nie dajcie sie zwariowac, wytrzymałismy
                ponad miesieczne czekanie na wyniki, wiec teraz na wszystko powinnismy byc
                odporni. A co do przyjęcia na ten kierunek to głowa do góry, przeciez nie kazdy
                urodził sie geniuszem i nie kazdy kujon idzie na UMK. Dzwoniłam dzis do
                dziekanatu i powiedzieli mi, ze jest jak na razie mało chetnych, bo tylko 4,5
                os/m, wiec nie wierzcie tym bzdurom o 14-15 osobach. A jesli chodzi o kolezanke
                wyzej to szkoda, ze nie umie wyzbyc sie swej frustracji w inny sposób, niz
                wpisując w kazdym temacie o prawie jakies bzdury. Przeczytajcie chocby jej
                wypowiedź na "prawo UW", kupa smiechu:) Trzymka i nie dajmy sie takim
                prowokatorom, do zobacznia w październiku:)
                • Gość: neti Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: 83.238.70.* 06.07.05, 22:21
                  dzwonilam dzis do dziekanatu tez i powiedzano mi ze na prawie jest
                  ZAREJESTROWANYCH juz ok 1600 osob, a jeszcze troche podan czeka na wczytanie do
                  komputera
                  • Gość: marta Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 22:25
                    pewnie maja juz nas dosc w dziekanacie, bo tyle osób do nich dzwoni. A swoja
                    droga to ciekawe, ze podaja sprzeczne informacje. Ale z drugiej strony wszedzie
                    jest mnóstwo osób na prawo. Nawet w Białymstoku padł rekod i jest 6
                    os/m.Wychodzi na to, ze jestesmy super wyzem demograficznym:P
                  • Gość: słonko chwilka IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:33
                    to dziwne bo z tego co wszyscy wiedza to na umk jest cos takiego jak internetowa
                    rejestracja wiec niby co mieli by wczytywac do internetu? nawet jesli ktos
                    przychodzil bez internetowego kwestionariusza to kazali takiemu stanac w kolejce
                    do stanowisk komputerowych i zrobic to na biezaco. Wiem , bo bylam na wydziale
                    i skladalam osobiscie.
                    • anex Re: chwilka 06.07.05, 23:02
                      zrobili to zeby ułatwić sobie rekrutacje
                      • Gość: słonko Re: chwilka IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:17
                        to akurat wiem, tylko po co ktos wczesniej (neti zdaje sie) napisalal ze maja
                        iles tam podan do wpisania do komputera - to byloby sprzeczne z tym co napisalam
                        wczesniej.
                • Gość: Profesor Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 06.07.05, 22:21
                  Dzień Dobry Wieczór... Jestem Profesorem ( nie mylić z profesorem ) Na wydziale
                  Prawa ( nie mylić z prawem ) i potwierdzam, tak byłem z Tą panią na kawie. Do
                  widzenia !
                  • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 06.07.05, 22:26
                    i było bardzo miło. Musimy ponownie się umówić.
                • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 06.07.05, 22:23
                  ojeju jejku...strasznie sie przejełam.
                  moje wypowiedzi były aronią podaną w cynowym kubku. Jeżeli tego też nie
                  zrozumiesz to żal mi Ciebie dziewczynko ;]]]
                  • Gość: marta Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 22:29
                    Granica miedzy ironia a chamstwem jest ogromna. Szkoda ze ty jestes po tej
                    drugiej stronie, tu grasz cwaniaka, a na forum o prawie na UG błagasz o testy:p
                    Coś sie zatem w tobie nie zgadza. No ale nie mi ciebie oceniac, bo kazdy ma
                    prawo byc taki jaki chce.
                    • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 06.07.05, 22:31
                      och jakżeś mnie uraziła. ide sie utopić w jeziorze.
                      • Gość: marta Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 23:04
                        ponoc jest 1600 osób na cały wydzial, czyli na prawo i administracje razem.
                        Wiec pewnie 1000 na prawo i gdies 600 na administracje:)
                      • Gość: przerazona Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 06.07.05, 23:05
                        obie jestescie siebie warte. I tacy ludzie chcą isc na prawo?
                        • Gość: marta Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 23:11
                          My to jestesmy jeszcze nic w porównaniu z tym, co czytałam na innym forum:)
                        • Gość: słonko a własciwie to o co Ci chodzi? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:18
                          • Gość: marta Re: a własciwie to o co Ci chodzi? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 23:26
                            czemu wszyscy sie tak najeżyli, chciałam tylko upiłowac rogi jakiejs madrali,
                            która na kazdym poscie na tym forum dołuje chce kazdemu dokopac. Swoja droga to
                            dziwne, zetaka zaiwsc panuje wsród nas, przeciez kazdy jest a wtakiej samej
                            sytuacji
                            • Gość: słonko sprostowanie IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:54
                              ale ja nie do Ciebie to pisalam :)
                              do tej osobki wczesniej :)
                              ale ja nadal nie wiem o co jej chodzi... serio :D
                              hmmm raczej sie nie denerwuje moze tylko troche mnie irytuja ludzie, ktorzy sa
                              wredni dla innych

a Tobie zycze powowdzenia i 3mam kciuki :)
                              • Gość: marta Re: sprostowanie IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 00:19
                                aha rozumiem:)
                                mnie równiez irytuja osoby, które prowokują na forum,to strasznie smutne, ze
                                zamiast wzajemnie sie wesprzec, to jeszcze sie dołujemy.
                                Tobie tez życze powodzenia, zeby udało sie Ci przebrnąc przez ta cała
                                rekruatcję. No i zebysmy sie mogły poznac na zywo w pazdzierniku:)Pozdrowionka:)
                                • Gość: słonko Re: sprostowanie IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:05
                                  równiez mam nadzieje, ale szaro to widze.... niestety. ale na razie nie dam sie
                                  i bede myslec powyztywnie! :) milego dnia!
                                  • Gość: anex Re: sprostowanie IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 07.07.05, 09:25
                                    ojeju mi nikt nie życzy powodzenia. ;]
                                    dajcie sobie spokój, to były żarty. Jeśli kogoś uraziłam to sorry. Ale więcej
                                    luzu, serio bo to na nerwy szkodzi :]
                                    • Gość: marta Re: sprostowanie IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 09:51
                                      Skoro zartowałas to ok:)I życze ci powodzenia, a swoją drogą to wynik masz
                                      całkiem niezły i mysle, ze masz szanse sie dostac, bo przeciez nie kazdy ma z
                                      matury wszystko pod 90%. U mnie w klasie z historii z postawowego tylko kilka
                                      osób miało ponad 80% i 90%, a z rozszerzonego szkoda gadać. A bylismy klasą
                                      humanistyczna:)
                                      • Gość: anex Re: sprostowanie IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 07.07.05, 10:06
                                        ja też jestem z klasy humanistycznej, a najwyższy wynik to niestety mój. Wydaje
                                        mi się, że ten tłok abiturientów liceum na uczelniach ( a zwłąszcza na tej
                                        toruńskiej)spowodowany jest głównie tym, że w toruniu licza się głównie wyniki
                                        matury, nie ma testów i rozmów ( poza kilkoma wyjątkami), niespodziewajmy się
                                        jednak samych wysokich wyników. Muszą być gorsi, ktoś w końcu musi. ( chociaż
                                        tym troszke gorszym te życze powodzenia :])
                            • Gość: słonko tak sie zastanawiam..... IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:06
                              wiecie ja naprawde sie zastanawiam ile osob napisalo te hisotrie rozszerzona
                              ponad 60% ja rowniez bylam w dobrej szkole, duzo sie uczylam a mam 50% i to jest
                              i tak jeen z lepsztch wynikow w szkole, to chore jest jakies.
                              a najlepsze jest to ze te statystyko oke pokazuja ze srednia z rozszerzonej hiry
                              to 30kilka % a tu wszyscy maja duzo duzo wiecej :/
                              • Gość: anex Re: tak sie zastanawiam..... IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 07.07.05, 10:08
                                bo nikt kto ma mniej niż 40% z rozszezronej sie nie przyznaje, proste. NIe
                                wierz w to że każdy tutaj ma świetne yniki. To niemożliwe. U nas średnia w
                                województwie wynosiła 32% - ten wynik musiał się z czegoś wziąć.
                                • Gość: kasia Re: tak sie zastanawiam..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:15
                                  ja chodziłam do jednego z najlepszych LO na mazowszu chyba obecnie spadł na 5
                                  miejsce w rankingu . A z rozszerzonej historii dostałam tylko 42 %.Mój wynik
                                  nie był najgorszy w szkole. Bardzo dużo osób miało 16 %
        • Gość: m Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:11
          dziwne rzeczy opowiadasz.Nie 10 osob tylko 10% i chyba tylko na stosunki
          miedzynarodowe.Na UMK nie ma limitow na ludzi ze stara matura!!!Powodzenia :)
          • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 07.07.05, 10:19
            Jest jest gdzies na ich stronei wycztalem ze wynosi 15% na wiekszosc kieruunkow.
            Brak limitow bylby co tu duzo mowic niesprawiedliwy dla nowomaturzystów
            • Gość: marta Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 10:27
              ten cały tłum wydaje mi sie podejrzany, bo to nie jest mozliwe, zeby kazdemu
              poszło lepiej niz przecietnie. Mysle, ze to jest na zasadzie, ze kazdy chce dać
              sobie szansę, zeby potem nie załowac. Dziewczyna ode mnie z klasy ma z histy
              45% i 32% i tez zdaje na prawo, tylko, ze do Białegostoku.
              • Gość: słonko Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:33
                ja juz o tym wczesniej wspomniala, ale napisze jeszcze raz: to bedize okropne
                czekac potem na ewentualne ropatrzenie odwolan tylko dlatego ze iles tam osob
                zlozylo na 4-5-6 kierunkow i zablokowalo miejsca :/
                • Gość: anex Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 07.07.05, 11:09
                  bosz...z tymi 10 osobami żartowałam :]
                  a z odwołaniami to bedzie później tragedia, zwłaszcza ze niektórzy składają na
                  6 lub 10 kierunków...
                  • Gość: jamaica Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.telsten.com / *.telsten.com 07.07.05, 12:31
                    ja mam 34% z rozszerzonego, ale szczerze mowiac, wisi mi to, bo na zarowno na
                    UMK i UAM wezma mi tylko 83% z podstawowego:]. punktow na prawo mam 87,4.
                    • Gość: słonko Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:20
                      to bardzo ladny wynik :) gratuluje!
                      tylko nie podobal mi sie Twoj post, jakis taki niemily, ale mzoe to tylko mylne
                      wrazenie :/
                      • negativeburn Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) 07.07.05, 13:49
                        Mi tez sie nie podobal
                        • Gość: jamaica Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.telsten.com / *.telsten.com 07.07.05, 15:00
                          moj post:)? niemily powinien byc on tylko dla CKE:P, ktore niestety obcielo
                          skrzydla pasjonatom historii:/
                          • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 07.07.05, 15:16
                            Ciesz sie z tego co masz ...
    • Gość: ja Jak się to oblicza?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:47
      Czy ktoś mi może powidzieć co się tu przez co mnoży, żeby obliczyć wynik? Ile
      jest tych punktów na koniec maks. 100 czy 130?
      • maturzysssta Re: Jak się to oblicza?? 07.07.05, 16:49
        No, nareszcie znalazłem jasną tabelkę:
        www.law.uni.torun.pl/index.php?jezyk=1&strona=61
        Tak więc albo historia albo wos. Nie ma możliwości dwóch na raz.
        Wychodzi mi w sumie 79,4. Jak myślicie, to wystarczający wynik?
      • Gość: słonko Re: Jak się to oblicza?? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:39
        no co wy, nie spac, zwiedzac :D
        • Gość: słonko artykuł IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:43
          miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,2809403.html
          • Gość: mrowka Re: artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:52
            wogole mi sie nie podoba to co zobaczylam :P
            • Gość: słonko ooooooooo IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:00
              oooooo mi rowniez, ja juz popadam w paranoje: to forum sprawia ze czuje sie jak
              skonczona idiotka (widzac te super wyniki) i juz nie wierze ze moge sie dostac
              na wybrane studia.
              na prawo 10os/miejsce
              na SM 12,6os/msce
              po prostu swietnie :(
              • Gość: mrowka Re: ooooooooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:11
                Nie ma sie co przejmowac ;) pewnie kazdy skladal na tyle kierunkow ile tylko
                sie dalo a jak przyjdzie co do czego to sie miejsca pozwalniaja ;) ja mam taka
                nadzieje i tak to sobie tlumacze ... Booooze, nerwicy mozna dostac z tego
                wszystkiego:/ Ale pod koniec lipca juz wszystko bedzie jasne :)
                • Gość: słonko Re: ooooooooo IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:17
                  jasne chyba ze bede chciala odwolanie zlozyc, to wtedy jeszcze kolejny miesiac :(
                  • Gość: mrowka Re: ooooooooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:23
                    Moze nie bedzie tak zle :> Szczerze mowiac nie wierze w to, zeby wszyscy mieli
                    99% z matury :P Chyba tylko na tym forum jest taki urodzaj na geniuszy :P Moje
                    wyniki tez moglyby byc duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo lepsze, ale co zrobic :/
                    • Gość: słonko Re: ooooooooo IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:28
                      hmmm masz lepsze wyniki ode mnie (w przeliczeniu wychodzi mi 78,6) a z
                      doswiadczenia wiem ze nawet mala roznica jest duza roznica ;) chyba sladasz
                      jeszcze na UMK i na KUL, prawda?
                      • Gość: mrowka Re: ooooooooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:32
                        zgadza sie :) i jeszcze na UMCS... duzo tego - moze gdzies mnie zechca :> Na UJ
                        mnie nie chcieli :( buuuuuuuuuuuuuuuu... chyba sie zabije :P
      • Gość: :) Re: Jak się to oblicza?? IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:17
        up
        • Gość: femme_fatale Wszyscy gdzieś się podzieją :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:27
          Prawda jest taka, że dla jednego kierunek jest wymarzony, a inny traktuje go
          jako koło ratunkowe...Większość z nas zdawała przynajmniej na 3 kierunki -
          pomyślcie, ile miejsc sie pozwalnia, jak już geniusze zdecydują sie na jeden
          kierunek:D Moim marzeniem jest europeistyka na UW, ale tam nie mam szans:(Moje
          wyniki bardziej podpasowały pod wymogi Torunia, jeśli dostanę się i na prawo i
          na europeistykę, to już jest 1 miejsce wolne na prawie:)Poza tym łudzę się, że
          i na UW ktoś mi zwolni miejsce, 3majcie się, na pewno gdzieś nas przyjmą, a jak
          nie, to jest wiele alternatyw (np.au-pair w kochanych Niemczech)
          • maturzysssta ILE PUNKCIORÓW 08.07.05, 14:21
            Tutaj zapraszam do obliczenia punktów:
            ds.pl/index.php?showtopic=843
            To forum nie ma funkcji wysyłania plików.
            • Gość: d Re: ILE PUNKCIORÓW IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 08.07.05, 21:14
              limit 5% dla staromaturzystów jest na pewno, wiem z dobrego źródła ;p
    • martasoft moze powrocimy do wpisywania wynikow?? :P 08.07.05, 22:12
      cos mi sie widzi ze moje 81,3 to GRUBO za malo zwazywszy ze jest tylko 200
      miejsc na dzienne <tylko bo zwroccie uwage na l. kandydatow> ????????
      • Gość: nb Re: moze powrocimy do wpisywania wynikow?? :P IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 08.07.05, 22:17
        Spierd**** ok ? :)
      • Gość: nelkaa Re: moze powrocimy do wpisywania wynikow?? :P IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 22:20
        posz...jestes tutaj, zeby zdolowac tych co maja mniej?? jak ci za malo te ponad
        80 to nie skadaj przynajmniej jedna osobe mniej na miejsce...najlepiej zloz na
        rzeszowski tam moze cie przyjma...
    • maturzysssta Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) 09.07.05, 21:03
      Eee tam twoje 80-ileś.
      Grunt, żebym się z moim 79,4 zmiścił. :)
    • Gość: neti Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: 83.238.70.* 09.07.05, 22:38
      co on pieprzy!!!!!!!! rekrutacja konczy sie 11.07 dopiero wtedy zaczna liczyc
      punkty:/! nie cierpie takich ludzi co sieja zamieszanie!!:/

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=26236347
      • Gość: słonko Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:42
        mnie zaniepokoil. Zastanawiam sie jak mozna tak mieszac i byc tak bezczelnym :/
        typek chybya mial zly dzien, albo cos.
      • Gość: m Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 09.07.05, 22:44
        oby...próg 96% wydaje się być kosmiczny...jak dla mnie
        • Gość: :[ Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:46
          to chyba trzeba by bylo miec po 100% z kazdego branego pod uwage przedmiotu :/
          • cailte Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) 09.07.05, 22:49
            hej, powiedzcie mi jedną rzecz: kiedy przeglądałam stronę natknęłam się na
            jakieś przeliczanie certyfikatów językowych. na czym to polega? że zamiast
            wyniku matury na obu poziomach wpisuję sobie określoną liczbę pktów?
        • Gość: neti Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: 83.238.70.* 09.07.05, 22:49
          przy 96% to chyba by musieli byc sami olimpijczycy..., zreszta tyle bylo na
          eorupeistyce ale rok temu ! - jak bylo 33os/mce, teraz jest ok. 5-6...na prawo
          jest ok 10-12os/mce wiec takiego progu nie moze byc!! tym bardziej ze nowe
          matury poszly napewno troche gorzej niz stare w zeszlym roku...

jesli taki próg okazalaby sie jednak prawda to chyba swinie lataja:/
          • Gość: ech... Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 10.07.05, 13:01
            Jeszcze tylko tydzień i wszystko się wyjaśni. Swoją drogą chciałabym poznać
            kogoś kto ma pow. 96 pkt po przeliczeniu - z chęcią wezmę autograf :p
            p.s. czy ktoś podchodzi do egzaminu na prawo na UG w przyszly piatek??
            Jesli tak, to jak się przygotowujecie???
            • cailte Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) 10.07.05, 13:49
              ja wam nie dam spokoju...:P jak to jest z tymi certyfikatami językowymi? są za
              to jakieś dodatkowe punkty przy rekrutacji?
              • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 10.07.05, 14:38
                oczywiście że nie ma
                • cailte Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) 10.07.05, 14:39
                  tak jak mieli nie brać pod uwagę matury ustnej z polskiego? ;)
                  no dobra, sama zadzwonię.
                  • Gość: nb Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 10.07.05, 14:51
                    Oczywiscie ze nie ma zadnych DODATKOWYCH punktówn. Nie chce mi sie tlumczyc
                    chcesz to dzwoń
    • Gość: me Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 12.07.05, 21:06
      no dlaczego nikt nic nie pisze? czyżbyście przypadkiem sobie UMK odpuścili?
      ;]
      • Gość: a Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:09
        wlasnie tak :D
        • Gość: up up IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 13.07.05, 10:28
          up
          • Gość: sikora Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:37
            no i co z tymi limitami dla starych?
            patrzcie na to:

Ani jeden kandydat z nową maturą nie dostał się na dziennikarstwo na UMCS! Z
            1225 osób ubiegających się o przyjęcie na stosunki międzynarodowe tylko 1/6
            miała stare świadectwo dojrzałości. Tymczasem w gronie 73 przyjętych na ten
            kierunek zdecydowanie dominują kandydaci z dawną maturą. Tych z nową jest tylko
            pięcioro. Maturzyści 2005 zostali zdziesiątkowani przez system rekrutacyjny.

Tego, że kandydatom ze starą maturą było zdecydowanie łatwiej dostać się na
            studia, dowodzą także listy przyjętych na politologię, gdzie tylko 1/3 osób
            zakwalifikowała się na podstawie nowej matury. Jak już sygnalizowaliśmy
            wczoraj, taka sama sytuacja ma miejsce na psychologii. Na ten najbardziej
            oblegany kierunek w Polsce, gdzie o jeden indeks ubiegało się ok. 30 osób, na
            60 przyjętych – jak się dowiedzieliśmy nieoficjalnie – tylko 2 kandydatów miało
            nową maturę.

Z nowego systemu skorzystali obecni studenci, którzy wyciągnęli stare
            świadectwa i dostali się na dziennikarstwo jako na drugi fakultet. Podobnie
            postąpili zaoczni z politologii, którym stara matura pozwoliła przenieść się na
            bezpłatne studia dzienne.
            • cailte Re: up 13.07.05, 10:40
              hahm. dobre. a podobno w tym roku na ŚAM jest więcej kandydatów ze starą niz z
              nową maturą...
              • Gość: sikora Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:41
                nawet mi nie mow.na UJ zabraklo mi 3 punktow, a jak pomysle ze na UMK mnie nie
                przyjma przez starych to ide sie pochlasatac
                • cailte Re: up 13.07.05, 10:47
                  aj, nie będzie tak źle. :) ile masz pktów? zresztą jak Ci tylko tyle zabrakło na
                  UJ no to wiesz, na UMK powinno wystarczyć. ;)
                  • Gość: sikora Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:01
                    na umk na prawo mam 87.1. to niby dobry wynik,jak na nowa mature
                    • cailte Re: up 13.07.05, 12:04
                      słuchaj, myślę, że spokojnie, naprawdę. :)
                      • saga_sikora Re: up 13.07.05, 12:58
                        dzieki:)to bardzo pocieszajace,a le i tak nie moge wytrzymac do poneidzialku
                • Gość: ane Re: up IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 13.07.05, 10:48
                  mi na UW zabrakło 2,9. Też nic nie mówie. A wiem, że na prawo na UMK tez nie
                  mam szans. licze tylko na stosunki miedzynarodowe.
                  • Gość: Kaśka Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:09
                    skomentuje artukul tylko : OH SHIT !!!!!!!!ale bym sie wsciekla..to bylby
                    ostatteczny argument na to ze w tym kraju nie warto zostawac:]lepiej pojechac
                    juz na studia chyba do kirgistanu ;)
                    • Gość: ANE Re: up IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 13.07.05, 11:16
                      Kaśka, ile masz punktów na 100?:]
                      • Gość: sikora Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:02
                        no wlasnie-ile masz?ja 87.1
                        • Gość: Kaśka Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 13:47
                          Ciiiicho nie dolowac mnie bo mam mniej-86 ;)ale wierze ze sie dostane co
                          tam..juz teraz nie pozostaje nic innego juz nic sie nei zmieni..a na paewno
                          znajdzie sie pare osob ktore zechca wspanialomyslnie moj optymizm zburzyc..hi
                          hi nie ze mna optymizm to moj nalog :)
                          • Gość: sikora Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:43
                            no optymizm to podstawa-miejmy nadzieje-kolezanko z roku:)
                            • Gość: Kaśka Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:27
                              I nawzajem:) Jakby co to zbiorka 1 pazdziernika przed wejsciem na wPiA :)si ju
                              den :P
    • saga_sikora Re: UMK- Toruń/ prawo (wyniki) 17.07.05, 12:32
      to juz jutro!!!!!!!jak samopoczucie?i ile punktow?nei bede zadawac pyatn typu-
      jaki prog obstawiacie, bo to bez sensu:)
      • Gość: słonko bleeeeeee IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:50
        ja jestem zrezygnowana :/ widzialam dzisiaj artykul - na prawo zlozylo 3140 osob
        :/ juz to widze jak sie dostane, prog bedzie kosmiczny pewnie....
        • Gość: nb Re: bleeeeeee IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 17.07.05, 12:55
          a gdzie widzials ten artykul ??? mialobyc max 2400 osob bez sensu ...
        • Gość: nb Re: bleeeeeee IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 17.07.05, 12:56
          to jest niemozliwe wiecej niz do wawy jasne chyba ze w FAKCIE to przeczytalas ...
          • Gość: słonko Re: bleeeeeee IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:59
            odwal się jak masz zamiar tak od razu mnie obrazac :/

miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,2823517.html
            poczytaj sobie, a potem mozesz mnie przeprosic....
            • Gość: nb Re: bleeeeeee IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 17.07.05, 13:04
              Przepraszam mialas racje... O jaaaaaaaaa to juz koniec :D
              • Gość: sikora Re: bleeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 14:23
                spokojnie!nie panikuj!jescze na to za wczesnie!bedzie dobrze
                • saga_sikora Re: bleeeeeee 05.08.05, 12:57
                  no i watek przycichl:( prog z 88 obnizyli do 87, wiec dostalam sie, ale
                  rezygnuje. kto sie jeszcze dostal?
                  • cailte Re: bleeeeeee 05.08.05, 18:45
                    ja się też dostałam i też rezygnuję. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka