Dodaj do ulubionych

Elka na PW

29.06.05, 00:14
Wszyscy chcacy zasilic ten wydzial telekomunikacja badz tez elektronika
niechaj wpisuja swe puntky w przeliczeniu na system polibudy. Moze rzuci to
jakies swiatlo na progi przez ktore przejsc bedziemy musieli :).
Moje to 133,6/200 i jestem zadowolony bo patrzac na poprzednie lata, mieszcze
sie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: rdr Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:18
      161/200 - telekomunikacja

Piszcie jak wam poszlo :D
    • Gość: oxx Re: Elka na PW IP: *.aster.pl 29.06.05, 09:31
      matma 91/100
      fizyka .... w piątek :P
      • Gość: malachari Re: Elka na PW IP: *.csk.pl 29.06.05, 12:37
        Jak wszyscy beda mieli takie wyniki to ja chyba na elektrycznym zostane :P
    • Gość: blanko Re: Elka na PW IP: *.chello.pl 29.06.05, 13:55
      173,4/200 ale złożyłem na informtykę. Swoją drogą w tym roku jest na nią jakoś
      mało kandydatów - przed gmachem napisane jest że 630 na 200 miejsc...
      Mam jeszcze pytanie. Od czego zależy to, czy zaczyna się od października czy od
      lutego? Bo ja byłbym zainteresowany raczej tą drugą opcją...
      • Gość: kos Re: Elka na PW IP: *.sggw.waw.pl 29.06.05, 14:36
        Zależy od ilości punktów - osoby z wiekszą ilością dostają się na studia od
        października.
        Moje wyniki:
        matma 85,4/100
        fiza ...w piątek
    • rincewindthemage Re: Elka na PW 29.06.05, 19:25
      178/200
      in my humble opinion 170 would be enough.........
    • Gość: smieszni jesteście Re: Elka na PW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:44
      smieszni jesteście hahaha
      • Gość: aaa Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:45
        Nie wiem czemu tak piszesz, no ale cóż, to tylko twoje zdanie...
        • Gość: siwy Re: Elka na PW IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:10
          160.4 :/ na infe... moze byc za malo??:> gdzie moge sprawdzic jakies info o
          progach czy cos:>
          • Gość: sada Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:27
            Progi punktowe z poprzednich 3 lat:
            www.samorzad.elka.pw.edu.pl/dokumenty/punkty.pdf
          • Gość: malachari Re: Elka na PW IP: *.csk.pl 30.06.05, 12:28
            jest info o progach z lat poprzednich na
            www.samorzad.elka.pw.edu.pl/dokumenty/punkty.pdf
            • Gość: opryszek Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 13:01
              qrde to juz od 113 pkt mozna było byc na elce od lutego w zeszłym roku cholera
              czemu ja tam wtedy nie zdawałem... :(
              • Gość: malachari Re: Elka na PW IP: *.csk.pl 01.07.05, 00:04
                Zeby i w tym roku tak byc moglo, ehh... :P
              • Gość: poiuy Głowa do góry! IP: *.chello.pl 05.07.05, 00:59
                Gość portalu: opryszek napisał(a):

> qrde to juz od 113 pkt mozna było byc na elce od lutego
                > w zeszłym roku cholera czemu ja tam wtedy nie zdawałem... :(

W tym roku powinno być jeszcze łatwiej się dostać, bo w ubiegłym było ok. 2400
                kandydatów, a w tym jest tylko ok. 1500.
                • Gość: opryszek Re: Głowa do góry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 09:05
                  w tym roku to ja mam nadzieje że próg na elektrycznym bedzie taki jak w zeszłym
                  roku bo zawaliłem matme i mam w sumie z fizyką tylko 99pkt
                  • Gość: poiuy Re: Głowa do góry! IP: *.chello.pl 05.07.05, 10:28
                    Według najnowszych informacji, w tym roku jest w ogóle mało kandydatów na
                    uczelnie techniczne, więc, jeśli na Elektrycznym na PW nie ma jakieś lokalnej
                    anomalii, to powinieneś się dostać.
                    • Gość: opryszek Re: Głowa do góry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:00
                      właśnie jest chyba w tym roku troche wiecej kandydatów na elektryczny niż rok
                      temu, ale z drugiej strony też nie wiadamo jak wypadły egzaminy w porównaniu do
                      nowych matur, ehh okaze sie jak nie na informatyke to na matme mnie może wezmą
                      • Gość: opryszek Re: Głowa do góry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:20
                        hehe nie poznali sie na mnie na PW i przyjeli na infe na elektrycznym :D
                • Gość: 115!!!!!!! Re: Głowa do góry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:57
                  mam 115 / 200 i sie dostalem od lutego na Elektronika, Inżynieria Komputerowa,
                  Inżynieria Biomedyczna

co robic wybrac to (trzeba byc mocnym z fizyki?? ja nie jestem...) czy isc np
                  na informatyke na agh??
    • Gość: ada Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 11:18
      Nie ma wiecej chetnych ... ? :)
    • Gość: rybek Re: Elka na PW IP: 82.177.16.* 05.07.05, 17:55
      149,2 - makrokierunek I

swoją drogą ciekawe, czy będzie trzeba mieć więcej, czy mniej punktów niż w
      poprzednich latach
      • Gość: mk Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:36
        w pon bylem na elce i facetka powiedziala mi ze jest 2,5 osoby na informatyke:)
        moze jej chodzilo o srednia z wszystkich kierunkow elki ale nie wiem:)
        • Gość: rybek Re: Elka na PW IP: 82.177.16.* 05.07.05, 22:48
          Ja bylem w czwartek i widzialem listy kandydatow wywieszone, sadze ze ta pani
          mogla miec racje bo za duzo ludu nie ma. Na makro I to chyba tylko ze 240 osob
          bylo.
          • Gość: mk Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:23
            to smieszne na umcs gdzie skladam asekuratywnie jest 10 osob na miejsce a tenm
            wydzial jest na 17 miejscu w kraju!!
            • Gość: rybek Re: Elka na PW IP: 82.177.16.* 05.07.05, 23:40
              wyobraz sobie ze wszyscy z tych 16 wydzialow bedacych przed zloza asekuracyjnie
              na umcs, a wtedy wszystko stanie sie jasne :]
              • Gość: gabi Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:50
                Mi tez babka z sekretariatu powiedziala ze jest ogolnie 2,5 osoby na miejsce.
                Chodzilo jej chyba tylko o cala elke, a nie sama informe.

A co do wynikow z egzamow, to w porownaniu do matur byly smiesznie male. Ludzie
                ktorzy wybrali egzamy zamiast matur przegrali na tym.
                • Gość: rybek Re: Elka na PW IP: 82.177.16.* 06.07.05, 17:57
                  > A co do wynikow z egzamow, to w porownaniu do matur byly smiesznie male. Ludzie
                  > ktorzy wybrali egzamy zamiast matur przegrali na tym.

No coz nie da sie wszystkim dogodzic, jakby egzaminy byly za latwe to maturzysci
                  byliby pokrzywdzeni...
                  • Gość: gabi Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:19
                    Ja sie zdecydowanie ciesze ze egzaminy tak slabo poszly, chociaz wiem ze nie
                    jest to sprawiedliwe, ale przeciez nigdy nie mozna ulozyc dwoch egzaminow
                    (wstepny, matura) o tym samym stopniu trudnosci. Zawsze ktorys bedzie
                    trudniejszy i ktos bedzie pokrzywdzony.

A tak na marginesie, to czy nasze wyniki z matur benda tak samo uznawane np. za
                    trzy lata, gdybym powiedzmy za 3 latka sie rozmyslil i chcial zaczac wszystko od
                    poczatku, ale na innym kierunku ?
                    • Gość: rybek Re: Elka na PW IP: 82.177.16.* 07.07.05, 09:00
                      > A tak na marginesie, to czy nasze wyniki z matur benda tak samo uznawane np. za
                      > trzy lata, gdybym powiedzmy za 3 latka sie rozmyslil i chcial zaczac wszystko o
                      > d
                      > poczatku, ale na innym kierunku ?

Wszystko zalezy od wladz uczelni, np w przyszlym roku beda inaczej przeliczac
                      punkty: 0,4 z podstawowego i 0,6 z rozszerzonego. Za 3 lata to juz zupelnie nie
                      wiadomo co wymysla.
                • Gość: blanko Re: Elka na PW IP: *.chello.pl 06.07.05, 18:00
                  Jak patrzylem to na infe jest 630 osob czyli mniej wiecej 3 osoby na miejsce,
                  wiec i tak mniej niz rok temu
                  • Gość: klimek Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:02
                    jestescie zabawni-jeszcze sie nie skapneliscie ze nie ma co patrzec na progi
                    punktowe z poprzednich lat bo tak ludzie (wszyscy) musieli zdawac EGZAMIN ktory
                    byl o niebo trudniejszy od matury!! znam ludzi ktorzy na maturce mieli 5 a z
                    egzaminu to ledwo 40 pkt uzbierali. NIE POROWNUJCIE MATUR DO EGZAMINU
                    Z EGIEGLYCH LAT!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: mk Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:06
                      Ja sie ciesze ze egzaminy byly trudne jeszcze by tego brakowalo aby byly latwe
                      to by dopiero dobili maturzystow
                    • Gość: rybek Re: Elka na PW IP: 82.177.16.* 06.07.05, 19:32
                      ej zabawny czlowieczku, nie zauwazyles ze byla reforma edukacji i w tym roku
                      pisalismy nowa mature?
                      • Gość: 444 Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:35
                        Nie wiecie moze czy zadania z egzaminow wstepnych znajduja sie gdzies w necie?
                        Z gory dziekuje za info i pozdrawiam :)
                        • Gość: aaa Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 00:43
                          Niestety, chyba w ogole nie benda publikowane. Tez ich szukalem.
    • Gość: elo Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 14:07
      Są już zliczone punkty rekrutacyjne, jakie macie wyniki ?
      • Gość: blanko Re: Elka na PW IP: *.chello.pl 10.07.05, 16:45
        Gdzie sa zliczone? Ja mam 173,4, ale to ja sam sobie zliczylem;-))
        • Gość: elo Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 17:12
          Musisz sie zalogowac do formularza rekrutacyjnego, ale tego na elce, nie tego
          ogolnego. Ja mam dokladnie tyle ile wyliczylem :)161... mam nadzieje ze
          wystarczy na telekom od pazdziernika
          • Gość: blanko Re: Elka na PW IP: *.chello.pl 10.07.05, 17:20
            Aha rzeczywiscie sa punkty!;-)
            I okazało się, że chamy zaokrąglili mi do 173 punktów:P
            • Gość: aaa.... Re: Elka na PW IP: 195.245.217.* 10.07.05, 18:10
              Nie przejmuj się...Mnie też zaokrąglili w dół- mam 164
              • Gość: malachari Re: Elka na PW IP: *.csk.pl 10.07.05, 23:49
                mi w gore, mam 134 :P
                i tak sie dostane ;]
    • Gość: edzio Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:21
      O ktorej beda te wyniki, bo juz nie wyrabiam ... :/
      • Gość: malachari Re: Elka na PW IP: *.csk.pl 11.07.05, 10:47
        Wyniki beda ok 14
    • Gość: www Re: Elka na PW IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:29
      Panowie .:.D.:.O.:.S.:.T.:.A.:.Ł.:.E.:.M.:..:..:.S.:.I.:.Ę.:. :D:D:D
      Telekom - 161 pkt
      • Gość: rybek Re: Elka na PW IP: *.celpol.pl / 82.177.16.* 11.07.05, 13:33
        Elektronika - 150 punktow

Nastepna stacja: Politechnika :D
        • Gość: malachari Re: Elka na PW IP: *.csk.pl 11.07.05, 13:47
          Jestem na tele od lutego :D
          134 punkty :)
          • Gość: mk Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:02
            jestem na informie od pazdziernika :D:D:D 158pkt:) teraz mam dyleamt polibuda
            war czy poznanska i jeszcze UMCS:D:D ale to byla totalna rezerwa
            • Gość: Ayertienna Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:05
              infa od lutego
              chyba ze na UW mnie przyjmą..
            • Gość: c_z_b Re: Elka na PW IP: *.globit / 217.98.57.* 11.07.05, 14:07
              a ja inf od lutego 146 pktow. radze ci isc na poznanska albo UMCS. w kazdym
              trazie nie na pw - zwolnisz mi miejsce od pazdziernika;)
              • Gość: mk Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:12
                wiesz w poznaniu infa jest lepsza ale troszke dalej :) zastanawia mnie od ilu
                przyjmowali od pazdziernika
                • Gość: Ayertienna Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:15
                  od 147 :) wisialo u nich na wydziale
                  • Gość: malachari Re: Elka na PW IP: *.csk.pl 11.07.05, 14:16
                    wiesz jaki byl prog na tele? :>
                    • Gość: Ayertienna Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:17
                      142 i 121 od lutego
                      na automatyke itp bylo 118 i 121
                      na infe 147 i 126
                      na te po angirelsku 98 i 77 :D
                  • Gość: mk Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:17
                    moze wiesz na ktorym miesjscu moze plasowac sie wynik 158??
                    • Gość: www Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:20
                      Ale nam sie watek rozwinal :D
                    • Gość: Ayertienna Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:20
                      niestety lista była wywieszona na cały wydział...
                      w zwiazku z tym jesli chodzi o NASZ wydzial to byloby to coś w okolicach 250-290
                      miejsca
                      ale "efektywnie" jak widac po prograch - wysoko, wszedzie da sie dostać :) i to
                      od pażdziernika
                    • Gość: dziobak Re: Elka na PW IP: *.68.80.59.ostrow80.tnp.pl 11.07.05, 14:23
                      a moze wiesz na ktorym miejscu wynik 178????
    • Gość: oxx Re: Elka na PW IP: *.aster.pl 11.07.05, 14:20
      telekom. od pazdziernika 145pkt :D... Gdzie sa te progi punktowe?
      • Gość: Ayertienna Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:23
        na drzwiach wydzialu :Pb spisalam sobie :)
        • Gość: mk Re: Elka na PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:29
          jutro jade do wawy z moja dziewczyna bo ma egzamin na uw wiec wtedy sobie sprawdze:)
          • Gość: malachari Re: Elka na PW IP: *.csk.pl 11.07.05, 21:56
            Kto z was na tele od lutego? :>
        • Gość: boszek dół :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:31
          ja pie.. 124 pkty a na inf 126 ;( ktoś nie wie, czy jeśli inni pójdą sobie na
          UW czy gdzie indziej to jest szansa wskoczyć jeszcze??
          • Gość: mk Re: dół :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:34
            jasne z odwolania powinienes sie dostac tylko sprawdz ile jest osob przed toba
            • Gość: Demonogrom Re: dół :( IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.07.05, 14:35
              Ja sie dostalem na infe na PW i PP, ale zrezygnuje z PW, wiec juz masz jedno miejsce wiecej :)
              • Gość: www Re: dół :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:39
                A czemu wybierasz poznan ?
                • Gość: Demonogrom Re: dół :( IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.07.05, 14:46
                  1. Mialem 145pkt, wiec studia zaczalbym w lutym
                  2. PP miala ocene wyrozniajaca jesli chodzi o infe (wiem, ze to slaby argument)
                  3. Widzialem wyniki wielu konkursow programistycznych no i tam studenci z PP wypadali znacznie lepiej (oczywiscie to bardziej swiadczy o poszczegolnych studentach niz uczelni, ale to studenci w duzej mierze ksztaltuja poziom studiow)
                  4. Na PP maja ciekawsze specjalnosci
                  • Gość: www Re: dół :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:05
                    Poznan w sumie jest fajniejszym miastem od wawy, ale jest troche dla mnie za
                    daleko :) Poza tym PW nie jest chyba az takie zle.
                    • Gość: Demonogrom Re: dół :( IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.07.05, 15:13
                      Oczywiscie, ze nie jest zle. Poziom, jak mi sie wydaje, jest niemalze identyczny...
                  • Gość: przenosze nizej... Re: dół :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:05
                    115 starczylo!!!!!!!

mam 115 / 200 i sie dostalem od lutego na Elektronika, Inżynieria Komputerowa,
                    Inżynieria Biomedyczna

co robic wybrac to (trzeba byc mocnym z fizyki?? ja nie jestem...) czy isc np
                    na informatyke na agh??

heh nie sadzilem ze 115 wystarczy na cokolwiek ;)
                    • Gość: hm Re: dół :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:07
                      rybek - odezwij sie do mnie pogadamy (moze bedziemy razem studiowac ;))

moje gg 4808042
                  • Gość: Piotrek Re: dół :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:07
                    a ile miales na polibudzie w poznaniu? bo ja wlasnie mam dylemat czy isc do poznania czy do wawy... dostalem sie na obydwa od pazdziernika. jestem z koszalina. poznan jest blizej, mniejsze koszty, dobra informa itd. wawa natomiast to wawa - wieksze mozliwosci rozwoju (chociaz nie wiem jak to jest w praktyce)... informa tez dobra tylko ze mniej ciekawe specjalnosci... co mi polecacie patrzac jedynie na poziom ksztalcenia i mozliwosci po studiach? ciezko jest okreslic ktora jest lepsza, bo to ze ktos zajmuje dobre miejsca w konkursach to mi duzo nie mowi bo na UW tez sa tacy ale jakos mi to nie pasuje. macie moze linki do jakis statystyk? z gory dzieki :)
                    ps. poznan 801,5 wawa 166
                    • Gość: Demonogrom Re: dół :( IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.07.05, 15:16
                      Na PP mialem 746 punktow. Ja Ci w niczym nie pomoge, a wyzej wyglosilem tylko argumenty przemawiajace do mnie samego. Co do UW, jesli sie tam dostane to oczywiscie wybieram UW (to samo tyczy sie UWr)
                    • Gość: mk Re: dół :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:19
                      746 czy 748 na PP a 158 na pw. Moj brat studiowal na Akademi ekon w poznaniu i
                      mial kolege na PP bardzo chwalil uczelnie ponoc bardzo nawoczesna :) nie wiem
                      mam jeszcze troche czasu
                      • iron_gandalf Re: dół :( 11.07.05, 15:50
                        • Gość: XYZT Ile na miejsce? IP: *.68.80.16.ostrow80.tnp.pl 12.07.05, 09:57
                          Ile kandysatow bylo na informe na miejsce na MINI?
          • Gość: c_z_b Re: dół :( IP: *.globit / 217.98.57.* 14.07.05, 14:43
            no nie wiem. mi zabraklo 1 pkta do rozpoczecia od pazdziernika, napisalem do
            nich z pytaniem czy mam szanse na przeniesienie, jakby inni zrezygnowali i
            odpowiedzieli ze jest bardzo male prawdopodobienstwo bo i tak przyjeli duzo
            wiecej ludzi niz jest miejsc
          • Gość: c_z_b Re: dół :( IP: *.globit / 217.98.57.* 14.07.05, 14:43
            no nie wiem. mi zabraklo 1 pkta do rozpoczecia od pazdziernika, napisalem do
            nich z pytaniem czy mam szanse na przeniesienie, jakby inni zrezygnowali i
            odpowiedzieli ze jest bardzo male prawdopodobienstwo bo i tak przyjeli duzo
            wiecej ludzi niz jest miejsc
          • Gość: c_z_b Re: dół :( IP: *.globit / 217.98.57.* 14.07.05, 14:50
            no nie wiem. mi braklo 1 pkta do rozpoczecia od pazdziernika, napisalem do nich
            pytanie czy mam szanse na przeniesienie i powiedzieli ze jest bardzo male
            prawdopodobienstwo bo i tak przyjeli duzo wiecej osob niz jest miejsc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka