iwusrzech 04.07.05, 13:34 czytam wasze posty imam pytanka -jak wy liczycie ty punkty ja jakikolwiek uniwersytet -jak to mozna obliczyc jak np zdawalam biologie czy ktos zdawał biologie i idzie na ten kierunek czekam na wasze odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oamdg Re: parę pytań do maturzystów 04.07.05, 13:38 to zależy od przelicznika danego kierunku. Porównywać można miedzy sobą tylko "przeliczone punkty" u osób które daja na ten sam kierunek tej samej uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: parę pytań do maturzystów IP: *.checiny.simset.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:39 najpierw powiedz gdzie chcesz iść Odpowiedz Link Zgłoś
iwusrzech Re: parę pytań do maturzystów 04.07.05, 13:41 chce isc na biologie na UŚ Odpowiedz Link Zgłoś
iwusrzech Re: na usiu 04.07.05, 13:45 mozesz powiedziec jak oni tobeda przeliczc Odpowiedz Link Zgłoś
iwusrzech Re: na usiu 04.07.05, 13:49 jestem cielawa kto z was idzie na Uś i na jakie kierunki Odpowiedz Link Zgłoś
7u8 każda uczelnia 04.07.05, 13:41 inaczej liczy punkty laska powchodź sobie na różne uczelnie i sama sprawdź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr Re: każda uczelnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:58 Ja się wybieram na UŚ na biologię ;) Tutaj masz w jaki spossób oni sumują punkty które decydują o twoim miejscu na liście. Konkurs świadectw obejmuje 2 spośród wskazanych przez kandydata przedmiotów: biologia, chemia, matematyka, fizyka z astronomią, geografia. Jeden z nich musi być wybrany do zdawania na maturze, ocena z drugiego jest brana z wykazu ocen ukończenia szkoły średniej. Przedmiot zdawany na maturze waży w 75% na ocenie końcowej, a wynik w procentach ze świadectwa maturalnego (A) oraz ocena z drugiego przedmiotu (B) są przeliczane na punkty wg wzoru: L=(0,75A+0,25*17*B) Ile masz procent z biologii z matury??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwusrzech Re: każda uczelnia 04.07.05, 14:21 nie ma sie czym chwalic i tak mnie nie przyjma bo sobie zawaliłam marurke taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: parę pytań do maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:26 A czy nie wie ktoś czy na biologii na UŚ biorą także pynkty z matury podstawowej?? To znaczy czy oni sumują podstawę z rozszerzeniem??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwusrzech Re: parę pytań do maturzystów 04.07.05, 14:29 a co maturka tez ci poszła żle ja tam nie wiem czy oni to sumują czy nie ale wyniki przyjdą dopiero 18 lipca i znów nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: parę pytań do maturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:46 No nie poszło mi za dobrze :( Dlatego mam bardzo duze obawy że się nie dostanę. A składałaś na tylko jeden kierunek??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwusrzech Re: parę pytań do maturzystów 04.07.05, 14:48 tak tylko na biologie ale szukam jakiegos studium polieaalnego bo watpie ze sie dostane tam beda sami geniusze ktorzy maja po 90 i moze wieciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwusrzech Re: parę pytań do maturzystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:45 szkoda ze nikt juz nie napisze wiecej rad i gdzie sie wybiera i ile miał procent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolo Re: parę pytań do maturzystów IP: *.checiny.simset.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:49 biologia lub chemia w Łodzi Biol P-86% R-70% Odpowiedz Link Zgłoś