Dodaj do ulubionych

lipne dzienne czy praca i zaoczne??

04.07.05, 21:44
jak myslicie czy lepiej pchac sie na jakies dzienne na byle jaki kierunek zeby sie tylko dostac czy moze lepiej poszukac pracy i na zaocznych wybrac kierunek jaki sie tylko chce??
Obserwuj wątek
    • Gość: z. Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.udn.pl 04.07.05, 21:57
      no wlasnie mam ten sam problem ;) na razie nie wymyslilam niczego
      konstruktywnego, ale ciagle sie staram ;>
      • madzix255 Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? 04.07.05, 22:02
        mam ten sam problem i nie wiem co robic????????????????
    • Gość: hmm Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.net.autocom.pl 04.07.05, 22:15
      czemu lipne? jak sie czyms interesujesz to idz na dzienne, jak nie to wyżulaj od starych kase i zarabiaj 500 zl miesiecznie............
      • Gość: m. Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:52
        Ja ide na zaoczne, bez sensu studiowac np. nauki o rodzinie albo archeologie
        chrezscijanska tylko dlatego ze latwo sie dostac. Moze jakis staz sie fajny
        trafi albo dobra praca ;) Zarobie troche a za rok na dzienne ;)
        • Gość: hmmm Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.net.autocom.pl 04.07.05, 23:54
          to sie tylko tak wydaje ;)
    • Gość: ewa Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 00:40
      ja wolę isć na kierunek, który chcę studiować, pracować i jeszcze spróbowac
      poprawic mature za pół roku, a za rok przenieść się na dzienne. może się uda :)
    • Gość: Aga Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: 194.146.128.* 05.07.05, 08:06
      Nie warto studiować byle czego (chyba, że masz szanse studiować dziennie coś,
      co wprawdzie nie jest twoim wymarzonym kierunkiem, ale też cię interesuje).
      lepiej iśc na wieczorowe czy zaoczne, propracować, pouczyć się porządnie i
      próbować za rok.
    • Gość: she1986 Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 20:08
      no ja juz mam staż ale jak sie skonczy to nie wiem czy bede miec prace :/ chcecie poprawiac mature za rok i znowu na dzienne startowac?? :|
      • Gość: aga Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: 195.16.88.* 08.07.05, 20:31
        ja bede poprawiac mature,wiem juz jak to sie je. i egzamin bedzie mi latwiej
        zdawac za rok... wole zaoczne - tak glupio studiowac byle co rok - pote,m bedzie
        dylemat 'konczyc czy nie konczyc'. mam plany,musze je zrealizowac :) zawsze
        mozna troche zarobic i wyjechac, podszkolic jezyk, moze za granica zlapac sie na
        studia :) pozdrawiam i polecam zaoczne. zawsze to wieksza szansa na dostanie sie
        za rok.
        • Gość: morgana Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 21:20
          zdecydowanie jestem za tym ze lepiej studiowac zaocznie na dobrej uczelni niz
          dziennie na jakims beznadziejnym wydziale to sie poprostu nie oplaca.
          • Gość: she1986 Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:05
            dzieki! bo wlasnie myslalam zeby skladac na Akademie Rolnicza :P moja kolezanka tak robi ze poskladala na rozne uczelnie i kierunki kompletnie ze soba nie zwiazane np: ochrona srodowiska i politologia! zeby tylko sie gdzies dostac! ja jak sie nie dostane na AE na dzienne (a tak bedzie:P) to przeloze papiery tam na zaoczne i to na kierunek jaki tylko bede chciala!! bo wynik z matury z majcy ktora miala mi zagwarantowac dostanie sie na moj kierunek niestety mi na to nie pozwala :]
            pozdrawiam wszystkie osobki ktorym tegoroczna matura popsula plany!!
            • Gość: BELFER LUDZIE!!! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.05, 11:12
              PAMIĘTAJCE TYLKO, ŻE NIEKTÓRZY OD RAZU WYBIERAJĄ ZAOCZNE I MIEJSCA NA DDOBRYCH
              KIERUNKACH SĄ JUŻ RACZEJ ZAKLEPYWANE TERAZ WIĘC MOŻECIE MIEĆ PROBLEM Z
              DOSTANIEM SIE POZNIEJ
              • Gość: she1986 Re: LUDZIE!!! IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:17
                tylko ze na zaoczne jest fure miejsc! :] i przyjmuja bez problemu bo wiadomo ze chodzi o kase :]
                • Gość: Karacz86 Re: LUDZIE!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.05, 11:28
                  Na dobrych studiach dziennych po pierwszym roku i tak zrobią przesiew- nachapią
                  się w pierwszym a i poziom utrzymają.
    • Gość: Karacz86 Ja wybrałbym dzienne IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.05, 11:27
      "Ponoć mają wprowadzić adnotacje do dyplomów mówiące o rodzaju studiów
      (dzienne,wieczorowe,zaoczne).Pracodawcy niechętnie patrzą na studentów płatnych
      studiów, gdyż zapewne byli zbyt kiepscy by dostać się na dzienne."-wyczytałem
      gdzieś taką opinię ( w nieco innej formie).Po części (większej) zgadzam się z
      nią ale z drugiej strony ktoiś kto musiał pracować by się uczyć jest zapewne
      osobą zaradniejszą, łatwiej pokonującą trudności.Ale i tak część studentów
      płatnych studiów dostaje forsę od rodziców i mają wszystko w DUżym
      Poważaniu.Stąd pewnie może brać się ta opinia.
      • Gość: she1986 Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:32
        no jak do tej pory wlasnie nie bylo na dyplomie jaki rodzaj studiow sie skonczylo! no i zgadzam sie ze ludzie na zaocznych czesto tez musza pogodzic studia z praca! i to sie powinno bardziej liczyc!
        jak sie ma bogatych rodzicow to mozna isc na dzienne na prywatna :] i to tacy "maja wszystko w DUżym Poważaniu' :]
      • Gość: supermenka Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:34
        Ja wybieram się of kors na dzienne - renomowana uczelnia ;), więc nie zamierzam
        pchać się do zaocznych, które wyrastają jak grzyby po deszczu i chłoną tych,
        którzy nie dostali się (w większości) na studia dzienne. Praca nie zając nie
        ucieknie ;) - a po studiach dziennych mam dużo lepszą opinię u pracodawcy niż
        po zaocznych, a staż i pracę można sobie załatwić w wakacje i zapełnić rubryki
        w cv ciekawymi zajęciami :]. Prawda jest taka, że materiał na zaocznych ma się
        nijak do programu studiów dziennych - za wykłądowcą państwowej i prywatnej
        uczelni jednocześnie.... :]. Jak już to studiować coś porządnie :D
        • Gość: Sagi Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.net / *.net 09.07.05, 11:41
          Ja nie mógłbym iść na zaoczne, nie mam tyle samozaparcia i silnej woli, żeby
          uczyć się na bierząco sam.
          • Gość: m. Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:42
            A ja wole narazie zdobyc jakiekolwiek doswiadczenie, bo majac 26 lat raczej
            trudno o nie, bo nie szukaja juz osob w tym wieku bez doswiadczenia. Chyba ze
            ktos jest wybitnie zdolny, studia wtedy same sie o niego zatroszcza.
        • Gość: piu Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.broker.com.pl 09.07.05, 12:38
          Heh idiotka.
          • Gość: she1986 Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:44
            kto?? supermenka? :]
        • anusia202 Re: Ja wybrałbym dzienne 09.07.05, 18:57
          mylisz sie skarbie, pracodawcy wolą przyjmować studentów po studiach zaocznych,
          ponieważ ci w większości mają już doświadczenie w pracy, a nie tak jak ty
          przyszła studencino nie bedziesz miała pojęcia o jakiej kolwiek pracy.
          • anusia202 Re: Ja wybrałbym dzienne 09.07.05, 18:58
            to do tej heh supermenki :]
            • Gość: she1986 Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:01
              anusia a ty jakie plany??
            • Gość: supermenka Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:23
              Hehe czuję się wezwana. Nakreśliłam tylko moją opinię - już nie można? <lol>
              Osobiście wolę studiować 5 dni w tygodniu ;], na nieco wyższym poziomie niż na
              zaocznych prywatnych, więc o co to całe halo? Fakt - ty masz może pracę, ja mam
              lepsze, intensywniejsze studia :], które zaoferują mi równie dobry start. Coś
              za coś. Na tym polega różnica - na długości i formie studiowania :>
              • Gość: she1986 Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:27
                ale my nie mowimy o zaocznych na prywatnej!!! na panstwowych sa tez zaoczne! i to sa ci sami wykladowcy co na dziennych! :] i tak po studiach bedziesz musiala gdzies isc na staż bo z samym dyplomem tak latwo nie znajdziesz pracy!
              • Gość: ja Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 19:29
                niekoniecznie...sa uczelnie gdzie na zaocznych mozesz chodzic normalnie z
                dziennymi a egzminy zdaje sie razem z dziennymi.m.in uj i uw.oczywiscie
                prywatne to inna sprawa
        • Gość: she1986 Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:57
          jezeli sie dostaniesz na kierunek ktory chcesz to gratuluje! ale ja tu poruszylam inna sytuacje: gdy ktos nie dostanie sie na dzienne na ten kierunek ktory sie chcialo! to co ma wtedy zrobic? chyba bezsensu jest isc na dzienne na byle jaki kierunek tylko po to zeby mieć "dużo lepszą opinię u pracodawcy niż po zaocznych" jak twierdzisz :] studia to studia na kazdych trzeba sie starac! wedlug mnie zaoczne sie roznia od dziennych jedynie tym ze nie siedzisz codziennie na nudnych wykladach, tylko 2 razy w tygodniu! a i tak musisz wszystko pozaliczac tak samo jak i na dziennych!
          • Gość: hmm Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:39
            a tu przykladzik co po studiach: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2449001
    • Gość: Kozia Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.05, 15:11
      No tak, tylko że te "wymarzone" kierunki są zazwyczaj najdroższe... A naprawdę
      TRUDNO znaleźć dobrze płatną pracę po samej maturze (wiem bo próbowałam, tylko
      na wakacje i tyram sobie w sklepie :P ) chyba że sie ma jakieś "chody" poprzez
      rodzinkę czy znajomych...
      No i właśnie jest jeszcze problem typu: czy pracodawca bierze pod uwagę
      bardziej doświadczenie w pracy, czy wykształcenie... Bo przecież to zależy od
      rodzaju pracy! Do jakiejś papierkowej roboty w biurze, czy marketingu -
      wiadomo, przyjmują raczej tych, którzy już mieli styczność z taką pracą i
      wiedzą, jak się w tym znaleźć, ale np. taki psychiatra - im lepszy ma dyplom,
      tym łatwiej mu będzie znaleźć zajęcie...
      Życzę Wam pomyślnych wyborów! :)
      Sama narazie złożyłam tylko na dzienne (nie mój ideał, ale też mnie
      b.interesują), ale jak będzie zonk, to postaram się zarobić na te moje
      wymarzone zaocznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka