she1986 04.07.05, 21:44 jak myslicie czy lepiej pchac sie na jakies dzienne na byle jaki kierunek zeby sie tylko dostac czy moze lepiej poszukac pracy i na zaocznych wybrac kierunek jaki sie tylko chce?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z. Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.udn.pl 04.07.05, 21:57 no wlasnie mam ten sam problem ;) na razie nie wymyslilam niczego konstruktywnego, ale ciagle sie staram ;> Odpowiedz Link Zgłoś
madzix255 Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? 04.07.05, 22:02 mam ten sam problem i nie wiem co robic???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.net.autocom.pl 04.07.05, 22:15 czemu lipne? jak sie czyms interesujesz to idz na dzienne, jak nie to wyżulaj od starych kase i zarabiaj 500 zl miesiecznie............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:52 Ja ide na zaoczne, bez sensu studiowac np. nauki o rodzinie albo archeologie chrezscijanska tylko dlatego ze latwo sie dostac. Moze jakis staz sie fajny trafi albo dobra praca ;) Zarobie troche a za rok na dzienne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.net.autocom.pl 04.07.05, 23:54 to sie tylko tak wydaje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 00:40 ja wolę isć na kierunek, który chcę studiować, pracować i jeszcze spróbowac poprawic mature za pół roku, a za rok przenieść się na dzienne. może się uda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: 194.146.128.* 05.07.05, 08:06 Nie warto studiować byle czego (chyba, że masz szanse studiować dziennie coś, co wprawdzie nie jest twoim wymarzonym kierunkiem, ale też cię interesuje). lepiej iśc na wieczorowe czy zaoczne, propracować, pouczyć się porządnie i próbować za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she1986 Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 20:08 no ja juz mam staż ale jak sie skonczy to nie wiem czy bede miec prace :/ chcecie poprawiac mature za rok i znowu na dzienne startowac?? :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: 195.16.88.* 08.07.05, 20:31 ja bede poprawiac mature,wiem juz jak to sie je. i egzamin bedzie mi latwiej zdawac za rok... wole zaoczne - tak glupio studiowac byle co rok - pote,m bedzie dylemat 'konczyc czy nie konczyc'. mam plany,musze je zrealizowac :) zawsze mozna troche zarobic i wyjechac, podszkolic jezyk, moze za granica zlapac sie na studia :) pozdrawiam i polecam zaoczne. zawsze to wieksza szansa na dostanie sie za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgana Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 21:20 zdecydowanie jestem za tym ze lepiej studiowac zaocznie na dobrej uczelni niz dziennie na jakims beznadziejnym wydziale to sie poprostu nie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she1986 Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:05 dzieki! bo wlasnie myslalam zeby skladac na Akademie Rolnicza :P moja kolezanka tak robi ze poskladala na rozne uczelnie i kierunki kompletnie ze soba nie zwiazane np: ochrona srodowiska i politologia! zeby tylko sie gdzies dostac! ja jak sie nie dostane na AE na dzienne (a tak bedzie:P) to przeloze papiery tam na zaoczne i to na kierunek jaki tylko bede chciala!! bo wynik z matury z majcy ktora miala mi zagwarantowac dostanie sie na moj kierunek niestety mi na to nie pozwala :] pozdrawiam wszystkie osobki ktorym tegoroczna matura popsula plany!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELFER LUDZIE!!! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.05, 11:12 PAMIĘTAJCE TYLKO, ŻE NIEKTÓRZY OD RAZU WYBIERAJĄ ZAOCZNE I MIEJSCA NA DDOBRYCH KIERUNKACH SĄ JUŻ RACZEJ ZAKLEPYWANE TERAZ WIĘC MOŻECIE MIEĆ PROBLEM Z DOSTANIEM SIE POZNIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she1986 Re: LUDZIE!!! IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:17 tylko ze na zaoczne jest fure miejsc! :] i przyjmuja bez problemu bo wiadomo ze chodzi o kase :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karacz86 Re: LUDZIE!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.05, 11:28 Na dobrych studiach dziennych po pierwszym roku i tak zrobią przesiew- nachapią się w pierwszym a i poziom utrzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karacz86 Ja wybrałbym dzienne IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.05, 11:27 "Ponoć mają wprowadzić adnotacje do dyplomów mówiące o rodzaju studiów (dzienne,wieczorowe,zaoczne).Pracodawcy niechętnie patrzą na studentów płatnych studiów, gdyż zapewne byli zbyt kiepscy by dostać się na dzienne."-wyczytałem gdzieś taką opinię ( w nieco innej formie).Po części (większej) zgadzam się z nią ale z drugiej strony ktoiś kto musiał pracować by się uczyć jest zapewne osobą zaradniejszą, łatwiej pokonującą trudności.Ale i tak część studentów płatnych studiów dostaje forsę od rodziców i mają wszystko w DUżym Poważaniu.Stąd pewnie może brać się ta opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she1986 Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:32 no jak do tej pory wlasnie nie bylo na dyplomie jaki rodzaj studiow sie skonczylo! no i zgadzam sie ze ludzie na zaocznych czesto tez musza pogodzic studia z praca! i to sie powinno bardziej liczyc! jak sie ma bogatych rodzicow to mozna isc na dzienne na prywatna :] i to tacy "maja wszystko w DUżym Poważaniu' :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supermenka Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:34 Ja wybieram się of kors na dzienne - renomowana uczelnia ;), więc nie zamierzam pchać się do zaocznych, które wyrastają jak grzyby po deszczu i chłoną tych, którzy nie dostali się (w większości) na studia dzienne. Praca nie zając nie ucieknie ;) - a po studiach dziennych mam dużo lepszą opinię u pracodawcy niż po zaocznych, a staż i pracę można sobie załatwić w wakacje i zapełnić rubryki w cv ciekawymi zajęciami :]. Prawda jest taka, że materiał na zaocznych ma się nijak do programu studiów dziennych - za wykłądowcą państwowej i prywatnej uczelni jednocześnie.... :]. Jak już to studiować coś porządnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sagi Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.net / *.net 09.07.05, 11:41 Ja nie mógłbym iść na zaoczne, nie mam tyle samozaparcia i silnej woli, żeby uczyć się na bierząco sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 12:42 A ja wole narazie zdobyc jakiekolwiek doswiadczenie, bo majac 26 lat raczej trudno o nie, bo nie szukaja juz osob w tym wieku bez doswiadczenia. Chyba ze ktos jest wybitnie zdolny, studia wtedy same sie o niego zatroszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piu Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.broker.com.pl 09.07.05, 12:38 Heh idiotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she1986 Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:44 kto?? supermenka? :] Odpowiedz Link Zgłoś
anusia202 Re: Ja wybrałbym dzienne 09.07.05, 18:57 mylisz sie skarbie, pracodawcy wolą przyjmować studentów po studiach zaocznych, ponieważ ci w większości mają już doświadczenie w pracy, a nie tak jak ty przyszła studencino nie bedziesz miała pojęcia o jakiej kolwiek pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she1986 Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:01 anusia a ty jakie plany?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supermenka Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:23 Hehe czuję się wezwana. Nakreśliłam tylko moją opinię - już nie można? <lol> Osobiście wolę studiować 5 dni w tygodniu ;], na nieco wyższym poziomie niż na zaocznych prywatnych, więc o co to całe halo? Fakt - ty masz może pracę, ja mam lepsze, intensywniejsze studia :], które zaoferują mi równie dobry start. Coś za coś. Na tym polega różnica - na długości i formie studiowania :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she1986 Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:27 ale my nie mowimy o zaocznych na prywatnej!!! na panstwowych sa tez zaoczne! i to sa ci sami wykladowcy co na dziennych! :] i tak po studiach bedziesz musiala gdzies isc na staż bo z samym dyplomem tak latwo nie znajdziesz pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.05, 19:29 niekoniecznie...sa uczelnie gdzie na zaocznych mozesz chodzic normalnie z dziennymi a egzminy zdaje sie razem z dziennymi.m.in uj i uw.oczywiscie prywatne to inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she1986 Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:57 jezeli sie dostaniesz na kierunek ktory chcesz to gratuluje! ale ja tu poruszylam inna sytuacje: gdy ktos nie dostanie sie na dzienne na ten kierunek ktory sie chcialo! to co ma wtedy zrobic? chyba bezsensu jest isc na dzienne na byle jaki kierunek tylko po to zeby mieć "dużo lepszą opinię u pracodawcy niż po zaocznych" jak twierdzisz :] studia to studia na kazdych trzeba sie starac! wedlug mnie zaoczne sie roznia od dziennych jedynie tym ze nie siedzisz codziennie na nudnych wykladach, tylko 2 razy w tygodniu! a i tak musisz wszystko pozaliczac tak samo jak i na dziennych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Ja wybrałbym dzienne IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:39 a tu przykladzik co po studiach: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2449001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozia Re: lipne dzienne czy praca i zaoczne?? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.05, 15:11 No tak, tylko że te "wymarzone" kierunki są zazwyczaj najdroższe... A naprawdę TRUDNO znaleźć dobrze płatną pracę po samej maturze (wiem bo próbowałam, tylko na wakacje i tyram sobie w sklepie :P ) chyba że sie ma jakieś "chody" poprzez rodzinkę czy znajomych... No i właśnie jest jeszcze problem typu: czy pracodawca bierze pod uwagę bardziej doświadczenie w pracy, czy wykształcenie... Bo przecież to zależy od rodzaju pracy! Do jakiejś papierkowej roboty w biurze, czy marketingu - wiadomo, przyjmują raczej tych, którzy już mieli styczność z taką pracą i wiedzą, jak się w tym znaleźć, ale np. taki psychiatra - im lepszy ma dyplom, tym łatwiej mu będzie znaleźć zajęcie... Życzę Wam pomyślnych wyborów! :) Sama narazie złożyłam tylko na dzienne (nie mój ideał, ale też mnie b.interesują), ale jak będzie zonk, to postaram się zarobić na te moje wymarzone zaocznie. Odpowiedz Link Zgłoś