Dodaj do ulubionych

Jakie poziomy na prawo na UŚ !?

09.07.05, 15:17
Mam pytanie do zdających na prawo na UŚ.
Jakie poziomy z historii biorą pod uwagę przy klasyfikacji? Rozszerzony i
podstawowy czy tylko podstawowy?
Obserwuj wątek
    • cailte Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? 09.07.05, 16:36
      podobno tylko podstawa...
      • Gość: kuba86.1 Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? IP: *.kolnet.com.pl 09.07.05, 16:41
        Tylko podstawa... 70% twojego ostatecznego wyniku to pp historii z matury a 30%
        to test " na logiczne myślenie"..:/
        • Gość: aga od ilu beda przyjmowac IP: 195.16.88.* 09.07.05, 17:51
          jak myslicie,od ilu będa przyjmowac? zakladam ze zdobędę ok. polowe punktow z
          możliwych do zdobycia za test ktory u nich byl, a matura pp to u mnie 82 punkty
          - jest jakas szansa zeby sie dostac? chociaz z odwolania?
          • cailte Re: od ilu beda przyjmowac 09.07.05, 17:56
            nie no, z 82% pewnie wezmą i bez odwołania. :)
            ja się bardziej martwię moim 77%...
          • Gość: nelkaa Re: od ilu beda przyjmowac IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 18:00
            nie wiesz nie masz szans...posz...takie glupie gadanie...
            • cailte Re: od ilu beda przyjmowac 09.07.05, 18:01
              do mnie to czy do agi? ;)
              • Gość: Loram Re: od ilu beda przyjmowac IP: *.sa.brewet.pl 09.07.05, 18:42
                Ja mam 86 punktow z podstawy. Test mysle ze bede mial jakies 24 min., ale cos
                sie boje, ze moze nie wyjsc w tym roku:/
              • Gość: nelkaa do agi IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 18:45
                jw
                • cailte Re: do agi 09.07.05, 18:46
                  błagam. nie dołujcie.
                  • maturzysssta Re: do agi 09.07.05, 21:00
                    Tuż po egzaminie gadałem z gościem, który twierdził, że w ostatniej chwili
                    zmienili przelicznik na:
                    1 x podstawowy + 1.5 x rozszerzony. To miałoby być 70 procent, a ten test to
                    dodatkowe 30.
                    • cailte Re: do agi 09.07.05, 21:13
                      ja dużo po egzaminie dzwonię, odbiera sekretarka i pytam jaki poziom jest brany
                      pod uwagę, ona: podstawowy, ja: tylko? ona: tylko. ja: a rozszerzony nie? ona: nie.
                      aczkolwiek mam wielką, ogromną nadzieję, że będzie tak jak piszesz. przecież to
                      niemożliwe żeby tak mi wszystko nie wychodziło...;)
                    • Gość: Loram Re: do agi IP: *.sa.brewet.pl 09.07.05, 21:13
                      W ostatniej chwili nie mozna nic mieszac, bez przesady. Przy skladaniu
                      swiadectwa koledze przede mna uswiadomili, ze tylko podstawe biora ( na
                      szczescie)
                    • Gość: Loram Re: do agi IP: *.sa.brewet.pl 09.07.05, 21:15
                      Jestem ciekaw jak Ci ta rozszerzona musiala pojsc skoro o nia tak walczysz:)
                      Pewnie masz 56 z podstawy i 80 z rozsz:P
                      • maturzysssta Re: do agi 09.07.05, 21:21
                        heh 71/52 :)
                        A miał być jakiś test predyspozycji, a zostawili tylko na IQ?
                        • Gość: Loram Re: do agi IP: *.sa.brewet.pl 09.07.05, 21:29
                          To czemu tak chcesz zeby ta rozsz. liczyli?:P
                          • maturzysssta Re: do agi 09.07.05, 21:34
                            Bo statystycznie mam większe szanse. :)
                            Jeżeli się dostanę z odwołania to skopię Ci tyłek za zajmowanie miejsca ;), bo
                            jak zgaduję masz dużo więcej.
                            • cailte Re: do agi 09.07.05, 21:35
                              :D tylko bez przemocy, ludzie... ;)
                            • Gość: Loram Re: do agi IP: *.sa.brewet.pl 09.07.05, 21:36
                              Z rozszerzenia mam tyle co Ty:)
                      • cailte Re: do agi 09.07.05, 21:22
                        Qrde, w końcu jestem jeśli chodzi o rozszerzoną w 7% najlepszych w województwie!
                        (zawsze to lepiej brzmi niż napisać, że miałam 58%...:P) Jeśli chodzi o
                        podstawową to w województwie jest ok. 600 osób lepszych ode mnie (tak, nie mam
                        co robić w domu i wyliczam procenty :D), a to niezbyt napawa
                        optymizmem...Dlatego tak mi na tym rozszerzeniu zależy, bo wtedy przynajmniej
                        bym nadrobiła zaległości wobec tych, którzy mają z podstawy powyżej 80%. A wtedy
                        niech się dzieje co chce. :)
                        • maturzysssta Re: do agi 09.07.05, 21:24
                          Tak, wszystko zależy od tego co się wysłało. Same ksera mogą zrazić profesorów
                          przyzwyczajonych do innej zawartości kopert.
                          • cailte Re: do agi 09.07.05, 21:37
                            a jak w ogóle wychodzą wasi znajomi?
                            • Gość: Loram Re: do agi IP: *.sa.brewet.pl 09.07.05, 21:39
                              Jedna kolezanka z 88 a dwojka innych znajomych po 70 kilka
                            • maturzysssta Re: do agi 09.07.05, 21:39
                              Znajmi... phi... kogo by tam znajomi obchodzili.
                              Za to znajome wychodzą nieźle. Jedna dostała się w ramach tzw. łapówki na raty.
                              Bierzesz korepetycje za 400zł za godzinę, na których p. profesor podaje Ci z
                              jakiej literatury naumieć się do examów. Teraz nie ma takiej możliwości, bo nie
                              zdaje się historii... ehh ta matura nowa...
                              • maturzysssta Re: do agi 09.07.05, 21:40
                                Odnośnie chwlili obecnej to moi znajmi mają: dwóch po 70, jeden 83, a jeden 95.
                              • cailte Re: do agi 09.07.05, 21:41
                                ;) ja to wiedziałam, że tak będzie...
                                pytam, bo z mojego wywiadu wynika, że mają od 77 do 80 paru. i dlatego wśród
                                nich czarno widzę swoje dostanie się z samą podstawą...
                                • Gość: Loram Re: do agi IP: *.sa.brewet.pl 09.07.05, 21:43
                                  Mam nadzieje ze nie do 80 paru (powyzej 4), bo teraz sie juz zaczynam coraz
                                  bardziej stresowac:/
                                  • maturzysssta Re: do agi 09.07.05, 21:45
                                    Zawsze zostaje UMK. Ktoś miał z polskiego 93/74? :)
                                    • maturzysssta Re: do agi 09.07.05, 21:47
                                      I tak nawiasem mówiąc to mam nadzieję, że nie zawyżacie, ani nie zaniżacie tych
                                      wyników. Jeden punkt źle i oczekuję od panów sekundantów.
                                      :)
                                      • Gość: Loram Re: do agi IP: *.sa.brewet.pl 09.07.05, 21:49
                                        hehe nikt nie zaniza/zawyza:) Powaznie mialem 86/52 a z polaka tylko podstawe
                                        pisalem:P i to na 63:)
                                        • maturzysssta Re: do agi 09.07.05, 21:51
                                          A na UMK zdawałeś?
                                          • Gość: Loram Re: do agi IP: *.sa.brewet.pl 09.07.05, 21:52
                                            nie, prawo tylko na US. A poza tym miedzy innymi na ae probuje sil:]
                                        • cailte Re: do agi 09.07.05, 21:52
                                          naprawdę chcesz wiedzieć ile miałam z polskiego? 93/88 :D ale nie bój się, do
                                          Torunia nie idę. a moi znajomi mają tak między 80-85.
                                          • maturzysssta Re: do agi 09.07.05, 21:58
                                            Ale ja jak babcię kocham żadnej lektury nawet nie powąchałem. :D
                                            • cailte Re: do agi 09.07.05, 22:01
                                              ech. a ja przeczytałam prawie wszystkie, byłam obryta, że hej, mam 6 na koniec z
                                              polskiego i co? i właściwie fuksem tylko mam tych 88%, bo wybrałam wiersze,
                                              gdybym wzięła prozę - miałabym może z 65...
                                              ja nie wiem co ta matura pokazuje, ale to nieważne, temat nie na wątek o prawie
                                              na USiu. ;)
                                              • maturzysssta Re: do agi 09.07.05, 22:14
                                                A ja o Kordianie wiedziałem tyle, że napisał go Słowacki, a Słowacki leży gdzieś
                                                na Wawelu koło Mickiewicza. I koniec. Nie chadzałem na te lekcje. :))

Nie róby tu biurokracji, bo to śmiechu-warte-forum, tylko pogadajmy jeśli jest
                                                obustronne zainteresownie. :) Ile miałaś z angielskiego?
                                                • cailte Re: do agi 09.07.05, 22:17
                                                  96/81, WOS 82/63. a i tak...już 2 kierunki z 4 na które zdawałam mi odpadły.
                                                  niby dobre wyniki, ale powykładałam się na testach przygotowanych przez
                                                  uczelnie. a Ty gdzie oprócz UMK zdajesz?
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 10.07.05, 02:43
                                                    postaralem sie o przeprowadzenie malego rachunku prawdopodobniestwa, z tego
                                                    wzgledu ze widze jaka wielosc osob jest zaniepokojona rekrutacja na tym
                                                    kierunku :) otoz na slasku (ludzie ze slaska beda stanowic lwia czesc
                                                    studentow) jest ok 550 maturzystow, ktorzy zdali historie podst na >80 %,
                                                    biorac pod uwage fakt na ile roznych kierunkow oraz uczelni ze zdana historia
                                                    beda sie ubiegac abiturienci smiem twierdzic iz ok 100 pozostanie na prawie
                                                    dodajmy do teo 50 z innych wojewodztw
                                                    25 kupionych:P
                                                    50 ze stara matura i (przy zalozeniu ze te 275 ludzi sie dostanie) ok 50 miejsc
                                                    pozostanie dla ludziz wynikiem 70-79 (w zaleznosci od tego jak napisaliscie
                                                    test). Zatem nie warto dramatyzowac przed ogloszeniem wynikow. Wiecej
                                                    optymizmu :)
                                                  • Gość: mpp Re: do agi IP: *.elsat.net.pl 10.07.05, 09:05
                                                    Ja miałem z podstawowej histy tylko 82% i to chyba nie wystarczy...
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 10.07.05, 11:24
                                                    jesli dobrze napisales test to nie moge sie zgodzic z Twoja wypowiedzia :)
                                                  • Gość: nelkaa Re: do agi IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.07.05, 11:42
                                                    uuu...no to mnie pocieszyles...
                                                  • natiee Re: do agi 10.07.05, 11:52
                                                    ahhh to mnie to już całkiem załamuje.. w prawdzie już się zapisałam na zaoczne,
                                                    bo nie chce rok kiblować, ale jeszcze ciągle mam ciień nadzieji.. a może cuda
                                                    się zdarzają? podst.79pkt.
                                                  • Gość: m Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 13:17
                                                    A ja mam 71 i się ku.. dostanę. :)
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 10.07.05, 13:28
                                                    brawo!!! choc mam nadzieje ze ten optymizm wywodzi sie z Twojego pozytywnego
                                                    usposobienia a nie ujszczenia pewnej kwoty na konto dziekana WPiA:P
                                                  • Gość: mpp Re: do agi IP: *.elsat.net.pl 10.07.05, 13:44
                                                    czy ktos z was szedł jeszzce na politologie na UŚ? Jak tak to jak oceniacie
                                                    wasze szanse?
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 13:46
                                                    dziq, chciałbym mieć taki optymizm jak ty...:D
                                                  • maturzysssta Re: do agi 10.07.05, 13:43
                                                    Gość portalu: dziq napisał(a):

> postaralem sie o przeprowadzenie malego rachunku prawdopodobniestwa, z tego
                                                    > wzgledu ze widze jaka wielosc osob jest zaniepokojona rekrutacja na tym
                                                    > kierunku :) otoz na slasku (ludzie ze slaska beda stanowic lwia czesc
                                                    > studentow) jest ok 550 maturzystow, ktorzy zdali historie podst na >80 %,
                                                    > biorac pod uwage fakt na ile roznych kierunkow oraz uczelni ze zdana historia
                                                    > beda sie ubiegac abiturienci smiem twierdzic iz ok 100 pozostanie na prawie
                                                    > dodajmy do teo 50 z innych wojewodztw
                                                    > 25 kupionych:P
                                                    > 50 ze stara matura i (przy zalozeniu ze te 275 ludzi sie dostanie) ok 50 miejsc
                                                    >
                                                    > pozostanie dla ludziz wynikiem 70-79 (w zaleznosci od tego jak napisaliscie
                                                    > test). Zatem nie warto dramatyzowac przed ogloszeniem wynikow. Wiecej
                                                    > optymizmu :)

Nie liczysz staromaturzystów.
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 13:55
                                                    jak nie liczy jak liczy.
                                                  • maturzysssta Re: do agi 10.07.05, 13:57
                                                    Za mało.
                                                    ICH jest więcej.
                                                    ONI nadchodzą. ;)
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 13:59
                                                    no co ty...na pewno więcej niż 50 się nie dostanie. a jak coś to weźmiemy
                                                    świetlny miecz i po sprawie. ;)
                                                  • maturzysssta Re: do agi 10.07.05, 14:00
                                                    Czekam na nich na dachu ze snajperką. :)
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 14:11
                                                    nie wiecie może czy w necie będą wyniki wcześniej?
                                                  • maturzysssta Re: do agi 10.07.05, 14:14
                                                    www.us.edu.pl/uniwersytet/studenci/przyjeci/
                                                    Dokładnie 12 ok. godziny 16:00.
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 14:18
                                                    w żołądku zaczyna mi się przewracać.
                                                  • maturzysssta Re: do agi 10.07.05, 14:22
                                                    Z Twoim wynikiem to ja bym już kombinował akademik...
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 14:24
                                                    akademik już mam. mieszkam niedaleko.;) widzisz, nawet to mnie nie uspokoi.
                                                  • maturzysssta Re: do agi 10.07.05, 14:28
                                                    Jak ty się nie dostaniesz to nie wiem kto się dostanie.
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 14:29
                                                    lepsi? ;)
                                                  • maturzysssta Re: do agi 10.07.05, 14:30
                                                    Jedyna możliwość to taka, że spieprzyłaś ten test na więcej niż 3/4 pytań.
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 14:33
                                                    Dobra, już mnie nie pocieszaj, byłam pewniakiem na 3 kierunkach i z żadnym nie
                                                    wyszło, przynajmniej tutaj nie chcę się rozczarować. :)
                                                    Aczkolwiek biorąc pod uwagę prostu rachunek prawdopodobieństwa i to ile mi się
                                                    niefajnych rzeczy przydarzyło w tym roku...musi się, do cholery, udać. ;)
                                                  • maturzysssta Re: do agi 10.07.05, 14:44
                                                    Nie pocieszm, stwierdzam fakty. Ty też wiesz dobrze o tym, że się dostaniesz i
                                                    nie kombinuj. :)
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 10.07.05, 14:58
                                                    a tak z ciekawosci (pewnie juz ktos zadal Ci to pytanie wiec z gory sorki:)
                                                    cailte, ile masz pkt z podst hist ?
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 10.07.05, 14:58
                                                    aa 77 :)nie no luzik bedzie dobrze :)
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 16:02
                                                    aha, a nie wiecie może w jakim czasie na USiu rozpatrują odwołania? czy tylko UJ
                                                    jest taki leniwy i daje odpowiedzi we wrześniu? i czy będą robic listę rezerwowych?
                                                  • Gość: nelkaa Re: do agi IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.07.05, 16:03
                                                    Śmieszne sa te wasze knowania: "dostana sie jedynie ludzie co maja powyzej 80".
                                                    Ludzi, którzy maja poniżej od razu odrzucacie i jeszcze panike siejecie, a ja
                                                    wierze w to, że dostaną się nawet ci z 60%...Co wy myślicie, że na UŚ na prawo
                                                    wszyscy najlepsi ludzie z Polski chcą iść? Bo ja nie bardzo...a najgorsze w tym
                                                    wsztskim jest to, że ludzie, którzy piszą, że mają po 88% lamentują tutaj, że
                                                    się nie dostaną. Skoro tak twierdzicie to po co składacie? Dajcie sobie spokój
                                                    a pozostałym przynajmniej zwolnicie miejsce. Ja nie wiem czy wy tutaj
                                                    pocieszenia szukacie i podziwu dla swoich wyników czy jak??
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 16:08
                                                    nelka, strasznie bym chciała żeby było tak jak mówisz. ale wierz mi, zupełnie
                                                    inaczej wygląda moja perspektywa po porażce na 3 kierunkach na które szłam
                                                    prawie na pewniaka. nie chcę zimować tego roku. i sorry jeśli tu kogoś dołuję.
                                                    UŚ nie jest wybitny, to prawda, dlatego jednak mimo wszystko chciałabym się
                                                    zobaczyć na liście przyjętych! :P bo że z odwołania mnóstwo ludzi się dostanie,
                                                    tego jestem pewna.
                                                  • natiee Re: do agi 10.07.05, 16:20
                                                    ja też mam podobną sytuację... nie dostałam się na UJ, nie mówię żę bardzo w to
                                                    wierzyłam ale jednak skoro złożyłam tam papery to miałam nadzieje. A tu UŚ,
                                                    liczę na niego bardzo, chociaż przejmuję się bo nie wiem jak poszedł mi np.
                                                    test, a po za tym lepiej bym sięczuła gdyby nie myśl ze będzie sporo opłaconych
                                                    miejsc... :(

Pozdrawiam! :))
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 16:25
                                                    natie, dużo Ci brakło? ;)
                                                  • natiee Re: do agi 10.07.05, 16:32
                                                    niom.. 13 pkt. miałam 54 :( Nie załamałam się, dało mi to tylko do myślenia, że
                                                    warto probować jeszcz raz za rok. Nigdy nie miałam z takimi rzezcami kontaktu,
                                                    zero kursów a informator kupiłam dopiero w połowie czerwca, więc myślę że nie
                                                    było bardzo dobrze, a nawet dobrze, ale nie było źle i tragicznie :P Ty też
                                                    zdawałaś tam?
                                                  • Gość: :) Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:32
                                                    Zgodnie z kodeksem każde odwołanie można składać w terminie dwóch tygodni od
                                                    otrzymania zawiadomienia. Hough.
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 16:37
                                                    Hough. Ale nie jest to odpowiedź na moje pytanie. :P No chyba, że je źle
                                                    zadałam, chodziło mi czy długo trzeba czekać jak już się złoży.
                                                    Natie, też zdawałam, zabrakło mi 2 pktów, a przygotowywałam się dość długo..:/
                                                  • Gość: :) Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:46
                                                    Sugerując się dotychczasową praktyką UŚ, na odpowiedź czeka się do połowy
                                                    września . Hough
                                                  • cailte Re: do agi 10.07.05, 16:54
                                                    o żesz.
                                                  • Gość: nelkaa Re: do agi IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.07.05, 17:55
                                                    UJ to UJ, moj chlopak tez mial byc na prawo pewniakiem, b jest na 2 roku
                                                    filozofii i zawsze byl dobry z tego typu testow i co nie dostal sie, a przeciez
                                                    juz wszedzie mowia o ogromnym tegorocznym przekrecie na prawo na UJ, z takimi
                                                    rzeczami trzeba sie liczyc i niczego nie mozna byc pewnym, ale z jakiej racji
                                                    skreslac ludzi, ktorym matura poszla o dziwo troche gorzej, ja np bylam w
                                                    centralnych z historii i wosu i zawsze zajmowalam niezle miejsca na jakis tam
                                                    konkursach a mimo to matura poszla mi, mowiac lagodnie, srednio...i teraz
                                                    czytam wasze posty to kompletnie sie wqrzam bo wychodzi na to ze ze mnie
                                                    najwieksza idiotka...ale mimo tych wszsystkich waszych ptk mam nadzieje...bo
                                                    nie wierze w to, zeby wszyscy co maja powyzej 80 skladali akurat na prawo, oni
                                                    daja raczej na psychologie lub cos w tym rodzaju
                                                  • natiee Re: do agi 10.07.05, 18:02
                                                    ojj też mam taką nadzieje i myślę jeszcze że Ci na serio dobrzy kandydaci
                                                    dostaną się na inne, podobno lepsze uczelnie, życze im tego gorąco... (nie tylko
                                                    z egoistycznego punktu widzenia :P ) a ja będę mogła dostać się na uś.. :P
                                                  • natiee Re: do agi 10.07.05, 18:03
                                                    ahh i jeszcze jedno.. kurde szkoda ze z tymi odwołaniami zwlekają do połowy
                                                    września.. :( wolałabym szybciej.
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 10.07.05, 18:30
                                                    a orientujecie sie moze jak to jest z tymi zaocznymi ? jesli np teraz bym sie
                                                    nie dostal a mialbym szanse z odwolania to do kiedy musialbym oplacic semestr
                                                    decydujac sie na zaoczne ? Mozna po otrzymaniu decyzji odnosnie odwolania ?
                                                  • Gość: Loram Re: do agi IP: *.sa.brewet.pl 10.07.05, 18:56
                                                    oddadza Ci iles procent kasy. O ile pamietam decyduje kolejnosc zgloszen wiec
                                                    moze dla Ciebie miejsca potem nie starczyc
                                                  • natiee Re: do agi 10.07.05, 21:04
                                                    do 14 lipca można zgłaszać się na zaoczne, proponuje jednak jak najszybciej isć
                                                    tam, tzn jutro rano i to bardzo wcześnie. Ja się zapisałam w piątek, przyjmują
                                                    od 11 - 16, byłam tam o 11.15, pod wydziałem i gdy wpisałam się na listę byłam
                                                    328 w kolejce!! SZOK, a w ciągu dnia przyjęli 360 zgłoszeń, na więcej nie
                                                    starczyło czasu! Jest 600 miejsc. Do 2 września trzeba zapłacić 1900zł! :(
                                                    niestety szybko... ale możesz ją odzyskać:
                                                    1)do trzech tygodni przed rozpoczęciem zajęć (pełna kwota)
                                                    2)do dnia terminu rozpoczęcia zajęć (80% kwoty)
                                                    3)do upływu 3 tyg. od terminu rozpoczęcia zajęćna podst. decyzji Dziekna
                                                    podjętej w szczgólnie uzasadnionych przypadkach (50% kwoty opłaty)

a termin rozpoczęcia zajęć to 1.10.2005 r.

:) Spiesz się, i lepiej być tam już ok.9 rano, żeby być gdzieś na początku
                                                    listy, albo jeeszcze wcześniej, bo może zabraknąć miejsca ;/
                                                  • Gość: idzq Re: do agi IP: *.nowiny.net 10.07.05, 22:26
                                                    oj dzieki bardzo za wyczerpujace info :) hm czyli generalnie samo zapisanie do
                                                    niczego mnie nie obliguje ? Jesli nie zaplaca to i tak mnie wykresla z listy :)
                                                    to fajno chyba sie zapisze
                                                  • natiee Re: do agi 10.07.05, 22:47
                                                    Ja właśnie tak zrobiłam... mam jeszcze trochę nadzieji że się załapię na
                                                    dzienne, to wtedy jedyne co stracę to 80zł rekrutacyjne ale się poświęcę ;P,
                                                    ale jak nie to mam zaoczne, a na serio popyt jest straszny, nawet nie
                                                    przypuszczałam.
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 11.07.05, 00:08
                                                    ajj czyli trzeba im podczas zapisywania sie zaplacic 80 zeta ?
                                                  • Gość: maturzysssta Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 01:10
                                                    W każdym razie jutro/dzisiaj ostatni termin - miejsca się wypełnią do końca.
                                                    Do zobaczenia w kilometrowej kolejce. :-)
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 11.07.05, 01:24
                                                    zdaj jutro/dzisiaj relacje :) ja niestety musze czekac do wtorku z podjeciem
                                                    decyzji o zlozeniu papierow na zaoczne (z tego co mowicie moze byc za pozno ;/ )
                                                  • cailte Re: do agi 11.07.05, 11:54
                                                    daj spokój, oni choćby tłumy waliły drzwiami i oknami przyjmą każdego, kto im da
                                                    kasę! :) naprawdę, podobno co roku na UJ takie tłumy walą, mijesc już nie ma, a
                                                    jeszcze nigdy nie udało im się wypełnić całego limitu...
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 11.07.05, 12:02
                                                    a to fajno ale chyba zrezygnuje z tego... chyba zdecyduje sie na GWSH w razie
                                                    niepowodzenia, co by jednak nie mowic o zaocznych to nie sa one na rowni
                                                    traktowane przez pracodawcow...choc nie wiem kurde :P czemu w tak mlodym wieku
                                                    tak wazne decyzje kaza nam podejmowac?:P
                                                  • cailte Re: do agi 11.07.05, 12:11
                                                    no nie? ledwo rodzice pozwolili mi samej wychodzić z domu ;), a tu już takie
                                                    decyzje. ale serio, ja się czuję jakby mnie ktoś tak z miękkiego siodełka
                                                    wykopał. a przecież nie musiało tak być...
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 11.07.05, 12:36
                                                    taa, mam nadzieje ze w pazdzierniku bedziemy sie z tego smiac...
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 11.07.05, 13:11
                                                    a jutro wyniki maja byc o 16 pod WPiA czy znowu cos uleglo zmianie w tej
                                                    kwestii ??
                                                  • cailte Re: do agi 11.07.05, 14:01
                                                    <lol> czemu o 16? przecież na teście mówili, że o 14.
                                                    btw: czy wy też macie takie wrażenie, że szkoła przez ostatni rok bardziej wam
                                                    przeszkadzała w nauce niż pomagała?
                                                  • natiee Re: do agi 11.07.05, 17:31
                                                    a miało być tak pięknie... ;/ ja już nic nie wiem 14? 16? ahh szkoda słów.. już
                                                    mnie to all denerwuje :(
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 11.07.05, 17:54
                                                    ah nie wiem to chyba 14 w takim razie, wiem tylko ze z "16-ta" tez sie gdzies
                                                    tutaj na forum spotkalem w jakims wczesniejszym watku
                                                  • Gość: catherine Re: do agi IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 11.07.05, 18:00
                                                    ojej, ludzie ja czuje giiiga dreszczyk...jutro sie wszystko okaże!!! prawo czy
                                                    nie prawo ? :D
                                                    ej no przeciez nie ma az tylu ludzi z 80% ...nie?
                                                    przeca nie tylko ci z kopertami czy plecami sie dostana....nie?
                                                    hmmm naiwnosc ??? :-p
                                                    tak czy siak kurde fajne by sie bylo spotkac w pażdzierniku...nie?
                                                  • Gość: catherine Re: do agi IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 11.07.05, 18:00
                                                    ojej, ludzie ja czuje giiiga dreszczyk...jutro sie wszystko okaże!!! prawo czy
                                                    nie prawo ? :D
                                                    ej no przeciez nie ma az tylu ludzi z 80% ...nie?
                                                    przeca nie tylko ci z kopertami czy plecami sie dostana....nie?
                                                    hmmm naiwnosc ??? :-p
                                                    tak czy siak kurde fajne by sie bylo spotkac w pażdzierniku...nie?
                                                  • natiee Re: do agi 11.07.05, 18:08
                                                    było by mi bardzo al;e to bardzo miło!! :)
                                                  • Gość: catherine Re: do agi IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 11.07.05, 18:22
                                                    wiec jak tylko sie nam uda to musimy sie natychmiast integrowac, zeby czasu nie
                                                    marnowac :) swoja droga, jak bylam na egz. to calkiem niezła płec przeciwna
                                                    sobie upatrzyłam :D hehe
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 11.07.05, 19:10
                                                    i vice versa:)
                                                  • Gość: maturzysssta Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:18
                                                    A byłem dzisiaj złożyć na zaoczne i przy okazji dowiedziałem się o te poziomy.
                                                    Otóż po wielu negocjacjach, sporach, wahaniach postanowili, że pod uwagę będzie
                                                    brany wyższy wynik z historii. Tak więc w praktyce podstawa górą.

Rzuciłem też okiem na papiery i wyliczenia, które mieli porozwalane po całym
                                                    gabinecie. Nie najlepiej wypadł ten test predyspozycji. Punkty są bynajmniej
                                                    dziwnie niskie. Z maturami lepiej. Na luźną kartkę, która akurat leżała
                                                    przedemną, ok 3 os. na 10 miały powyżej 80 pukciorów. (Leżał taki plik kartek z
                                                    nazwiskami, listą i dwona wynikami w procentach przy każdym nazwisku, tylko nie
                                                    weim które procenty były do czego, ale tak zgaduję).

Jeden z gości siedzi przy komputerze na czacie, drugi na niego krzyczy, żeby coś
                                                    tam pisał. Fajnie to wygląda. :)
                                                  • Gość: maturzysssta Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:21
                                                    Przypomniało mi się: odróżniłem wynik z testu od matur, bo ten pierwszy był
                                                    podawany w procentach do setnych części, np. 56,25%
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 11.07.05, 20:06
                                                    czyli sugerujesz ze maja szanse osoby, ktore nie zdobyly 80% z podstawy z
                                                    histy ?:) Oczywiscie pytam o Twoja hipoteze bo jak jest w rzeczywistosci
                                                    wiedziec nie mozesz.
                                                  • Gość: maturzysssta Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:17
                                                    Nie, ponieważ test predyspozycji nie wypadł najlepiej. Myślę, że progiem jest 70
                                                    procent + dobrze zdany test, potem 75 + nieco gorzej zdany test, potem 80 + na
                                                    połowę zdany test i tak dalej...

Jutro się okaże wsio. :)
                                                  • Gość: mpp Re: do agi IP: *.elsat.net.pl 11.07.05, 20:21
                                                    no ja miałem 82% z histy i nie bardzo wierze że się dostane
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 11.07.05, 20:24
                                                    mowisz tak zeby nie zapeszac ?:P bo sory ale wiele osob chcialoby miec taki
                                                    wynik jak Ty i napewno by nie narzekali :) Powiedz lepiej ze nie jestes pewien
                                                    czy sie dostaniesz bo szanse napewno masz a przez swoje asekuranckie wypowiedzi
                                                    tylko irytujesz ludzi z wynikiem <80.
                                                  • Gość: mpp Re: do agi IP: *.elsat.net.pl 11.07.05, 20:46
                                                    No nie wiem czy mój wynik jest tak rewelacyjny skoro testy z predyspozycji do
                                                    zawodu poszły źle.A mi on poszedł średnio na jeża a pozatym nie robie sobie
                                                    nadziei na index.Napewno nie napisałem tego żeby kogoś zdołować bo nie miałem
                                                    takiego zamiaru ŻYCZE WSZYSTKIM JAK NAJLEPIEJ
                                                  • Gość: dziq Re: do agi IP: *.nowiny.net 11.07.05, 20:49
                                                    dzieki :) a ja zycze Tobie wiekszego optymizmu :)
                                                  • Gość: catherine Re: do agi IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 11.07.05, 21:27
                                                    a ja ciagle wierze ze sie załapie...tzn. oficjalnie jak sie zanojomi pytaja czy
                                                    cus to mowie...'co ty nie ma szans i takie tam ble ble' ale tak naprawde to
                                                    licze na cud...przeciez no kurde tyle sie czlowiek staral...uczyl...marzył...i
                                                    tka tragicznie ma to sie skonczyc...to jak sie nie dostaen na studia to gdzie
                                                    ja męża spotkam :-p (to na poprawienie humoru :) )
                                                  • natiee Re: do agi 11.07.05, 21:50
                                                    hehe... no właśnie gdzie męża spotkasZ? :P a ja? gdzie znajdę nowych znajomych..
                                                    ( bo mężą prawie mam :P ) ahh trzeba by było podać linka do tego forum tym
                                                    gościom z komisji rekrutacyjnej, żeby poczytali nasze zdesperowane posty, to
                                                    wzięli by nas bez niczego wtedy na prawo :P:P :)
                                                  • Gość: catherine Re: do agi IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 11.07.05, 22:06
                                                    nooo świetny pomysł! tylko jak to zrobić :) poza tym to jzu za późno... i
                                                    pomyślec ze stos kartek z nazwiskami gdzies juz leży w cichym
                                                    zakamarku...hmm...chociaz nie! przeciez UŚ zwykle robi wsio na ostatnią
                                                    chwilę...wiec moze tak:pomyślec ze nasze nazwiska jzu gdzies sa zapisane w
                                                    jakimś komputerze przy ktorym siedzi niezwykle zapracowany UŚ-ista (siedzac na
                                                    czacie :-P )...ejj no CI w dziekance...!! weźcie tez takich ludzi jak ja :D
                                                  • natiee Re: do agi 11.07.05, 22:12
                                                    hehe mnie też! ja też ! ja tez! :) przydam się.. :P
                                                  • Gość: maturzysssta Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:12
                                                    Teraz myślę, że jeżeli masz 75 procent z podstawy i przeciętnie napisany test to
                                                    bez szans, żeby się nie dostać. :] Zresztą zobaczymy jutro. Mogli by to w
                                                    zakładach sportowych obstawiać. :P
                                                  • natiee Re: do agi 11.07.05, 22:14
                                                    sami powinniśmy tutaj coś takiego stworzyć.. można by fajną kasę zrobić na
                                                    tym... serio.. zaczynam się plątać w swoich myślach. Będziecie tam na 14 jutro?
                                                  • Gość: maturzysssta Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:19
                                                    Chyba żeby podpalić listę, jeżeli się nie dostanę. :)
                                                    Za duża odległość. Zobaczę na stronie.
                                                  • Gość: catherine Re: do agi IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 11.07.05, 22:26
                                                    a ja bede dopeiro pod wieczor...pojade po pracy :) zlapalam fajna robotke
                                                    przynajmniej w tym mam szczescie... :D o 14 pewnie beda tłuuumy ! jak plac sw.
                                                    Piotra :) ja sobie przydreptam ok 17:03 i spokojnie obadam listy...potem moje
                                                    nerwy niewtrzymaja i jak sie nie znajde na odpwoiednej liście to ---
                                                  • natiee Re: do agi 11.07.05, 22:36
                                                    no ja chyba dluzej nie wytrzymam, pewnie punkt 14 nie będe bo nie jestemz
                                                    Katowic, ale jakoś chce tam pojechać. :) czasem lepiej zobaczyć coś na własne
                                                    oczy.. obadać dokładnie punktacje itd.
                                                  • natiee Re: do agi 11.07.05, 22:38
                                                    a tak po za tym! To powodzenia! Mam nadzieje że jutro nie będziemy w stanie
                                                    siąść na forum, bo będzimy oblewać... Pozdrawiam! ja ide sobie poczytać
                                                    książeczkę... dobranoc! :)
                                                  • Gość: catherine Re: do agi IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 11.07.05, 22:44
                                                    no racja! nie gnijmy już przed kompami ! do wyrka pora! ale ja nie usne...nie
                                                    ma szans...

aa, oblewać albo zalewać :-p ok 250 osób bedzie oblewac, jakieś 1452 zalewać
                                                    się ......piiip! i to by było na tyle, dzisiaj :)dozobaczenia jutro i napiszcie
                                                    czy Was przygarneli ! :)
    • Gość: catherine Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 12.07.05, 07:15
      up :)
      • cailte Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? 12.07.05, 08:56
        ja tam będę na 14, nie wysiedzę w domu, w życiu! :) poza tym fajnie tak w
        tłumie. ale póki co - nastawiam się, że negatywnie, zawsze lepiej potem mieć
        niespodziankę.
        w ogóle dziś mam pierwszą jazdę na prawku. i jak ja mam się skupić na
        prowadzeniu auta?! :P
        • Gość: dziq Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? IP: *.nowiny.net 12.07.05, 10:26
          haha jak Cie wezmie na miastko to bedziesz bardziej zestresowana niz stojac
          przed tablica wynikow :)
        • natiee Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? 12.07.05, 10:29
          To powodzenia! ale myśle że jak wejdziesz do auta to szybko zapomnisz o wynikach! :P
          • natiee Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? 12.07.05, 22:53
            I jak?? Obleawacie? Ja zalewam :(((( zabrakło mi 0,7pkt!!! :((( totalny
            dółłłł.............. :(
            • Gość: dziq Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? IP: *.nowiny.net 12.07.05, 23:09
              mi dokladnie tyle samo ;] ale sie nie doluje bo mysle ze z odwolania sie
              dostane :D btw bylas tam kolo 16 ?:) bo jakas kobiete spotkalem, ktora rowniez
              miala 76,26 pkt :)?
              • natiee Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? 13.07.05, 08:34
                tak byłam, koło 16. ale miałam 76.62, ale może to ja... :)
                • natiee Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? 13.07.05, 08:43
                  ale penie poprzestawiłay Ci się cyferki.. ;P A ja jużnie wierze w to dostanie
                  się z rezerwy... jest dużo ludzi przed nami, facet powiedziła mi że jakieś 15
                  osób,:( a to jest dużo na takim kierunku, po za tym pewnie też poleci teraz parę
                  kopert.. i ahh tak to jakoś będzie.
                  • cailte Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? 13.07.05, 09:47
                    hahaha! jechałam prawdziwą ulicą i...auta nawet mnie nie wyprzedzały! czyli nie
                    jestem totalnym żółwiem...:D w ogóle to na pierwszej jeździe na trójeczce już
                    jeździłam...;)
                    ja wczoraj oblałam dostanie się szampanem. a co do waszych odwołań, naprawdę
                    wrzućcie na luz, 15 osób to dużo? w zeszłym roku osób, którym zabrakło 1-2 pkty
                    na UJ było ok. 100, nie wszyscy napisali odwołania, nie wszyscy chcieli -
                    przyjęli więc ok. 50-60 osób. a wam zabrakło niecałego punktu!!! każdy wam
                    powie, że to pewne odwołanie.
                    • cailte Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? 13.07.05, 10:50
                      up.
                      • natiee Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? 13.07.05, 23:20
                        nio niby tak, ale nie wiadomo jak bedzie w tym roku.... wszystko sie okarze..
                        ale jakos nie mam nadzieji... czasem tak jest ze sie nic nie udaje.. ;/
                        • natiee Re: Jakie poziomy na prawo na UŚ !? 13.07.05, 23:25
                          właśnie przeczytałam swój post i zauważyłam błąd ortograficzny, sorki :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka