Dodaj do ulubionych

Kiedy wyniki na MIMUW

11.07.05, 11:02
Kto wie kiedy tam beda wyniki bo na kontach irk nic nie ma, pisza ze
nieoficjalne beda koło 12 jak by ktos znał jakis link do list jakbeda to
bardzo prosiłbym o wpis bo czekam narazie ale nic nie ma.
Obserwuj wątek
    • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 11:22
      Prawie na 100% będą tutaj:
      www.mimuw.edu.pl/studia/rekrutacja/
      Tak było w zeszłych latach.
      • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 12:54
        Ej no, chyba nie wywieszą tego tylko u siebie? Już prawie 13...
        • c4c412 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 13:12
          probowałem sie dodzwonic ale w komisji wylaczyli telefona a w sekretraicie
          studenckim albo ktos gada przez 30 minut albo odwiesili słuchawke. Kurw.
          • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 13:14
            Widocznie mają jakiś problem z postawieniem kreski na liście. Może dużo osób z bardzo podobnymi wynikami w strategicznych okolicach?
            • c4c412 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 13:16
              to niech przyjma wszystkich albo napisza kiedy wyniki. Wku..i mnie to ze zero
              informacji, totalny brak zainteresowania, ich to wali na samej rekrutacji UW
              zarobiło minimalnie 3760000zł (47000 złozyło x80) i za ta kase to by mogli
              troszke nformacji podać.
    • c4c412 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 13:17
      A do czwartku ci co sie dostana maja dowiezdz pełny komplet dokumentów paranoja
      • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 13:36
        Ciekawe, że nie ma problemu z dostaniem się na stronę MIMUW czy IRK. Wszystko chodzi super, a pamiętam, że rok temu całkowicie się zapchało.
        • Gość: Ayertienna Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:46
          u nich do 12.40 tez nie bylo jeszcze wynikow na wydziale (sic..)
          chyba zaraz pojade znowu ;]
          • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 13:51
            Daleko masz? :) Ja co kilkdziesiąt sekund odświeżam konto w IRK, stronę MIMUW, stronę UW i fora na gazecie. :) W sumie sam bym pojechal, ale w tym upale pchać się przez pół miasta to żadna przyjemność.
            • Gość: Ayertienna Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:54
              20 minut autobusem i wiem juz ze przyjeli mnie na PW od lutego na infe
              ale wolalabym w pazdzierniku zaczac
              a do odswiezania konta irk mam mojego faceta <lol>
              • c4c412 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 13:56
                Jakto od lutego ???
              • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 13:58
                > 20 minut autobusem

No, to też kawałek jest. A jak podjedzie jakiś niskopodłogowy, to wystarczy, żeby się ugotować.

> i wiem juz ze przyjeli mnie na PW od lutego na infe

Jak to jest z tymi studiami od drugiego semestru? Wskakuje się za tych, którzy nie dali rady go zaliczyć? I kiedy się zdaje z niego sesję?

> ale wolalabym w pazdzierniku zaczac

No ba.
                • Gość: Ayertienna Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:01
                  tez bym chciala to wiedziec ;] zorientuje sie po 2. terminie (moze 3.) z UW jak
                  mnie tam nie beda chcieli ;p
                  na razie wiem tyle ze mi wypluło:

"Punkty uzyskane w postępowaniu kwalifkacyjnym: 132
                  Przyjęty w postępowaniu kwalifkacyjnym na Wydział Elektroniki i Technik
                  Informacyjnych, na kierunek studiów: Informatyka od lutego"
                  • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 14:06
                    > "Punkty uzyskane w postępowaniu kwalifkacyjnym: 132
                    > Przyjęty w postępowaniu kwalifkacyjnym na Wydział Elektroniki i Technik
                    > Informacyjnych, na kierunek studiów: Informatyka od lutego"

Ta. Tylko ciekaw jestem jak taki przyjęty od lutego ma sobie radzić np. z drugim semestrem analizy lub algebry? No i kiedyś musi zaliczyć to, co go ominęło.
                    • Gość: Ayertienna Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:09
                      akurat analize mnam przerobiona... poradzic bym sobie poradzila.. ale nie wiem
                      czy to jest tak czy na II sem. roku akademickiego zaczyna sie I sem.
                      informatyki... zobacze :P grunt ze mam wyjscie awaryjne :D
                    • c4c412 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 14:09
                      moze robi materiał od nowa czyli jedzie pierwszy semest gdy oni drugi lub
                      jakos zalicza.
              • Gość: toja Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.daewoo.com.pl 11.07.05, 13:59
                ile miałas punktów na Pw, pytam z ciekawości , bo ja składałam na mini Pw i
                jeszcze nie znam wyników, A ile masz na UW ?
            • c4c412 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 13:56
              No wiec dodzwoniłem sie i babka mi powiedział ze dzis popołudniu beda napewno w
              interneciejednak mowi ze miały byc o 12 ale musiały systapic jakis komplikacje,
              wiec szkoda jezdzic, chyba ze chcecie ja ma 400km tak ze i tak nie pojade fanie
              macie upał u nas deszcz pada;/
              • Gość: Ayertienna Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:59
                aha ;] to sie nie bede fatygowac :D
                a daleko mialam do niedawna - 280 km
                ale teraz jak na razie adres do korespondencji mam warszawski...
              • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 14:00
                > fanie
                > macie upał u nas deszcz pada;/

Fajnie? Chyba czwarty dzień z rzędu jest 30 stopni. Ja tam nie lubię tak. :)
                • c4c412 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 14:01
                  wiesz lepsze to niz 15 stopni czy 19 i desz ani nic porobic a i głowa boli.
                  • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 14:07
                    Słusznie. Dlatego preferuję gwałtowne burze. Fajnie jest, jak z 30+ stopni robi się w pół godziny 20...
    • c4c412 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 14:03
      ile punktów mielisice z matury??
      • Gość: apr PW Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.68.80.59.ostrow80.tnp.pl 11.07.05, 14:15
        Od ilu punktow zaczynaja infe w pazdzierniku na mini?WIe ktos?
        • Gość: C4 Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:58
          Jak byscie cos wiedzieli na temat wyników to podajcie linka
        • Gość: toja Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.daewoo.com.pl 11.07.05, 15:32
          na mini PW jest tylko od pażdziernika, ja miałam 160 punktów Pw i się dostałam
    • Gość: blanko Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.chello.pl 11.07.05, 17:50
      Ej no co jest? Cos czuje, ze sie dzisiaj tych wynikow nie doczekamy;(
      • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 18:09
        Gość portalu: blanko napisał(a):

> Ej no co jest? Cos czuje, ze sie dzisiaj tych wynikow nie doczekamy;(

Odkryli, że randomizer losuje im za każdym razem tych samych kandydatów. :)
        • Gość: Ayertienna Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:20
          na wydziale juz sa
          progi sa takie ze brrrrr
          prawie 90% (87?88?89?) na infe
          na mate nie wiem, 80% starcza, 70% juz nie
          • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 18:27
            Gość portalu: Ayertienna napisał(a):

> na wydziale juz sa
            > progi sa takie ze brrrrr
            > prawie 90% (87?88?89?) na infe
            > na mate nie wiem, 80% starcza, 70% juz nie

No nie żartuj. 90% na informatyke mnie nie dziwi, ale że 70% na matmę... Zresztą ja nie wiem ile mam procent, tylko że jestem w okolicach 330 pozycji wśród wszystkich zdających. Daleko do kreski? Niechże oni to opublikują już, kurcze.
          • Gość: blanko Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.chello.pl 11.07.05, 18:29
            Czyżbym się dostał???? Juz jade sprawdzic, chociaz to na drugim koncu wawy;-)
            • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 18:32

> Czyżbym się dostał???? Juz jade sprawdzic, chociaz to na drugim koncu wawy;-)

Zaraz w Sieci będą. :P
              • Gość: C4 Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:36
                Jak to zaraz
                • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 18:37
                  Gość portalu: C4 napisał(a):

> Jak to zaraz

No skoro wiszą już na Banacha, to zakładam, że za chwile je opublikują.
                  • Gość: C4 Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:38
                    Nom to szans nie ma ale chce zobaczyć który byłem , kurcze ale sie niecierpliwie
                    jak byscie mieli jakies linki info to zamiescie please:)
              • Gość: C4 Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:37
                blanko wez cyfrówke i zrob zdjecia listy i daj na nest bo wiadomokiedy dadza to
                na neta.
                • Gość: !!! Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.68.80.104.ostrow80.tnp.pl 11.07.05, 18:51
                  nie wiecie czy 76 starczy na matme? mam 100 km do wawy...z gory dzieki
                  • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 19:17
                    Wystarczy... Żeby się dostac na matmę wystarczą 74p

Niestety mi się nie udało dostac, mam 70,4p.
                    • Gość: Demonogrom Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.07.05, 19:31
                      a jak na informatyke?
                      • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 19:33
                        Nie pamiętam dokładnie, ale kolega miał osiemdziesiąt parę punktów i nie dostał
                        się na informatykę.
                        • Gość: Ayertienna Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:48
                          hmm poczekam czy sie nie zwolnia miejsca i jak nie to pojde na te matme
                          i sporobuje rownolegle fize jechac
                          bo mi sie od lutego nie usmiecha...
                          • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 20:03
                            Czy oni mają to zamiar w końcu wrzucić na stronę?!
                            • Gość: Ayertienna Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:34
                              wrzucili, irk
    • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 20:28
      Czy ktoś piszący CEWM zna już swoją ostateczną punktację? Chodziłoby mi o wyznaczenie tego współczynnika a.
      • Gość: abc Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 20:34
        są już wyniki w IRK
        • ford.prefect Re: Jeeee!!! 11.07.05, 20:37
          Tak!!! Dostałem się! 8-) Dzięki, patrzyłem tylko tam, gdzie był wyniki z CESLI i i archeologii, a zapomniałem się logować. Mam 80 z kawałkiem. Uff... Teraz będzie plucie sobie w brodę, że nie mam tych kilku punktów więcej z CEWM i nie mieszczę się w informatykę. ;)
          • Gość: Ayertienna Re: Jeeee!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:41
            czyli prawdopodobnie bedziemy na jednym roku? :)
            jakos sie pogodzilam z ta infa.. eh ale jednak mi szkoda... nie wiecie moze czy
            jest problem zeby dostac zgode na studiowanie rownolegle na matmie i fizyce?
            • ford.prefect Re: Jeeee!!! 11.07.05, 20:49

> czyli prawdopodobnie bedziemy na jednym roku? :)

Możliwe. :)

> jakos sie pogodzilam z ta infa.. eh ale jednak mi szkoda... nie wiecie moze
              > czy
              > jest problem zeby dostac zgode na studiowanie rownolegle na matmie i fizyce?

Nie masz szans. Na FUW już na pierwszym roku jest bardzo trudno, jest coś ok. 30 godzin w tygodniu + jeżdżenie między różnymi punktami miasta. To są naprawdę trudne studia. Więc nawet gdyby jakimś cudem dziekani się zgodzili, to po prostu nie wyrobisz. Nikt by nie dał rady. Choćby dlatego, że ćwiczenia są obowiązkowe, więc nie da rady tego zgrać w czasie.
            • ford.prefect Re: Jeeee!!! 11.07.05, 21:00
              > czyli prawdopodobnie bedziemy na jednym roku? :)
              > jakos sie pogodzilam z ta infa.. eh ale jednak mi szkoda...

Ale znasz reguły przenoszenia się z matmy na informatykę?
              • Gość: Ayertienna Re: Jeeee!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:20
                znam ;]
                • ford.prefect Re: Jeeee!!! 11.07.05, 21:25

> znam ;]

No właśnie, nic straconego. No, może przyspieszony kurs analizy, zamiast połowy czterosemestralnego z potoków matematycznych, kilka przedmiotów zaliczonych przez odpowiedniki i dodatkowo Matematyka Dyskretna przez cały drugi rok, ale cóż - twardym trzeba być! :)
                  • Gość: Ayertienna Re: Jeeee!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:29
                    i 25 miejsc a chetnych sporo wiecej....
                    jeszcze zaczekam... kurde, nie lubie takich sytuacji, tak zle i tak nie dobrze...
                    • ford.prefect Re: Jeeee!!! 11.07.05, 21:32

> i 25 miejsc a chetnych sporo wiecej....
                      > jeszcze zaczekam... kurde, nie lubie takich sytuacji, tak zle i tak nie
                      > dobrze...

Chętnych więcej? A spełniających kryteria przejścia? :) Bo to dwie różne sprawy. Wiesz coś o tym?
                      • Gość: Ayertienna Re: Jeeee!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:41
                        niestety nie, ale przypuszczam slusznie zapewne (niestety) ze do spelnienia
                        owych kryteriow trzeba niezle zapieprzac.. a jak nie wyjdzie to co?
                        wlasnie w tym sęk, że tam czeka na mnie po prostu informatyka... taka piękna,
                        nieskalana, normalna, bez rycia zeby sie znow na nią dostać...
                        • ford.prefect Re: Jeeee!!! 11.07.05, 21:49
                          > niestety nie, ale przypuszczam slusznie zapewne (niestety) ze do spelnienia
                          > owych kryteriow trzeba niezle zapieprzac.. a jak nie wyjdzie to co?

Tam i tak trzeba zapieprzać. Ale obawy masz pewnie słuszne.

> wlasnie w tym sęk, że tam czeka na mnie po prostu informatyka... taka piękna,
                          > nieskalana, normalna, bez rycia zeby sie znow na nią dostać...

Z ryciem, żeby z niej nie wylecieć? :) A serio, to przyznaję, że dylemat jest poważny. Ale zaraz, zaraz - nie możesz iść na 1-szy semestr na matmę i jak się nie uda, to jednak pójść na PW (w końcu od lutego jest)? Czegoś nie dostrzegam?
                          • Gość: Ayertienna Re: Jeeee!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:56
                            niestety tak - koniecznosci rzucenia w ktorys z wydzialow kompletem oryginalow
                            dokumentow..
                            • ford.prefect Re: Jeeee!!! 11.07.05, 22:00

> niestety tak - koniecznosci rzucenia w ktorys z wydzialow kompletem oryginalow
                              > dokumentow..

Na PW już teraz? Cwaniaki. Ale pod
                              www.mimuw.edu.pl/studia/rekrutacja/kand0506.html#r_36
                              jest m.in punkt 3.6.2:
                              "kandydaci zakwalifikowani na I rok studiów na matematyce i na I rok studiów na innym niż WMIM wydziale będą mogli uzyskać zgodę na studia równoległe na obu kierunkach tylko w wyjątkowych przypadkach."

Twoja sytuacja zdaje się podpadać. Im chodzi głównie o to, żeby ludzie nie blokowali miejsca innym przez lekkomyślne wybieranie studiów równoległych i faktyczą rezygnacji po paru dniach/tygodniach.
            • Gość: blanko Re: Jeeee!!! IP: *.chello.pl 12.07.05, 12:18
              jest mozliwe studiowanie matmy i fizyki naraz, ale na mismapie, bo tam sa te
              minima programowe ktore trzeba zaliczyc i niektore przedmioty sie pokrywaja,
              ale im dalej tym trudniej...
              • ford.prefect Re: Jeeee!!! 12.07.05, 12:38

> jest mozliwe studiowanie matmy i fizyki naraz, ale na mismapie, bo tam sa te
                > minima programowe ktore trzeba zaliczyc i niektore przedmioty sie pokrywaja,
                > ale im dalej tym trudniej...

No tak, jasne, ale MISMAP to jednak zupełnie oddzielny kierunek.
      • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 20:35
        Współczynnik a wynosi 3 z jakimś kawałeczkiem.
        • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 20:38
          mala_czarna86 napisała:

> Współczynnik a wynosi 3 z jakimś kawałeczkiem.

Czyli, k**** jego mać, zabrakło mi 4-5 punktów z testu na informatykę!!! AUUUUUUU. Ale i tak się cieszę. :)
          • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 20:43
            No tak... a mi zabrakło 3,6p zdając nową maturę, żeby się dostac na matmę...
            • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 12.07.05, 12:37
              mala_czarna86 napisała:

> No tak... a mi zabrakło 3,6p zdając nową maturę, żeby się dostac na matmę...

Granica przyjęcia, zwłaszcza na matematykę, jeszcze się trochę zmniejszy, a 3,6p. to mało.
              • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 12.07.05, 16:13
                Powiem szczerze, że na to liczę... bo to moja wymarzona uczelnia :)

Ale mimo wszystko dostałam się na matmę na UKSW i nie narzekam, cieszę się i z
                tego, chociaż czekam na listę, która będzie wywieszona 19 lipca (może się uda
                jednak dostac na uw ;) ). Jeśli jednak się nie dostanę to 20 jadę na UKSW i
                składam wszystkie dokumenty.

Jeśli ktoś zamierza rezygnowac z matmy na UW niech się wpisze... sporo osób
                jest w podobnej sytuacji do mnie i chciałby ocenic swoje szanse.
                • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 12.07.05, 16:34
                  > Jeśli ktoś zamierza rezygnowac z matmy na UW niech się wpisze... sporo osób
                  > jest w podobnej sytuacji do mnie i chciałby ocenic swoje szanse.

Tych 27 co się dostało i na matematykę i na informatykę masz już z głowy - wiadomo, co wybiorą. :)
                  • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 12.07.05, 16:41
                    No tak, wiem :) Zostaje jeszcze 13 osób... Mam nadzieję, że dla mnie będzie to
                    szczęśliwa liczba ;)
                • Gość: kaczuch Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: 213.25.189.* 12.07.05, 17:46
                  Moge Ci powiedzieć, ze ja z moim kolegą rezygnujemy z Matmy na UW, tylko że nie
                  wiem czy rzeczywisćie ja zwolnie miejsce bo idę na JSEMat na UW (składałem i na
                  matme i na JSEMat)
                  • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 12.07.05, 18:48
                    Nie powiem, że mnie to smuci ;) Gratuluję, że dostałeś się na JSEM, co było
                    moim odwiecznym marzeniem, które jednak się nie spełniło... oby przynajmniej
                    matma na uw wypaliła :)
                    • Gość: kaczuch Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: 213.25.189.* 12.07.05, 19:16
                      No mam nadzieję, że się dostaniesz na matmę na UW, życze powodzenia. Moje
                      marzenie spełniło sie dzisiaj - dostałem sie z 17 miejsca na JSEMat :] Może
                      spotkamy sie niedługo na Banacha, a nawet nie bedzies wiedziała, że ja to ja... :)
                      • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 12.07.05, 19:20
                        A może nawet dzisiaj widzieliśmy się na Długiej ;) i nie wiedziałeś, że ja to
                        ja :)
                        • Gość: kaczuch Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: 213.25.189.* 12.07.05, 19:26
                          Nie było mnie dziś na Długiej, ale jutro będę złożyć papiery. Przyjeżdżam z
                          obstawą :D tzn. z kolegami którzy dostali sie na PW :)
                          • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 12.07.05, 20:21
                            No tak - obstawa jest potrzebna... jeszcze ktoś będzie Ci chciał zabrac
                            dokumenty i co wtedy? ;)

A tak serio - jeszcze raz gratuluję :)
              • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 19.07.05, 00:03
                A jednak udało się :) Zostałam zakwalifikowana, bardzo się cieszę, moja radosc
                nie zna granic :)
                • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 19.07.05, 00:47
                  mala_czarna86 napisała:

> A jednak udało się :) Zostałam zakwalifikowana, bardzo się cieszę, moja radosc
                  > nie zna granic :)

Domyślam się! Mi jeszcze nie przeszło od 11.07. :) Nie wiem czy wiesz, ale najnowsza lista była już wczoraj ok. 18. A swoją drogą ciekawe dlaczego dodali do niej imiona i nazwiska kandydatów. Choć i tak nie przebili niektórych wydziałów, które oprócz tego (i PESELU) podają także... płeć. :)
                  No tak, teraz brakuje mi już tylko dwóch punktów z testu do informatyki, ach...

PS: Nie wiem czy inni też tak mieli, ale zabrali mi przy składaniu dokumentów teczkę, w której je przyniosłem (choć oficjalnie nigdzie nie jest napisane, że należy ją ze sobą mieć). Więc lepiej nie rób tak jak ja i nie zabieraj ze sobą ukochanej teczki, o ile taką masz, bo pewnie jej już na oczy nie zobaczysz. I proszę się nie śmiać, ja się z nią naprawdę zżyłem. :) Hm... może oddadzą mi ją jak zdam egzamin magisterski. ;)
                  • Gość: blanko Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.chello.pl 19.07.05, 09:08
                    Moja była chyba zbyt zniszczona, nie wzięli jej ode mnie.
                    Lepiej postaraj się, żeby oddali Ci ją DOPIERO po egzaminie magisterskim;-)
                  • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 19.07.05, 10:00
                    Wiem, że wyniki były już wczoraj, ale musiało trochę czasu minac, żebym tu się
                    pochwaliła, bo telefony się rozdzwoniły, było masę sms-ów :)

A co do teczki... muszę ze sobą wziac, ale na szczęście do takich celów mam
                    mniej ulubioną ;) Pewnie oddadzą Ci po egzaminie magisterskim... chociaż
                    zastanawiam się, w jakim ona będzie stanie za 5 lat ;) Chociaż moja po trzech
                    latach liceum była całkiem całkiem.

A że dodali imiona i nazwiska... wcale mi to nie przeszkadza, przynajmniej
                    znajomi będą mogli mnie znalezc i dowiedziec się, że jednak się dostałam :) A
                    imienia i nazwiska wcale się nie wstydzę ;)
                    • mala_czarna86 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 19.07.05, 10:01
                      Zapomniałam dodac - płci też się nie wstydzę ;)
        • quentin389 Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 20:46
          Super, czyli gdybym zdawał na MIMUW to bym dostał 100 punktów. A idioci na
          psychologię nie przeliczają CEWM! :\
    • Gość: Kate Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:43
      Wie ktos może coś o progu na infe? Bo ja miałam 87,200 ptk i się okazało być za
      mało ;(
      • Gość: Hhehe Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.68.80.38.ostrow80.tnp.pl 11.07.05, 21:23
        Co byście wybrali: infę na PW na mini, czy matmę na uw (mozliwosc
        przeniesienia!)?
        • Gość: Zosia Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.chello.pl 11.07.05, 21:27
          wybralabym informatyke na pw, nie masz pewnosci, ze uda Ci sie przejsc na
          informatyke z matematyki na uw. podobno trzeba strasznie zakuwac.
        • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 21:30
          Gość portalu: Hhehe napisał(a):

> Co byście wybrali: infę na PW na mini, czy matmę na uw (mozliwosc
          > przeniesienia!)?

Trudno powiedzieć. Ale na pewno bardzo dokładnie przyjrzałbym się programom informatyki na UW i PW i spróbował w ten sposób rozstrzygąć. To jest w końcu bardzo indywidualna sprawa. Mówię nie tylko o zajęciach z pierwszego roku, ale z całego okresu studiów. Przeczytaj wszystko co się da na ten temat, łącznie ze szczegółowymi opisami przedmiotów, nie tylko same tytuły. To powinno rozstrzygąć sprawę. W razie dalszych wątpliwości przejedź się do siedzib tych wydziałów - może ostateczne rozstrzygnięcie zapadnie na poziomie mistycznym. :) I trzeba jeszcze pamiętać, że to przeniesienie na MIMUW-ie podobno tylko pozornie jest takie proste.
          • Gość: dziobak Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.68.80.38.ostrow80.tnp.pl 11.07.05, 21:59
            A czy skonczenie matematyki na uw nie daje zadnych mozliwosci zatrudnienia?
            • Gość: mis puszapek Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.68.80.38.ostrow80.tnp.pl 11.07.05, 22:11
              Hej, wie ktos kiedy i jakie papiery trzeba doniesc na wydzial w przypadku
              zakwalifikowania na matme??? info na mimuw wydaje mi sie sprzeczne albo od
              siedzenia caly dzien przy kompie w oczekiwaniu na wyniki cos mi sie placze...
              • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 22:27
                > Hej, wie ktos kiedy i jakie papiery trzeba doniesc na wydzial w przypadku
                > zakwalifikowania na matme??? info na mimuw wydaje mi sie sprzeczne albo od
                > siedzenia caly dzien przy kompie w oczekiwaniu na wyniki cos mi sie placze...

Do 18.07: www.mimuw.edu.pl/studia/rekrutacja/harmonogram.html

Ale teraz, to jestem zły. Współczynnik a wynosi 3,22, na informatykę przyjęli wszystkich z wynikiem >= 88,53. Czyli zabrakło mi dokładnie cholernych TRZECH punktów. Jest już cała lista na Irce. Pochlastać się można.
                • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 22:36
                  Hmm... przyjęli na informatykę 132 osoby (przy oficjalnym limicie 110).
                  • Gość: dziobak Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.68.80.38.ostrow80.tnp.pl 11.07.05, 22:42
                    Moze olimpijczycy nie licza sie do limitu...
                    • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 11.07.05, 22:47
                      Liczą, liczą. Nie ma tak dobrze. A w tym roku jest ich najwyraźniej 62 (mat+inf)- tyle jest osób ze 100 punktami z rocznika 86. To musza być oni, bo matury na 100% ze wszystkich przedmiotów przecież nie napisali.
                      • Gość: dziobak Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.68.80.38.ostrow80.tnp.pl 11.07.05, 22:51
                        Pewnie masz rację... A tak swoją drogą to ile było osob na miejsce na
                        matme/infe??
                        • Gość: dziobak Ile osob na miejsce??? IP: *.68.80.38.ostrow80.tnp.pl 11.07.05, 23:36
                          ford, nie wiesz ile osob na miejsce na matmie albo infie było???
                          • ford.prefect Re: Ile osob na miejsce??? 11.07.05, 23:46
                            Gość portalu: dziobak napisał(a):

> ford, nie wiesz ile osob na miejsce na matmie albo infie było???

Musisz sobie policzyć, ja już nie mam siły. :) Tu jest lista:
                            irk.uw.edu.pl/pomoc.php?op=inc&file=mat_inf_dm
                            Innej metody nie ma - w FAQ Irki piszą, że nie udzielają informacji statystycznych za ten czy poprzednie lata.
                            No i różnie można liczyć. Np. na informatyce jest 110 miejsc, ale 10 jest zarezerowane dla MISMAPu, kilkadziesiąt zabierają olimpijczycy, a do tego, jak widać, i tak przyjęli ponad limit. Pytanie więc, jak określić ilość miejsc na potrzeby obliczeń? Na matmie to samo: miejsc 205, ale 50 zarezerwowane dla JSEM, być może (nie pamiętam) jakieś dla MISMAPu. I tu pewnie też przyjęli więcej.
                            Miłego liczenia. :)

• Gość: nie dostalem sie:( Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:54
                          zdolowalem sie :(

Informatyka, dzienne magisterskie

Wynik: 76.200 pkt.
                          Uwagi: kwalifikacja: NIE
                          • Gość: 76,2 :((((( Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 00:19
                            na mimuw bylo 1485 kandydatow wlasnie sobie wpuscilem do accesa wszystkie dane
                            i zrobie statystyki zeby sie zdolowac :(
                            • Gość: o curva!!!! Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 00:24
                              93 osoby z mimuw mialy 100 punktow!!!!!!!!!

na informe starcyzlo: 88,53
                              na matme: 74

173. pozycja - ostatnia osoba na infe) 86041901032 88,53 Tak

484. pozycja - ostatni na matme) [ 86101603070 74 Tak ]

ja z 76,2 jestem 429 :( ale na matme nie skladalem
                              • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 12.07.05, 00:29
                                > 93 osoby z mimuw mialy 100 punktow!!!!!!!!!

To olimpijczycy i ci, którzy przekroczyli 32 z testu.
                                • Gość: dalsze statsy Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 00:45
                                  ilosc osob na informe: 1024 (hehe nawet liczba informatyczna :P)
                                  na matme: 675

co daje 10,24 a miejsce na informie a na matmie to nie wiem :P
                                  • Gość: dalej Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 00:57
                                    z czego 214 osob skladalo jednoczsnie na infomre i na matme, z ktorych 97 sie
                                    gdzies dostalo (z czego 27 i na informe i na matem i 70 na matme a na infomre
                                    nie)
                                    • Gość: lamus Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.68.80.16.ostrow80.tnp.pl 12.07.05, 09:28
                                      No! Matematycy, z tych danych mozna juz podac liczbe kandydatow na matme! Kto
                                      pierwszy!?
                                      • Gość: dziobak Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.68.80.16.ostrow80.tnp.pl 12.07.05, 09:34
                                        Około 5/msce
                                        • Gość: blanko Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.chello.pl 12.07.05, 12:27
                                          Trzeba przyznac, ze w tym roku bylo bardzo duzo olimpijczykow szczegolnie na
                                          infe. Nawet na wydziale jest kartka ze podania na JSIM moga skladac tylko
                                          laureaci olimpiad na infe ze wzgledu na duza ich liczbe.

Przyjeli wiecej osob niz miejsc dlatego ze oni maja statystycznie policzone ile
                                          osob mniej wiecej nie zlozy dokumetow a sie dostalo. Tak mowila pani dziekan na
                                          spotkaniu informacyjnym. A papiery na infe trzeba skladac do 14.07!
                                          • ford.prefect Re: Kiedy wyniki na MIMUW 12.07.05, 12:43
                                            > Trzeba przyznac, ze w tym roku bylo bardzo duzo olimpijczykow szczegolnie na
                                            > infe. Nawet na wydziale jest kartka ze podania na JSIM moga skladac tylko
                                            > laureaci olimpiad na infe ze wzgledu na duza ich liczbe.

O kurcze. Ale słyszałem, że z JSIM-u już w pierwszych tygodniach sporo osób rezygnuje. A jak kogoś wkurzają olimpijczycy :), to spotkałem się też z opinią, że wielu z nich nie przeszłoby przez zwykłą rektrutację. :P

> A papiery na infe trzeba skladac do 14.07!

To biegnij, bo oni tam w Sekcji Studenckiej nie mają klimy. :)
                                            • Gość: dlasze statsy Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:24
                                              jeszcze ciekawostki ;P

sredni wynik wsrod wszystkich kandydatow na wydzial: 60,59092256
                                              sredni pesel ;)))) 85542485232

skoro 85 to sporo starszych od dzieci czarnobyla skladalo papiery
                                              • Gość: teheran-warrior jesteś moim idolem IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 02.09.05, 11:39
                                                średni PESEL rulez!
                                                jesteś moim idolem,

(w średnim peselu wypadam powyżej średniej!)
    • Gość: blanko Re: Kiedy wyniki na MIMUW IP: *.chello.pl 12.07.05, 19:59
      I troche moich statystyk:
      Liczba laureatów/finalistów na infotmaykę (każdy z 86 roku z liczba punktow
      100): 56
      Liczba przyjętych na informatykę: 132
      Liczba przyjetych nieolimpijczykow: 76
      Liczba kandydatów na informatykę: 1024
      Liczba kandydatów nieolimpijczyków: 968
      Liczba kandydatów na miejsce nie liczac olimpiczykow: 12.74
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka