kickin5 12.07.05, 20:56 Dostałam się na anglistyke i na amerykanistykę na UMCS. Nie wiem co mam wybrać jak myślicie? Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kickin5 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? 12.07.05, 20:57 Hej własnie w tym roku skończyłam pierwszy rok amerykanistyki. NIezbyt ciekawy kierunek. Muszę przyznac że trochę lipny. Mało jest wyjazdów, słaba kadra i strasznie męcza z historii, kultury. Strasznie duzo dat do wykucia łeeeeeeeeeeeee. Ale w tym roku zdawałam na anglistyke i się dostałam!!!!!!! Ten kieunek ma większy prestiż. Wieć mam nadzieję że bedziemy razem studiować. Do zobaczenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k ladnie niektorzy sie maja ;-) IP: *.opticom.pl 13.07.05, 13:16 ludzie KPINA jak jasna cholera :) najpierw napisala ( ta to wtedy byla kobieta ) ktory kierunek lepszy, a pozniej pod tym samym nickiem ( juz jako facet, chyba jakies rozdwojenie jazni :) ) widze, ze opisuje jak to tam studiuje....mozna bylo sie chociaz wylogowac z tego nicku i nie robic sobie wstydu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3lm4k Re: ladnie niektorzy sie maja ;-) IP: *.opticom.pl 13.07.05, 13:19 poprawka, jednak 2x jest kobieta, ale rozdwojenie i tak , tylko mniej skomplikowane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ladnie niektorzy sie maja ;-) IP: *.aster.pl 13.07.05, 18:28 hehe dobre :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 123 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 21:01 CZe osobiście preferowałbym Anglistykę. Są o wiele ciekawsze zajecia i mniej niepotrzebnych rzeczy do wykucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: american boy Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 21:07 Amerykanistyka jest OK! Musisz sie fascynować USA tak jak ja bo byłem tam 3 lata i uwielbiam sie uczyc tej kulturówki. Bush jest OK, too! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 21:18 Hey ja tez jestem w takiej sytuacji jak ty!!!Wybieram anglistyke. Moze będziemy razem studiować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIGA% Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 21:27 Gdybym była na twoim miejscu wybrałabym Anglistykę:) Odpowiedz Link Zgłoś
moniula18 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? 12.07.05, 21:41 Ja tez bym na twoim miejscu wybrała ANGLISTYKĘ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASKA wymiotuje amerykanistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:44 pojeb*** fascynacja usa. w d**e sobie mozecie to wsadzic, oni i tak maja was gdzies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloody86 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.75.61.196.ostrow61.ptc.pl 12.07.05, 21:55 mam ten sam dylemat, ale raczej zdecyduje sie na anglistyke Odpowiedz Link Zgłoś
sharon9 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? 12.07.05, 22:50 Ja gdybym była na waszym miejscu wybrałąbym zdecydowanie amerykanistykę Poznajesz masę ciekawych informacji o kraju który potrafi zafascynować prawie każdego.Poza tym masz z wieksze szanse aby sie załapać do jakiejś międzynarodowej firmy albo wyjechać na kontrakt.Obecny rynek jest już dosc pokaznie nasycony anglistami, zas amerykanistyka jako nowy bardziej rozwijajacy sie kierunek oferuje nie tylko większy prestiżale również szeroką skale mozliwości.Anglia osobiście kojarzy mi się za mgliście , sztywno i deszczowo. Moj kumpel jest w trakcie studiów amerykanistycznych i juz teraz nie narzeka na brak zgłoszen tłumaczeniowych itp. W tym roku liczy poza tym na jakiś wyjazd z uczelni..Oczywiście jeśli nie czujesz klimatu ( american dream i te sprawy )to wyglada to troche inaczej Pozdrawiam wszystkich szcześciarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZeryf Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.05, 11:19 No co ty nie powiesz. Jestem juz na trzecim roku anglistyki i jest zaj**** Ludzie to świetny kierunek, masa ludzi do poznania i duużo wyjazdów. Polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sharon9 do szeryfa 13.07.05, 12:54 Skoro sam już jesteś już po studiach to co cie za przeproszeniem obchodzi "forum matura" ? Poza tym przypuszczam ze sam startujesz na amerykanistykę i chcesz w ten sposob zniechecic konkurencję .To by było bardzo zabawne ale i jakie mozliwe <buhaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: 194.146.128.* 13.07.05, 11:41 zdecydowanie polecam amerykanistykę- na serio supcio studia(jestem na 2 roku) i duze perspektywy znalezienia potem pracy, na pewno o wiele większe niż po anglistyce(rynek przesycony) Odpowiedz Link Zgłoś
sharon9 do szeryfa 13.07.05, 12:55 Skoro sam już jesteś już po studiach to co cie za przeproszeniem obchodzi "forum matura" ? Poza tym przypuszczam ze sam startujesz na amerykanistykę i chcesz w ten sposob zniechecic konkurencję .To by było bardzo zabawne ale i jakie mozliwe <buhaha> Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species wtrącę swoje trzy grosze 13.07.05, 17:56 Moim zdaniem powinniście popatrzeć na kadrę. Przez dwa lata uczylam się w Linguatonie (gdzie uczą wykladowcy z UMCSu) Na amerykanistyce wykłada Frelik (chodzilam na zajęcia do Edyty, jego żony) kilka razy miałam z nim "do czynienia" niesamowicie sympatyczny facet, ktory ma ogromną wiedzę! Edyta wykłada chyba tylko na lingwistyce (SZKODA, jest NORMALNYM człowiekiem) Jeżeli ktoś sie waha powinien wypytać studentów o wykładowców, gdzie lepsze i ciekawsze wykłady etc. Skoro macie wybór dokonajcie go MĄDRZE. Zastanówcie sie nad akcentem. U mnie problemów z wyborem by nie było, bliżej mi do BBCEnglish niż do CNNEnglish. Kiedy ogladacie filmy macie większe problemy z brytyjskimi czy amerykańskimi? osobiście do Lublina składalam papiery tylko na anglistykę, ameykanistyka mnie nie ciekawi za dużo tam Makdonaldsow i Buszów ;-) PS Słyszalam, że ludzie z amerykanistyki i tak na sporo wykładów chodzą z anglistyką (nie wiem czy to prawda, może to ktoś zweryfikuje) Pozdrawiam wszystkich i życze dobrych wyborów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm?? Do Sharon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:01 a ty sharon na co się dostałaś???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuuka Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 13.07.05, 18:26 myślę, że kickin5 jest na liście rezerwowych na amerykanistyke i chciała w ten sposób (to rozdwojenie u góry) zniechecić chętnych na ten kierunek i spowodować zeby szli na anglistykę. alem wykombinowała :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuuka Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 13.07.05, 18:34 Buhaha - co wątek :D :D :D Zobaczcie jak tu ludzie kombinują, szelmy jedne, żeby zniechecić do tej amerykanistyki: gosc 123, american boy, FIGA % i Ann to jedna i ta sama osoba!!!!!!! wszędzie ma IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl !!!!!!!!!!!!!!! No chyba ze te osoby z Lublina prawie w tym samym momencie postanowily odpisac na akurat ten wątek.. jasne jasne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuuka Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 13.07.05, 18:36 oj nie - detektyw buuuka sie pomyliła american boy zacheca przeciez do amerykanistyki. anglistyke natomiast poleca SZeryf :P koncze bo zaczynam pie..ć bez sensu :P papa Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_86 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? 13.07.05, 18:38 no detektyw z ciebie niezły ;) też jest to dziwne że kickin jest dziewczyna, a niżej ten sam nick a tu już chłopak....hehe Odpowiedz Link Zgłoś
sharon9 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? 13.07.05, 20:21 wogóle nawet samo założenie takiego <fałszywego> wątku jest dla mnie przykladem gupawki ktora ogarnia coraz wiecej "szczurów" kickin5 - nieładnie <nonono> ktos sie pytal na co sie dostałam - odpowiadam germanistyka UMCS poczekam co z odwołań wyjdzie - moze bedzie mi jeszcze dane stanąc w szeregach lingwistów :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAA AMERYKANISTYKA NA UMCS IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.07.05, 18:14 wie ktoś moze od ilu punktów przyjmowali na Amerykanistyke na UMCs??????????bo nie wiem czy sie dostała czy nie:[ Odpowiedz Link Zgłoś