Dodaj do ulubionych

Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS?

12.07.05, 20:56
Dostałam się na anglistyke i na amerykanistykę na UMCS. Nie wiem co mam
wybrać jak myślicie? Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • kickin5 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? 12.07.05, 20:57
      Hej własnie w tym roku skończyłam pierwszy rok amerykanistyki. NIezbyt ciekawy
      kierunek. Muszę przyznac że trochę lipny. Mało jest wyjazdów, słaba kadra i
      strasznie męcza z historii, kultury. Strasznie duzo dat do wykucia
      łeeeeeeeeeeeee. Ale w tym roku zdawałam na anglistyke i się dostałam!!!!!!! Ten
      kieunek ma większy prestiż. Wieć mam nadzieję że bedziemy razem studiować. Do
      zobaczenia!!
      • Gość: m3lm4k ladnie niektorzy sie maja ;-) IP: *.opticom.pl 13.07.05, 13:16
        ludzie KPINA jak jasna cholera :) najpierw napisala ( ta to wtedy byla kobieta )
        ktory kierunek lepszy, a pozniej pod tym samym nickiem ( juz jako facet, chyba
        jakies rozdwojenie jazni :) ) widze, ze opisuje jak to tam studiuje....mozna
        bylo sie chociaz wylogowac z tego nicku i nie robic sobie wstydu :)
        • Gość: m3lm4k Re: ladnie niektorzy sie maja ;-) IP: *.opticom.pl 13.07.05, 13:19
          poprawka, jednak 2x jest kobieta, ale rozdwojenie i tak , tylko mniej
          skomplikowane :)
          • Gość: ola Re: ladnie niektorzy sie maja ;-) IP: *.aster.pl 13.07.05, 18:28
            hehe dobre :D
    • Gość: gosc 123 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 21:01
      CZe osobiście preferowałbym Anglistykę. Są o wiele ciekawsze zajecia i mniej
      niepotrzebnych rzeczy do wykucia
    • Gość: american boy Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 21:07
      Amerykanistyka jest OK! Musisz sie fascynować USA tak jak ja bo byłem tam 3
      lata i uwielbiam sie uczyc tej kulturówki. Bush jest OK, too! Pozdrawiam
    • Gość: Ann Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 21:18
      Hey ja tez jestem w takiej sytuacji jak ty!!!Wybieram anglistyke. Moze będziemy
      razem studiować
    • Gość: FIGA% Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 21:27
      Gdybym była na twoim miejscu wybrałabym Anglistykę:)
      • moniula18 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? 12.07.05, 21:41
        Ja tez bym na twoim miejscu wybrała ANGLISTYKĘ :)
        • Gość: KASKA wymiotuje amerykanistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:44
          pojeb*** fascynacja usa. w d**e sobie mozecie to wsadzic, oni i tak maja was
          gdzies
    • Gość: bloody86 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.75.61.196.ostrow61.ptc.pl 12.07.05, 21:55
      mam ten sam dylemat, ale raczej zdecyduje sie na anglistyke
      • sharon9 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? 12.07.05, 22:50

Ja gdybym była na waszym miejscu wybrałąbym zdecydowanie amerykanistykę
        Poznajesz masę ciekawych informacji o kraju który potrafi zafascynować prawie
        każdego.Poza tym masz z wieksze szanse aby sie załapać do jakiejś
        międzynarodowej firmy albo wyjechać na kontrakt.Obecny rynek jest już dosc
        pokaznie nasycony anglistami, zas amerykanistyka jako nowy bardziej rozwijajacy
        sie kierunek oferuje nie tylko większy prestiżale również szeroką skale
        mozliwości.Anglia osobiście kojarzy mi się za mgliście , sztywno i deszczowo.
        Moj kumpel jest w trakcie studiów amerykanistycznych i juz teraz nie narzeka na
        brak zgłoszen tłumaczeniowych itp. W tym roku liczy poza tym na jakiś wyjazd z
        uczelni..Oczywiście jeśli nie czujesz klimatu ( american dream i te sprawy )to
        wyglada to troche inaczej
        Pozdrawiam wszystkich szcześciarzy
        • Gość: SZeryf Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.05, 11:19
          No co ty nie powiesz. Jestem juz na trzecim roku anglistyki i jest zaj****
          Ludzie to świetny kierunek, masa ludzi do poznania i duużo wyjazdów. Polecam!!!!
          • sharon9 do szeryfa 13.07.05, 12:54

Skoro sam już jesteś już po studiach to co cie za przeproszeniem
            obchodzi "forum matura" ?
            Poza tym przypuszczam ze sam startujesz na amerykanistykę i chcesz w ten sposob
            zniechecic konkurencję .To by było bardzo zabawne ale i jakie mozliwe <buhaha>
    • Gość: kulka Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: 194.146.128.* 13.07.05, 11:41
      zdecydowanie polecam amerykanistykę- na serio supcio studia(jestem na 2 roku) i
      duze perspektywy znalezienia potem pracy, na pewno o wiele większe niż po
      anglistyce(rynek przesycony)
      • sharon9 do szeryfa 13.07.05, 12:55

Skoro sam już jesteś już po studiach to co cie za przeproszeniem
        obchodzi "forum matura" ?
        Poza tym przypuszczam ze sam startujesz na amerykanistykę i chcesz w ten sposob
        zniechecic konkurencję .To by było bardzo zabawne ale i jakie mozliwe <buhaha>
        • endangered_species wtrącę swoje trzy grosze 13.07.05, 17:56
          Moim zdaniem powinniście popatrzeć na kadrę.
          Przez dwa lata uczylam się w Linguatonie (gdzie uczą wykladowcy z UMCSu)
          Na amerykanistyce wykłada Frelik (chodzilam na zajęcia do Edyty, jego żony)
          kilka razy miałam z nim "do czynienia" niesamowicie sympatyczny facet, ktory ma
          ogromną wiedzę!
          Edyta wykłada chyba tylko na lingwistyce (SZKODA, jest NORMALNYM człowiekiem)

Jeżeli ktoś sie waha powinien wypytać studentów o wykładowców, gdzie lepsze i
          ciekawsze wykłady etc.
          Skoro macie wybór dokonajcie go MĄDRZE.

Zastanówcie sie nad akcentem. U mnie problemów z wyborem by nie było, bliżej mi
          do BBCEnglish niż do CNNEnglish. Kiedy ogladacie filmy macie większe problemy z
          brytyjskimi czy amerykańskimi?

osobiście do Lublina składalam papiery tylko na anglistykę, ameykanistyka mnie
          nie ciekawi za dużo tam Makdonaldsow i Buszów ;-)

PS Słyszalam, że ludzie z amerykanistyki i tak na sporo wykładów chodzą z
          anglistyką (nie wiem czy to prawda, może to ktoś zweryfikuje)

Pozdrawiam wszystkich i życze dobrych wyborów!
        • Gość: hmmm?? Do Sharon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:01
          a ty sharon na co się dostałaś????
    • Gość: buuuka Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 13.07.05, 18:26
      myślę, że kickin5 jest na liście rezerwowych na amerykanistyke i chciała w ten
      sposób (to rozdwojenie u góry) zniechecić chętnych na ten kierunek i spowodować
      zeby szli na anglistykę. alem wykombinowała :P
      • Gość: buuuka Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 13.07.05, 18:34
        Buhaha - co wątek :D :D :D

Zobaczcie jak tu ludzie kombinują, szelmy jedne, żeby zniechecić do tej
        amerykanistyki:

gosc 123, american boy, FIGA % i Ann to jedna i ta sama osoba!!!!!!!

wszędzie ma IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl !!!!!!!!!!!!!!!

No chyba ze te osoby z Lublina prawie w tym samym momencie postanowily odpisac
        na akurat ten wątek.. jasne jasne..
        • Gość: buuuka Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 13.07.05, 18:36
          oj nie - detektyw buuuka sie pomyliła

american boy zacheca przeciez do amerykanistyki.

anglistyke natomiast poleca SZeryf :P

koncze bo zaczynam pie..ć bez sensu :P

papa
          • kinia_86 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? 13.07.05, 18:38
            no detektyw z ciebie niezły ;) też jest to dziwne że kickin jest dziewczyna, a
            niżej ten sam nick a tu już chłopak....hehe
    • sharon9 Re: Anglistyka czy Amerykanistyka- UMCS? 13.07.05, 20:21

wogóle nawet samo założenie takiego <fałszywego> wątku jest dla mnie przykladem
      gupawki ktora ogarnia coraz wiecej "szczurów"
      kickin5 - nieładnie <nonono>
      ktos sie pytal na co sie dostałam - odpowiadam germanistyka UMCS
      poczekam co z odwołań wyjdzie - moze bedzie mi jeszcze dane stanąc w szeregach
      lingwistów :P
      • Gość: JAA AMERYKANISTYKA NA UMCS IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.07.05, 18:14
        wie ktoś moze od ilu punktów przyjmowali na Amerykanistyke na UMCs??????????bo
        nie wiem czy sie dostała czy nie:[
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka