aska86 14.07.05, 16:18 KTOS SIE WYBIERA NA WIECZOROWE?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aha Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 16:31 askąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
for3stu Re: LEKARSKI WIECZOROWO 14.07.05, 17:04 a ja sie moze wybiore do poznania a co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxz Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.tvsat364.lodz.pl 14.07.05, 17:15 ja przebiega rekrutacja?? po prostu kolejno z listy czy trzeba miec iles punktow? placimy za rekrutacje drugi raz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witulka Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 00:33 płacimy jeszcze raz, ja na CMUJ;))ktos jeszcze wieczorowo do kraka?? Z osob chetnych wybieraja 60 z najlepszymi wynikami, ile macie pkt?ja 161 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondi17_1988 Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.bialosliwie.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:08 Skąd wy wszyscy macie tyle pieniedzy. NIe bedizecie mieli odrobinę niesmaku po skończeniu tych studiów, że osiągneliście to dzięki kaise rodziców, a nie własnej pracy? Mam zamiar osiągnąc wszystko własnymi siłami, nie uda sie za rok to spróbuje za dwa, nie za dwa to za trzy, ale będe widzieala,ze to że tam jestem to tylko iwyłączni3e moja zasługa i nikt mi nigdy nie zarzuci, że jestem lekarzem tylko dizęki forsie rodziców. A mówia ze w POlsce bieda, wy tu wszyscy rzucacie, ze chcecie tam złożyc ijeszcze boicie sie czy sie dostaniecie... NIe ma tylku łosi w Polsce wiec spokojnie dostaniecie się.... Odpowiedz Link Zgłoś
medicatrix Re: LEKARSKI WIECZOROWO 21.07.05, 13:17 jak się nie dostaniesz kilka razy z rzędu to będziesz inaczej śpiewać, niestety w Polsce nie da się zrobić wszytskiego własnymi siłami, po "powszechny i równy dostęp do edukacji wg konstytucji" to jedna wielka kpina. Prawda jest taka że ludzie którzy naprawde chcą to robić zaciągną się kredytami i pożyczkami byle się dostać i potem będą ciężko harować i walczyć żeby się wyrwać na dzienne. Trochę pokory dziecko, nie zabieraj głosu w sprawach o których nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
medicatrix Re: LEKARSKI WIECZOROWO 21.07.05, 13:19 obawiam się że 161 to dużo za mało... na cmuj wezmę od 209 do mysle jakos 190- 180.... trza tam isc i odliczyc od góry 60 osób, bo kto już ma szanse iśc na wieczorowe na pewno na nie pójdzie, zawsze to rok do przodu a nie w plecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:51 ja bede próbować do wawy, nie wiem czy dam rade i sie jeszcze zastanawiam, bo w planach mam jeszcze na ten rok poprawe 2 matur, ale moze jakos damy rade?? do witulka: możesz próbować nie tylko do krk, bo na wieczorowe można skldać chyba na kilka AM, ja mam 177 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaania LEKARSKI WIECZOROWO i matura IP: *.ARMnet.Torun.PL 21.07.05, 14:59 czyli idziecie na platne i oprocz tego chcecie poprawiac mature??i za rok znowu probowac??myslicie ze dacie rade zapieprzac na medycynie i poprawiac mature??ja sie wlasnie caly czas zastanawiam czy rok przeczekac i sie w domu uczyc i na spokojnie poprawic czy juz zaczac na platnych. Ale jest wtedy ryzyko ze sie tej matury tak dobrze nie poprawi.Co radzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan Re: LEKARSKI WIECZOROWO i matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:58 a jak myslisz co ludzie robią na wieczorowych? ucza sie i zapieprzaja zeby juz nie płacic tym zdziercom nastepnego roku bo to kolosalne pieniadze. Jak nie pojdziesz na wieczorowe to tez nikt ci nie zagwarantuje ze rewelacyjnie poprawisz mature, wiec mozesz miec kolejny rok w plecy, 6 lat medycyny to za długie studia żeby je odwlekać w latach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaania Re: LEKARSKI WIECZOROWO i matura IP: *.ARMnet.Torun.PL 21.07.05, 17:00 mowisz to z wlasnego doswiadczenia (studiujesz juz) czy po prostu tak ci sie wydaje. Kiedys przygotowywali sie do egzaminów wstepnych a teraz matura to troche co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aniaaa Re: LEKARSKI WIECZOROWO i matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:17 studiuję coś innego i w tym roku zaczynam też medycyne, a to co Ci napisałam to doświadczenia znajomych i ogolnie srodowiska studenckiego bo z medycyna mam kontakt od 20 lat. matura czy egzamin w głowie trzeba miec i tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nan Re: LEKARSKI WIECZOROWO i matura IP: *.ARMnet.Torun.PL 21.07.05, 17:30 czyli radzisz isc juz teraz na platne??a jaki procent znajomych dostal sie po pierwszym roku???kurde boje sie zaryzykowac niedostania sie za rok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aniaaa Re: LEKARSKI WIECZOROWO i matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:39 ja nic nie radze, mowie co ja bym zrobila... procent dostaje sie bardzo niewielki na dzienne ale jak ktos sie uprze to sie dostanie. pomysl tak 1)nie pojdziesz na dzienne i bedziesz zakuwac do wstepnych: a jak sie nei dostaniesz znowu? 2)jak pojdziesz na wieczorowe i tez sie nie dostaniesz na dzienne to przynajmniej bedziesz miec rok za sobą na medycynie... przeciez za ktoryms razem sie dostaniesz aż tak źle chyba nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nan Re: LEKARSKI WIECZOROWO i matura IP: *.ARMnet.Torun.PL 21.07.05, 17:44 ale tu chodzi o to ze nie bede miala na 2 rok 18 tys. No moze gdyby doszlo co do czego to rodzice by dali ale jak na razie to mowia ze nie;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aniaaa Re: LEKARSKI WIECZOROWO i matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:54 wlasnie dlatego nikt za Ciebie nie zdecyduje. Patrzac z doswiadczenia danego przez wiek, mysle ze pieniadze nie sa wazne,one tylko umozliwiaja dużo rzeczy. Są róźni ludzie stypendyści, co jednym zakuwaniem na jednych studiach opłacają drugie, pracujący po nocach, zaciągający się w kredytach, rodzice nie muszą Ci dawać tych pieniędzy, mogą pożyczyć, a Ty o ile jesteś szlachetna i uczciwa kiedyś spróbujesz im oddać. BTW zawsze można zdawać na AM gdzie jest niższy próg punktowy albo niższa opłata w cmuj jest to 14 000 a nie 18 000 a w wawie 13000 chyba. pzdr 3maj się ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zena Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:08 ja zamierzam studiowac na platnych i na dodatek poprawic mature w styczniu...nie mozna marnowc czasu...jestem przekonana,ze to chce robic w zyciu i zrobie wszystkozeby na drugim roku byc juz na dziennych...szkoda mi tych pieniedzy bo to nie jest oxford...ale tak trzeba i juz...od pieniedzy sa wazniejsi ludzie , uczucia , zdrowie..wiec moze dzieki Bogu sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaania Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.ARMnet.Torun.PL 21.07.05, 17:10 no ja sie caly czas zastanawiam co robic. A co sie stanie jak sie nie uda poprawic matury i sie nie dostaniesz za rok?? za drugi rok tez bedziesz placic kolejne 18 tys??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:19 fajnie, ze jakas sie tu dyskusja rozpoczęla, ja zamierzam zdawać na te platne, mam nadzieje ze mnie przyjma, reszta bedzie zalezala od mojej determinacji, a ta na razie jest, wiec mam nadzieje ze sie uda zaliczyc pierwszy rok i poprawić mature, wiecie moze jak to jest w wawie? czy wieczorowi są wymieszani czy oddzielna grupa jest, czy ktos daje odczuc ze to CI GORSI, ja co prawda nie mam problemu z niską samooceną, wiem że punktów za dużo nie mialam i przynajmniej na 3 inne AM by wystarczylo :/ ale nie chce zeby ktos uwazal mnie za glupszą bo z platnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zena Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:59 jak sie nie uda to trudno ede placic drugi rok...ale ja juz to wiem,ze mi sie uda...po takiej porazce jaka odnioslam nie dostajac sie na dzienne uczynie wszystkozeby tego nie zepsuc i nie powtorzyc, zycze determinacji , dystansu i powodzenia w podejmowaniu decyzji, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:52 a nie lepiej za rok probować. Przecież jeszcze 2 szanse poprawienia przed nami? Odpowiedz Link Zgłoś
roxana10 Re: LEKARSKI WIECZOROWO 21.07.05, 23:04 zebyscie czasem nie wdepneli w g.. jesli masz kase na 1 rok studiow, nie kombinuj z wieczorowymi.. cp bedzie jak sie nie dostaniesz? ok.. drugi rok platne.. a jesli sie powtorzy? szkoda sie wycofac.. dwa lata za toba.. za 14 tys mozesz sobie takie korki zalatwic ze maturke polkniesz jednym mlykiem. moze sie komus uda pogodzic sesje i mature..moze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goliattt Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 00:15 wedlug mnie nie da rady poprawic mature bedac na 1 roku medycyny, ale zobaczycie sami i wspomnicie moje slowa tam trzeba ryc zeby nie wtopic 18tys zl. a nie jest latwo np. z biofizyka lub anatomia ale sie zoabzcy badzmy dobrej mysli.Pozdro dla kolegow z 1 roku AMP:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 01:03 biofizyki nie ma na pierwszym roku :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goliattt Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 10:15 o ile sie zalozysz ze jest?!:Dbiofiza jest porypana!!!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 10:50 to zależy na jakiej AM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:17 o co chcesz:} u nas na pierwszej jej nie ma, jest na trzecim:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska86 na jaką uczelnie składacie ? IP: 80.244.140.* 22.07.05, 13:56 napiszcie gdzie sie wybieracie :) na lekarski wieczorowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: na jaką uczelnie składacie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:22 ja wawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Do Medicatrix... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:57 To Ty się mylisz.To że ktoś się nie dostał za 1 albo 2 razem nie znaczy że powinien płacić i że zmieni poglądy.Ja się dostałam za 4 razem a znam przeróżne osoby które startowały nawet i 9 razy i sa świetnymi lekarzami.Widac ze masz bogatych rodziców i kasa zawróciła Ci w głowie.Ciekawe jakbyś śpiewał gdybyś do wszystkiego musiał dojść własnym rozumem a nie kasą starych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medicatrix Re: Do Medicatrix... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:30 no i prosze jakas kretynka bedzie mnie osadzac, nie mam kasiastych rodziców, dostałam sie normalna rekrutacja, do wszystkiego doszłam własnym rozumem, tez sie nie dostalam za pierwszym razem i nie mam zamiaru im płacic za to kasy, ale uwazam ze jak ktos ma mozliwosc pojscia na wieczorowe a medycyna to jego marzenie to niech idzie bo szkoda lat. Jak sie nie dostałas cztery razy to stad ta zawisc, ze nie stac cie na wieczorowe a innych stac? niech ida na wieczorowe jak maja ochote? w ogole po co napisałas tego posta, zal ci d..e ściska ze bylas na tyle głupia ze zdawałas cztery razy? Tez znam swietnych lekarzy ktorzy zdawali kilka razy, ale zaden nie napisałby tak głupiego postu jak twoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Do Medicatrix... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:08 najmniej szczecin 160 ale wszystko się zmienia co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela Re: LEKARSKI WIECZOROWO IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 22.07.05, 21:13 sory ze sie wtracam ale czy ktos moglby mi powiedziec jakie byly progi w tym roku na poszczegolnych uczelniach ?? mature pisac bede w przyszlym roku i chcialbym sie zorientowac gdzie mam najwieksze szanse sie dostac :) z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś