gabryelusia 15.07.05, 16:15 czy jest ktoś - kto skladał na ten kierunek ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosinka Re: HUNGARYSTYKA --UW 15.07.05, 23:10 witam:) ja składałam na ten kierunek...ale do Krakowa na UJ..tyle że niestety się nie dostałam:/ przyjowali jedynie 15 osób, a ja byłam piąta pod kreską...no cóż...ale może w przyszłym roku się uda:) a na UW...jak to wyglądało?co brali pod uwagę? no i pochwal się czy się dostałaś:) pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabryelusia Re: HUNGARYSTYKA --UW IP: *.chello.pl 16.07.05, 11:46 Ja skladalam na UW było 20 miejsc i jeszcze nic nie wiem. Jak będą wyniki to sie odezwę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: HUNGARYSTYKA --UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.05, 11:51 a ile miałaś punktów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabryelusia Re: HUNGARYSTYKA --UW IP: *.chello.pl 16.07.05, 12:23 do "Kasi" : o jakie punkty ci chodzi ?, z matury ?, czy z testu predyspozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: HUNGARYSTYKA --UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.05, 12:57 o wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabryelusia Re: HUNGARYSTYKA --UW IP: *.chello.pl 16.07.05, 13:12 Niebardzo wiem jak je liczyć ? podam ci wyniki : polski po.86-pr 58 angielski 96 -79 a z testu predyspozycji niestety tylko 72 , podobno liczy to sie razy 2 Pomożesz mi podliczyć ? A jakie są twoje wyniki- czy mam chociaż minimalne szanse ? To moja ostatnia deska ratunku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: HUNGARYSTYKA --UW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.05, 13:40 twój wynik to 292.25/400. Moje wyniki to pp63 pr93, ap90 ar77, test 76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabryelusia Re: HUNGARYSTYKA --UW IP: *.chello.pl 16.07.05, 13:44 Bardzo ci dziękuję . Wnioskuję iż mam małe szanse aby sie dostać ! Odpowiedz Link Zgłoś
kosinka Re: HUNGARYSTYKA --UW 16.07.05, 15:06 hmmm...widzę że oprócz matury zrobili wam także test....na UJ brali pod uwagę podstawowy polski i język obcy...a oprócz tego była rozmowa kwalifikacyjna z zakresu historii, kultury, geografii Węgier z uwzględnieniem kontaktów z Polską, a także prezentacja ulubionego poety/pisarza...nie było łatwo... za poszczególne części można było zdobyć po 100 pkt (100 za polski, 100 za j. obcy i 100 za rozmowę kwalifikacyjną)jako że było 15 miejsc....podzielili sprawiedliwie na połowę, aby nie dyskryminować żadnej z matur...po siedem na każdą z nich:) był jeden kandydat zagraniczny więc wiadomo, że miejsce miał zapewnione na bank:) maksymalna liczba punktów do zdobycia wynosiła 300, a najniższym wynikiem, który dawał możliwośc studiowania był 265 pkt...poziom wysoki:) sama miałam 226 pkt...i znalazłam sie na 19 miejscu pośród 47 kandydatów...i mimo to, że się nie udało, jestem z siebie naprawdę dumna:) podrawiam...i trzymam kciuki....napiszcie czy się Wam powiodło:) Odpowiedz Link Zgłoś