7u8 15.07.05, 21:44 Ja mam wyniki za równe 6 dni i zdenerwowałam się jak zobaczyłam progi na AE we Wrocławiu. Chcę iść na AE do Katowic... Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: profusion Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 23:25 Denerwuję się, ponieważ: NIE dostałem się na dzienne na: 1) UW - politologia, stosunki m-nar 2) UG - fil. ang 3) UMK - stosunki m-nar, fil. włoska a CZEKAM na wyniki na dzienne na: 1) UMK - administracja, socjologia (pon) 2) UG - politologia (wt) 3) UAM - historia-kultura polityczna -> w pon rozmowa,a wyniki ch*j wie kiedy... Ehhh zaczynam tracić nadzieję... i szukać szkoły prywatnej, bo jeszcze tam się nie załapię ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ref Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 15.07.05, 23:26 ja, tym co zobacylem na kandydat.uni.wroc.pl :/ mimo że wynikow jeszcze nie ma :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 00:06 we wroclawiu mamy jakis zlot mozgow. na ekonomiczna, na historie progi, ze łojezu. na inne po 40os/miejsce. o co kaman?? :/ ja chce studiowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.t Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? 16.07.05, 00:17 Weźcie pod uwagę na ile kierunków każdy składał.. Stąd tak ciężko sie dostać... Myślę ze limit do 3 byłby rozsądniejszy... Bo i aż mnie strzela jak sobie pomyślę ile tegoroczni maturzyści wspomogli finansowo uczelnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chmurka Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 00:24 a ja sie denerwuje bo na ae w krakowie wyniki 25 lipca maja byc ae w poznaniu 22 lipca wyniki na psychologie stosowana na uj mialy byc w srode w necie a jeszcze dzis ich nie ma a na uj na psychologie maja byc w poniedzialek ale ciekawe czy beda... ehh chyba zaraz przestane sie denerwowac bo zwariuje Ale czy sie da? Pozdrawiam wszystkich zdenerwowanych i nie tylko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isola Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 00:31 ja sie denerwuje bo prog 96% na italianistyke na UMK to juz jest przesada, skad sie tyle osob w ogole tam wzielo.. poza tym na UW trzeba czekac na wyniki nie mozna nawet na wakacje pojechac :P Odpowiedz Link Zgłoś
7u8 96%?? 16.07.05, 00:32 no to rzeczywiście "lekka" przesada. Ja myślę, że drugie listy to będzie wszędzie znacznie niższy próg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profusion Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 00:39 Skąd ten WYSOKI próg? Ludzie zobaczyli, że tam potrzeba jedynie matury z angielskiego, która im poszła super i złożyli na italianistykę, choć mają znikome pojęcie o tym języku... Taki przynajmniej był mój plan (mój i paru moich znajomych;O)... Miałem 96 i 83 i myślałem, że jakby co, to UMK mnie weźmie,a tu jestem w błędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isola Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 00:43 ale na italianistyke?? ludzie, ja od kilku lat niczym innym nie zyje tylko włochami (w sensie: krajem, nie facetami;P) a Wy tu sobie tak o skladacie to dopiero sprawiedliwosc chlip w kazdym razie i tak mnie nic nie uratuje bo z wynikiem 88% jestem na jakims 180 miejscu :| dno totalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam_nar Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: 80.51.238.* 16.07.05, 17:49 A ja się denerwuje ponieważ: 1. nie dostałem się na politologie i dziennikarstwo UMCS 2. co za tym idzie mam na głowie WKU (Wojskową Komende Uzupełnień) 3. Cały wczorajszy dzień musiałem: dzwonić do WKU (żeby załatwić przesunięcie terminu, ponieważ będę składac papiery na studia zaoczne), dzwonic do UMCS (dwukrotnie, najpierw zostałem źle połączony, a potem rozmawiałem z politologią w celu 'przetrzymania' moich dokumentów do 1 sierpnia), załatwiac przejazd do Lublina 1 sierpnia (sam już nie mam tyle kasy, ale na szczęście moi znajomi jadą tam dzień wcześniej). 4. Musze jechac do Lublina 1. sierpnia (a chciałem wysłac dokumenty), a na miejscu załatwic sobie odpowiedni papier do WKU 5. Iść do tej pie*****nej WKU zaraz po przyjeździe i załatwiać odroczenie do października. 6. A wcześniej wydac kolejne 80 zł, a także po 3.50 na znaczki do poleconych. 7. Czy sie dostane, czy nie pod koniec sierpnia czeka mnie kolejny wyjazd do Lublina (albo żeby podpisać liste przyjetych, albo odebrać dokumenty) Ale jesli sie nie dostane to na szczęście mam jeszcze szkołę w moim mieście, gdzie moge złożyć dokumenty od 1 września (a liczy się kolejnośc składania podań). Więc przy dobrych wiatrach- wojsko mnie narazie nie czeka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:57 Ja się denerwuję, bo nie wiem co wybrać... wiem że wiele osób chciałoby być na moim miejscu, a ja bym wiele oddała żeby przyjęli mnie tylko na jednej uczelni i żeym nie musioała wybierać :/ dodam jeszcze że wybieram pomiędzy: tym-o-czym-zawsze-marzyłam a tym-co-powinnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja odwolaniem Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:00 ja sie strasznie denerwuje, bo skladalam tylko na 1 kierunek, na 1 uniw. maturke zdalam super, test zwalilam i braklo mi 1,4 do progu. jak myslicie wezma mnie z odwolania?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isola Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:31 wybierz to o czym marzyłaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h2o_hcv Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: 83.17.* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:00 Ja sie denerwuje bo nie dostalem sie na AP w Siedlcach na 2 kierunki, na Administracji od razu mnie wyrzucili, a na ZiM jestem na 43 miejscu lisy rezerwowej a miejsc jest 90 wiec nikle szanse ze 43 osoby z 90-ciu zrezygnuja. Denerwuje sie ze sie nie dostane na Ar Krakow, choc jeszcze wynikow nie ma to juz prog mniej wiecej znam i sie nie zalapie, bede na liscie rezerwowych okolo 40-50 miejsca, wiec 50 soob na 120 nie zrezygnuje niestety. Denerwuje sie bo pozostanie mi zlozyc na PWSZ i rok siedziec na licencjacie i za rok poprawiac mature. Denerwuje sie bo bedzie mial rok w plecy. No i najgorsze: Denerwuje sie bo jak sie okaze to na obie uczelnie zabraklo mi kilku punktow i pewnie bym sie dostal gdybym mial te punkty z geografi, za zadania na ostatniej stronie podstawowego, ktorych nie zauwazylem bo jacys kretyni z CKE czy OKE zrobili tak arkusz ze nie sposob u niektorych bylo zauwazyc te zadania i 9 pkt w plecy a zadania bardzo latwe i poprzez to studia rok w plecy. A WKU mnie nie sciga narazie bo mam B12 i do marca mnie nie moga do woja zabrac, ale i tak pewnie pojde na rok na licencjat i mnie nie zabiora do woja. Wszystko mnie denerwuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam_nar Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: 80.51.238.* 17.07.05, 20:45 Komu to dobrze....ja przez tą WKU prawie nerwicy dostaje- mam problemy ze wzrokiem, widziałem drugi rząd na tablicy i nic poza tym, ale co tam? Jest A :( Odpowiedz Link Zgłoś
karciaaa Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? 16.07.05, 18:06 a ja sie denerwuje, a raczej sie smutam, ze sie nie dostalam na politologie i stosunki miedzynarodowe na UW i musze chyba szukac cos platnego:|a pozniej za rok znowu probowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragola Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: 80.51.0.* 16.07.05, 18:07 ja się denerwuję, bo czekam i czekam na wyniki germanistyki i italianistyki na UW.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:07 denerwuję się bo czekam na wyniki UMCS... coś długo idą.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona131 ja:( 16.07.05, 19:12 1.umcs=>na 60 przyjetych tylko dwoch jest z nowa matura...dodam ze nie ja..:/ 2.uj mnie wlasnie dzis olal i jak ktos nie zrezygnuije(juz to widze...) to bedzie kupa.. 3.US AP=>nie ma wynikow do srody.... Jeeezuuu mam juz dosyc...3 miesiace juz cos zdaje i czekam na wyniki..a ja chce wakacjii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:21 ja sie denerwuje bo: 1) w najblizszym tygodniu mam az 3 egzaminy z psychologii kognitywistyki i politologii 2) jeszcze sie niegdzie nie dostalam 3) mioedzy pon a srodą sie dowiem czy sie dostalam na dwa kierunki (znajac moje szczescie to pewnie nie) 4) nie wiem czy gdziekolwiek sie dostane wtedy to bedzie ZONK 5) nie wiem jak dlugo bede musiala czekac na wyniki z examow ktore mam w tym tygodniu 6) minister sawicki szczyci sie ze nowa matura zostala na 5- przepropadzona... no nie ma co facet niezle sobie wlewa... szczegolnie ta historia 7) niektorzy uwazaja ze my od maja mamy wakacje... ludzie! my dopiero wakacje w sierpniu albo dopiero we wrzesniu miec bedziemy! POZDRAWIAM... a teraz ide sie odstresowac i ide na piwko z kolezankami :) Odpowiedz Link Zgłoś
7u8 a ja się trochę oddenerwowałam 16.07.05, 19:38 jak usłyszałam, że examy na ae dla sm i nowych bez matury z maty były trudne :] Bo już myślałam, że będzie tak jak gdzie indziej, że sm pozajmują większość miejsc :( no ale co racja to racja, trzeba w końcu o tym przestać myśleć od dzisiaj zaczynamy akcję OPTYMIZM :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiaszcz Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:37 Ja sie denerwuje, bo nie dośc, że mi OKE zaniżyła punktację z rozszerzonej matury z historii i trzeba latac za poprawionym świadectwem, to jeszcze czeka mnie w tym tygodniu ważny egzamin, od którego zależy czy mnie przyjma czy nie... I nic na ten stres nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protest!WON BURAKI Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.05, 19:39 PROTEST! Czemu skoro mieszkam w wuwua (i wyobraz sobie! wow! hip hip hurra!! mam tu i rodzicow i dziadkow!) ma mi jakis buraczyna zajmowac miejsce w szkole w Moim miescie skoro w jego sa i wolne miejsca i malo chetnych? LUDZIE?! potem wlasnie gada taki burak ze "eee, pomysl ile jest,eee, warszawiakow bez, eee, rodzicow i dziadkow w warszawie,ee". WLASNIE!!! bo przyjezdzaja tacy i uwazaja ze zawojuja Stolice, ze beda "warszawka", olewajac przy tym wlasny region i wlasne okoliczne duze miejscowosci! Rozejrzyjcie sie wokol siebie. Opamietajcie sie! Won Buraki z Warszawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isola Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:43 a Tobie troche samokrytyki by sie przydalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isola Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:45 zreszta juz tu gdzies byl taki temat wczesniej... skoro jestes taka wspaniala to wlasnie udowodnij to i sie dostan na ta Twoja szkole... a moze jednak "buraki" sa madrzejsze od Ciebie i niestety dla Ciebie miejsca zabraknie, przykre Odpowiedz Link Zgłoś
7u8 z Twojego ip wynika że jesteś z Piotrkowa 16.07.05, 19:51 a nie z Warszawy. Niezła ściema :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.acn.waw.pl 16.07.05, 19:44 JA SIE DENEWUJE I TO BARDZO, a wreczx trafia mnie szlag, bo wlasnie znalazlam to na stronie psychologii uw--- "Szanowni Państwo! Z przykrością informuję, że w procedurze, za pomocą której wyliczone zostały wyniki sprawdzianu predyspozycji, znalazł się błąd, który spowodował, że część podanych wynków różni się od rzeczywistych w zakresie do kilku punktów. Błąd został już poprawiony, ale w tej sytuacji musimy odwołać opublikowaną przedtem na naszej stronie i na terenie Wydziału nieoficjalną listę przyjętych osób. Ostateczną listę opublikujemy 18.07 po południu. Przepraszamy za powstałą sytuację i obiecujemy dołożyć wszelkich starań, aby nikt z Państwa nie poczuł się skrzywdzony z powodu naszej pomyłki. Przewodniczący Komisji Rekrutacyjnej Wydziału Psychologii UW dr hab. Maciej Haman Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa JA! 16.07.05, 19:49 a) bo minęło kilka dni, a na kandydat.uni.... nie mam potwierdzenia wniesienia opłaty... b) bo mogłam wpisać zły numer (sprawdzałam, ale się denerwuję..) C) bo mogłam pomylić teczki (składalam na jeden wydział) i włożyć złe podanie.... (sprawdzałam, ale..) d) bo cała masa ludzi poczuła pociąg do filologii polskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twixi Re: JA! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 16.07.05, 20:45 a ja się denerwuję, bo spędziłam 3 lata w jednym z najlepszych ogólniaków w mieście, liceum zakończone świadectwem z czerwonym paskiem, matura w granicach 80-90%, złożyłam dokumenty na 4 kierunki, na 3 różnych uniwersytetach, w 3 różnych miastach w Polsce i nie dostałam się NIGDZIE! I będę denerwować się do sierpnia, albo nawet do września, bo nie wiem czy mnie z odwołania gdzieś przyjmą ;/ Szczerze mówiąc to nie tak wyobrażałam sobie 5-miesięczne wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twixi Re: rety IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 17.07.05, 13:13 wcale nie składałam tam, gdzie 30os./m-ce, tylko średnio 7-9os/m-ce, czyli na prawo. A ponieważ w tym roku wszyscy poskładali na sporą ilość kierunków, to niemal nigdzie statystyki nie schodziły poniżej 5os./m-ce. I kto miał więcej szczęścia - dostał się na kilka uczelni, a kto ma wrodzonego pecha (czyt.ja) nie dostał się nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam... Re: JA! IP: 80.51.237.* 17.07.05, 00:10 Ja się denerwuje bo PO CO UMIESZCZAC NA PSYCHOLOGII NA UW LISTY NIEOFICJALNE SKORO ONE ZARAZ ZNIKAJĄ?! i sie okazuje ze są NIEWAŻNE! :/ Żeby sprawdzić wytrzymałość psychiczną przyszłych psychologów?! wrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: JA! IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:07 A ja się już nie denerwuję... trafiłam tam gdzie chciałam, już dawno jestem po egzaminach i mam wakacje!!!:D Żyć nie umierać!! Co nie znaczy, że nie rozumiem wszystkich, którzy się obawiają co będzie jeśli... pozostaje tak naprawdę uzbroić się w cierpliwość i wierzyć, że los chociaż tym razem okaże się dla nas mniej okrutny niż zwykle (patrz-> jak to być królikiem doświadczalnym) pozdrawiam wszystkich i życze wytrwałości!!!!!!!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieciuch Re: JA! IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 17.07.05, 15:58 ja się denerwuję, bo okazuje się, że na ug obok oryginału świadectwa trzeba tez dostarczyć odpis. a ja swój odpis wysłałam do poznania na uam ;( jutro będę dzwonić, może pozwolą mi dowieźć ten odpis później, niechże nie będą potworami. mam pół polski do poznania i w dodatku mało czasu ;( myślicie, że da się coś załatwić? tyle miesięcy stresu, a teraz jeszcze to...;(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelargonia Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:44 A ja czekam na wyniki na romanistyce na UW. Z niedocieczonych przyczyn będą dopiero we wtorek....Grrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: KTO się JESZCZE denerwuje i DLACZEGO? IP: *.chello.pl 17.07.05, 21:32 A ja czekam na wyniki na hungarystyke na UW się denerwuje !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: no to został 1 dzień IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 20.07.05, 01:03 Mnie na maksa wkurzyly zasady rekrutacji na ug,ktore w skandaliczny sposob krzywdz ludzi z nowa matura.Liczba przyjetych nowomaturzystow nie przekracza 20%.A jak dzisiaj zobaczylam osobe przyjeta na dzienne studia ze stara matutra z rocznika 69 to do tej pory ochlonac nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś