zalamana191 16.07.05, 19:18 DOSTAŁAM SIE NA FARMACJE I PIELEGNIARSTWO CO WYBRAĆ...NIE MAM POJECIA...IDE NAWET NA "PRAKTYKE" DO SIOSTRY DO APTEKI ZEBY ZOBACZYC CZYM TO PACHNIE EHEHE :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: laborantka Re: MAM DYLEMAT...CO WYBRAC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:34 To zależy co tobie sie bardziej podoba. W skrucie: FARMACJA to nauka "książki telefonicznej" na pamięć(nazwy lekow itp..), robienie recept i stanie za ladą jak zwykła sprzedawczyni(tylko ze nie po 5 latach tyrki).Pieniadze duze i farmaceutow potrzeba, ale nie wiem czy rynek sie nie przesyci za 5 lat kiedy skonczysz. PIELEGNIARSTWO to dużo prac przy pacjencie(krew, mocz,itp)wiec musisz sie zastanowic czy sie takich rzeczy nie brzydzisz i dasz rade.Oprocz tego odpowiednie podejscie do pacjenta, nawet do tego co nie myl sie przez rok i trzeba go odpchlic, bo i tacy sie zdarzają. Oczywiscie mozesz pracowac w przychodni przy biurku, ale na praktykach w szpitalu- na pewno z czyms takim sie spotkasz. No i musisz pamietac ze choc wiesz prawie tyle co lekarz- to i tak jestes od niego gorsz:) Przyszlosc finansowa na dzisiejsze czasy bardzo pozytywna.Mozesz wyjechac do UE itp.. WYBOR NALEZY DO CIEBIE i nigdy nie bedzie latwy;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maite Re: MAM DYLEMAT...CO WYBRAC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:35 Jeśli czujesz że masz swojego rodzaju powołanie do pielęgniarstwa...to śmiało:) Pielęgniarstwo to większy kontakt z człowiekiem, większa pomoc...ja bym wybrała pielęgniarstwo (na które zresztą idę -CM UMK:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: MAM DYLEMAT...CO WYBRAC? IP: *.e-nterart.pl 16.07.05, 19:38 Ale wy pier*** No jasne ze farmacja! Nawet sie dziewczyno nie zastanawiaj, no chyba ze lubisz myc codziennie w szpitalu facetow po zoltaczce lub innych tego typu sprawach Farmacja to kasa+szacuneczek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niunia00 Re: MAM DYLEMAT...CO WYBRAC? 16.07.05, 19:42 To ty gadasz glupoty!! A widzialas te pielegniarki co siedza w przychodniach przy biurkach, pija kawke, odbieraja telefony ,z laski sie do ciebie odezwa i jeszcze mowia ze im ciezko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZALAMANA191 Re: MAM DYLEMAT...CO WYBRAC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:42 NO QRDE FAKT FAKTEM MACIE RACJE :) IDE NA FARMACJE :) Odpowiedz Link Zgłoś