Dodaj do ulubionych

MAM DYLEMAT...CO WYBRAC?

16.07.05, 19:18
DOSTAŁAM SIE NA FARMACJE I PIELEGNIARSTWO CO WYBRAĆ...NIE MAM POJECIA...IDE
NAWET NA "PRAKTYKE" DO SIOSTRY DO APTEKI ZEBY ZOBACZYC CZYM TO PACHNIE
EHEHE :)
Obserwuj wątek
    • Gość: laborantka Re: MAM DYLEMAT...CO WYBRAC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:34
      To zależy co tobie sie bardziej podoba.
      W skrucie:
      FARMACJA to nauka "książki telefonicznej" na pamięć(nazwy lekow itp..), robienie recept i stanie za ladą jak zwykła sprzedawczyni(tylko ze nie po 5 latach tyrki).Pieniadze duze i farmaceutow potrzeba, ale nie wiem czy rynek sie nie przesyci za 5 lat kiedy skonczysz.
      PIELEGNIARSTWO to dużo prac przy pacjencie(krew, mocz,itp)wiec musisz sie zastanowic czy sie takich rzeczy nie brzydzisz i dasz rade.Oprocz tego odpowiednie podejscie do pacjenta, nawet do tego co nie myl sie przez rok i trzeba go odpchlic, bo i tacy sie zdarzają. Oczywiscie mozesz pracowac w przychodni przy biurku, ale na praktykach w szpitalu- na pewno z czyms takim sie spotkasz. No i musisz pamietac ze choc wiesz prawie tyle co lekarz- to i tak jestes od niego gorsz:) Przyszlosc finansowa na dzisiejsze czasy bardzo pozytywna.Mozesz wyjechac do UE itp..
      WYBOR NALEZY DO CIEBIE i nigdy nie bedzie latwy;)
      pozdrawiam
    • Gość: Maite Re: MAM DYLEMAT...CO WYBRAC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:35
      Jeśli czujesz że masz swojego rodzaju powołanie do pielęgniarstwa...to śmiało:)

Pielęgniarstwo to większy kontakt z człowiekiem, większa pomoc...ja bym wybrała
      pielęgniarstwo (na które zresztą idę -CM UMK:)

Pozdrawiam
      • Gość: P Re: MAM DYLEMAT...CO WYBRAC? IP: *.e-nterart.pl 16.07.05, 19:38
        Ale wy pier***
        No jasne ze farmacja! Nawet sie dziewczyno nie zastanawiaj, no chyba ze lubisz
        myc codziennie w szpitalu facetow po zoltaczce lub innych tego typu sprawach
        Farmacja to kasa+szacuneczek
        Pozdrawiam
        • niunia00 Re: MAM DYLEMAT...CO WYBRAC? 16.07.05, 19:42
          To ty gadasz glupoty!!
          A widzialas te pielegniarki co siedza w przychodniach przy biurkach, pija kawke, odbieraja telefony ,z laski sie do ciebie odezwa i jeszcze mowia ze im ciezko!
    • Gość: ZALAMANA191 Re: MAM DYLEMAT...CO WYBRAC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:42
      NO QRDE FAKT FAKTEM MACIE RACJE :) IDE NA FARMACJE :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka