Dodaj do ulubionych

psychologia UAM

16.07.05, 21:04
mam pytanie do wszystkich, którzy w poniedziałek zdają egzamin na psychologię
w Poznaniu.Jak się przygotowujecie?Poświęcacie na naukę dużo czasu? Czy to
jest dla Was kierunek awaryjny, czy najważniejszy? Ja niestety nie wiem jak
mogę się przygotować. Przeglądnęłam kilka testów na inteligencję, ale
szczerze wątpię, żeby to miało aż tak istotne znaczenie.Najbardziej chyba
liczą się wrodzone zdolności i tyle.Czekam na Wasze opinie.Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Monia Re: psychologia UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:17
      ja co prawda zdaje na kognitywistyke we wtorek, ale tam sa te same progi wiec
      powiem Ci tyle ze wogole sie nie przygotowuje bo w sumie to nie wiadomo z czego
      inteligencje albo sie ma albo nie :)) a ja mam chyba srednia bo np. na uj na
      stosowana sie nie dostalam. A moj awaryjny to romanistyka na Uwr. jak tam sie
      nie dostane to jade jako au-pair do francji:)) pozdrawiam Cie serdecznie i
      powodzenia w poniedzialek :))
      • pickle Re: psychologia UAM 16.07.05, 21:28
        ja tez zdaje w poniedzialek i we wtorek na UAM (czyli psychologia i
        kognitywistyka) zrobilam cale mnostwo testow, przeczytalam kilka ksiazek i
        cwiczylam ta analize bo mialam pare tekstow w domu. w sumie to wydaje mi sie ze
        mozna dojsc do wprawy robiac te testy bo zauwazylam ze im wiecej robilam tym
        szybciej i w ogole lepiej mi wychodzily... a ile macie punktow za mature? ja
        bede miala 17/20
        • Gość: Monia Re: psychologia UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:30
          ja nawet nie sprawdzilam, bo nie wiem jak to liczyc:)))
          • pickle Re: psychologia UAM 16.07.05, 21:35
            ;] wyciagasz srednia ze wszystkich przedmiotow jakie zdawalas na maturze (razem
            z ustnymi) no i to co ci wyjdzie sprawdzasz sobie w tabeli z progami (na
            www.psychologia.amu.edu.pl) no i wiesz ile masz ;]]. a czeu chcecie isc na
            psychologie? to najwazniejeszy kierunek czy raczej dodatkowy? aa i jeszcze
            pytanko: wiecie moze ile jest w koncu osob na 1 miejsce?
            • Gość: Monia Re: psychologia UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:50
              dzieki za info:)) no wiec tez mam 17 :)) (jesli liczy sie podst. i rozszerz. a
              potem srednia, bo tak zrobilam) w sumie to chcialam na psychologie do krakowa,
              ale wlasnie sie dowiedzioalam, ze sie nie dostalam:(( trudno:)) a psychologia
              to dla mnie taki strzal, uda sie albo i nie a awaryjnie zlozylam na
              romanistyke, bo niezle mi idzie:)) no i jeszcze naprawde nie mam pojecia ilu
              jest chetnych, ale badz dobrej mysli!! optymizm to podstawa:)) buzka:)) trzymaj
              sie i powodzenia!! trzymam kciuki:))
    • Gość: aa Re: psychologia UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:20
      ja sie nie ucze.........nie wiem z czego niby.......
      • Gość: nataszka17 Re: psychologia UAM IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.05, 09:25
        Ludziki damy radę!ja podchodzę do tego testu z dystansem, na luzie.Najwyżej nie
        wyjdzie, a co do ilości kandydatów na psychologię to jak składałam papiery miła
        pani :) poinformowała mnie że jest ponad 20 na miejsce.Trzymam kciuki za
        wszystkich.POWODZENIA!
        • Gość: arahja Re: psychologia UAM IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 17.07.05, 09:42
          Hey:)
          Ja też zdaję w poniedziałek. Dostałam się już na psychologię stosowaną na UJ,
          ale bardziej odpowiada mi Poznań. I wiecie co..., wcale się nie uczyłam :P
          Testy badające umiejętność studiowania mają to do siebie że nie można się do
          nich przygotować. Można oczywiście jakoś wyćwiczyć rozwiązywanie pewnych zadań,
          ale taki trening tak naprawdę nie ma aż tak dużego znaczenia..
          Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia :)
          • Gość: Do Arahja Re: psychologia UAM IP: *.legnet.optimedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:14
            Arahjo mi na psychologię stosowana nie poszło :-/ Jeśli złożyłoby sie tak że
            uda mi sie dostać na UAM a Ty zostaniesz na UJ zrobimy wymianę? Bo mi zalezy na
            Krakowie, Poznań eeee nie chce :P
    • Gość: zosia Re: psychologia UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:07
      ja jutro też startuję;) we wtorek też. na kognitywistyce bardzo mi zależy
      • Gość: Do "Do Arahja" Re: psychologia UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 13:33
        • Gość: arahja Re: psychologia UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 13:37
          Może być, zamieniamy się :] :P
          • pickle Re: psychologia UAM 17.07.05, 16:07
            qrcze to juz jutro... mam coraz wiekszego stracha... no coz zycze wszystkim
            powodzeinia... i mam nadzieje ze nie bedzie takich przekretow jak na innych
            uczelniach
            • Gość: wyczerpana Re: psychologia UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:24
              juz po egzaiminie!
              jakie sa waze odczucia???
              ja szczerze mowiac nie jestem zadowolona...zaczynam sie obawiac;/
              text byl wg mnie dosc skomplikowany....(bardzo duzo czasu zajelo mi zrobienie 2
              pierwszych zadan)....zadanie 3 tez sprawilo mi troche problemow...echh tak to
              jest jak sie nie umie logicznie myslec;/
              i dlaczego wyniki beda dopiero w sierpniu?????!!!
              • Gość: Nat Re: psychologia UAM IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 18.07.05, 17:43
                Do Picle:ej,jesteś pewna,że liczą też ustną maturę?? bo jeśli tak to
                dobrze...16/20 to jeszcze nie dno:P dla mnie psychologia to marzenie i
                zainteresowanie od prawie 6 lat..co prawda nie mogę powiedzieć,że znam się na
                tym,ale co nieco czytam i pasjonuje mnie to:) na równi z filozofią.Dlatego
                złożyłam też na UAM na filozochę,tam jest rozmowa i nie wiem jak to będzie..Co
                do psychologii to jest priorytet raczej,egzamin mi się podobał,więc jakby co,to
                za rok będę próbowała..nie było trudne,aczkolwiek trzeba się było dobrze
                skupic;) pozdrowienia dla wszystkich i żeby dostali się ci,dla których
                psychologia to pasja:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka