Dodaj do ulubionych

TO JEST NASZ ROK !!

21.07.05, 08:24
A NIE STAROMATURYSTOW WIEC JAK ISC NA USTEPSTWA TO NAM NIE IM POWINNY
UCZELNIE - ONI MIELI JUZ SWOJA SZANSE WIEC JAK NIE WYKORZYSTALI TO ICH
PROBLEM!! CO ZA CHAMSTWO ( nie pisze to czlowiek rozgoryczony bo ja sie
dostalem ale wiem ze kilkaset naprawde zdolnych madrych i inteligennych w tym
roku stracilo wielka szanse )
Obserwuj wątek
    • ziokes Re: TO JEST NASZ ROK !! 21.07.05, 08:24
      chodzi mi glownie o ae krakow ale tez o inne uczelnie ktore nie robily exam dla
      starych
      • Gość: kasia 19 Re: TO JEST NASZ ROK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:32
        ja przez tą ich politykę sie nie dostałam na ae i jestem załamana. POWINNY BYĆ
        EGZAMINY DLA LUDZI ZE STARĄ MATURĄ!!!!!!!!!CHAMY
        • Gość: nightdream Re: TO JEST NASZ ROK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:38
          w sumie ja też...
          niby na studia tak ogólnie się dostałam...
          ale kraków to było moje marzenie...

to nie wina staromaturzystów....
          cholerne uczelnie...:/
          • Gość: kasia 19 Re: TO JEST NASZ ROK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:41
            ale na pewno w głębi serca wiesz ze to ty powinnaś sie dostać a nie jakieś
            głąby (nie mówie tu o wszystkich) z techników
            • Gość: Aga Re: TO JEST NASZ ROK !! IP: 194.146.128.* 21.07.05, 08:49
              Skoro się dostały, to może nie takie głąby. Staromaturzyści to też osoby,
              którym się nie udało w zeszłym roku i przez ten rok kuły do egzaminów (na
              większości kierunki staromaturzyści przecież zdawali wstępne). Albo osoby
              studiujące jeden kierunek i chcące zacząć przygodę z nowym.
              A i tak uważam, że powinny być oddzielne listy rankingowe dla nowych i starych,
              proporcjonalne, jak na moim kierunku. Tak byłoby najsprawiedliwiej.
              • Gość: lizz Re: TO JEST NASZ ROK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:28
                nie obrazaj sie, nikt tu nie chce wrzucac staromaturzystom...
                ale czy to jest sprawiedliwe, ze ktos sobie zaczyna kolejny kierunek bo mial
                dwie 5 na starej maturze i skorzystal z "promocji" ze na ae nie bylo egzaminow a
                ktos inny, kto przez rok sie uczyl do nowej matury (wiem, do starej tez sie
                kuliscie, fajnie, tylko ze wy mniej wiecej wiedzieliscie co was czeka, a my nie,
                no ale ani wasza ani nasza wina ze akurat sie reformy komus zachcialo) nie
                dostal sie NIGDZIE??
                i to nie jest kwesta głąbów czy nie-głąbów....
                uważam, że moj poziom wiedzy z cala pewnoscia nie jest nizszy od ludzi z
                technikow, ktorzy mieli okazje sie dostac...
                a moze nawet wrecz przeciwnie.........
                • Gość: adam_nar Re: TO JEST NASZ ROK !! IP: 80.51.238.* 21.07.05, 10:44
                  Ja też tak sądzę. Nie dostałem się nigdzie (składałem tylko na...wydział
                  politologii UMCS, gdzie dostalo sie w sumie ok.50 osob z nową maturą na prawie
                  300 przyjętych) a założę się, że wiele osób, które zabrały mi w pewien sposób
                  miejsca to absolwenci technikum i osoby, których zachciało się robić drugi
                  fakultet. Co dała rekrutacja to się okaże po pierwszej sesji. Postanowiłem, że
                  wybiorę się teraz na zaoczne i pójdę do pracy. Tylko zastanawiam się- dlaczego
                  musiałem stracić tyle nerwów przy czekaniu na wyniki matury, rekrutacji i teraz
                  walce z Wojskową Komendą uzupełnień :( Niby nasz rok, a jednak nie nasz...:/
    • umbradomini1 Re: TO JEST NASZ ROK !! 21.07.05, 08:52
      To brzmi jak wezwanie do jakiejś nienawiści prawie rasowe- nie traktuj nas,
      staromaturzystów, jak jakieś gorsze istoty.
      W zeszłym roku my też mieliśmy problemy z rekrutacją- inne roczniki zawsze idą
      na studia, więc..... nie można ich winić, że chcą się uczyć:P
    • Gość: ziokes Re: TO JEST NASZ ROK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:26
      to nie jest rasizm:) ja chce tylko aby dostali sie na studia najlepsi - uczysz
      sie zdajesz exam jestes lepszy mimo ze jestes staromaturzysta ok! ale nie moze
      byc tak ze 75% miejsc w tym roku przypada starym co jest uwarunkowane tym iz
      wyniki z obu matur z 2005 i 2004 jest chore wszystko.......
      • Gość: ziokes Re: TO JEST NASZ ROK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:27
        co jest uwarunkowane tym iz POROWNYWANIE wynikow z obu matur z 2005 i 2004
        jest chore
        • Gość: ..... Re: TO JEST NASZ ROK !! IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 21.07.05, 09:33
          Na ug przez durny sytem rekrutacji dostalo sie tylko 20% ludzi z nowa matura:(
          • Gość: student Re: TO JEST NASZ ROK !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:24
            I tak będzie jeszcze przez wiele lat. Ponadto błędów z tego roku nie da się już poprawić dla przyszłego, bo zasady rekrutacji na 2006/7 musiałby być ustalone do końca maja. Jeżeli chodzi o starsze roczniki, to one zawsze zdawały na studia, nie ma w tym nic nowego, natomiast porównywanie dwóch różnych typów matur jest faktycznie bez sensu.
            W ogóle nie rozumiem, skąd pomysł, żeby matura była egzaminem na studia? Przecież ani to sprawiedliwe ani praktyczne. Rekrutacje powinny pozostawać w gestii każdej uczelni z osobna.
            • Gość: marian@viper.pl Re: TO JEST NASZ ROK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:54
              up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka