Dodaj do ulubionych

MIESZKANIE WE WROCŁAWIU

21.07.05, 22:51
przyszli wrocławscy studenci!!
w kilku wątkach przewija się sprawa mieszkania we Wrocławiu.
może tutaj byśmy o tym porozmawiali,tak żeby wszystko było w jednym miejscu??
czy na I roku lepszy jest akademik,czy mieszkanie wynajmowane z kimś??
czy są jakieś osiedla,które uchodzą za szczególnie
nieprzyjemne/niebezpieczne/ze złym dojazdem do uczelni?
czy są osoby,które nie mają żadnych znajomych we Wrocławiu,były tam raz w
życiu i nie mają żadnego pomysłu na lokum?
zachęcam do podzielenia się swoimi pomysłami,obawami,radami etc.
pozdrawiam wszystkich i gratuluję-bo w końcu dostaliśmy się na studia:D
Obserwuj wątek
    • justa86 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 21.07.05, 23:09
      no wiec: dostalam sie-dzieki za gratulacje i tez gratuluje:P , jestem z
      miesciny daleeeeko od wrocka, szukam mieszkania z jedna wspollokatorka mysle ze
      juz sie dogadalam :) mam nadzieje ze okolice pl. grunwaldzkiego nie sa
      niebezpieczne bo tam mam nadzieje mieszkac
      to po krotce odp na twoje pytanka:)
      • Gość: Agata Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 01:47
        czesc!! rowniez dostalam sie na UWr i jestem w trakcie poszukiwania
        mieszkania.. jestem w o tyle dobrej sytuacji, ze dosc dobrze znam Wroclaw, a
        takze studiuje tam moja siostra (z ktora moglabym mieszkac, ale wole kogos ze
        swojego rocznika) dlatego poszukuje wspollokatorek :) chetnie sie z Wami
        spotkam i razem bedzie razniej czegos poszukac :) Pozdrawiam!!
    • Gość: up Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:45
      up
      • Gość: m Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.dolsat.pl 22.07.05, 07:31
        wszyscy chca w okolicach pl.g. ale nielatwo znalezc tym bardziej pod koniec lipca.wiem bo szukalam
        • endangered_species Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 22.07.05, 12:07
          Witam!
          Dostałam się na anglistykę. Szukam pokoju dla siebie- chcę mieszkać sama. Jeżeli
          macie wolne mieszkanie i czekacie na współlokatorów, piszcie:
          endangered_species@gazeta.pl

pozdrawiam i również serdecznie gratuluję dostania się na studia
          :-)))))
        • aszatan Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 25.07.05, 20:14
          Witam!
          My szukamy dwóch osób do pokoju w mieszkaniu studenckim na ulicy Reja. Są to
          okolice Placu Grunwaldzkiego. Mieszkanie jest dwupokojowe, kompletnie
          wyposażone, koszt 350 zł/os. (cena końcowa bez żadnych dodatkowych opłat - jest
          w niej także Internet). Więcej przez telefon --> 888489500
          Pozdrawiam.
          Natasza
    • yello33 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 22.07.05, 12:13
      no a ja sie wlasnie z justyna dogadalam:) tez dostalam sie do wrocka wiec jest
      superhiperitd itp ale podobnie jak niektorzy nie mam tam rodziny ani dobrych
      znajomych a miasta nie znam. Ale trzeba twardym a nie mietkim być - i znalezc
      sobie jakas mete :)
      • Gość: elka Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:15
        www.dlastudenta.pl
        Tam link: stancje
        Wpisujecie preferencje i szukacie :)
      • yello33 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 22.07.05, 12:15
        aha no i wlasnie - jak szukacie wspollokatorek to gg: 4435369 :)
    • Gość: minka Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:51
      hej wszystkim:)ja też się dostałam i również szukam mieszkania...trzy lub
      dwópokojowego,najlepiej w pobliżu centrum,a konkretnie ulicy
      Uniwersyteckiej,jeśli macie jakies oferty,to czekam z
      niecierpliwościa,pozdrówka dla wszystkich:)
    • Gość: p@sztet Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:12
      Nie jestem z Wrocławia, ale tak się składa że już całe liceum tam mieszkałem:)

- pierwsze: akademik czy mieszkanie. Hmmm, osobiście wskazałbym na akademik
      (klimat, kwitnące znajomości;), jest jednak duże ALE. Nie każdemu podoba się to
      co się tam wyprawia (czasami do opisania tego nadaje się jedno słowo: burdel),
      każdy ma obawy co do tego kogo tam spotka, no i wiadomo na I roku jest
      najgorzej więc akademik raczej nie służy nauce;). Jeśli masz wątpliwości
      radziłbym Ci mieszkanie, chociaż jeśli zaaklimatyzujesz się w akademiku to
      będziesz miała niesamowitą satysfakcję z tego;)

-co do osiedli: na pewno nie polecam wieczorami "trójkąta bermudzkiego"
      (trójkąt ulic Traugutta, Pułaskiego, Komuny Paryskiej), osiedla Gaj i Huby (oba
      za dworcem PKS) - są to spore skupiska bloków a w takich miejscach zawsze jest
      nieprzyjemnie. Ale generalnie podobno Wrocław uchodzi za najbezpiecznniejsze
      duże miasto:), chociaż i tu niestety zdarzają się nieprzyjemne sytuacje. Jeśli
      nie będziesz się paradować po 22 w ciemnych uliczkach to raczej nic Ci się nie
      stanie. Chociaż nie wiem czy 3 lata to dużo żeby na ten temat się wypowiadać,
      mnie jeszcze nic nie spotkało (ale jak mówi znajomy MUSI być pierwszy raz:)
      A co do złego dojazdu to zależy, każde z dala od centrum;)
      - co zaś do ostatniego punktu...Już teraz mam znajomych ale jak przychodziłem
      do Liceum to słodko nie było (czytaj: nie znałem nikogo, rodziny zero), ale jak
      widać wszystko kwestia czasu
      powodzenia:)

PS Mogę Cię oprowadzić po Wrocławiu :)
      • olcialz Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 00:05
        ty pasztet a kto ty bo mi sie wydaje ze cie znam...
      • nati42233 do p@szteta 23.07.05, 00:50
        dziękuję bardzo za info:)
        ja niestety nie należę do osób,które czują się dobrze w takich skupiskach
        ludzi,jak akademik.zatem mieszkanie to jedyne dla mnie wyjście.chociaż tu mam
        problem-nie tyle gdzie,ile z kim...
        nie mam w zwyczaju wybierać się na samotne spacery po 22,więc
        prawdopodobieństwo przykrego wydarzenia maleje:)
        a co do wycieczki po Wrocławiu...hm,czemu nie:)
        i jeśli mogę spytać-skąd pochodzisz??i jeśli to nie będzie zbyt wścibskie-na
        jakim kierunku jesteś?? ja z Częstochowy,dostałam się na prawo.
    • Gość: p@sztet Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:59
      jestem z Namysłowa;) a wylądowałem na elektrycznym na politechnice
    • Gość: p@sztet Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 01:00
      a daj jakieś namiary to na pewno się odezwę;)
      • nati42233 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 01:03
        a proszę bardzo:)
        gg 4561227
    • Gość: p@sztet Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 01:03
      albo ja dam swoje:) pasztet20@poczta.onet.pl
      • nati42233 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 01:07
        :)
        • catrine19 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 12:09
          Hej wszystkim:) Ja tez dostalam sie na prawo i nie wiem co dalej robic, tzn
          chyba wole mieszkanie niz akademik.. Najgorsze, ze bylam we Wroclawiu moze z 3
          razy i to dosc dawno temu :PP ale damy rade :) moj nr 4489675
          • Gość: gumis Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.mm.pl 23.07.05, 12:30
            ludzie zapomnijcie o jakis okolicach pl grunwaldzkiego czy ulic uniwersyteckich
            i rejonach rynku, cuda sie nie zdarzaja, jak dostaniecie mieszkanie bez
            szczurow a blisko jakiejs trasy tramwajowej i bez stad blokersow pod oknem to
            bedzie dobrze
      • olcialz Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 22:18
        jednak cie nie znam, ale znam jedna dziewczyne z namysłowa... i nawet tam byłam
        u niej na dniach namysłowa i dwa razy w tabu:)
    • Gość: Lola Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.magma-net.pl 23.07.05, 12:35
      czy was popierniczylo?
      hahaha kazdy marzy o mieszkaniu na uniwerstyeckiej, moze sobie na rynku cos
      kupcie?tanio ... naprawde polecam
      a pl. grunwaldzki? co bedziecie wroclawianom mieszkania wykupywac?!?! czy to
      sie godzi?! cale rodziny z dziecmi gdzies na dzialkach mieszkaja a tu taki
      student przyjezdza z innego kranca polski i wynajmuje co sie da.

DO AKADEMIKOW HOLOTO!
      • dzzziewczynka Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 16:07
        Zapominasz, ze z "tej holoty" bedzie w przyszlosci wroclawska inteligencja.

Ja tez szukam pokoju w centrum i mysle, ze cuda sie zdarzaja:P Aha zdalam na
        prawo, wiec jesli ktos jest tak samo leniwy jak ja i nie ma ochoty dojezdzac 20
        minut busem, czy tramwajem to podaje swojego maila: yendzzza@tenbit.pl Razem
        zawsze latwiej jest cos znalezc :) Dodam, ze jestem z Opola i z orientacja we
        Wro nie jest u mnie az tak zle :D
        • xsaser Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 16:32
          to i ja podam swoje namiary, jakby ktoś coś znalazł w okolicach placu
          grunwaldzkiego i szukał sympatycznego współlokatora :)
          • xsaser Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 16:35
            gg 4549365
    • Gość: anienia Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:52
      podobnie jak wy poszukuje mieszkanka:) gg:1358431
      • dzzziewczynka Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 17:12
        A skad jestescie? Na jkakie kierunki sie dostaliscie? Ile chcecie wydac na
        mieszkanie, gdzie chcecie mieszkac, czy chcecie miec pokoj tylko dla siebie
        itp... ?
        • xsaser Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 17:25
          okolice pl. grunwaldzkiego albo coś innego blisko polibudy (dostałem sie na IZ
          na informatykę), myślę że tak ok 350-370 zł max mogę wydać, i mogę mieszkać z
          kimś w pokoju, jednak wolę samemu, ze współlokatorami w innych pokojach :P
        • nati42233 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 19:17
          ja też poszukuję czegoś w pobliżu centrum(tak jak większość),mogę zapłacić do
          400zł,chcę mieszkać sama w pokoju.
          aha,i dostałam się na prawo.
        • catrine19 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 19:19
          Ja dostalam sie na prawo, jestem z gorzowa wlkp., nikt z moich znajomych nie
          idzie do wrocka, wiec mam nadzieje, ze poznam tu fajnych ludzi :)mysle o
          mieszkaniu, ale mimo wszystko skladam podanie o akademik, bo jeszcze sie nie
          zdecydowalam :P moj email: catrine@vp.pl - chetnie poznam przyszlych
          wspoltowarzyszy niedoli :DDD
          • Gość: anienia Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:28
            ja jestem z bydgoszczy i z tego co wiem moj jeden kolega idzie na polibude
            (informatyka). dostalam sie4 na prawo i wolalabym mieszkac sama w pokoju,
            chociaz jakis fajny wspolokator tze moze byc:)
    • Gość: yello Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:26
      to co tutaj sami bezdomni prawnicy bez przyjaciol? :)
    • Gość: asica Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 23.07.05, 20:48
      a ja bede mieszkac u siostr zakonnych :P bo jest najtaniej 200 zł miesięcznie
      ale zeby tak mieszkac to musiałam sie zapisac juz w maju bo tyle chetnych
      było :-) moze potem popraktykuje cos w zakonie i sie mi odmieni cosik :D
      • Gość: Monikaa Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:50
        a ja mam pytanko do tych z wroclawia: pl. Biskupa Nankiera to przy jakich
        ulicach sie miesci??, bo na zadnej mapie znalezc nie moge :DD
        • Gość: Monikaa Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:54
          nie fatygowac sie, juz znalazlam:P:P
    • justa86 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 22:08
      no niestety z tego co widze - wszyscy szukaja wspollokatora, wszyscy szukaja
      mieszkania i wszyscy mowia "jak cos znajdziecie to sie zgloscie" wiec moze
      bysmy wreszcie sie ruszyli i zrobili cos wiecej:) ja wybieram sie do wroclawia
      w przyszlym tygodniu obczaic mieszkanka - zobaczymy czy sie uda cos
      przyzwoitego zlapac :/ pzdr:) odp zainteresowani jakims dzialaniem:)
    • justa86 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 22:10
      xsaser - to ty juz nie do akademika? z tego co czytalam w temacie funklub zubra
      tam sie wybierales:)
      • olcialz Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 22:16
        a ja wszystkim- szczegolnie tym co beda studiowac na koszarowej polecam
        mieszkanie w internacie lo 14 na toruńskiej. warunki jak w akademiku a cena ok
        180 zł- mozna mieszkac z ludźmi roznej płci, na terenie jest basen, siłownia,
        lodowisko,i fajne tartanowe boisko do kosza i nogi. jest tez stołówka, ale tej
        nie polecam no i najwiekszy plus ze mozna miec w pokojach co sie tylko chce
        (elektronika) i nic sie wiecej za to nie płaci:)
        • olcialz Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 22:27
          a i jeszcze jedno- jesli nigdy nie mieszkaliscie w czyms takim jak akademik lub
          internat to zamieszkajcie chociaz na rok- gwarantuje ze nic nie da wam takich
          wspomnień. fakt ze czasem jest trudno i to okrutny szok psychiczny jak sie
          mieszkało samemu w pokoju we własnym przytulnym domku ale i tez przez cały rok
          bedziecie miec zakwasy na brzuchu od smiechu i zyskacie przyjaciół których
          naprawde bedziecie mogli poznac, bo bedziecie ich widziec w kazdej sytuacji.
          zdarzyło wam sie kiedys rozwalac drzwi młotkiem bo zapomnieliscie klucza, albo
          biegac nago po korytarzu, bo ktos zaj...ł wam recznik?? naprawde warto!
          • umbradomini1 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 22:31
            ja miałem to w normalnym mieszkaniu studenckim:)
            • olcialz Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 22:39
              wiem wiem tylko że w akademiku ma to znacznie wieksza skale- tzn jest wiecej
              pokreconych ludzi z których mozna sie posmiac (albo oni smieja sie z ciebie)
              pozdro
              • umbradomini1 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 23.07.05, 22:42
                oj tak, tylko tam są takie szalone imprezy i żaden sąsiad cię potem nie zabije:)
                i ludzi więcej:)
                ja lubię lekki spokój i mam swoich ludzi- te same odpały....
                ale masz rację- rok w akademiku może być:)
                pzdr
          • Gość: p@sztet Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 20:28
            ja akurat:
            - otwierałem drzwi z buta :)
            - wychodziłem przez okno z 1 piętra
            - na calym piętrze zrobiłem wojnę na piankę do golenia ;]
            i jeszcze wiele wiele rzeczy, ale wstyd pisać ;]
      • xsaser Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 11:52
        jeszcze nie wiem gdzie się wybiorę, rozważam różne koncepcje :]
    • Gość: maja Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:19
      wynajme pokoj dziewczynie od zaraz!!!!! Wrocław blisku Uniwersytetu..
      zainteresowane prosze o konktakt na maila manisa@wp.pl
      • Gość: :) Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:42
        Nikt już nie szuka współlokatorki :( ??
        • kawa_malinowa Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 10:47
          Ja szukam, ale czekam do ogłoszenia wyników :) I pewnie jeszcze sobie
          poczekam....

Wolałabym mieszkanie niż akademik (baaardzo), ale od kiedy moja przyjaciółka
          powiedziała mi, ze nie dostała się do Wrocławia, koncepcja mi troszkę upadła.
          • Gość: anienia Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:15
            a skad jestes?
            • Gość: :) Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:54
              ja jestem z woj. opolskiego -Głuchołazy
              • Gość: yello33 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:50
                a jest ktos moze z trojmiasta?
                • Gość: anienia Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:14
                  ja jestem z bydgoszczy i jezdze pociagiem do wroclawia, ktory odjezdza wlasnie
                  z trojmiasta:) moze sie kiedys spotkamy w czystym i pachnacym wagonie PKP:)))
                  • dzzziewczynka Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 14:19
                    ...a moze jednak jest ktos z Opola? :P
                    • Gość: maja Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:34
                      ja dziewczynko :) jestem z opola.. studiuje we wroclawiu chemie i mam
                      mieszkanie, ktore bede dzielic z moja znajoma i szukamy jeszcze jedenj badz
                      dwoch wspollokatorek. nie jest to jakas mala klitka tylko duze mieszkanie!
                      • Gość: maja Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 15:37
                        zainteresowane mieszkaniem dziewczyny prosze o kontakt manisa@wp.pl
                        • dzzziewczynka Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 16:04
                          Maja a gdzie jest to mieszkanie? Pewnie gdzies daleko od centrum co?
                        • piffpaff Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 16:12
                          Wyslalam Ci maila :)
                    • piffpaff Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 14:58
                      Ja wprawdzie nie jestem z Opola, tylko z okolic, ale skończyłam tam 2. liceum
                      :). Do którego LO chodzilaś?
                      Też szukam mieszkanie we Wrocławiu :).
                      • dzzziewczynka Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 16:03
                        Jestem z plastyka, ale znam troche ludzi z 2. Do ktorej klasy chodzilas- tj,
                        jaki profil? Na co sie dostalas? Chcialabys mieszkac w centrum? Ile mozesz
                        wydac kasy na mieszkanko?
                        • piffpaff Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 16:16
                          Chodzilam do klasy humanistycznej. Bede studiowac prawo :). Zdecydowanie
                          chcialabym mieszkac w centrum. Hmm, co do ceny - musze jeszcze ponegocjowac z
                          rodzicmi ;).
                          • dzzziewczynka Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 17:01
                            Super, mam tylko nadzieje, ze uda sie znalezc cos w centrum. Widze, ze sami
                            przyszli prawnicy na tym forum :P Zdawalas tez do Opola na prawo? To glupie,
                            ale ja mam teraz maly dylemat, bo studia we Wro to jednak zupelnie inny poziom
                            i prestiza, ale z drugiej strony w Opolu mialabym znacznie bardziwej komfortowe
                            warunki do nauki :P
                            • piffpaff Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 22:25
                              Nie zdawałam do Opola, chcę już wyfrunąć z gniazda ;). Rety, jesteś
                              zadziwiająca. Chodziłaś do plastyczniaka, a chcesz studiować prawo. Pzdr :)
                              • dzzziewczynka Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 26.07.05, 20:23
                                Hmm a co w tym dziwnego? Jeszcze przed pojsciem do plastyka myslalam o prawie (
                                a to bylo 6 lat temu :P), a dzieki plastyczniakowi mialam wszystkie przedmioty
                                ogolnoksztalcace i nauczylam sie tego, czego normalne lo by mi nie dalo... po
                                prostu bede prawnikiem z tytulem plastyka :D
                  • Gość: yello33 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 15:21
                    no to pewnie sie spotkamy, zwlaszcza, ze wielu to poloczen na trasie
                    trojmiasto:wrocław nie ma :) a co studiujesz? (od pazdziernika ofkorz;)?)
    • kawa_malinowa Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 16:08

Tak! Szukam współlokatorki :)))))
      • Gość: :) Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 16:14
        Moglabyc podac e-maila?? lub GG :) ?? Chetnie porozmawialabym z Toba :)
        Pozdrawiam!!
        • kawa_malinowa Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 24.07.05, 16:19
          na gazetowy :)
          albo gadu: 2119726
      • Gość: Agata Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 16:15
        czesc!! rowniez dostalam sie na UWr i jestem w trakcie poszukiwania
        mieszkania.. jestem w o tyle dobrej sytuacji, ze dosc dobrze znam Wroclaw, a
        takze studiuje tam moja siostra (z ktora moglabym mieszkac, ale wole kogos ze
        swojego rocznika) dlatego poszukuje wspollokatorek :) chetnie sie z Wami
        spotkam i razem bedzie razniej czegos poszukac :) Pozdrawiam!!
        • Gość: anienia Re: do YELLO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 17:56
          dostalam sie na prawo i z pewnoscia sie spotkamy w pociagu ;) jak cos moj numer
          gg: 1358431:)
          • Gość: maja Re: do Piff paff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 18:08
            odpisalam ci :) sorki ze tak pozno..:P ale zawsze lepiej pozno niz wcale :)
            • piffpaff Re: do Piff paff 24.07.05, 22:37
              Wyslalam wiadomosc na gg - dopiero teraz, no coz ;P... Mam nadzieje, ze dojdzie,
              jesli nie daj znac. Pozdrawiam:)
    • justa86 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 25.07.05, 00:58
      cholera takim sposobem to ja nigdy nie znajde mieszkanka:/ yeloo w nastepnym
      tygodniu postaram sie byc we wroclawiu hmm?? miedzy 1 a 3 sierpnia, ktos kto
      jeszcze zaniteresowany prosimy o kontakt:) yeloo napisz czy tak ci pasuje
      gadalam z bratem mowil ze jak juz i tak moge dojezdzac to z biskupina przy
      trasie tramwajowej bedzie ok tylko ze to nie w strone UWr :/ w kazdym razie z
      pl grunwaldzkim bedzie kiepsko:/
      • Gość: Agata Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 08:47
        Cześć !! ja jestem chętna :) Proszę tylko o e-mail lub GG :) Pozdrawiam!!
      • yello33 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 25.07.05, 10:10
        ok, nie ma sprawy. jesli ktos jeszcze jest chetny to gg. 7522824
        ps. up, up ;)
        • Gość: benia Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU - farmacja IP: *.net / 82.160.62.* 25.07.05, 10:22
          a moze ktos dostal sie do Wrocka na Farmacje i szuka mieszkania??? prosze o
          kontakt - 6166558
          • asqu Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU - farmacja 29.07.05, 21:58
            tak tak tak wlasnie:) ja sie dostalam na farme do wroca i wlasnie szukam
            mieszkania razem z kumpela(ktora jest na chemii UW) i przydalaby sie nam
            jeszcze jedna albo dwie osoby...moj nr gg:4930783
            pozdr;)
            • philo_sophia Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU - farmacja 30.07.05, 09:59
              Ja szukam wspołlokatorki do pokoju. Jestem osobą niepalącą i taką też bym
              chciala.
    • xsaser Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 25.07.05, 10:39
      Czy do wrocka dostały się same dziewczyny ? :O :/ [tak patrzę na ten wątek i
      dochodzę do takiego wniosku]
      • justa86 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 25.07.05, 12:09
        xsaser nie mow ze ci zle z tym faktem? :> hehe:P moje gg 530874 dla
        zainteresowanych
        • xsaser Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 25.07.05, 19:39
          justa...a czy ja coś powiedziałem że mi źłe....to jest bardzo dobre...miasto
          eden normalnie :P
    • bennia zero chętnych?? 25.07.05, 11:57
      • nati42233 Re: zero chętnych?? 25.07.05, 19:36
        up
    • aszatan Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 25.07.05, 20:14
      Witam!
      My szukamy dwóch osób do pokoju w mieszkaniu studenckim na ulicy Reja. Są to
      okolice Placu Grunwaldzkiego. Mieszkanie jest dwupokojowe, kompletnie
      wyposażone, koszt 350 zł/os. (cena końcowa bez żadnych dodatkowych opłat - jest
      w niej także Internet). Więcej przez telefon --> 888489500
      Pozdrawiam.
      Natasza
      • Gość: up Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:17
        up
        • Gość: Lis Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.e / 217.153.109.* 26.07.05, 00:38
          Ja pewnie rowniez bede szukal mieszkania, niestety nikt z moich znajomych sie
          nie wybiera. Moj nr gg to 1644428, jakby komus brakowalo do kompletu to dajcie
          znac =)
    • Gość: up Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:29
      up
      • Gość: zytas Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.wroclaw.mm.pl 26.07.05, 19:32
        Hej studentki ( bo one głównie się udzielają)i studenci! Gratuluję dostania się
        i jako starszy już o dobrych parę...lat nabytek wrocławskiej alma mater chcę
        wam coś podpowiedzieć: otóż znam dobrze sytuację poszukiwania mieszkania, braku
        akademika. Bez sensu zwiedzałam Wrocław z listą adresów- ogłoszeń. Uwierzcie,
        ważny jest czas dojazdu, zwłaszcza przy różnych miejscach zajęć. Dlatego też
        popatrzcie dobrze w mapy i ciągi komunikacji miejskiej, od jesieni będzie
        okrutnie w rejonie grunwaldzkiego.
        Dlatego jak ktoś na politechnikę to wtedy te rejony Grunwaldzki - wielka wyspa
        mogą być, ale juz dla tych co mają zajęcia w innych dzielnicach...nie polecam.
        Traci się na dojaz w jedną stronę nawet godzinę, a już dalekie blokowiska... to
        chyba że super chata, macie jakiś pojazd, itp.
        A tak naprawdę to 6 lat spędzonych w akademiku to jest najpiękniejszy czas. No
        ale jeszcze wtedy nie było tak powszechnej instytucji( i porów. cenowego)
        wynajmu całych mieszkań.
        Ktoś zgłaszał mieszkanie na Reja - dla medycznej moze być,nawet piechotą to 20
        min. do waszych budynków, ale jak ktoś z politechniki - to brać natychmiast,
        macie wyjścia "w kapciach" na zajęcia.
        Pozdr.
        Z
        • raggio.del.sole Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 26.07.05, 19:53
          ja i moja koleżanka poszukujemy dwóch współlokatorek,mieszkania dopiery chcemy
          szukac,ale chcemy wynając 2-pokojowe mieszkanie do zamieszkania w 4 osoby i
          dlatego poszukujemy jeszcze dwóch dziewczyn:) faceci ewentualnie w ostatecznym
          wypadku mogą być:P we wtorek jade tego mieszkania szukac (okol.
          pl.Grunwaldzkiego, do 350zł)
          • xsaser Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 26.07.05, 19:56
            to ja i kolega się oferujemy do zamieszkania jeśli coś znajdziecie :)
            • Gość: raggio.del sole Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:48
              okej to w razie czego dam znac!
          • bennia do raggio.del.sole 28.07.05, 21:30
            ja sie pisze moje gg 6166558
    • Gość: Karolina Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 20:34
      Szukam mieszkanka dla dwóch spokojnych dziewczyn- przyszłych studentek
      germanistyki, najlepiej w okolicach Starego Miasta. GG: 7060799
      • Gość: up Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:54
        up
    • kawa_malinowa studentki polonistyki :) 29.07.05, 16:29

Szukacie mieszkania, czy zglaszacie się do akademika? :)
      Kawa, chętna na współlokatorkę:)
    • justa86 Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU 31.07.05, 21:22
      do yello: mam nadzieje ze przyjedziesz i sie odezwiesz w miare szybko, jutro
      chcialam jechac do wroclawia a tu zero kontaktu wiec pisz na gg co i jak
      poki co nie dzwonilam nigdzie bo wlasciwie nie wiem co z toba:)
      bye
      • Gość: benia Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU - do justa IP: *.net / 82.160.62.* 10.08.05, 18:42
        siema justa86! jak tam u was z mieszkaniem! ja zaczynam od nastepnego tygodnia
        szukac na nowo mieszkania! ale chce je wynajac w 2 czy 3 osoby! bylabys
        chetna!???!! bo nie wiem ilu pokojowego mieszkania mam szukac! i w jakich
        granicach cenowych!? czy moze masz juz jakies opcje,a moze jakis znajomych
        najlepiej z AM co tez wspołlokatorow szukaja! bo ja sama nie chce mieszkac:|
        fuck a z mojej miesciny nikt sie do wrocka nie dostal:|
        • Gość: a Re: MIESZKANIE WE WROCŁAWIU - do justa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 19:42
          Czesc. Z jakiego jestes kierunku? Ja dostalam sie na lekarski we Wroclawiu, tez
          zupelnie sama i nie wiem czy dostane akademik. Byc moze bede musiala rozejrzec
          sie za mieszkaniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka