Dodaj do ulubionych

optymisci z UŁ :D

23.07.05, 16:59
hehe
czekam na te wyniki i czekam i tak sobie mysle ile osb jeszcze czeka?? :D
serio to zastanawiam sie kiedy podadza wyniki na socjologie i psychologie,
jesi ktos cos wie to niech da znac:) a jak wasze samopoczucie?? ja caly czas
nie trace nadziei, a co!! :D zwazywszy na to ze polowa mojej klasy nigdzie
sie nie dstala to chyba jestem czlwoeikiem wielkiej wiary :D blagam nie
piszcie smutow, napiszcie cos wesolego :) pozdrawiam wszystkich:D

"uśmiech to pół pocałunku"
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: optymisci z UŁ :D IP: *.retsat1.com.pl 23.07.05, 17:08
      na socjologię już są od piątku.
      • natalf Re: optymisci z UŁ :D 23.07.05, 17:13
        serio?
        ale na stronce uni nie ma a jestem spoza lodzi i nie chcialo mi sie jechac:]
        wiesz moze cos wiecej na ten temat?? dzieki :)
        • Gość: Kasia Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 18:42
          Jak by nie bylo ja sie dostalam na dzienne magisterskie to i Ty pewnie sie
          dostaniesz:D:D:D PZDR.
          • Gość: gienio Re: optymisci z UŁ :D IP: *.astral.lodz.pl 23.07.05, 18:51
            JA to jestesm optymista ! :D ciagle licze ze pshyjma mnie na ekonometri z
            odwolania bo braklo mi 10 pkt :///
            • Gość: natalf Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:21
              gienio... ja caly czas mam nadzieje z emoj chlopak tez sie dostanie z
              odwolania, ciagle go namawiam chyba w koncu sama za niego napisze to odwolanie
              a jemu braklo 30 punktow :D wiesz moze jaki byl prog?? z gory dzieki i
              pozdrawiam :) a jesli ci sie nie uda to gdzie wyladujesz?? aha i do tego
              odwolania trzeba zalaczac jakies dokumenty? swiadecwto albo cos takiego? nigdy
              sie w to nie bawialm i pytam bo ty jak widze juz troszku bardziej
              doswiadczony :D
              • Gość: gienio Re: optymisci z UŁ :D IP: *.astral.lodz.pl 23.07.05, 20:24
                tsheba napisac samo odwolanie :D wzor jest w necie tsheba tylko poshukac :P
                papiery mam jush zlozone na informatyke w zarzadzaniu ... prog byl 382 ..
                pshynajmniej tak mi sie wydaje bo nie widzialem osoby z mniejsza punktacja na
                liscie przyjetych :D zadnego swiadectwa nie dolaczam bo jush go nie mam :D
                • natalf Re: optymisci z UŁ :D 23.07.05, 20:26
                  gienio dzieki wielkie;) a orientujesz sie moze co z socjologia??
                  • Gość: Ania Re: optymisci z UŁ :D IP: *.retsat1.com.pl 23.07.05, 23:08
                    na socjologię przyjmowali od 510 pkt- cholernie dużo :(
                    • Gość: ds Re: optymisci z UŁ :D IP: 80.48.137.* 24.07.05, 12:49
                      fajnie :/ ja mialam 455 na socjologie.jeszcze nie widzialam tej listy ale juz
                      zlapalam dola! ...
          • Gość: natalf Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:19
            kasia a nie pamietasz czy byl na liscie ktos o imieniu natalia??:) moge spytac
            jakie mials wyniki z angloa i polaka? pliska bo ja nie wytrzymam do
            poniedzialku :)
          • Gość: natalf Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:24
            kasiu nie ukrywam ze licze na twoja odpowiedz:) mozesz napisac ile mialas % z
            polaka i angola albo inengo jezyka (co tam zdawalas;) )? kurcze ze tez nie
            pojechalam zobaczyc tych wynikow:) gratuluje Ci bardzo dostania sie:)
            pozdrawiam cieplutko :)
    • Gość: meredith Re: optymisci z UŁ :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 18:56
      Ja tez czekam
      i jestem pewna ze sie dostane
      w koncu dobrze zdalam mature, musze sie dostac :)
      jak nie ja, to kto?:D
      • gupia_jadzia Re: optymisci z UŁ :D 23.07.05, 20:35
        ja np. ;P
        • Gość: meredith Re: optymisci z UŁ :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:57
          dobrze. mozemy dostac sie razem :D
          w koncu jest 110 miejsc na tym kierunku a do tego przyjmuja nieco wiecej.
          • Gość: K Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:39
            i dlatego ja takze licze... ;p w sumie nie wiem,na co... ;p
            ale nadzieja matka... ;p
            • Gość: natalf Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 09:46
              ej... na 600 mozliwych punktow prog 510? nie za wysoko? nie uwierze dopoki nie
              zobacze ze mnie nie przyjeli :D kurcze... przestancie mnie straszyc:( a ja
              nadal wierze a co!! musi sie udac:) jak nie ja sie dostane to kto? a no fakt
              meredith jeszcze :) no!! to jak nie my to kto??:D kasia ile mials punktow?
              ponawiam moj apel;) niech odezwie sie ktos kto mial ponizej 510 punktow :P i go
              przyjeli :D hiehie ;) nadal nie dowierzam:D i caly czas mam nadzieje :D

-usmiech to pol pocalunku-
              • Gość: enka Re: optymisci z UŁ :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:03
                ale jakie 600 pktow? z czego
                sprawdzalam socjologie
                i powinno byc 50 + 80+ 50+ 100= 280pktow
                a wy chyba procenty liczycie?
                bo tylko wtedy prog wynioslby 600.ale procent
                nie rozumiem tego
                przeciez il % to nie il ppkt
                i co w koncu licza?
                • Gość: natalf Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:14
                  enka... nio poizom podstawowy x1 i rozszerzony razy 2. a licza polski i jezyk
                  obcy... wiec w sumie 600 punktow... 100+200+100+200=600 chyba ze ja zle
                  licze :D a matury z matmy nie zdawalam wiec moge sie mylic :DD
                  • Gość: enka Re: optymisci z UŁ :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:32
                    ale z polskiego podstawowwego mozna bylo zdobyc max 50 pkt, z rozszerzonego 40,
                    z obu angielskich po 50 pkt
                    a Ty liczysz procenty.
                    a to nie to samo
                    a na stronie UŁ jest napisane pkt
                    wiec zastanawiam sie co liczysz po prostu i skad wiesz ze prog byl 510.
                    i czego?
                    510?
                    • Gość: martam Re: optymisci z UŁ :D IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 11:12
                      na stronie UŁ jest napisane 'procent punktów', a nie punkty, więc wszystko się
                      zgadza
                      • Gość: natalf Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:35
                        jak wyzej napisal/a martman:) % punktow nie punkty, 50 ppunktow to 100% a 100%
                        razy 1 daje 100 pkt natomiast na poziomie rozszerzonym 100% razy 2 daje
                        200punktow czyli w sumie 300 punktow z 1 prrzedmiotu. prog czyli najnizsza
                        liczna punktow ktora mial ktos kto zostal przyjety. ja nie widzialm jaki byl
                        ale kilka osob na forum wypowiadalo sie ze 510 wiec ja tylko powtarzam co
                        przeczytalam, aczkolwiek jak pisalm we wczesniejszych postach-nie dowierzam i
                        ciagle mama nadzieje ze jednak byl nizszy:) pozdrawiam:)
                        • Gość: enka Re: optymisci z UŁ :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:51
                          no tak rzeczywiscie bardzo wysoki by byl.

ja jeste ciekawa jak na filologie angielska, bo oni to w ogole dziwinie licza
                          pkt powzyej 30% razy 2
                          a ponizej 30?
                          czyli jak ktos mial zalozmy 60%, to dostaje 120 pkt?
                          czy pkt do 30% razy 1 + pkt powyzej 30% razy 2?
                          zamotane to wszytsko jest strasznie.
                          • natalf Re: optymisci z UŁ :D 24.07.05, 11:56
                            enka;D o czym ty do mnie mowisz? :D nie rozumiem, sluchaj nie wiem jak licza na
                            filologii ale na poozstalych kierunkach %punktow z poziou podtswoego razy 1 a z
                            rozszerzonego rzay 2 i nie ma warunku ponizej/powyzej 30%. 30% to trzeba bylo
                            miec zeby zdac wiec nie moga licztc ponizej 30% bo taki ktos po prostu nie
                            zdal... pozdrawiam raz jeszcze:) mam nadziej ze w miare jasno tlumacze:D
                            • Gość: enka Re: optymisci z UŁ :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:27
                              Ja nic nie poradze ze kuleje mi czytanie ze zrozumieniem jak na UŁ podali takie cos.

cytat:
                              Suma punktów z języka angielskiego na egzaminie maturalnym: - ustny na poziomie
                              rozszerzonym, pisemny na poziomie podstawowym i rozszerzonym (punkty powyżej 30%
                              na pPR x2) oraz języka polskiego (ustny + pisemny na poziomie podstawowym i
                              rozszerzonym) (pPR x 1 + pPP x 0,5 +u x 0,5).
                              Przy braku kandydatów będzie też brany pod uwagę egzamin pisemny z jęz.
                              polskiego na poziomie podstawowym.

takze sie glupio pytam i przestaje sie dziwic czemukolwiek
                              byle tylko sie dostac :)
                              • Gość: natalf Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:55
                                enka o maj gasz:D to byl cytat z filologii?? bosh... jakie kryteria;) tez bym
                                nic nie zrozumiala:) to moze ja tylko bede trzymac kciuki zebys sie dostala na
                                te filologie i juz:) a poza tym na co jeszcze skladalas? ja na razie studiuje
                                pedagogike rewalidacyjna ale liczylam na socjologie albo psychologie..coz
                                ..poczekamy zobaczym,y :D
                                • Gość: enka Re: optymisci z UŁ :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:45
                                  to byl cytat z ich strony
                                  eh
                                  ja na łódzki tylko filologie angielska
                                  do tego u siebie w miescie do Centrum Jezyków Europejskich.
                                  na razie jestem tam na liscie rezerwowych.
                                  przyjeli 61 osob, ja jestem 13 w kolejce
                                  ale bardzo sie chce na łódzki dostac :)
                                  wiec czekam.
                                  • Gość: Annia Re: optymisci z UŁ :D IP: *.retsat1.com.pl 24.07.05, 21:45
                                    Próg na socjologię znam bo byłam w czwartek na wydziale i widziałam listy. Też
                                    mnie przeraził, bo maturkę zdałam nie najgorzej i w sumie miałam 467 pkt, ale
                                    niestety niec z tego. Oprócz przyjętych i tak 140 osoób nade mną jest jeszcze
                                    20 innych sz lepszymi wynikami. Złoże odwołanie, ale wątpię, żeby to coś dało.
                                    To 510 mnie lekko zszokowało, ale taka jest prawda.
                              • melancholia18 Re: optymisci z UŁ :D 25.07.05, 12:03
                                no i co enka dostalas sie ??? :)
    • melancholia18 Re: optymisci z UŁ :D 24.07.05, 22:04
      ja marze o anglistyce na UŁ i mimo spieprzonego polaka wciaz licze ze sie
      dostane :P no co..i am an incurable optimist aja :D:D:D pozdro4all
      • Gość: enka Re: optymisci z UŁ :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:10
        a ile mialas z czego?
        • melancholia18 Re: optymisci z UŁ :D 24.07.05, 22:11
          <wstydnis> ;)
          • Gość: ange86 Re: optymisci z UŁ :D IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 24.07.05, 22:15
            Wiecie może jaki był próg na romanistykę??/Bo ja dostałam list,że nie zostałam
            przyjęta-ale nie podali jaki był próg!!!
        • melancholia18 Re: optymisci z UŁ :D 24.07.05, 22:16
          a TY tez na ang?? to pochwal sie pierwsza może :D:D
          • Gość: enka Re: optymisci z UŁ :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:27
            ano owszem, tez na filologie angielska
            ja tam sie nie wstydze, poszlo mi tak sobie ale łudzę sie ze sie dostane.
            polski:
            ustna 100%
            podstawa 80%
            rozszerzony 60%

anglik:
            ustny rozszerzony 100%
            podstawa 87%
            rozszerzony 77%
            • melancholia18 Re: optymisci z UŁ :D 24.07.05, 22:59
              z tego, co wiem to nie biora pod uwage polskiego podstawowego ....
              • Gość: enka Re: optymisci z UŁ :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 23:04
                na stronie uniwersytetu lodzkiego na kierunku filologia angielska jest napisane:

Suma punktów z języka angielskiego na egzaminie maturalnym: - ustny na poziomie
                rozszerzonym, pisemny na poziomie podstawowym i rozszerzonym oraz języka
                polskiego (ustny + pisemny na poziomie podstawowym i rozszerzonym)

wiec chyba jednak biora.
                • melancholia18 Re: optymisci z UŁ :D 24.07.05, 23:31
                  no nie wiem .....chyba jednak nie
                  • melancholia18 Re: optymisci z UŁ :D 25.07.05, 09:54
                    na stronce wyraznie napisane jest ze polski pisemny podstawowy beda brac pod
                    uwage tylko przy braku kandydatow!!! A takiej sytuacji raczej nie ma.... :]
                    • Gość: enka Re: optymisci z UŁ :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:55
                      gratuluje umiejetnosci czytania :]
                      napisane jest:

języka polskiego (ustny + <b>pisemny na poziomie podstawowym i rozszerzonym</b>
                      (pPR x 1 + pPP x 0,5 +u x 0,5).
                      Przy braku kandydatów będzie też brany pod uwagę egzamin pisemny z jęz.
                      polskiego na poziomie podstawowym.

to znaczy ze jesli nie bedzie kandydatow z rozszerzonym i podstawowym, to beda
                      brali tez tych tylko z podstawowym
                      wyzej jest napisane ze biora pod uwage I PODSTAWOWY I ROZSZERZONY.
                      • melancholia18 Re: optymisci z UŁ :D 25.07.05, 12:07
                        mialam racje :)
    • Gość: Aniaaaa Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:17
      Niestety na romanistyke nie wiem,ale czy moze ktos wie,jaki byl prog na te
      stosunki miedzynarodowe,co sie Belkówna dostala???
      • Gość: iga Re: optymisci z UŁ :D IP: *.dolsat.pl 24.07.05, 22:49
        na stosunki podobno od 235 pkt przyjmowali
        • Gość: Aniaaa Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 23:26
          Ale mnie chodzi o te na Wydziale Sudiow Miedzynarodowych i Politycznych,a nie
          na Wydziale Ekonomiczno-socjologicznym.
          • Gość: Justyna Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:11
            yhm, optymisci... chyba plotki o kosmicznym progu, byly prawda, bo sie nie
            dostalam na socjhologie... czas na odwolanie (szit szit szit)
            • Gość: natalf Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 19:54
              a ile ci zabraklo?? ja tez sienie dostalm ale mimo to sie ciesze :) a co tam
              swiat sie nie konczy :D
              • Gość: Justyna Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:45
                wow to dopiero optymizm - nie dostac sie i sie cieszyc - szczerze podziwiam!
                nie wiem ile, bo nie iem jaki byl prog, bo plotki o 510 punktach wydaja mi sie
                lekko przesadzone... ja sie tez nie zalamuje, bo nie bylo to moje marzenie,
                choc w odwolaniu ich o tym przekonuje ;P
    • Gość: natalf Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:57
      no ciesze sie a co mam plakac? to i tak niczego nie zmieni a zawsze smiejac sie
      moge poprawic sobie samopoczucie;) socjologia byla 2 na liscie moich kierunkow
      na ktorym mi zalezalo ale coz... a ja czekam i czekam i czekam na 1 sierpnia;)
      i wszystko jasne :) moj nr 1- byc albo nie byc ??:D zawsze jeszce zostaje nr 3
      ktory mam juz pewny :D
      • Gość: Justyna Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:48
        a co jest numerem 1? u mnie nr 1 to kulturoznawstwo, tez w lodzi, spec
        filmoznawstwo; rozmowa kwalifikacyjna 3 sierpnia... <help>
        • Gość: natalf Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:24
          psychologia.... masz test czy rozmowe kwalifikacyjna? zycze powodzenia.
          • Gość: Justyna Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:33
            rozmowe; "sprawdzenie zainteresowan kandydata" czyli moga mnie zapytac o
            wszystko i o nic. szit. a Ty kiedy bedziesz wiedziec czy z psychologia sie
            udalo?
            • Gość: natalf Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 14:52
              nie mam pojecia;) bo widisz w wawce wiedzieli juz nasteonego dnia(kolezanka
              startowala) natomist tu dochodza mnie szepty iz najwczesniej 10:) buahaha:)
              wiec na razie nie ma czym sobie glowki zaprzatac:) a ze uni lodz jest troszku
              spowolniony w stosunku do innych uczelni to pewnie potrwa i do 15 :) a tak w
              ogle to zroili blad bo powinni wczesniej zrobic rekrytacje na posycho bo teraz
              osoby z psycho blokuja miejsca na innych kieunkach, gdyz psycho jeszce nie jest
              pewna natomiast inne kierunki sa. dlatego niech maturzysci zlodzi sie nie
              matrwia , na bank okolo 90 miejsc z roznych kierunkow zostanie zwolnionych!!!
              ja sama zwolnie ( jesli mi sie uda) miejsce na pedagogice rewalidacyjne.
              pozdrawiam:)

-usmiech to pol pocalunku-
              • Gość: qbass39p007 Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:43
                jak cos to na informe w zarzadzaniu prog byl 320
                • Gość: kArOlEk Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:33
                  a skąd wiecie jaki był próg?? przecież listy wywieszone nie zawierają żzadnych
                  punktów...... wczoraj byłam na UŁ to mi powiedzieli że dopiero ukaża się w
                  necie a na ten moment to widziałam tylko na prawo......
                  • Gość: qbass39p007 Re: optymisci z UŁ :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:39
                    poprostu wiem kto mial ile i mozna bylo wywnioskowac jaki byl prog !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka