11.08.05, 23:42
Czyli wątek dla wszystkich co na AM. Ja na Wawe. A wy? co robicie przez ten
rok? Ja uważam że ważny jest bardzo odpoczynek. Ale zastanawiam się:
angielski niemiecki prawo jazdy? A może łacina lub douczanie się anatomi?
Co będziecie robić? Jak najlepiej wykożystać ten rok? Próbować utrzymać
studia(fizyka) czy raczej sobie odpocząć? Czyli inaczej mówiąc co zrobić z
czaem pozostałym po liceum?
A wogóle to piszcie co chcecie, byle o AM.
Obserwuj wątek
    • klops_miesny Re: CEL: AM 12.08.05, 11:31
      Witaj! Ja chce na AM, na dietetyke. W Warszawie.
      Przez ten rok napewno bede sie uczyc, poprawie mature z matematyki i zdam sobie
      jeszcze dodatkowo z biologii. No i kurs angielskiego mnie czeka.. a poza tym to
      nie wiem. Na studia sie nie udalo.. ja chce do pracy isc, ale rodzice wola mnie
      wyslac do rocznej policealnej, chociazby na jakis kurs kelnerski zeby w czasie
      studiow mozna sobie bylo dorabiac. No i prawojazdy tez mam w planach :)
      • ana7777 Re: CEL: AM 12.08.05, 12:23
        E no to powodzenia! Ja tam teoretycznie będę studiować fizę, ale jej nie
        skończę i tak bo zamierzam chodzić tylko na zajęcia z fizy.
        Jestem pewna że za rok spotkamy się na AM
        • anka_mak Re: CEL: AM 12.08.05, 20:06
          cześć widze ze cel podobny do mojego z czego sie przygotowujesz?
          • ana7777 Re: CEL: AM 13.08.05, 20:01
            niestety na wszelki wypadek ze wszystkich trzech bo teraz nie ma co ryzykować.
            Nie wiadomo jaki będzie próg za rok może 150 a może 290? Kto to może wiedzieć?
            A ty? Z czego się przygotowywujesz?
    • kilam Re: CEL: AM 13.08.05, 19:41
      próbuj utrzymać studia(zawsze się coś przyda)! Ja też spróbuje utrzymać swoje.
      Trzymaj się i do zobaczenia za rok na AM w Wawie!
      • ana7777 Re: CEL: AM 13.08.05, 20:16
        A co będziesz studiować. Ja odrazu rezygnuję. Nie chcę zostać bez niczego. Poza
        tym z kierunków na które mnie przyjęli wybrałam mało ambitny specjalnie. Żeby
        nie było al rezygnować.
        • ana7777 Re: CEL: AM 13.08.05, 20:17
          żal rezygnować miało być
    • kas86 Re: CEL: AM 13.08.05, 20:51
      Ja poprawiam maturę z biologii i chemii. A przez ten rok będę studiować
      technologię żywnosci i zywienia człowieka no i oczywiście uczyć się do matury,
      zeby tym razem się bez problemu dostać :) Planuję po pierwszym roku pójść na
      dziekankę i potem te studia dokończyć...ale jak będzie, zobaczymy :)
      • ana7777 studia kontra matura 14.08.05, 12:08
        ale czy to tak nie jest że studiując i poprawiając maturę człowiek się
        wykończy? To łapanie srok za dwa ogony czy jakoś tak może łapanie dwóch srok
        aza ogony raczej? A jak studiów się nie dokończy i matury nie poprawi. Ja swoje
        studia olewam. Ale oczywiście życzę wam powodzenia
        • zamer11 Re: studia kontra matura 26.08.05, 11:44
          Myślę, żę studiowanie fizyki nie ułatwi Ci poprawienia matury z tego
          przedmiotu.Na I roku fizyki nie przerobiszmateriału obejmujacego zakresem całe
          liceum. Tam jest kilka przedmiotów obejmujacych tylko mały wycinek fizyki.
          Przeciez te studia trwają 5 lat.
          Ja tez za rok startuje na lekarski. poprawiam maturę z bioli, chemii i fizyki.
          Teraz bedę studentem UW - MSOŚ.
          • ana7777 Re: studia kontra matura 26.08.05, 20:17
            to życzę powodzenia.
      • ana7777 Re: CEL: AM 14.08.05, 12:10
        no bo przecież odsetek starszomaturzystów jest zawsze mały. Ja uważam że
        własnie dlatego że coś jeszcze studiują.
        • kas86 Re: CEL: AM 14.08.05, 19:14
          ja wychodzę z założenia, że chcieć to móc...a w tym roku, aż tak dużo mi nie
          brakowało więc sądzę, że z poprawą matury bez problemu sobie podadzę, a na
          studiach przecież nie muszę mieć samych 5 ;) Poza tym na kierunku na, który idę
          na pierwszym roku jest przede wszystkim chemia, a to akurat mi się przyda.
          • kilam Do kas86 14.08.05, 19:19
            Prawdopodbnie wybierasz się na SGGW. Ja też- na biotechnologię! Również
            stosunkowo mało brakowało mi aby znależć sie na liście przyjętych na kierunek
            lekarski. Poprawiam tylko fizykę- więc myślę, że sobie poradzę. Bo jak
            mówisz: "chcieć to móc"
            • kas86 Re: Do kas86 14.08.05, 19:26
              niestety nie wybieram się na SGGW...i na biotechnologię również nie... sądzę,
              że z jednym przedmiotem sobie dasz bez problemu radę - trzymam kciuki!
    • anja.86 Re: CEL: AM 19.08.05, 09:17
      ja wam ludzie powiem jedno; żeby poprawić maturę trzeba zrezygnować najpierw
      ze studiów, bo przecież przed maturą trzeba oddać oryginał świadectwa, który
      bezpiecznie leży w sekretariacie uczelni, a przecież jak się cos nie powiedzie
      i pójdzie gorzej to na jakiej postawie będziecie studiować??? zresztą nie
      pozwolą wam na odebranie świadectwa i dlsze studiowanie; i to jest problem ;)
      ale może do stycznia coś wymyślą;
      • kas86 Re: CEL: AM 19.08.05, 13:15
        to co piszesz nie jest prawdą...
        po 1. jak mi pójdzie gorzej to na świadectwie będę miała mój poprzedni(lepszy)
        wynik...
        po 2. wcale nie trzeba zrezygnować ze studiów, żeby móc poprawiać maturę, bo
        orginał świadectwa trzeba oddać dopiero wtedy, gdy przyjdzie informacja,
        że się maturę poprawiło, a uczelnia ma obowiązek to świadectwo wydać. A
        JEŻELI BĘDĘ MIEĆ LEPSZE ŚWIADECTWO NIŻ WTEDY GDY MNIE PRZYJĘLI TO TYM
        BARDZIEJ MAM PODSTAWY DO TEGO ŻEBY TE STUDIA KONTYNUOWAĆ...

to są informacje od dyrektorki mojego liceum, która (przy mnie) dzwoniła do OKE.

tak więc życzę wszystkim poprawiającym jak najlepszych wyników...i na serio nie
        ma się czym przejmować...:)
        • katka55 Re: CEL: AM 22.08.05, 16:57
          hej kasia a ty przypadkiem nie zdawałas do poznania na stomatologie? ja tez
          poprawiam mature ale poszłam też na studia na chemie bo bede miała tam chemie i
          fizyke a bioli sama sie bede uczyla... bo ja chce studiowac tylko stomatologie
          a jak sie nie uda to za rok czeka mnie akademia medyczna we lwowie
          • ana7777 Re: CEL: AM 22.08.05, 19:01
            Dzwonil do mnie z germanistyki, czy bym jednak nie złożyła(matura
            97,90).Odmówiłam. Sama nie wiem ale uważam że nie da się pogodzić studiów i
            matury. tzn. oczywiście da się i tego wam życzę ale myślę że nie jest to takie
            proste. A drugiego roku nie mogę już stracić. Jako studentka fizyki nawet przez
            tydzień nie zamierzam tam chodzić na inne wykłady poza fizykę. Zresztą poprostu
            wybrałam najgorszy kierunek (tzn według opinii ogólnej nie mojej bo ja fizykę
            uwielbiam) z tych na które się dostałam specjalnie żeby mnie do niego nie
            ciągnęło. To tylko 4 miesiące i nie mogę pozwolić sobie na kolejną wpadkę
            szczególnie że to co się stało w tym roku bardzo mnie zaskoczyło.
            Czy ktoś jeszcze idzie na fuw z aemowiczów? Życzę wam naprawdę powodzenia.
            Obyście zaliczyli pierwszy rok studiów i dostali się na am
          • kas86 Re: CEL: AM 22.08.05, 19:14
            ooooo a skąd masz takie informacje? ;) - faktycznie zdawałam na stomatologię do
            poznania...niestety się nie dostałam :( ja będę zdawać na lekarski, bo bardziej
            mi odpowiada, ja jeżeli przypadkiem się nie dostanę to może też
            wyjadę...studiować będę technologię żywności na AR, a tam jest na I roku
            powtórka chemii z liceum, więc mam nadzieję, że też mi się przyda :D
            • ana7777 A platne 23.08.05, 21:46
              jaki był próg na płatne w wawie w tym roku?Dzięki
              • agusia9910 Re: A platne 25.08.05, 22:00
                Na platne studia prog jest co roku powiedzmy taki sam:)50% progu obowiazujacego
                w danym roku na studia dzienne:)A na platne jak wiadomo dostaja sie ci ktorzy
                maja pieniadze wiec w sprawie progow to trudno okreslic:)(z wiadomych wzgledow)
                • ana7777 Re: A platne 26.08.05, 14:37
                  tak ale myślałam że to jakoś podali bo ja się w tym rokuzastanawiałam i teraz
                  trochę żałuję. Jestem ciekawa czy bym się dostała. Dzieki za wszelkie
                  informacje.
                  • barteczek_19 Re: A platne 27.08.05, 17:02
                    Ja tam na ten rok wybrałem biologie...ale zaoczną ażeby mieć czas na naukę na
                    tygodniu...myślę że jest to dobre rozwiązanie ponieważ 1 rok biologi to dózo z
                    biologii i chemii tej co mielismy w liceum tyle że rozszeżone jeszcze
                    bardziej(ciekawe czy jeszcze bardziej się da|) ale tak twierdzi studentka 2 roku
                    tego kierunku....boje sie tylko że dowalą mi cos na zaliczenia nie ztej
                    ziemii..podobno biochemia truje dupe tam ładnie...a ja sobie niebęde mógł tego
                    olać bo fize i chemie mam zamiar zdawać w maju....w styczniu tylko biologie..w
                    ten sposób jakoś to sobie podziele...ażeby z 1 przedmiotu umieć zamało a z 2 za
                    dóżo.. :D .pozdrawiam
    • ana7777 kto wie? 31.08.05, 11:16
      tak jak w osobnym wątku. Drugi termin 05 i pytania na AM?
      • eta-mercury Re: kto wie? 12.09.05, 19:51
        Witam Wszystkich.

Stety niestety podobnie jak poprzednicy muszę poprawiać maturkę ( na AMP/
        lekarski zabrakło kilkunastu punktów ;/ ). A co będe robił w "wolnym czasie"?
        Zapewne siedział nad książkami i przerabiał wszystko od początku mając
        jednocześnie w głowie tylko jedną myśl- napisać biole i chemię <rozszerzony> na
        ponad 90%---> mam nadzieję że taki wynik powinien wystarczyć w zupełności :)
        Pozdrawiam również konkurentów: oby tym razem się udało nam wszystkim :)
        3majcie się.
        • marcin2561 Re: kto wie? 20.09.05, 13:03
          Wiecie co mnie dobija w medycynie... Łacina. Może to nie jest problem dla ludzi
          którzy mieli łacine w liceum ale troche to jest wkurzające. Choć sądze, że po
          pewnym czasie człowiek się przyzwyczaji
          • leiy_laa Re: kto wie? 20.09.05, 13:39
            A mi się bardzo podobają łacińskie nazwy:)) Nie mialam łaciny w LO, ale z
            chęcią się jej nauczę (kiedyś:))
            • marcin2561 Re: kto wie? 20.09.05, 14:13
              Wiem, że jak się je umie to są fajne i fajnie brzmią ale jak zaczynasz medycyne
              i nie masz pojęcia o Łacinie to jest poprostu wykówanie słówek na pamięć np.
              liczby mnogie itd.
              • leiy_laa Re: kto wie? 21.09.05, 13:07
                No, nie ukrywam ze jest to trudne, ale jakbym już dostala się na medycynę(daj
                boże), to bardziej niż łaciny bałabym się,ze nie zrozumiem działania wielu
                skomplikowanych urządzeń medycznych...ogólnie maszyny mnie przerażają:)
                • ana7777 Re: kto wie? 21.09.05, 19:51
                  a ja raczej się boję spraw organizacyjnych. No i może rzeczywiście trochę nazw
                  łacińskich......
                  • eta_mercury Re: kto wie? 21.09.05, 21:23
                    Określenia łacińskie to nic trudnego ( mieliśmy "lectio latina" przez 2 lata
                    więc wiem co pisze ;) ) gorzej z gramatyką- u nas w klasie wszyscy mieliśmy z
                    nią problemy; być może to wina nauczycielki...jakoś nie potrafiła wpoić nam
                    miłości do tego przedmiotu ( zwłaszcza swoimi wykładami). Ale co tam-
                    prawdopodobnie i tak będe z tego zwolniony.
                    Teraz trzeba myśleć o maturze, gdyż od jej wyniku zależy przyszłość każdego na
                    tym forum :)
    • merediith Re: CEL: AM 04.12.05, 22:06
      Moim celem jest AM w Krakowie!
      Musze się dostać! Teraz kuję biolę,chemię i fizykę i studiuję sobie zaocznie
      ale po 1 semestrze najprawdopodobniej rzuce studia ponieważ AM jest dla mnie
      wazniejsza.
      • ana7777 Re: CEL: AM 05.12.05, 17:49
        No i życzę powodzenia!
        • merediith Re: CEL: AM 05.12.05, 22:06
          Dzięki;)
    • for.malina Re: CEL: AM 06.12.05, 12:03
      Mam trochę gorszą sytuację niż większość tu piszących, bo prawie wszystkiego
      muszę uczyć się od nowa. Ale zaczęłam już we wrześniu przerabiać fizę, jestem
      teraz już prawie po prądzie i zaczynam chemię. Oczywiście nie porwałam się na
      to sama, chodzę na korki na razie raz w tygodniu, później planuję dwa. Także
      nie mam problemu z nadmiarem wolnego czasu i nie muszę kombinować czy zrobić
      prawko czy pouczyć się anatomii;)))) Pracuję trzy razy w tygodniu po około 3-4
      godziny.
      Bardzo tu zorientowani jesteście we wszystkim na bieżąco, więc może podpowie mi
      ktoś czy mogę z netu ściągnąć ten test predyspozycji z zeszłego roku??? na
      stronie cem niestety chyba nie ma:(( a na am nie za bardzo chce mi się jechać
      specjalnie po niego, dziękuję, pozdrawiam i owocnej nauki życzę;)))
      • merediith Re: CEL: AM 06.12.05, 15:26
        For.malino.
        Odnośnie strony z możliwością ściągnięcia testu -to takowej nie znam.

A co do reszty to ja fizy tez uczę się własciwie od nowa <nie zdawałam jej na
        maturze w zeszłym roku>
        Chemia i biola zaciekawie mi nie poszly więc pracy mam sporo.

3maj się ciepło:)
        • for.malina Re: CEL: AM 06.12.05, 16:10
          Dzięki za odpowiedź;))) A możesz się pochwalić gdzie będziesz zdawała??? ja do
          Szczecina. I mam jeszcze takie pytanko: jak rozplanowany masz materiał???
          czytałam tu gdziś krytykę na temat robienia notatek, mi natomiast wydaje się że
          to jeden z najlepszych sposobów długodystansowego uczenia się takiej ilości
          materiału...
          Uczysz się sama czy z pomocą;))))???
        • for.malina Re: CEL: AM 06.12.05, 16:14
          "Za pomocą wzorów matematycznych wyliczylam sobie wsyztsko dokładnie tworząc
          system mojej nauki. Uwzględnilam przy tym nawet czynnik taki jak "napadowe
          lenistwo":p Jak to dobrze,że na matmie mieliśmy rachunek prawdopodobieństwa
          przy tworzeniu takich "systemow" jest on szalenie przydatny:D"

rozwaliłaś mnie tym;))))))))))))))))))))))))) domyślam się że to żart, dlatego
          zdradź proszę jak naprawdę rozplanowałaś naukę;))) a jeżeli to nie żart to
          zwracam się ze skromną prośbą abyś takie wyliczenia wykonała i dla mnie;)))))

• merediith Re: CEL: AM 06.12.05, 21:46
            For.malino:)

Mam probione wykrey i tabelki ;P
            Odnośnie tego ile i kiedy mam się uczyć.

Material z każdego przedmiotu mam podzielony na działy.
            Na każdy z działaów przeznaczyłam sobie określnony przedzial czasowy.

Nie chodze na żadne korki ale mam "opracowany program maturalny z chemii i fizy
            poparty testami - przez wykładowców uczelni wyzszych" więc wiem jakie zadania
            mam przerobić i kiedy -oczywiście rozwiązania tez mam.

Na razie wsyztsko wypelniam i realizuje idzie mi dobrze testy wychodzą mi
            bardzo dobrze wiec jest ok;)

A zdaję do Krakowa <chociaż mieszkam na północy;)>
            • for.malina Re: CEL: AM 06.12.05, 21:52
              ;))) zdradź proszę według jakiego klucza je porobiłaś???? bo ja nie jestem do
              końca zadowolona ze swojego podziału pracy..:((( masz może jakiś sposób na
              poprawienie koncentracji?? bo czasem z tym też mam problem:((
              • merediith Re: CEL: AM 06.12.05, 21:59
                For.malino.

Klucz hmmm własciwie to kierowalam się ilością materialu w daanym dziale.
                I jeśli byl on obszerny to dawałam sobie więcej czasu np. 2 tygodnie a jeśli
                węższy to np. tydzień;d

Hmm a koncentracja....no nie wiem może zazywaj lecytynę?
                • for.malina Re: CEL: AM 06.12.05, 22:13
                  Tydzień na jeden dział??? chylę czoła.
    • profetka Re: CEL: AM 06.12.05, 20:08
      życzę wszystkim powodzenia! i w wolnych chwilach nie uczcie się anatomii bo
      jeszcze będziecie nią rzygać na 1 roku:) lepiej skoczcie do jakiegoś klubu albo
      spotkajcie ze znajomymi:)
      • eta-mercury Re: CEL: AM 06.12.05, 23:02
        Ehhh ale przedstawicielki płci pięknej mają problemy ;)... nauka to kwestia
        indywidualności dla każdego. W sumie z własnego doświadczenia mogę napisać tyle-
        jak przerobiłaś wcześniej materiał i orientujesz się dość dobrze o co w tym
        wszystkim chodzi... to możesz dziennie przerabiać conajmniej 1/4 podręcznika
        plus do tego ok. 150-200zadań z określonych tematów ( tak np. wygląda mój
        bilans jeżeli chodzi o chemie. Biologie moim zdaniem najlepiej powtarzać 2-3
        tyg. przed egzaminem- szkoda tracić wcześniej na to czasu, którego i tak nie ma
        zadużo).
        Tematyka koncentracji jwest znacznie bardziej skomplikowana :). Mi np.
        lecytyna zdecydowanie nie pomagała ( zwłaszcza ta w postaci płynnej na którą
        mam odruchy wymiotne- coś jak wstręt do alkoholu ;) ) natomiast doskonałym
        rozwiązaniem jest sport. Odpowiednie dotlenienie organizmu gwarantuje efekt
        lepszy niż niejedna używka- ale na taki luksus trzeba mieć niestety czas...i
        chęci. W sumie nie ma złotego środka na skupienie- zależy nie tylko od stanu
        ciała ale i psychiki więc witaminki czy inne związki chemiczne o których NIE
        WYPADA pisać na forum czasami są niewystarczające. A bardzo często wystarczy
        zwykłe zaangażowanie i uważna analiza tekstu. To się rozpisałem...życzę
        powodzenia .
        • merediith Re: CEL: AM 07.12.05, 00:57
          Dokładnie wsyztsko zalezy od indywidualnych predyspozycji:)
          Są działy,które mi wchodzą bardzo szybko i takie,które męczę,męczę i męczę ...

Co do sportu to popieram!!! Uprawiam sport regularnie ! I to naprawdę działa
          rewelacyjnie! A brak czasu...to wg mnie tylko wymówka wygospodarowanie
          chociazby minimalnie 0.5h dziennie naprawdę nie wymaga wielkiego poświęcenia.

Pozdrawiam serdecznie;)
    • for.malina Oddam książki 07.12.05, 11:02
      zbiór zadań z fizyki persony, 2 część biologii lewińskiego, chemię
      danikiewicza, jeżeli ktoś chce to proszę się tu wpisać, a jeżeli ktoś
      potrzebuje jakiejś konkretnej książki to też proszę napisać, poszukam może mam
      • kilam Odnośnie nauki 07.12.05, 13:22
        Skoro juz ten temat został rozbudowany to jeszcze ja dorzuce swoje 3 grosze. Ja
        zdecydowanie wole uczyć sie wczesnym wieczorem i nocą.Wtedy najlepiej sie
        koncentruje(to chyba jeszcze przyzwyczajenie z czasów szkolnych). To jest także
        potwierdzone przez naukowców- w tych godzinach(około19stej) mózg wykazuje
        największą aktywność. Więc może wtedy ucz się. Chociaż każdy organizm jest
        inny...Pozdrawiam i życzę przyjemnej(jeśli to w ogóle możliwe ) nauki. Trzymam
        za was kciuki-a szcególnie za AMowiczów warszawskich.
        • ssman1 Re: Odnośnie nauki 07.12.05, 14:50
          jeśli chodzi o naukowców to im pozniej tym gorzej bo mozg sie meczy a tak
          wogole to mam pytanie co myslicie o repetytorium fizyki wsipu "wiesz ze
          umiesz"??
          • eta-mercury Re: Odnośnie nauki 07.12.05, 19:03
            ;)

Merediith : być może te 0,5h można jakoś "wygospodarować" ale niektóre
            dyscypliny sportowe są znacznie bardziej czasochłonne. Swojego czasu na
            treningi poświęcałem 6h dziennie więc aktualnie po prostu nie stać mnie na tak
            długie przerwy...a efekt po kilkudziesięciu minutach żaden ;) - przynajmniej
            dla mnie. Więc jak ten paradoks związany z maturą minie, wtedy będzie trzeba
            nadrobić zaległości zrzucając kilka kg ;).

Ssman1 : Myślę że wsip nie jest najlepszym rozwiązaniem( jeżeli chodzi o
            fizyke). Radziłbym nabyć zbiory Falandysza wyd. Operon( o ile jeszcze tego nie
            zrobiłeś). Gwarantują o wiele lepsze przygotowanie do matury niż
            seria "maturalnie że zdasz?" Tak przynajmniej mi się wydaje.

Pozdrawiam Wszystkich :)
            • ana7777 Re: Odnośnie nauki 09.12.05, 15:10
              matriał rozplanowałam tak zeby od 1 wrze do 0 list wszystko powtórzyć z
              biochefiz. Wychodzi ok 5 duzych tematów na miesiac z jednego. W grudniu
              powtarzam od nowa. 14tego koncze dwa tyg. z chmią(nie mogę się doczekać) i
              zaczyynam fiz, w styczniu bedzie biol. Jesli chodzi o sport to powiem wam ze
              nie zgadzam sie zeby poprawial koncentracje. ja cwicze godz dziennie chociaz
              sportu szczerze nienawidz (nuda) no ale uznałam ze przyszly lekarz musi mec
              kondycje wiec od kwietnia cwicze i po takiej godz jest duzo gorzej z moim
              umysłem niz po calym dniu nauki. ale pewnie jestem tu odosobniona wiec milego
              sportowania, czy jak to tam nazwac. Mnie odpręzaja gry komp czy rysowanie ale
              pewnie to tez jest nietypowe^-^
              • eta-mercury Re: Odnośnie nauki 09.12.05, 23:08
                W gruncie rzeczy to nawet oglądanie TV może być nietypowe ;) wszystko zależy
                od punktu widzenia. A jeżeli chodzi o kondycje to jest ona potrzebna lekarzowi
                jak piąte koło u wozu :P, choć zdania na ten temat mogą być podzielone
                [przedmówczyni może ochłonąć z tym sportem jeżeli jest to typowe zadręczanie
                swojego ciała tylko w celu bycia "lepszym"...jak coś robić to z przyjemnością i
                uśmiechem na ustach ;)].
                Z kolei gry komputerowe mogą być tak samo świetną rozrywką jak bieg na
                10000m :). Zwłaszcza SoF2/ D2LOD ( zdecydowanie polecam) które potrafią
                skutecznie oderwać człowieka od rzeczywistości ;) . Tymczasem wracam do swojej
                kochanej chemii :D

Trzymajcie się:)
    • czarny_korek Re: CEL: AM 11.12.05, 00:54
      ja tez sie na am wybieram. z biologia i chemia jakos to idzie, a jezeli
      poprawkowe matury beda na tym samym poziomie, to nie bedzie trudno, najbardziej
      nie lubie z biologii chemizmiu i metabolizmu, tych wszystkich glikoliz i
      fotosyntez i jeszcze podzialow w jadrze- i do tego mi sie ciezko zabrac. a z
      chemii sie boje doswiadczen i reakcji z organicznej. ale ogolnie, to mysle, ze
      nie mamy sie czego obawiac z tych dwoch przedmiotow i mam nadzieje, ze wszyscy,
      ktorzy porpawiaja mature z mysla o am, dostana sie, bo w koncu maja
      pierszenstwo- niech tegoroczni maturzysci tez sobie rok poczekaja =P natomiast
      co do fizyki, to od samego slowa krew mi sie cofa w zylach... nie zdawalam jej
      wczesniej i w sumie tez we wrzesniu zaczelam od zera, ale mam nadzieje, ze te
      progi jednak nie podskocza do 280 =) i ze damy rady nadrobic biologia i chemia.
      w koncu zaden rocznik jeszcze nie byl fenomenalny z fizyki, wiec czemu niby z
      '87 mialoby byc inaczej?? najgorsze, ze nawet jak fizyka bedzie prostsza niz rok
      temu, to dla mnie i tak bedzie przetrudna. ale nie ma co sie zalamywac. zycze
      wszystkim powodzenia, mam nadzieje, ze w lipcu, po ogloszeniu wynikow wszyscy
      sie tu ladnie odlicza, i pochwala, na kotrej uczelni medycznej beda studiowac
      najblizsze 6 lat =)) pozdrawiam i ide spac, bo jutro kolejny, naukowy dzien..
      • merediith Re: CEL: AM 11.12.05, 21:28
        Czarny_korku

Jeśli chodzi o fizę to czuję dokladnie to samo co Ty...Fiza idzie mi
        opornie...i tez jest dla mnie cholernie trudna ponieważ podczas nauki do
        niej ..objawiają mi się wszytskie moje zaleglości z matmy...grrrrr!

Ale damy radę!
        • czarny_korek Re: CEL: AM 13.12.05, 14:04
          merediith =)
          to pocieszajace slyszec, ze nie jestem osamotniona w moich fizykowych
          cierpieniach.. zaleglosci z maty tez mi sie objawiaja i poki co to licze, zeby w
          styczniu miec z fizy chociaz honorowo z 30% =P a moze w maju jakos cudem wielkim
          ten wynik sie polepszy. jedyne, czego potrzebuje to chyba z 10kg mobilizacji i
          kopniaka w tylek, zeby w koncu sie za to paskudstwo zabrac, bo czas ucieka...
          • merediith Re: CEL: AM 13.12.05, 15:11
            Czarny_korku!

W takim razie ja bardzo mocno Cię mobilizuję!I daję wirtualnego kopniaczka:D
            Ja poprawiam dopiero w maju więc teoretycznie czas mam ...ale mi to tak wolno
            idzie,że az strach się bać!
    • niespokojna_ana7777 stomatologia-progi 03.02.06, 19:24
      moze gdzies bylo ale nie znalazlam jaki jest prog na stomatologie w wawie, tzn.
      jaki był ^-^
      • kilam Re: stomatologia-progi 03.02.06, 21:07
        stosunkowo niski - 160 pkt(wiadomość sprawdzona- byłem, widziałem, pamiętam)
    • niespokojna_ana7777 Na jakie? Na ile? 04.02.06, 13:38
      W związku z nowymi zasadami na jakie am i na ile składacie?
      • reszelka33 Re: Na jakie? Na ile? 04.02.06, 13:42
        a jaki byl prog na stome do krakowa bo nie pamoetam...
      • ssman1 Re: Na jakie? Na ile? 04.02.06, 13:57
        z tymi nowymi przepisami to jeszcze nic niewiadomo moze bedzie mozna tylko na
        jedna AM zdawac tak jak w roku poprzednim albo na trzy albo na wszystkie i w
        jaki sposob oni maja zamiar to kontrolowac??to jest jeszcze wielka zagadka
        tylko kiedy oni nas wkoncu poinformuja oficjalnie o tym?? bo tak to co akademia
        to inne informacje:/
        ps. Ja do Gdańska!!
    • tudzio86 Re: CEL: AM 04.02.06, 13:54
      ludzie, powiedzcie! można składać w tym roku na lek do kilku miast?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka