3_14ter 08.05.06, 19:29 czy ktoś wie, ile punktów potrzeba było, aby w zeszłym roku dostać się na prawo na UW? Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: prawo na uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 20:20 w zeszlym roku trzeba bylo miec z podstawowych po okolo 80%(minimum) i po 70% z rozszezonych, a angielski prawie na maxa (wystarczy podst.), z tym ze my mielismy egz. predyspozycji wiec moglismy miec nawet gorzej mature zdana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: prawo na uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 20:36 A ty jak rozumiem dostałaś się? Jeśli tak to mogłabyś napisać dokładnie jakie miałaś wyniki i czy podoba Ci się ogólnie uczelnia, kierunek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: prawo na uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 20:46 tak, mi sie udalo:) mature mialam srednio zdana z hist podst 90% z roz 56% z wosu podst 80% i roz 62% a ang podst 96%. my mielismy jeszcze test i naprawde to on decydowal o dostaniu sie, przynajmniej w moim wypadku tak bylo. wydzial jest bardzo fajny, owszem trafiaja sie jednostki, ktore potwierdzaja mity o wyscigu szczurow itd, ale ja malo takich osob spotkalam na swojej drodze:) nie jest tak ciezko jak mowia, zajecia dwa razy w tygodniu, albo trzy plus wf dla dziennych:) wszystko zalezy od tego na jakich cwiczeniowcow sie trafi. ogolnie rzecz biorac pierwszy rok prawa to krok do tylu, mozna sie odzwyczaic od nauki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: prawo na uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 20:52 Wielkie dzięki za odpowiedź, gratuluje i zazdroszcze. A może wiesz coś o studiach wieczorowych. Bo na dzienne się raczej nie dostanę. Uważasz że warto wybrać wieczorowe na UW czy lepiej dzienne gdzieś indziej w Koźmińskim, Łazarskim. Czy wieczorowe to prawie to samo co dzienne tylko płatne czy faktycznie są wieczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: prawo na uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:02 wieczorowy to dzienny platny, wszyscy maja razem zajecia. w mojej grupie na 40 osob ledwo 10 jest dziennych! po pierwsze nie polecam prywatnych uczelni, wymiekaja przy UW i tak naprawde nie licza sie pozniej wcale. po drugie wieczorowe na UW to wlasciwie placenie za nic, bo placi sie 7tys. a zajec jest niewiele, ledwo 5 przedmiotow w semestrze zimowym i 3 w letnim:) ale fakt faktem, lepiej palacic za UW niz za cokolwiek innego. zawsze mozesz wystapic o zmniejszenie czesnego albo probowac przeniesc sie na dzienne. poza tym klimat UW jest niepowtarzalny:) zycze powodzenia i byc moze do zobaczenia na wydziale:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: prawo na uw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:14 Naprawdę bardzo dziękuje za odpowiedź. Pewnie pójde od razu na wieczorowe i nie będę nawet składać na dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
3_14ter Re: prawo na uw 08.05.06, 20:37 Dzięki :D To na razie jeszcze mam szanse być w dole stawki :) Jeszcze tylko historia... Odpowiedz Link Zgłoś