Dodaj do ulubionych

czy da sie nadrobic

27.05.06, 09:49
witam
jestem w II LO (to juz wlasciwie koniec), za rok matura i wlasnie, doszedlem
do wniosku ze moim powolaniem nie jest jednak historia, chcialbym isc na
kierunek techniczny, tylko ze przez ostatnie 2 lata olewalem i matme i fizye,
ludzi chodzili na fakultety i zajecia dodatkowe a ja nie. cuz czloweik
madrzeje tylko czasem troche zap puzno. pytam bo nie wiem czy moja praca ma
sens i nie jest to takie porywanie sie z motyka na slonce.

pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: edv polecam polonistykę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 09:50
    • Gość: magda Re: czy da sie nadrobic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:49
      hej. jestem tegoroczna maturzystka. na maturze zdawalam matme. w liceum
      chodzilam doklasy o profilu humanistyczna. matma byla na kiepskim poziomie. mimo
      wszystko zdecydowalam sie zdawac matme na poziomie rozszerzonym. 3 klase
      spedzilam na rozwiazywaniu zadan z matematyki. od wrzesnia tamtego roku
      przerabialam po kolei kazdy dzial po dziale i oczywiscie robilam
      zadania.przyznaje, ze bylo mi ciezko.. jednak w kwietniu mialam przerobione juz
      wszystko, a osttani miesiac spedzeilam na rozwiazywaniu arkuszy maturalnych.
      wiesz.. nie wygladalo to tak, ze nie odrywalam sie w 3 klasie od matmy.. mialam
      czas na inne rzeczy..nie zaniedbalam innych przedmiotow. skonczylam liceum ze
      srednia 5.0 wiec sam widzisz, ze nie bylo tak strasznie.
      oczywiscie, na pewno moje wyniki z matury nie sa jakies strasznie zadawalajace.
      podst ok 66%, rozsz ok. 64%. ale wiekszosc bledow to tzw. glupie bledy.
      popelnilam je z nieuwagi, a nie dlatego, ze czegos totalnie nie rozumialam.
      takzenie poddawaj sie i zdawaj matme. historia ( wiem cos o tym, bo w klasie
      humanistycznej zameczali nas pod tym wzgledem) jest dla tych, ktorzy ja lubia.
      nic na sile. trzymam kciuki za ciebie:)
      pozdrawiam
      • Gość: pewnie Re: czy da sie nadrobic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:25
        Pewnie, nie widze problemu, zeby w rok to nadrobic...
        Magda te glupie bledy sa najgorsze;/ ja do tej pory nie moge ich wyeleminowac.
    • Gość: quistiska Re: czy da sie nadrobic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:22
      lepiej zdecydowac sie co chce sie robic w zyciu rok przed maturą a nie świeżo
      po..jak ja;)
      • Gość: renata beger Re: czy da sie nadrobic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:48
        Straszne błędy ortograficzne popełniasz . Lepiej zdawaj matematyke niz historie
        bo z takimi błedami to aż wstyd. Do nauki!!!!!!!!!!!!!!!!
    • mr_vesemir Re: czy da sie nadrobic 27.05.06, 17:08
      Pewni że się da, trzeba tylko bardzo chcieć i duuuużo pracaować ;)
      • leiy_laa Re: czy da sie nadrobic 28.05.06, 15:30
        Moja historia jest podobna:) Z tym, ze ja ocknęlam się dopiero po maturze.
        Doszlam do wniosku, ze chcę studiować medycyne.Bylam w klasie humanistycznej.
        Mialam dobry wynik z biologii,ale za to zielonego pojęcia o fizyce, oraz nikłe
        wiadomości z chemi. Mialam rok, zeby to nadrobić, do tego zaczęlam inne studia
        (biotech. tam dopadla mnie na dodatek wyższa matematyka) Bylo baardzo ciezko,
        nauke fizyki zaczelam od ksiażek do gimnazjum, dopiero odkrywalam "oczywiste"
        rzeczy,jeszcze we wrześniu proste równania ruchu były dla mnie kosmiczne. Tak
        samo nie miałam pojecia o istnieniu połowy materiału z rozszerzonej chemii. Ale
        poprostu musialam spróbowac, to byla moja ostatnia szansa!! Nie żałuję tego.
        Zobaczymy, jakie będą efekty:)

Jesli mi się uda - spełni się moje marzenie
        Jeśli nie - to przynajmniej nie bedę mieć wyrzutów sumienia przez cale życie,
        ze nie spróbowalam
        • leiy_laa Re: czy da sie nadrobic 28.05.06, 15:32
          A co robilam przez 3 lata liceum?? Oczywiście uczylam się historii, polskiego,
          angielskiego i -dzięki Bogu- biologii :)) Wtedy chcialam isc na psychologie.
          • Gość: leche Re: czy da sie nadrobic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 15:47
            rownierz chodzilem do klsy humanistycznej, i po 3 semestrze postanowilem ,ze nie
            widzę siebie na studiach humanistycznych . Zaczałem sie uczyc matmy na zajeciach
            indywidualnych , zdarzylem nadrobic wszystki8e zaleglosci z podst. i przerobic
            caly material rozsz. wynik z matmy szacuję na 82-95% podst. 58-66 % rozsz. czyli
            satysfakcjonujący mnie rezultat . Teraz całe wakacje z fizyka ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka